תודהdor8 כתב:roslan ,
זה תחום שאני מאוד מחבב אבל לא מתפרנס ממנו.![]()
בהצלחה עם רכישת הרכב....
מישהו פה התנסה בנסיעה על סקודה אוקטביה 1800 TSI?
יש לי את הג'טה 1600, אני חושב שכדאי להוסיף מילה קטנה על ה DSG. למרות שאין בו את כל הקפיצות והבעיות שהיו בגירים רובוטיים ישנים ופשוטים יותר, אני עדיין מרגיש שיש מתחת גיר ידני ולא אוטומטי.
זה בא לידי ביטוי בהילוך ראשון בלבד, במהירות נמוכה מאוד - למשל כשאתה עוצר ואתה בעליה, אתה מפעיל לחץ מתון על הברקס, האוטו מאט 3-2-1 קמ"ש ואז התיבה לוחצת את הקלאץ' והופ - אתה מדרדר למרות שהלחץ על הברקס לא השתנה, דבר שלא קורה בתיבה אוטומטית. בעיה דומה - כשאתה חונה ואתה מתקרב למדרכה ומאט ואז פתאום הוא לוחץ לך את הקלאץ' והאוטו עוצר במקום (שוב, למרות שהלחץ על הברקס לא השתנה) ונשארו עוד 30 ס"מ, ואז אתה משחרר קצת את הברקס והוא מנתק את הקלאץ' והאוטו קופץ קדימה ונתקע במדרכה. בקיצור - הוא לא יודע לנסוע נורמלי במהירות שבין 0 ל 3 קמ"ש.
זה בא לידי ביטוי בהילוך ראשון בלבד, במהירות נמוכה מאוד - למשל כשאתה עוצר ואתה בעליה, אתה מפעיל לחץ מתון על הברקס, האוטו מאט 3-2-1 קמ"ש ואז התיבה לוחצת את הקלאץ' והופ - אתה מדרדר למרות שהלחץ על הברקס לא השתנה, דבר שלא קורה בתיבה אוטומטית. בעיה דומה - כשאתה חונה ואתה מתקרב למדרכה ומאט ואז פתאום הוא לוחץ לך את הקלאץ' והאוטו עוצר במקום (שוב, למרות שהלחץ על הברקס לא השתנה) ונשארו עוד 30 ס"מ, ואז אתה משחרר קצת את הברקס והוא מנתק את הקלאץ' והאוטו קופץ קדימה ונתקע במדרכה. בקיצור - הוא לא יודע לנסוע נורמלי במהירות שבין 0 ל 3 קמ"ש.
בדור האחרון של גיר הDSG הבעיות האלה נפתרו. עדיין לא ב100% אמנם אבל בסופרב יש מנגנוןsnad כתב:יש לי את הג'טה 1600, אני חושב שכדאי להוסיף מילה קטנה על ה DSG. למרות שאין בו את כל הקפיצות והבעיות שהיו בגירים רובוטיים ישנים ופשוטים יותר, אני עדיין מרגיש שיש מתחת גיר ידני ולא אוטומטי.
זה בא לידי ביטוי בהילוך ראשון בלבד, במהירות נמוכה מאוד - למשל כשאתה עוצר ואתה בעליה, אתה מפעיל לחץ מתון על הברקס, האוטו מאט 3-2-1 קמ"ש ואז התיבה לוחצת את הקלאץ' והופ - אתה מדרדר למרות שהלחץ על הברקס לא השתנה, דבר שלא קורה בתיבה אוטומטית. בעיה דומה - כשאתה חונה ואתה מתקרב למדרכה ומאט ואז פתאום הוא לוחץ לך את הקלאץ' והאוטו עוצר במקום (שוב, למרות שהלחץ על הברקס לא השתנה) ונשארו עוד 30 ס"מ, ואז אתה משחרר קצת את הברקס והוא מנתק את הקלאץ' והאוטו קופץ קדימה ונתקע במדרכה. בקיצור - הוא לא יודע לנסוע נורמלי במהירות שבין 0 ל 3 קמ"ש....
