דעה אישית: הקץ לתשלום גלובלי על חיבור לאינטרנט
- roeylee
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 427
פתרון נוסף: תעריף יום/לילה.
כפי שלשיחות יש תעריף שפל ותעריף רגיל, כך צריך שיהיה תעריף שונה בצריכת נתונים:
בשעות העבודה, ההנחה היא שצורכים פחות נתונים (כי אין זמן בעבודה לראות טונה סרטונים ברשת...) ואז התעריף יכול להיות זול יותר (ללא הגבלת הצריכה). בשעות הערב, כשכולם טוחנים את האינטרנט, התעריף צריך להיות גבוה יותר (לפי צריכה בפועל).
כפי שלשיחות יש תעריף שפל ותעריף רגיל, כך צריך שיהיה תעריף שונה בצריכת נתונים:
בשעות העבודה, ההנחה היא שצורכים פחות נתונים (כי אין זמן בעבודה לראות טונה סרטונים ברשת...) ואז התעריף יכול להיות זול יותר (ללא הגבלת הצריכה). בשעות הערב, כשכולם טוחנים את האינטרנט, התעריף צריך להיות גבוה יותר (לפי צריכה בפועל).
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
לכולם יש גישה לרשת, אתה לא חייב לצרוך עשרות ומאות GB בשביל לקרוא חדשות ולכתוב בפורומים. גם אותי מעצבן שאני צריך לשלם ליס 230 שקל בחודש ועוד איזה 90 שקל בשביל ערוצי ספורט שלא שווים אפילו חצי מזה, אז זה אומר שאני צריך לקבל את זה בחינם?agent__smith כתב:מעצבנים אותי כאלה דיונים,
העסק נכון רק בראייה כלכלית.... מעבר לזה רק מי שאין לו כסף מפסיד, למה לאדם שאין כסף צריך להיות "פחות" גישה לרשת ? זה חופש מאוד בסיסי שיש לכל אחד ואסור ליישם את המודל רק כי מדובר בכסף.
הרשת אמורה להיות נגישה לכולם ללא הבדלי מעמדות !
מחר שירות חדש שיקום וידרוש תעבורה מסויימת כלשהוא מי שאין לו מספיק כסף לא יוכל להתחבר אליו....
הגיע הזמן שמקימי שירותים כמו Netflix יעמדו בעלויות שלהם ולא יתעלקו על חברות אחרות, שיגבו את המחיר האמיתי - זו גם הסיבה שאני מתנגד ל"VOD" של יס... ברגע שהם ישלמו על התעבורה שהם צורכים הלקוחות ישלמו לחברות האינטרנט הרבה פחות (לפחות בצורה ישירה), הם בעצם משיתים על הצרכן עלות נוספת שהוא לא מודע לה.
אני לא מסכים עם כל מה שנאמר במאמר אבל מעבר לחיוב על פי צריכה הוא מכורח המציאות.
כרגע אני לא רואה פתרון ריאלי יותר מפעולה של משרד התקשורת, נכון שזה לא אופטימאלי אבל יכול לקחת עוד זמן רב עד שאחת החברות תחליט שכמות הלקוחות הכבדים מגיעה לרמה כזאת שעדיף לה להפסיד אותם מאשר להחזיק בהם כמנויים.
זה נכון עוד יותר בכל הקשור לUpload, לאף חברה אין אינטרס להעלות אותו. למרות שהמצב יהיה אחרת כאשר מודל החיוב ישתנה גם אז רמת ההכנסות מלקוחות פרטיים לעולם לא תגיע לרמת ההכנסה מלקוחות עסקיים שדורשים Up גבוה.
