רכישה מחנות מתמחה או רשת - יתרונות וחסרונות

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152

שליחה

תשמע טנדברג, מבחינתי סגרת את הדיון.
כתיבה יפה, אינפורמטיבית וברורה (Y)
כאשר אדם מחליט לנצל את המתמחה ולשאוב ידע (מראש ולא במקרה) ואז לעשות תיחור של חנויות - יש כאן מן חוסר הגינות
...
(Y)

הרבה פעמים במהלך "טיול" בקניון אני נכנס לרשתות בשביל לשטוף את העיניים. מן הסתם לא ייצא מזה כלום, וזה סתם כדי להתרשם במקביל מהרבה דגמים.
הרבה פעמים אני מרגיש לא נעים שאני לא קונה כלום ומסתובב שם. אני לא אקנה שם, כי אני לא אוהב את החוסר מקצועיות, היחס המזלזל לרוב והילדותיות של המוכרים שעסוקים בלבל אחד לשני את המוח, דודה שלי כן.
של כל דבר עם 4 גלגלים!

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

אני לא נגד קניה בחנויות מתמחות, ותמיד אתן להם את ההזדמנות למכור לי במחיר הטוב, אבל אני לא אקנה בהן בכל מחיר.
אני אספר איך קניתי את המסך הנוכחי שלי (ב 2007, והסיפור המלא כאן בפורום איפשהו):
דבר ראשון קראתי הרבה חומר, כאן בפורום ובאתר, באתרים ישראלי נוספים, ובאתרים בחול.
כבר אחרי השלב הזה ידעתי את גודל המסך שאני רוצה (גם מצפיה בבתים של מכרים), את הטכנולגיה שלו, ועוד פרטים שחשובים בהגדרה, או בעברית LCD, 46, FULL.
מצוייד במידע הזה בדקתי איזה אפשרויות יש (זאפ), וגם מחירים.
קראתי עוד קצת (הרבה) ביקורות ברשת, והבנתי שבתקציב שלי אני מתלבט בין שני מסכים.
בזמנו אחד המסכים כמעט לא היה בתצוגה בחנויות הרגילות, ולכן הלכתי לחנות מתמחה, בזמנו היא פרסמה כאן המון. שני המסכים ביניהם התלבטתי היו בה בתצוגה, נכנסתי לחנות, וביקשתי שיתנו לי לצפות בטלוויזיה. אוב הצפיה אצלי בבית הייתה ביס, ובעיקר בתכני SD, לכן ביקשתי לצפות ביס. צפיתי במסך במשך כ 20 דקות בערוצים שונים (נתנו לי שלט), ערוצים בהם צופים אצלי בבית.
לא ביקשתי מהמוכרים שום עצה מקצועית, בשלב הזה ידעתי שאני יודע כבר מספיק, ונשאר לי רק להחליט לפי הצפיה.
לאחר הצפיה החלטתי איזה מסך אני רוצה. בחנות רצו עליו מחיר מסויים, אמרתי להם שאני רוצה לבדוק בעוד מקומות, ולאחר בדיקה מצאתי את המסך בחנות אחרת, בכמה מאות שקלים פחות. אני כבר באמת לא זוכר, נדמה לי שהרמתי טלפון לחנות, אבל אני באמת לא בטוח. קניתי את המסך במקום הזול יותר. תנאי האחריות היו זהים ואפילו נדמה לי שקיבלתי התקנה חינם, מה שבמתמחה עלה מאות שקלים.

אני לא חושב שעשיתי משהו לא בסדר, ואני גם ממש לא מרגיש צורך להצטדק בפני אף אחד, עוסק בתחום או אחרים, קניתי בסוף קופסה, אין לי בעיה לקנות ממעבירי קופסאות, אם מישהו חושב אחרת, זכותו, אבל אותי לא ישכנע בצדקתו, ככל הנראה.