שמונע התדרדרות ברגע שהרכב נמצא בשיפוע והנהג מרים את הרגל מהבלמים. יש השהיה של כ3-4 שניות
עד שהרכב מתחיל להתדרדר ובזמן הזה מן הסתם הנהג מספיק לעבור לדוושת הגז ולהתחיל בנסיעה.
בכל אופן מדובר על גיר חסכוני מאוד ובעל ביצועים מצוינים שמורכב כיום בגרסאות שונות בכל מכוניות הספורט
היוקרתיות ביותר וגם במכוניות פאר ומנהלים כמו אודי למשל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מעטים הדברים ההורסים יותר את חדוות הנהיגה מגיר אוטומטי. רועש, איטי, זולל דלק. חבל שדורות של נהגים ישראלים חונכו לקבל את הגיר האוטומטי כמובן מאיליו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
מסכיםCatskinner כתב:מעטים הדברים ההורסים יותר את חדוות הנהיגה מגיר אוטומטי. רועש, איטי, זולל דלק. חבל שדורות של נהגים ישראלים חונכו לקבל את הגיר האוטומטי כמובן מאיליו....
אבל הDSG הוא באמת שונה.
מה גם שזה ענין של נוחות
רבים מבלים בפקקים ובעיר
גיר רגיל פשוט פחות נוח
- Catskinner
- חבר במועדון HT

בערים הגדולות של אירופה יש לא פחות פקקים ושם הגיר האוטומטי הוא אזרח סוג ב' שדי בזים לו.
גם בעולם המירוצים עברו מזמן לגיר רובוטי שאמין ומהיר יותר מכל גיר ידני .Catskinner כתב:מעטים הדברים ההורסים יותר את חדוות הנהיגה מגיר אוטומטי. רועש, איטי, זולל דלק. חבל שדורות של נהגים ישראלים חונכו לקבל את הגיר האוטומטי כמובן מאיליו....
כך גם בעולם הרכב ויש לזכור שכל גיר רובוטי מאפשר שליטה ידנית ועדיף כמובן שזה מגיע עם שליטה
מההגה.
הגיר הידני נותר כאופציה רק למכורים לדבר ובד"כ לאנשים שרוכשים רכבי ספורט מסוימים ונוסעים בהם בעיקר
בסופ"ש וכו'. מסכים איתך כמובן שזה סוג של הנאה וחדוות נהיגה אבל בארצנו הפקוקה בטירוף אפשר בהחלט
להבין את ההעדפה של הנהגים לגיר אוטומט.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
ההורים שלי עברו לאוטומט הרבה אחרי שלכולם כבר היה אוטומט. הם פשוט סירבו לעבור לזה בטענה שהנהיגה הופכת למשעממת אבל מה לעשות שאוטומט זה נגעת-נסעת? ברגע שמתרגלים, ד"א, כמו לכל חידוש (טלפון סלולארי למשל) קשהב לחזור אחורה.Catskinner כתב:מעטים הדברים ההורסים יותר את חדוות הנהיגה מגיר אוטומטי. רועש, איטי, זולל דלק. חבל שדורות של נהגים ישראלים חונכו לקבל את הגיר האוטומטי כמובן מאיליו....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

hrox,
לא. אני קלוד מהוד השרון
kingikra, רוב המכוניות שלי היו מה שבמדינתנו המפגרת מוטורית מחשיבים למכוניות על גבול הספורטיביות. אני גם לא מתבייש לאמר שאני אוהב לנהוג ושנסיעה היא עבורי יותר מסתם לצאת מנקודה א' כדי להגיע לנקודה ב'.
יצא לי לנהוג כבר כמה פעמים במכוניות עם גיר אוטומתי. התגובה שלי הייתה זעזוע עמוק וחוסר אמון שיש בכלל אנשים שמוכנים לשקול לנהוג עם הדראעק הזה רק כדי לחסוך מעצמם לחיצה על הקלאץ'. יצא לי גם לנהוג במכוניות עם גיר רובוטי וזה נסבל ואפילו מהנה כל עוד אפשר לשים את הגיר על ידני ולהעביר הילוכים עם המשוטים שעל מוט ההגה.