גם צריך לחייב את חברות התשתית לבטל את "הקו הקל" שנדרש בשביל אינטרנט של בזק ואת הוט להוסיף עוד מדרגות מהירות בין 12 ל100 מגה, אבל יותר מזה מוכרחים (!) לקבוע בחוק שכל חברה שמפעילה שירות מסחרי על גבי רשת האינטרנט תדרש להצהיר את כמות התעבורה שהוא משתמש בה.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78962
- שם מלא: עפר לאור
jpost
ה-CAPACITY לחול יתמלא מהר מאוד, כרגע המגבלה היא תמחור (בגלל חוסר תחרות) וזה בהחלט עולה לא רק ברמה של הקו הפיזי אלא גם ברמת תשתית ה-BACKBONE שנדרשת בשביל להחזיק את הקוים הללו.
ברגע שתהיה תחרות על הקו הזה (הוט ובזק) המחירים ירדו ואיכות החיבוריות שלנו לחו"ל תשתפר. עם זאת, זה לא יפתור את הבעיה העקרונית של צריכה לא סימטרית. אי אפשר להמשיך ולמכור לנו יחס של 1/100 ב-UPLOAD וחייב להיות מודל חדש, הגיוני יותר והוגן יותר.
Nunatak
ללא UPLOAD גבוה, אין שום משמעות ל-100M. טכנית, אין שום משמעות גם ל-50M, העלות הטכנית לעשות אותו היא זהה ל-100M ולכן אין שום צורך בנקודות ביניים שתפקידם היחיד הוא להוזיל את החבילה. תחשוב שתמיד ממלאים בקבוק של 1.5 ליטר. אם אתה רוצה בקבוק של 750מ"ל, מישהו צריך לרכוש את ה-1.5L ואז לשפוך בערך חצי ממנו ולתת לך. העלות תהיה זהה. אם מישהו רוצה למכור בהנחה 750מ"ל רק בכדי למכור יותר בקבוקים, שיבושם לו, אבל מבחינת התשתית זה בכלל לא משנה.
ה-CAPACITY לחול יתמלא מהר מאוד, כרגע המגבלה היא תמחור (בגלל חוסר תחרות) וזה בהחלט עולה לא רק ברמה של הקו הפיזי אלא גם ברמת תשתית ה-BACKBONE שנדרשת בשביל להחזיק את הקוים הללו.
ברגע שתהיה תחרות על הקו הזה (הוט ובזק) המחירים ירדו ואיכות החיבוריות שלנו לחו"ל תשתפר. עם זאת, זה לא יפתור את הבעיה העקרונית של צריכה לא סימטרית. אי אפשר להמשיך ולמכור לנו יחס של 1/100 ב-UPLOAD וחייב להיות מודל חדש, הגיוני יותר והוגן יותר.
Nunatak
ללא UPLOAD גבוה, אין שום משמעות ל-100M. טכנית, אין שום משמעות גם ל-50M, העלות הטכנית לעשות אותו היא זהה ל-100M ולכן אין שום צורך בנקודות ביניים שתפקידם היחיד הוא להוזיל את החבילה. תחשוב שתמיד ממלאים בקבוק של 1.5 ליטר. אם אתה רוצה בקבוק של 750מ"ל, מישהו צריך לרכוש את ה-1.5L ואז לשפוך בערך חצי ממנו ולתת לך. העלות תהיה זהה. אם מישהו רוצה למכור בהנחה 750מ"ל רק בכדי למכור יותר בקבוקים, שיבושם לו, אבל מבחינת התשתית זה בכלל לא משנה.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
קודם כל, המאמר מצייר עתיד פסימי, אם כי לדעתי התחזית הזו תתגשם.
שני אי דיוקים, לטעמי:
1) יש משפט על זה שכולם מורדים מהאינטרנט. אני חושב שכולנו בפורום לוקים בקוצר ראייה- יש המון משתמשים שלא מורידים כלום מהרשת, אלא רק גולשים בה. מהאנשים שאני מכיר, מדובר על עשרות אחוזים. לא לכולם יש בבית שלושה סטרימרים ומחשב HTPC.
