האם אונקיו 609 מתאים ליבוא מארה"ב?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 899

שליחה

לי הוחלף אונקיו שנרכש בארץ אחרי מעט פחות משנה שהיה ברשותי... :(

אבל יש לי מגוון מוצרים אחרים שנרכשו בחו"ל שלא חוו בעיות...
והיו לי מוצרים שהתקלקלו, מייל אחד לשרות לקוחות, 2 - 3 שיחות (Skype) וקיבלתי מספר RMA שכלל גם את האיסוף מביתי וגם את ההחזרה...
שהמדהימה מכולם היתה לוג'יטק ששלחה הרמוני 1100 חדש תוך 4 ימים מיום שפניתי וזיהו שהמוצר תקול ללא תשלום...

אני יותר ממסכים עם AMI9 שלא תמיד צריך לרוץ ולקנות את הדגם החדש שיצא בפרט כי התווסף לו פריט חסר ערך מבחינת הקונה, כאשר עומד מולו מוצר שעושים למחיר שלו קנבילציה רק כדי לנקות מדף...
(אני חצי ממוצרי החשמל הלבנים שלי בבית רכשתי כך והם עובדים חלקם אפילו עשור מבלי שהרגשתי שחסר לי התוספת הקטנה).

ושוב, לעניין אחריות, אני נתקלתי יותר מפעם בבעיה שהצריכה הפעלת אחריות והסכום הגבוהה ביותר ששילמתי היה 120 ש"ח לשילוח דרך EMS.

אני מאמין שמי שיודע לרכוש ברשת, יודע מספיק טוב איך לפנות כשצריך להפעיל אחריות ומה לעשות כדי לא לשלם כפל מס.

ובשורה התחתונה...
לא הייתי מייבא 609 מחו"ל, תבחר משהו שמתלם יותר (והאמן לי לא חסר... :lol: )

גיא
גיא, אני ואתה ודי!

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919

שליחה

guy_k כתב:אני מאמין שמי שיודע לרכוש ברשת, יודע מספיק טוב איך לפנות כשצריך להפעיל אחריות ומה לעשות כדי לא לשלם כפל מס.
...
אהלן גיא,
האם תוכל לתת דוגמאות כיצד להפעיל אחריות ולא לשלם כפל מס? אלו פרטים מעניינים וחשובים שיכולים לעזור בהמשך.

guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ran_carney כתב:
guy_k כתב:אני מאמין שמי שיודע לרכוש ברשת, יודע מספיק טוב איך לפנות כשצריך להפעיל אחריות ומה לעשות כדי לא לשלם כפל מס.
...
אהלן גיא,
האם תוכל לתת דוגמאות כיצד להפעיל אחריות ולא לשלם כפל מס? אלו פרטים מעניינים וחשובים שיכולים לעזור בהמשך.
...
בשמחה:
במידה והפריט שנרכש בחו"ל צריך לחזור לצורך תיקון, אתה צריך את המסמך מהחברה שמבקשת ממך לשלוח לה את המוצר (בד"כ מקבלים מספר RMA), את המסמכים שמראים שכשקנית את המוצר שילמת מכס ומע"מ ולהגיע לסניף דואר ראשי (אצלי זה ביד אליהו ת"א), למלא מסמכים של יצוא מוחזר (לא עולה כסף) ששם אתה מתאר את המוצר, מצרף את המסמך של החברה, את התשלום ששילמת (מע"מ או מכס ומע"מ), רושם את המספר טבוע ומחתים את המכס.
דלפק ליד משלם עבור השילוח (EMS הכי זול לפחות למי שמשגר פעם בכמה חודשים) ושולח.

כאשר המוצר חוזר, אתה מציג את המסמך החתום ופשוט לא משלם.

במידה ומחליפים מוצר, החברה נותנת לך אסמכתא שהחליפו את המוצר בחדש (כי הטבוע שלו שונה מן הסתם...) ושוב אתה משחרר ללא מכס ומע"מ.

תעדכן אם צריך הסבר נוסף,

גיא
גיא, אני ואתה ודי!

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

זה לא שלא עושים מבצעי חיסול בארץ (לראיה, חיסול המלאים של סדרת ה-xx8 של אונקיו בשבועות האחרונים, ובפרט ה-608 שנמכר בכמעט חצי מחיר ממחירו המקורי בארץ), זה פשוט שעושים אותם אחרי שהם מתבצעים בארה"ב (כי שם הסחורה החדשה מגיעה למדפים יותר מהר מאשר בארץ).