זו רק דוגמא. באופן עקרוני, אם מדובר על מוצר ושרות זהה, אני אקנה איפה שהכי זול. אם חנות מתמחה תיתן לי את המחיר הזה, אוכל לקנות בה, אבל אני לא רואה בזה יתרון גדול. החסכון בכסף עדיף מבחינתי.

jukin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757

ההבדל העיקרי לטעמי..

שליחה

אינו רק בחווית הקניה...אלא גם בחויה ובשרות שאחרי הקניה.
כשיש בעיות (לא רק אמינות) גם אם המסך לא מתאים,המערכת לא נשמעת טוב...וכו...יש עם מי לדבר ובדרך כלל עוזרים לך...
זה שווה את העלות הנוספת שאינה כזו מטורפת בהפרש...

mikelt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132

שליחה

אני אקנה אצל מי שנותן לי את המוצר שהכי מתאים למדינה שבה אני יושב.
אם במסכים עסקינן-אני בוודאות ירכוש את המסך הבא שלי מגירסה אירופאית ולא אסיאתית.
אם ייבואן רישמי לא יצליח לספק לי את זה-לא תהיה לי בכלל בעייה לרכוש מייבוא פרללי פרטי.
אני גם בטוח שאצליח לחסוך "כמה שקלים" טובים על הדרך..

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

כאשר אדם מחליט לנצל את המתמחה ולשאוב ידע (מראש ולא במקרה) ואז לעשות תיחור של חנויות - יש כאן מן חוסר הגינות
...
אני מסכים עם הציטות בחלקו.

יש מחיר למומחיות המומחה וצריך לכמת את המחיר הזה ואז לעשות תיחור של חנויות כאשר ברור שלחנות המומחה משלמים יותר לפי הכימות שעשינו בתחילת הדרך

אני בדרך כלל אומר את זה למוכר ומקבל את הסכמתו לעניין

כך אני מרגיש די הוגן

mikelt
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132

שליחה

אל תהיו נאיביים
אחוז גבוה משוכני האתר הזה עושים בירורים ושאר ירקות בחנות מיתמחה זו או אחרת
אם המחיר שהוצע לה שם גבוה מחנות אחרת-הם ירכשו בחנות האחרת
חנות מיתמחה,מה לעשות,צריכה להתאים את המחיר לתחרות בשוק.

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4976

שליחה

את הקנייה שלי עשיתי בחנות מתמחה שחווית הקנייה הייתה בה הכי נעימה. פשוט כך.
לא אכפת לי לשלם כמה מאות שקלים "תוספת" כשאני מוציא 10K, זה כבר לא משחק תפקיד, העיקר שנהנתי מהקנייה ומאחרי הקנייה (מה שהסתבר כמאוד קריטי במקרה שלי).

נ.ב. כבר השארתי טיפים של 100 ש"ח במסעדות כשהשרות והאוכל היה ממש טובים.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

ההבדל הגדול בין חנות מקצועית אמיתית לבין חנות עאלק הוא שבחנות המקצועית מבינים לא רק מה שהלקוח מבקש אלא גם מדוע הוא מבקש את זה ויכולים להציע לו מגוון פתרונות.

חנות מקצועית גם משמשת כאינטגרטור המסוגל להציע עסקת חבילה, לתת פתרונות לשילוב עם רכיבים קיימים, תכנון התקנה, פיקוח על עבודות בינוי וחשמל ולתת את הפרוייקט עם המפתח ביד לשביעות רצון הלקוח.

אין הרבה חנויות כאלה וסביר מאוד להניח שמי שלא מבין מדוע הוא זקוק לשרותים של אותם מקצוענים גם לא יהיה מוכן לשלם את הפרמיום עבורם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

Shtirlitz כתב:את הקנייה שלי עשיתי בחנות מתמחה שחווית הקנייה הייתה בה הכי נעימה. פשוט כך.
לא אכפת לי לשלם כמה מאות שקלים "תוספת" כשאני מוציא 10K, זה כבר לא משחק תפקיד, העיקר שנהנתי מהקנייה ומאחרי הקנייה (מה שהסתבר כמאוד קריטי במקרה שלי).