2) ההשוואה למים - יש משפט שמאתגר אותנו - הייתם מעלים על הדעת שתשלמו על המים לספק אחד, ועל הצנרת לספק שני? כמובן שזה בדיוק מה שקורה במציאות. יש חשבון מים, ויש חשבון ארנונה. אנחנו משלמים פעמיים. סתם התקרצצות, אני יודע, אבל למען הדיוק.
שני אי דיוקים, לטעמי:
1) יש משפט על זה שכולם מורדים מהאינטרנט. אני חושב שכולנו בפורום לוקים בקוצר ראייה- יש המון משתמשים שלא מורידים כלום מהרשת, אלא רק גולשים בה. מהאנשים שאני מכיר, מדובר על עשרות אחוזים. לא לכולם יש בבית שלושה סטרימרים ומחשב HTPC.
2) ההשוואה למים - יש משפט שמאתגר אותנו - הייתם מעלים על הדעת שתשלמו על המים לספק אחד, ועל הצנרת לספק שני? כמובן שזה בדיוק מה שקורה במציאות. יש חשבון מים, ויש חשבון ארנונה. אנחנו משלמים פעמיים. סתם התקרצצות, אני יודע, אבל למען הדיוק.
- oferlaor
-
- מנהל

nir11,
אני דווקא מאוד אופטימי - יש לי הרגשה שהאינטרנט הזה בסוף יתפוס
1. אני חושב שאתה טועה. יש כמה סיבות:
א. גם מי שלא מוריד מוריד. או שמורידים לו, או שהוא הצטרף לאחרונה ל-VOD של יס ומוריד בלי לדעת בכלל (15% מהלקוחות של יס הצטרפו כבר).
ב. פשוט תראה את מצב חנויות השכרת הסרטים באינטרנט, לדעתך כולם הפסיקו לשכור סרטים כי הם רואים סרטים ביס או בהוט?
ג. הצעירים שזה לחם חוקם מתבגרים. אם לפני כמה שנים זה היה מעטי מעטים בקרוב מאוד הם יתבגרו ויהפכו למשתמש האופייני!
2. נו טוב
אוקיי, אז אתה יכול לדמיין לשלם לחברת החשמל על חיבור החשמל ועלות נוספת לפי כמות הצריכה? למה פשוט שלא יתקינו לנו חשמל בלי מגבלה, ולמי שלא מספיק יוכל לשדרג לחשבון "גיימר"...
אני דווקא מאוד אופטימי - יש לי הרגשה שהאינטרנט הזה בסוף יתפוס
1. אני חושב שאתה טועה. יש כמה סיבות:
א. גם מי שלא מוריד מוריד. או שמורידים לו, או שהוא הצטרף לאחרונה ל-VOD של יס ומוריד בלי לדעת בכלל (15% מהלקוחות של יס הצטרפו כבר).
ב. פשוט תראה את מצב חנויות השכרת הסרטים באינטרנט, לדעתך כולם הפסיקו לשכור סרטים כי הם רואים סרטים ביס או בהוט?
ג. הצעירים שזה לחם חוקם מתבגרים. אם לפני כמה שנים זה היה מעטי מעטים בקרוב מאוד הם יתבגרו ויהפכו למשתמש האופייני!
2. נו טוב
- ivanhoe888
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1209
אז שמורידם כבדים ישלמו, וזהו! אחרים צריכים לשלם על ההורדות שלהם...? שיסגרו אתרי הורדות למינהם וזה כבר יקל על התעבורה. אפשר גם בקלות להגדיר רף, שאם משתמש כבד עובר אותו הוא משלם X.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.
- nir11
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3893
עופר אתה שוב לא מדייק. חשמל מועבר לצרכנים ללא שום הגבלה. או קי, אולי לא לכל הצרכנים, רק לעובדי ח"ח..
לגבי ההורדות, כל מה שכתבת נכון, ועדיין משתמשים רבים לא מורידים (ולא מורידים להם).