לא. אני קלוד מהוד השרון
kingikra, רוב המכוניות שלי היו מה שבמדינתנו המפגרת מוטורית מחשיבים למכוניות על גבול הספורטיביות. אני גם לא מתבייש לאמר שאני אוהב לנהוג ושנסיעה היא עבורי יותר מסתם לצאת מנקודה א' כדי להגיע לנקודה ב'.
יצא לי לנהוג כבר כמה פעמים במכוניות עם גיר אוטומתי. התגובה שלי הייתה זעזוע עמוק וחוסר אמון שיש בכלל אנשים שמוכנים לשקול לנהוג עם הדראעק הזה רק כדי לחסוך מעצמם לחיצה על הקלאץ'. יצא לי גם לנהוג במכוניות עם גיר רובוטי וזה נסבל ואפילו מהנה כל עוד אפשר לשים את הגיר על ידני ולהעביר הילוכים עם המשוטים שעל מוט ההגה.
שלילי.hrox כתב:Catskinner כתב:מעטים הדברים ההורסים יותר את חדוות הנהיגה מגיר אוטומטי. רועש, איטי, זולל דלק. חבל שדורות של נהגים ישראלים חונכו לקבל את הגיר האוטומטי כמובן מאיליו....![]()
dor8,
אתה דור מפורום נטקאר?...
יש לי את ה DSG 7 הילוכים, לפי דעתי זה הדור האחרון. שים לב שתיארתי אירוע שבו אתה לא מוריד את הרגל מהברקס - הוא נשאר לחוץ באותה מידה כל הזמן - המנגנון של מניעת הדרדרות לא נכנס לפעולה. יכול להיות שאני מרגיש את זה יותר כי אני גר בחיפה - יש הרבה עליות...dor8 כתב:בדור האחרון של גיר הDSG הבעיות האלה נפתרו. עדיין לא ב100% אמנם אבל בסופרב יש מנגנוןsnad כתב:יש לי את הג'טה 1600, אני חושב שכדאי להוסיף מילה קטנה על ה DSG. למרות שאין בו את כל הקפיצות והבעיות שהיו בגירים רובוטיים ישנים ופשוטים יותר, אני עדיין מרגיש שיש מתחת גיר ידני ולא אוטומטי.
זה בא לידי ביטוי בהילוך ראשון בלבד, במהירות נמוכה מאוד - למשל כשאתה עוצר ואתה בעליה, אתה מפעיל לחץ מתון על הברקס, האוטו מאט 3-2-1 קמ"ש ואז התיבה לוחצת את הקלאץ' והופ - אתה מדרדר למרות שהלחץ על הברקס לא השתנה, דבר שלא קורה בתיבה אוטומטית. בעיה דומה - כשאתה חונה ואתה מתקרב למדרכה ומאט ואז פתאום הוא לוחץ לך את הקלאץ' והאוטו עוצר במקום (שוב, למרות שהלחץ על הברקס לא השתנה) ונשארו עוד 30 ס"מ, ואז אתה משחרר קצת את הברקס והוא מנתק את הקלאץ' והאוטו קופץ קדימה ונתקע במדרכה. בקיצור - הוא לא יודע לנסוע נורמלי במהירות שבין 0 ל 3 קמ"ש....
שמונע התדרדרות ברגע שהרכב נמצא בשיפוע והנהג מרים את הרגל מהבלמים. יש השהיה של כ3-4 שניות
עד שהרכב מתחיל להתדרדר ובזמן הזה מן הסתם הנהג מספיק לעבור לדוושת הגז ולהתחיל בנסיעה.
בכל אופן מדובר על גיר חסכוני מאוד ובעל ביצועים מצוינים שמורכב כיום בגרסאות שונות בכל מכוניות הספורט
היוקרתיות ביותר וגם במכוניות פאר ומנהלים כמו אודי למשל....
