מישהו פה התנסה בנסיעה על סקודה אוקטביה 1800 TSI?

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
roslan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #21 

dor8 כתב:roslan ,

זה תחום שאני מאוד מחבב אבל לא מתפרנס ממנו. :lol:
בהצלחה עם רכישת הרכב.
...
תודה

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #22 

אני נוסע עם מנוע דומה על סיאט לאון
מנוע וגיר נהדרים
אחרי שנים על פאסאט, חזר לי הכיף לנהוג
העם דורש..... כל מיני דברים

snad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #23 

יש לי את הג'טה 1600, אני חושב שכדאי להוסיף מילה קטנה על ה DSG. למרות שאין בו את כל הקפיצות והבעיות שהיו בגירים רובוטיים ישנים ופשוטים יותר, אני עדיין מרגיש שיש מתחת גיר ידני ולא אוטומטי.
זה בא לידי ביטוי בהילוך ראשון בלבד, במהירות נמוכה מאוד - למשל כשאתה עוצר ואתה בעליה, אתה מפעיל לחץ מתון על הברקס, האוטו מאט 3-2-1 קמ"ש ואז התיבה לוחצת את הקלאץ' והופ - אתה מדרדר למרות שהלחץ על הברקס לא השתנה, דבר שלא קורה בתיבה אוטומטית. בעיה דומה - כשאתה חונה ואתה מתקרב למדרכה ומאט ואז פתאום הוא לוחץ לך את הקלאץ' והאוטו עוצר במקום (שוב, למרות שהלחץ על הברקס לא השתנה) ונשארו עוד 30 ס"מ, ואז אתה משחרר קצת את הברקס והוא מנתק את הקלאץ' והאוטו קופץ קדימה ונתקע במדרכה. בקיצור - הוא לא יודע לנסוע נורמלי במהירות שבין 0 ל 3 קמ"ש.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #24 

לא מרגיש את מה שאתה מתאר.
הגיר אכן מרגיש ידני, אבל במהירות התגובה שלו.
העם דורש..... כל מיני דברים

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #25 

oferab כתב:יש לי את האוקטביה 1.8 TSI כבר מעל לחצי שנה ואני נהנה מאד
עשיתי גם נסיעת מבחן אל הסופרב, אבל אהבתי יותר יותר את האוקטביה
מומלצת מאד
...
אפשר קצת פירוט?

תודה

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #26 

snad כתב:יש לי את הג'טה 1600, אני חושב שכדאי להוסיף מילה קטנה על ה DSG. למרות שאין בו את כל הקפיצות והבעיות שהיו בגירים רובוטיים ישנים ופשוטים יותר, אני עדיין מרגיש שיש מתחת גיר ידני ולא אוטומטי.
זה בא לידי ביטוי בהילוך ראשון בלבד, במהירות נמוכה מאוד - למשל כשאתה עוצר ואתה בעליה, אתה מפעיל לחץ מתון על הברקס, האוטו מאט 3-2-1 קמ"ש ואז התיבה לוחצת את הקלאץ' והופ - אתה מדרדר למרות שהלחץ על הברקס לא השתנה, דבר שלא קורה בתיבה אוטומטית. בעיה דומה - כשאתה חונה ואתה מתקרב למדרכה ומאט ואז פתאום הוא לוחץ לך את הקלאץ' והאוטו עוצר במקום (שוב, למרות שהלחץ על הברקס לא השתנה) ונשארו עוד 30 ס"מ, ואז אתה משחרר קצת את הברקס והוא מנתק את הקלאץ' והאוטו קופץ קדימה ונתקע במדרכה. בקיצור - הוא לא יודע לנסוע נורמלי במהירות שבין 0 ל 3 קמ"ש.
...
בדור האחרון של גיר הDSG הבעיות האלה נפתרו. עדיין לא ב100% אמנם אבל בסופרב יש מנגנון
שמונע התדרדרות ברגע שהרכב נמצא בשיפוע והנהג מרים את הרגל מהבלמים. יש השהיה של כ3-4 שניות
עד שהרכב מתחיל להתדרדר ובזמן הזה מן הסתם הנהג מספיק לעבור לדוושת הגז ולהתחיל בנסיעה.
בכל אופן מדובר על גיר חסכוני מאוד ובעל ביצועים מצוינים שמורכב כיום בגרסאות שונות בכל מכוניות הספורט
היוקרתיות ביותר וגם במכוניות פאר ומנהלים כמו אודי למשל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #27 