אני מניח שמה שאולי נכון זה ש10 אחוז מהמשתמשים צורכים 90 אחוז מנפח הצינור. משהו כזה.
לגבי ההורדות, כל מה שכתבת נכון, ועדיין משתמשים רבים לא מורידים (ולא מורידים להם).
אני מניח שמה שאולי נכון זה ש10 אחוז מהמשתמשים צורכים 90 אחוז מנפח הצינור. משהו כזה.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
אוקיי , אם כך אני מניח שהעלות תהיה כבידה לצרכן הפרטי , נכון ? שהרי VOD ב7 דולר של כמה ספקים מתחרים , יגרום לעלויות ספק אינטרנט גבוהות מאוד, מה שיעשה את השרות הזה לבעייתיoferlaor כתב: 4. בארה"ב המצב גרוע מאוד, גורמים כמו NETFLIX ו-HULU גורמים פשוט לקריסת המודל הכלכלי של כולם - ב-7 דולר לחודש יש לך אין סוף תוכן, אבל מישהו צריך לשלם על התעבורה, וכרגע זה חברות התשתית.
5. הוספת קוים לחו"ל לא באמת יפתרו את הבעיה לטווח הארוך. זה בהחלט יוזיל את השירות, ידחה את הקץ וישפר בישראל את איכות הגלישה. זה ללא ספק יתרון עצום. אבל עדיין, חברות התשתית משלמות כסף לפי תעבורה לחו"ל.
6. ההשוואה לשוק המים מצויינת כי אני מקווה שברור שהבעיה העיקרונית היא שפשוט יש מחסור במים. התפלה (עוד צינור מים לתוך המדינה) יעזור בהחלט וישפר את המצב, אלא אם כן אנשים מבזבזים מים בלי חשבון לחלוטין, שזה מה שקורה כיום...
7. חברות משלמות הרבה יותר יקר מאנשים פרטיים. זה בדיוק מה שכתבתי, ה-UPLOAD הוא המבדל בין משתמש פרטי לעסקי כיום. זה די דפוק, כי יש הבדלים הרבה יותר גדולים. כשותף בחברה, אני משלם הרבה (הרבה הרבה) יותר מאדם פרטי, למרות שדה פקטו החברה שלי בגדול מנצלת הרבה פחות רוחב פס ממשתמש פרטי כבד. לא הגיוני בעליל.
8. ברור שהצרכנים כיום לא יסכימו לזה. דה פקטו, הם מקבלים שירות לא רע (למרות שאם תסתכלו על שרשורי התלונות בפורומים אפשר לחשוב שהמצב קטסטרופה) במחיר זול. אבל, אם נשליך על המצב בעוד שנה או שנתיים ברור לחלוטין שהמצב יהיה גרוע מאוד אם זה ימשך....
אז לפי זה רק לעשירים יהיה גישה לתכני ווידאו דרך הרשת ?
נערך לאחרונה על ידי truejoker ב 12/04/2011 14:40, נערך פעם 1 בסך הכל.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
אני מסכים איתך ברמה הרעיונית, מה עוד שיש בעיה אמיתית , שהרי אם לאדם עשיר אם אין בידור זה לא נורא, לאדם עני שצריך להשאיר את הילדים בביית , אין לו הרבה ביררות אלא לצרוך בידור . שיתכן ויעלה המון כסף במודל של עופר .agent__smith כתב:מעצבנים אותי כאלה דיונים,
העסק נכון רק בראייה כלכלית.... מעבר לזה רק מי שאין לו כסף מפסיד, למה לאדם שאין כסף צריך להיות "פחות" גישה לרשת ? זה חופש מאוד בסיסי שיש לכל אחד ואסור ליישם את המודל רק כי מדובר בכסף.
הרשת אמורה להיות נגישה לכולם ללא הבדלי מעמדות !
מחר שירות חדש שיקום וידרוש תעבורה מסויימת כלשהוא מי שאין לו מספיק כסף לא יוכל להתחבר אליו....