נ.ב. כבר השארתי טיפים של 100 ש"ח במסעדות כשהשרות והאוכל היה ממש טובים.
...
מדי פעם יש בעיתונים טיפים לצרכנות, לפעמים הם לא רעים. אחד הטיפים הטובים הזכורים לי, הוא שכסף הוא דבר מוחלט, לא יחסי. אתה לא משלם מאות שקלים "תוספת" - אתה משלם מאות שקלים.

תחשוב לרגע על קניה של בית שעולה שני מליון שקל.
שווה לנסות להוריד את המוכר ל 1.970.000? לכאורה לא, כי זה "בשוליים". בפועל 30 אלף שקל זה שלושים אלף שקל. תחשוב על כוח הקניה של הכסף הזה.

lfrank
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 50

שליחה

Catskinner כתב:ההבדל הגדול בין חנות מקצועית אמיתית לבין חנות עאלק הוא שבחנות המקצועית מבינים לא רק מה שהלקוח מבקש אלא גם מדוע הוא מבקש את זה ויכולים להציע לו מגוון פתרונות.

חנות מקצועית גם משמשת כאינטגרטור המסוגל להציע עסקת חבילה, לתת פתרונות לשילוב עם רכיבים קיימים, תכנון התקנה, פיקוח על עבודות בינוי וחשמל ולתת את הפרוייקט עם המפתח ביד לשביעות רצון הלקוח.

אין הרבה חנויות כאלה וסביר מאוד להניח שמי שלא מבין מדוע הוא זקוק לשרותים של אותם מקצוענים גם לא יהיה מוכן לשלם את הפרמיום עבורם.
...

אתה צודק-אבל אם ברצונך לקנות דגם מסויים והוא לא נמכר בחנויות האלו?
לא להתפשר!!!איכות המוצר-זה הדבר העיקרי.ולא מה שמסביב.

לקנות את המוצר הטוב ביותר ואחר כך לדאוג לשאר.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205

שליחה

רוב המומחים והמקצוענים בחנויות המתמחות החלו את דרכם
ברשתות הלא מקצועיות האלה,שחלק מהמבינים פה לא קונים מהם.
לפי כמות השרשורים שנפתחים כמעט כל שבוע על שירות
גרוע בחנות מקצועית,כזו או אחרת,אני חושב שכל קנייה היא הימור
או שתקבל שירות, או שאכלת אותה.

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232

שליחה

אני חושב שtheaman וtantenberg כתבו יפה מאוד, המתמחות הן חנויות עם שירות מצויין אבל (מסיבות מובנות) לרוב המחירים גבוהים יותר. ולכל אחד יש קו אדום של העדפה. לחלק זה חמישה שקלים ולחלק זה אלף. אני לא חושב שמשהו פה נכנס לחנות לקבל ייעוץ ואם הוא יקבל מחיר שווה הוא יקנה ברשת ״דווקא״.
אישי כשקנית את הטלויזיה שלי התחלתי מרשתות אבל אחרי הפגנת יידע מחרידה וייתרתי עליהן בסוף קניתי במתמחה במחיר טוב (מאתיים יותר ממתחרים שזה סביר בשבילי), הסיפור היותר דרסטי היה כשרציתי לבחור מערכת סאונד, והיה לי תקציב נמוך, במתמחה ניסו להתאים ( גם לנסות לדחוף טיפה מותרים יקרים) אבל הכל התנהל בנעימות ובאמת שנהנתי מהחוויה, כשבאתי לרשת ואמרת תקציב הצביעו ל על מערכת אמרו ״זה מה יש״ בלי לקום מהכסא אפילו.
בסוף לא קניתי מאף אחת מהחנויות אבל עקרונית על השירות של הרשת לא הייתי מוכן לקנות.