מעטים הדברים ההורסים יותר את חדוות הנהיגה מגיר אוטומטי. רועש, איטי, זולל דלק. חבל שדורות של נהגים ישראלים חונכו לקבל את הגיר האוטומטי כמובן מאיליו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #28 

Catskinner כתב:מעטים הדברים ההורסים יותר את חדוות הנהיגה מגיר אוטומטי. רועש, איטי, זולל דלק. חבל שדורות של נהגים ישראלים חונכו לקבל את הגיר האוטומטי כמובן מאיליו.
...
מסכים
אבל הDSG הוא באמת שונה.

מה גם שזה ענין של נוחות
רבים מבלים בפקקים ובעיר
גיר רגיל פשוט פחות נוח

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #29 

בערים הגדולות של אירופה יש לא פחות פקקים ושם הגיר האוטומטי הוא אזרח סוג ב' שדי בזים לו.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

Catskinner כתב:מעטים הדברים ההורסים יותר את חדוות הנהיגה מגיר אוטומטי. רועש, איטי, זולל דלק. חבל שדורות של נהגים ישראלים חונכו לקבל את הגיר האוטומטי כמובן מאיליו.
...
גם בעולם המירוצים עברו מזמן לגיר רובוטי שאמין ומהיר יותר מכל גיר ידני .
כך גם בעולם הרכב ויש לזכור שכל גיר רובוטי מאפשר שליטה ידנית ועדיף כמובן שזה מגיע עם שליטה
מההגה.
הגיר הידני נותר כאופציה רק למכורים לדבר ובד"כ לאנשים שרוכשים רכבי ספורט מסוימים ונוסעים בהם בעיקר
בסופ"ש וכו'. מסכים איתך כמובן שזה סוג של הנאה וחדוות נהיגה אבל בארצנו הפקוקה בטירוף אפשר בהחלט
להבין את ההעדפה של הנהגים לגיר אוטומט.

hrox
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 816
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #31 

...
(Y)

dor8,
אתה דור מפורום נטקאר?

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #32 

...
ההורים שלי עברו לאוטומט הרבה אחרי שלכולם כבר היה אוטומט. הם פשוט סירבו לעבור לזה בטענה שהנהיגה הופכת למשעממת אבל מה לעשות שאוטומט זה נגעת-נסעת? ברגע שמתרגלים, ד"א, כמו לכל חידוש (טלפון סלולארי למשל) קשהב לחזור אחורה.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #33 

כמו כל שירשור בפורום, יש לי תחושה שגם זה יסתה מהנושא. אין לי שום בעיה עם זה כל עוד חברים שמכירים את האוטו ימשיכו לתת חוות דעת

תודה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #34 

hrox,
לא. אני קלוד מהוד השרון

kingikra, רוב המכוניות שלי היו מה שבמדינתנו המפגרת מוטורית מחשיבים למכוניות על גבול הספורטיביות. אני גם לא מתבייש לאמר שאני אוהב לנהוג ושנסיעה היא עבורי יותר מסתם לצאת מנקודה א' כדי להגיע לנקודה ב'.

יצא לי לנהוג כבר כמה פעמים במכוניות עם גיר אוטומתי. התגובה שלי הייתה זעזוע עמוק וחוסר אמון שיש בכלל אנשים שמוכנים לשקול לנהוג עם הדראעק הזה רק כדי לחסוך מעצמם לחיצה על הקלאץ'. יצא לי גם לנהוג במכוניות עם גיר רובוטי וזה נסבל ואפילו מהנה כל עוד אפשר לשים את הגיר על ידני ולהעביר הילוכים עם המשוטים שעל מוט ההגה.