הנקודה שלי לגבי החוויה האישית שלך עם ה-520 הייתה שבמתכוון או שלא, "נפלת" על חלון זמן מוצלח במיוחד לרכישת ה-520 בחו"ל לעומת הארץ, ולכן לא ניתן להכליל מנסיונך הנקודתי בעניין לכדי מסקנה כללית לגבי רכישת רסיברים ברמת ביניים בארץ מול יבוא אישי מחו"ל (זה היה הקטע של ה-"טועה ומטעה"...)

אתה גם חוטא למציאות בנושא תקלות ברסיברים באופן כללי. התחלת בפרומיל, ועברת לעשירית מזה תוך 24 שעות... אין לי ספק שהסיכונים נמוכים, ואולי אפילו נמוכים כמו שאתה מתאר, אבל אתה שוב מתבסס בעיקר על חוויות אישיות שלך ומעגל מכריך המצומצם יחסית כדי להכליל, והגישה הזאת בעייתית מאוד לחיזוי תקלות או כל אירוע סטטיסטי אחר...

חוצמזה, עדיף להחמיר מלהקל בדברים האלה, כך שבמקום לנסות לתמחר את האחריות בארץ לפי ההפרש בין המחירים בארץ ובחו"ל כפול הסיכוי לתקלה (רק בשרשור הזה שמענו על שתי תקלות - אחת באונקיו שמקורו בארץ ואחת בפיוניר שמקורו בחו"ל - ולדעתי זה כבר פוסל את תיאוריית ה-1 ל-10,000 שלך), יש לתמחר את מלוא עלות החשיפה לתקלה ללא אחריות, שכוללת גם זמן ללא המכשיר ועלויות שילוח במקרה ששולחים לתיקון בחו"ל, וכן עלות מכשיר חדש במקרה שלא ניתן לתקן את המכשיר התקול (שזו עלולה להיות העלות האמיתית של תקלה במכשיר שיובא מחו"ל ללא אחריות, ולא ההפרש בין המחיר בארץ למחיר בחו"ל!)

בכל אופן, המטרה היא להיות אובייקטיביים כשבאים להעריך סיכונים שכאלה, ולא לבטל אותם בגלל סיבות כמו "אז מה אם אין אחריות, קניתי אותו בארה"ב בסייל" או "אף פעם לא התקלקל לי אף מכשיר בתקופת האחריות, מה שאומר שהסיכויים שזה יקרה דווקא הפעם הם אחד למלאנתלפים!" - תחשוב על זה...

guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

epony סתם שאלה,
באיזה מוצר שנרכש בחו"ל נתקלת בבעיה שלא יכלת לשלוח ולתקן את המוצר ומצאת את עצמך בפניי שוקת שבורה?
גיא, אני ואתה ודי!

AmiEfroni
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1389

שליחה

ראשית הרסיבר הוא 920 ולא 520.
שנית , זה נכון כנראה באמת נפלתי על חלון הזדמנויות כי בעת שקניתי אותו ב270$ שבארץ מחירו הנמוך ביותר היה 4000+ , לא ידעתי שיצא רסיבר "חדש" שמספרו 921 והוא 99% זהה לדגם 920 אם כמה פיצ'רים שוליים נוספים.

בהקשר ל"חוטא למציאות" נראה לי שגם אתה מדבר באופן כללי וידיעותך מבוססות גם על חוויות אישיות - כמו רובנו פה - אחרת הייתי מאד שמח ויצרפו אלי בודאי יתר החברים בפורום אם תציג בפניינו מספרים אמיתתיים שנלקחו מהרשומות הפנימיות של היצרנים השונים ו/או היבואנים קרי:

מה אחוז ( או פרומיל או ננה ) של תקלות שהתגלו במוצר מסויים - למשל רסיבר בדגם ספציפי - במהלך תקופת האחריות של שנים 2005 עד 2010 למשל.
אל תשכח שהמיעוט הרועש הוא פי מליונים או יותאר מהרוב השותק שלא קרה לו שום דבר.
החוויה האישית שלי - שיש לי רסיבר פיוניר ישן בן 10 שנים שאף פעם לא התקלקל ואף פעם לא הייתי צריך לנצל את האחריות שלו שעלתה לי במחירו כ- 2000 שקל.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574

שליחה

ועכשיו עברנו למיליונים או יותר... 8O

העיקר שאתה לא מגזים :roll:

אין לי שום מספרים רשמיים של אף חברה ואני סמוך ובטוח שאחוז התקלות אכן מאוד נמוך (אבל משום מה שיש לי הרגשה שהוא גבוה ממיליארדית או איפה שאתה לא נמצא כבר עם ה-"הערכות" הזהירות שלך). יחד עם זאת, אנחנו גם שומעים מדי פעם על סדרות שלמות של רסיברים שסובלים מפאקים כאלה ואחרים (בעיות עיבוד וידאו באונקיו 608 בשנה שעברה, למשל...)