אגב לא טענתי כאן בעד או נגד הגיר האוטומטי ולא התכוונתי לגרום לסטיה של השרשור לכיוון הזה, פשוט רוב הישראלים אוהבים את האוטומט שלהם ורגילים להתנהגות שלו וכדאי לציין שה DSG היא רובוטית ויש לה התנהגות מסוימת במצבים מסוימים ששונה מההתנהגות של התיבה האוטומטית.
הורי קיבלו שלשום את האוקטביה 1.8TSI ELEGANCE
הם קנו אותה לאחר שבצעתי בדיקה מעמיקה.
אין היום רכב במדינת ישראל שנותן תמורה טובה יותר ל 144900 ש"ח (בסופו של עניין קיבלו מהמחיר הנל הנחה של 2500 ש"ח) :
מדוע מדהים חזק ובעל מומנט כמעט כפול מכל רכב משפחתי אחר והכל החל מ 1500 סל"ד.
גיר חסכוני ובסהכ טוב למרות היותו רובוטי
איבזור עשיר ביותר בדגם הנ"ל, כולל אפילו חישני לחץ אוויר בצמיגים.
דלת תא מטען מתרוממת כולל החלון וחושפת את תא המטען הגדול ביותר.
חסכוני מאד בדלק.
בקיצור אודי A4 (כמעט....ברבע מחיר).
חסרונות - מוגדר כגניב ולכן דרישה לאיתוראן (אבל מסתפקים בדגם SAFE שעולה רק 1100 ש"ח).
עלות ביטוח מקיף כ 3300 ש"ח.
נראה לי שבמכירה יהיה קשה כי כולם קונים כזה......
אין היום רכב במדינת ישראל שנותן תמורה טובה יותר ל 144900 ש"ח (בסופו של עניין קיבלו מהמחיר הנל הנחה של 2500 ש"ח) :
מדוע מדהים חזק ובעל מומנט כמעט כפול מכל רכב משפחתי אחר והכל החל מ 1500 סל"ד.
גיר חסכוני ובסהכ טוב למרות היותו רובוטי
איבזור עשיר ביותר בדגם הנ"ל, כולל אפילו חישני לחץ אוויר בצמיגים.
דלת תא מטען מתרוממת כולל החלון וחושפת את תא המטען הגדול ביותר.
חסכוני מאד בדלק.
בקיצור אודי A4 (כמעט....ברבע מחיר).
חסרונות - מוגדר כגניב ולכן דרישה לאיתוראן (אבל מסתפקים בדגם SAFE שעולה רק 1100 ש"ח).
עלות ביטוח מקיף כ 3300 ש"ח.
נראה לי שבמכירה יהיה קשה כי כולם קונים כזה......
נערך לאחרונה על ידי kobbi ב 01/05/2011 6:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
kobbi,
כל החסרונות שהזכרת לא רלונטיות אלי בכלל. שיגנבו. נקבל חלופי. חוץ מזה אני גר בביניין עם חניה תת קרקעית שסגורה בשער ברזל ענק ועובד בחברה שבה אני חונה ב קומה 3-. להגיד לך שגנבים לא יכולים לגנוב מאיפה שאני גר? ברור שכן אבל יעדיפו להתעסק עם רכב שחונה ברחוב או בחניה בחוץ. כמובן שביטוחים לא רלוונטים אלי בכלל.
תודה
כל החסרונות שהזכרת לא רלונטיות אלי בכלל. שיגנבו. נקבל חלופי. חוץ מזה אני גר בביניין עם חניה תת קרקעית שסגורה בשער ברזל ענק ועובד בחברה שבה אני חונה ב קומה 3-. להגיד לך שגנבים לא יכולים לגנוב מאיפה שאני גר? ברור שכן אבל יעדיפו להתעסק עם רכב שחונה ברחוב או בחניה בחוץ. כמובן שביטוחים לא רלוונטים אלי בכלל.
תודה
תשלח טלפון בפרטי, ואני אתקשר אליךkingikra כתב:אפשר קצת פירוט?oferab כתב:יש לי את האוקטביה 1.8 TSI כבר מעל לחצי שנה ואני נהנה מאד
עשיתי גם נסיעת מבחן אל הסופרב, אבל אהבתי יותר יותר את האוקטביה
מומלצת מאד...
תודה...