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073

שליחה

אני חושב שישנה נקודה נוספת:
גם החנויות המתמחות חיות את השוק והן צריכות להציע (אם לפני או אחרי מיקוח)מחיר שיהיה סביר במסגרת השוק ןאני מצטרף לאלו שחושבים שכדאי לשלם עוד קצת ,גם אם זה במונחים מוחלטים הרבה שקלים לפי דבריו של אחד הכותבים ובלבד שאלך הביתה עם ראש שקט

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

אני חושב שלחלקכם יש דעה קדומה לא ממש מבוססת על חנויות מתמחות.
משום מה יש פה משוואה כזו:
חנות מתמחה = מחירים יקרים.
אני חייב לומר שמניסיון אישי שלי זה לא כך, בהרבה מקרים ההיפך הוא הנכון (לפחות במקרה שלי ובעוד כמה מקרים של חברים קרובים אלי).
אם תשוו את אותו מוצר, מאותו יבואן ועם אותה אחריות בין רשת בין אינטרנט ובין חנות מתמחה, אתם תהיו מופתעים מההבדל שבא דווקא לטובת חנות מתמחה.
שוב, הדגש הוא על אותו מוצר, מאותו יבואן ועם אותה אחריות.
נכון, זה לא גורף, ונכון שיש מקרים שתמצאו מחירים זולים יותר במקומות אחרים (יש רשתות שהן גם היבואניות של מכשירים מסויימים), אבל אל תפסלו על הסף מבלי לבדוק אפילו את האפשרות הזו.

nir11,
נכון, כסף הוא אבסולוטי, אבל היחס שלי ל-30,000 ש"ח, שהרבה דם יזע ודמעות עברו עד שהשגתי אותם, זה לא היחס של שרי אריסון (סתם דוגמה) לאותו סכום.
אני אחשוב 200 פעם לפני שאני אוציא את הסכום הזה, והיא כנראה לא תשים לב אם היא תאבד סכום כזה...

אני גם לא אומר, תקנה בכל מחיר מחנות מתמחה (או מכל מקום אחר לצורך העניין), אני רק אומר שאם קיבלת שירות טוב במקום מסויים, תיתן לאותו מקום את הזכות לנסות ולהשוות.
אם הצלחת, מה טוב.
אם לא הצלחת והסכום היה גבוה יותר, זה כבר נתון לשיקולך, אם אתה מוכן לשלם יותר בשקל אחד, במאה שקל, באלף שקל ועדיין לקנות שם כי נתנו לך שירות טוב, אתה מרוצה, יש מוניטין למקום, או מה שלא יהיה.
או שאתה אומר, סליחה חברים, היה לי נעים מאד, עזרתם לי מאד אבל מה שאתם מבקשים לא מתאים לי, תודה רבה.
ושוב, זה לא משנה אם השירות הטוב היה בחנות מתמחה, ברשת, או בבאסטה בשוק.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78973
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אני חושב שצריך לקנות במקום שבו נוח לכם ונעים לכם.

אני חושב שזה דבר גועלי לטרטר מישהו בחנות כלשהי ואח"כ לרכוש במקום הזול ביותר ששם לא מבינים.

לאחרונה יצא לי לרכוש כמה מוצרים לבנים מכמה רשתות חשמל. החוויה לא היתה נוראה, אבל כשהייתי צריך עזרה לאחר מכן זה היה חוויה שונה לחלוטין מחנות מתמחה. אני יכול להגיד בבטחון מלא שבכל תחום שבו יש חנות מתמחה, אני אעדיף לרכוש בכזו.

דודיפלצת
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2183

שליחה

לגבי נושא הטרטור - דעו לכם שבתחום הציוד לאופנועים המצב גרוע הרבה יותר. בגלל הפרש המחירים האדיר בין הארץ לחו"ל, אנשים הולכים לחנויות ציוד רק כדי למדוד מה מתאים להם והולכים להזמין מהאינטרנט.
כבר מראש אין בכוונתם לקנות.
תוקם לאלתר קטגורית אודיו חד-ערוצי!