גיא, האמת שדווקא לי לא זכורה שום תקלה במכשיר שייבאתי מחו"ל (טפו טפו טפו), והאמת שהבאתי איתי לא מעט מכשירים (עשיתי המון נסיעות לחו"ל במסגרת עבודתי, כולל שהות של כמה שנים בחו"ל וחזרה עם מכולה מלאה "ציוד" ;)) - אבל כאמור לא זאת הנקודה, מכיוון שאלה בדיוק החוויות האישיות שאת השפעתן יש לנטרל כשבאים לדון בנושא של סיכונים כלכליים באופן אובייקטיבי..!

guy_k
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

epony - אני מסכים שצריך לנטרל את החוויה האישית, השאלה שלי היתה אחרת,
האם כמי שמביא מכשירים מחו"ל נתקלת בבעית אחריות?
אני פשוט אופתע לדעת שחברה כמו פיוניר, אונקיו או כל חברה אחרת שמוכרת את מוצריה תסרב לקבל מוצר ולתקן אותו במסגרת האחריות....
יש כמה צדיקות שגם עם רכשת ת המוצר בחו"ל מאפשרות לתקן במדינה אחרת (בדיוק כמו שאתה תושב ארה"ב ומחר תעבור לאנגליה או קנדה) עם הדגש על ישראל...

אני עדיין מחזיק בדעה שמימוש אחריות על מוצר מחו"ל לא אמור להיות בעיה...
גיא, אני ואתה ודי!

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919

שליחה

גיא, קודם כל תודה על התשובה.
אני חושב שבאמת אפשר להרים פוסט דביק עם כל הנתונים האלו למען המזמינים הבאים.

דבר שני, במידה ואכן יש תקלה במוצר שמביאים מחו"ל, זו אכן יכולה להיות הוצאה לא קטנה ביחס לצורך בתיקון. בוא נגיד ככה, ברסיברים היקרים יותר, זה לא שובר עיסקה, בהוצאות דוגמאת אלו של הפיוניר 920, זה סיכון מהסוג שאני אישית לא הייתי לוקח.

smaster_1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219

שליחה

לגבי מחיר של ה 920 בישראל. אני אישית קניתי אותו מחנות ידועה בישראל ב 3500 ש"ח כולל מע"מ(!) לפני למעלה מחצי שנה. המגבר פתח לי את התאבון, ולכן מכרתי אותו והזמנתי את ה SC35 מארה"ב. דווקא להביא מכשירים זולים - לא נשמע לי רציני. יש לי חבר שהביא VSX 1120. סגור בקרטון, לא פתח אותו בכלל, והוא מחכה לקונה המאושר (אגב -עלה לו בסה"כ כ 4000 ש"ח וזה מה שהוא רוצה). לדעתי זה המינימום - לקנות מכשיר שהוא UPPER MID RANGE.

אבל מה קורה כשהיי אנד שלך נדפק? זה אולי נדיר - אבל זה קורה, ואז? במקרה שלי אנחנו שבועיים לאחר האיחסון בפיוניר ישראל...הם לא מצליחים למצוא את התקלה. המכשיר פתוח על השולחן, אני מנדנד להם, והם חסרי אונים. אני בדאון רציני ושוקל אלטרנטיבות, שמיד יפורטו.

ברצוני להתייחס להצעה שהועלתה כאן למשלוח המגבר לתיקון אחריות בחו"ל. ההתייחסות לעניין המיסים היא שולית. מדובר בפרוצדורה פתירה, כפי שתואר כאן על ידי בעלי נסיון, אך מה לגבי שינוע המכשיר. מגבר היי אנד שוקל המון, ומה ששוקל המון עולה בהתאם להטיס. יקום האדם שישלח את המכשיר בים, ויחכה 4 חודשים לחזרתו לישראל. אני לא. מאידך - יקום האדם שיטיס את המגבר לארה"ב. במקרה שלי, מדובר ב 600$ הלוך חזור, בדיל מיוחד שהצלחתי למצוא. המגבר שוקל כ 20 ק"ג. יחסית לא נורא למגברי עלית. מה יעשה מי שרכש אונקיו?

על איזו אחריות אנחנו מדברים בדיוק, כאשר ככל הנראה התיקון בישראל יעלה במרבית המקרים פחות מסכומי ההטסה וההמתנה? לא ברור לי, עם כל הכבוד.

כיום אני שוקל לקחת את המכשיר מפיוניר ישראל. לארוז. לשלוח בים לחבר שחי בניו יורק. שיתקנו אותו שם, יפורסם באי ביי ושלום על ישראל. אני כל כך מאוכזב מפיוניר, שהמכשיר הבא שלי לא יהיה מתוצרת זו.

רן.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”