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #35 

hrox כתב:
...
(Y)

dor8,
אתה דור מפורום נטקאר?
...
שלילי.

snad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #36 

dor8 כתב:
snad כתב:יש לי את הג'טה 1600, אני חושב שכדאי להוסיף מילה קטנה על ה DSG. למרות שאין בו את כל הקפיצות והבעיות שהיו בגירים רובוטיים ישנים ופשוטים יותר, אני עדיין מרגיש שיש מתחת גיר ידני ולא אוטומטי.
...
בדור האחרון של גיר הDSG הבעיות האלה נפתרו. עדיין לא ב100% אמנם אבל בסופרב יש מנגנון
שמונע התדרדרות ברגע שהרכב נמצא בשיפוע והנהג מרים את הרגל מהבלמים. יש השהיה של כ3-4 שניות
עד שהרכב מתחיל להתדרדר ובזמן הזה מן הסתם הנהג מספיק לעבור לדוושת הגז ולהתחיל בנסיעה.
בכל אופן מדובר על גיר חסכוני מאוד ובעל ביצועים מצוינים שמורכב כיום בגרסאות שונות בכל מכוניות הספורט
היוקרתיות ביותר וגם במכוניות פאר ומנהלים כמו אודי למשל.
...
יש לי את ה DSG 7 הילוכים, לפי דעתי זה הדור האחרון. שים לב שתיארתי אירוע שבו אתה לא מוריד את הרגל מהברקס - הוא נשאר לחוץ באותה מידה כל הזמן - המנגנון של מניעת הדרדרות לא נכנס לפעולה. יכול להיות שאני מרגיש את זה יותר כי אני גר בחיפה - יש הרבה עליות...
אגב לא טענתי כאן בעד או נגד הגיר האוטומטי ולא התכוונתי לגרום לסטיה של השרשור לכיוון הזה, פשוט רוב הישראלים אוהבים את האוטומט שלהם ורגילים להתנהגות שלו וכדאי לציין שה DSG היא רובוטית ויש לה התנהגות מסוימת במצבים מסוימים ששונה מההתנהגות של התיבה האוטומטית.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

הורי קיבלו שלשום את האוקטביה 1.8TSI ELEGANCE

שליחה #37 

הם קנו אותה לאחר שבצעתי בדיקה מעמיקה.
אין היום רכב במדינת ישראל שנותן תמורה טובה יותר ל 144900 ש"ח (בסופו של עניין קיבלו מהמחיר הנל הנחה של 2500 ש"ח) :
מדוע מדהים חזק ובעל מומנט כמעט כפול מכל רכב משפחתי אחר והכל החל מ 1500 סל"ד.
גיר חסכוני ובסהכ טוב למרות היותו רובוטי
איבזור עשיר ביותר בדגם הנ"ל, כולל אפילו חישני לחץ אוויר בצמיגים.
דלת תא מטען מתרוממת כולל החלון וחושפת את תא המטען הגדול ביותר.
חסכוני מאד בדלק.
בקיצור אודי A4 (כמעט....ברבע מחיר).

חסרונות - מוגדר כגניב ולכן דרישה לאיתוראן (אבל מסתפקים בדגם SAFE שעולה רק 1100 ש"ח).
עלות ביטוח מקיף כ 3300 ש"ח.
נראה לי שבמכירה יהיה קשה כי כולם קונים כזה......
נערך לאחרונה על ידי kobbi ב 01/05/2011 6:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #38 

קודם כל תתחדשו.
איזה צבע?
אני מקווה מאוד שאתה יודע שמחיר המקיף יכול להשתנות מסוכן לסוכן או מחברה לחברה.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #39 

kobbi,

כל החסרונות שהזכרת לא רלונטיות אלי בכלל. שיגנבו. נקבל חלופי. חוץ מזה אני גר בביניין עם חניה תת קרקעית שסגורה בשער ברזל ענק ועובד בחברה שבה אני חונה ב קומה 3-. להגיד לך שגנבים לא יכולים לגנוב מאיפה שאני גר? ברור שכן אבל יעדיפו להתעסק עם רכב שחונה ברחוב או בחניה בחוץ. כמובן שביטוחים לא רלוונטים אלי בכלל.

תודה

oferab
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #40 

kingikra כתב:
oferab כתב:יש לי את האוקטביה 1.8 TSI כבר מעל לחצי שנה ואני נהנה מאד
עשיתי גם נסיעת מבחן אל הסופרב, אבל אהבתי יותר יותר את האוקטביה
מומלצת מאד