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

מסכים לחלוטין עם theAman ו oferlaor ....השירות השירות השירות אם צריך אותו שווה זהב ....ובחנויות מתמחות לרוב הוא טוב יותר.
ואגב כפי שכתב theAman המחיר גם הוא לרוב טוב .

nir11 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

oferlaor כתב: אני חושב שזה דבר גועלי לטרטר מישהו בחנות כלשהי ואח"כ לרכוש במקום הזול ביותר ששם לא מבינים.
...
המוכרים נמצאים כדי לתת שרות. מעולם לא הובטח לאף מוכר שלקוח שנכנס ומתעניין - גם יקנה.
בקניה של מוצרים יקרים (קרמיקה וכלים סניטריים לבית) ישבתי שעות רבות עם מספר גורמים ובדוף רכשתי רק באחד.
אותו דבר לגבי מטבח. זה אומר שמישהו יושב איתך שעתיים לפחות, משרטט לך תוכנית, ובסוף אתה לא קונה ממנו.

לרכוש בסוף במקום הזול ששם לא מבינים? אני קונה איפה שזול. כמה מבינים שם ממש ממש לא מעניין אותי. אני לא מנסה לחנך את המוכרים, אני מנסה לגמור את החודש.

ולגבי ההתבטאות שלך שזה דבר גועלי, הייתי מוותר עליה ברצון. אני לא מגיב אליה מחוסר ברירה.

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591

שליחה

ניר, אתה דוחף לזה שבסופו של דבר יקרה התרחיש הבא:
אתה רוצה דעה של מומחה ? תשלם, קנית ? ינוכה לך.
רוצה לקנות במקום הכי זול ? אין לך גישה לידע (ואני יוצא מנקודת ההנחה הזו) ? חתול בשק וכאב ראש.

לא - התרחיש הזה עדיין לא קורה, אבל הוא יקרה.

בחברות אינטגרציה כמעט ולא נותנים שרטוטים, אלא בהתניה - אתה יודע למה ? כי אנחנו לא עובדים בחינם. אותם נצלנים שניצלו את זה ורכשו הכי זול רודפים אחריהם כדי שיעשו להם תכניות, אבל עכשיו הגלגל הסתובב.
אתה יודע כמה לקוחות יש שאכלו ח*א על התפיסה שאתה מציג ? קיבלו התקנות לא מקצועיות, מוצרים שלא מתאימים, ואין עם מי לדבר. אותם זולים או מקצועיים וזולים גם נעלמו, אי אפשר לעבוד בלי רווחיות.
אם הלכת לקבל מידע והחלטת שלא להחליט זה משהו אחד. לנצל ידע של מישהוו, לא לתת לו הזדמנות להשוות או להתקרב ולהחליט שהידע שלו זה הידע של כולם זה מגעיל. כן. זה מרתיח כי הייתי בקצה השני ואני יודע איך זה מרגיש.
Vocare Ad Regnum

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

ההבדל, לטעמי, הוא ב"כוונת תחילה".
יש מבחינתי הבדל ענק אם אתה נכנס לחנות מברר בצורה אמיתית, מקבל את השירות ומחליט לא לרכוש (מאיזו סיבה שתרצה) לבין לעשות את זה בצורה מכוונת.
בצורה שתיארת את זה, אתה יודע שמראש לא תקנה בחנות המתמחה ולכן נכנס רק כדי לקבל את הייעוץ וההדגמה ואז יוצא וקונה במקום הכי זול (שאתה מראש אולי לא יודע איפה זה יהיה אבל בודאות יודע שזה לא בחנות המתמחה).

זה, גם לטעמי, מגעיל, לא הוגן ונצלני.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”