הבעיה היחידה היא שזה כמעט כול הדברים , עניים נעשים עניים יותר ועשירים נעשים עשירים יותר
זה הולך בכול התחומים , יש לי קרובי משפחה מדרגה ראשונה שיש להם כרטיסי פלאטינה , כשחשבתי לעשות כרטיס אשראי DEBIT (כלומר רגיל לא מוטען ), ראיתי כמה הם דורשים ריבית והחזרתי להם ממני הם דרשו 12% לשנה מקרובי הם דרשו כ5% (זה ההבדל בין ריבית אמיתי של עושק או של שוק אפור , ובין ריבית של אינפלציה חזוייה
שלא לדבר על בתי חולים ששם למרות "שיוויון" יש דרכים ל"צ'פר" , או שאולי לא וזה פשוט מזל של עשירים (שכידוע יש להם יותר מזל מלעניים
- oferlaor
-
- מנהל

nir11,
מי שהוא לקוח של YES VOD הוא מוריד כבד שפשוט לא סיפרו לו שהוא כזה...
truejoker,
היא לא צריכה להיות כבדה משמעותית ממה שזה עולה כיום. אחת המשמעויות של העסק הזה היא שיהיו פחות ידיים והתחרות תגבר, לכן המחירים ירדו.
בסופו של יום לצרכן ממוצע, כזה שלא קורע את הקו המחיר צריך לרדת משמעותית.
מי שמוריד כבד בסופו של דבר יצטרך לשלם על הורדותיו.
יש לזה כמובן המון משמעויות, אבל בסופו של יום מי שיראה כל היום דרך האינטרנט את תכני הוידאו שלו יצטרך לשלם בערך כמו שהוא משלם היום על חיבור האינטרנט שלו + על חיבור הכבלים והלוין שלו.
מי שהוא לקוח של YES VOD הוא מוריד כבד שפשוט לא סיפרו לו שהוא כזה...
truejoker,
היא לא צריכה להיות כבדה משמעותית ממה שזה עולה כיום. אחת המשמעויות של העסק הזה היא שיהיו פחות ידיים והתחרות תגבר, לכן המחירים ירדו.
בסופו של יום לצרכן ממוצע, כזה שלא קורע את הקו המחיר צריך לרדת משמעותית.
מי שמוריד כבד בסופו של דבר יצטרך לשלם על הורדותיו.
יש לזה כמובן המון משמעויות, אבל בסופו של יום מי שיראה כל היום דרך האינטרנט את תכני הוידאו שלו יצטרך לשלם בערך כמו שהוא משלם היום על חיבור האינטרנט שלו + על חיבור הכבלים והלוין שלו.
- amiti
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
לפי הגישה הזו לקוח VOD של ייס צריך לשלם פעמיים על התוכן? גם לייס וגם לספק האינטרנט?
- oferlaor
-
- מנהל

amiti,
זה מה שקורה כיום. התשלום הוא פשוט קבוע, כאן הוא יצטרך להיות אדפטיבי. אני מניח שהם יכולים לעשות BUNDLE עבור לקוחות בזב"ל.
זה מה שקורה כיום. התשלום הוא פשוט קבוע, כאן הוא יצטרך להיות אדפטיבי. אני מניח שהם יכולים לעשות BUNDLE עבור לקוחות בזב"ל.
- amiti
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
היום אמנם הVOD רוכב על חבילת האינטרנט הקיימת , אך החשבון לספק האינטרנט לא מתנפח עקב כל הזמנה של תוכן נוסף.
חברות תוכן כמו ייס, HULU או נטפליקס יאלצו לסבסד את עלות התעבורה באינטרנט של התכנים , מה שיפגע ברווחיות שלהן או מצד שני בכדאיות של הפלטפורמות ללקוחות אם לא ינתן סבסוד כזה (למשל הBUNDLE שאתה מציע).
חברות תוכן כמו ייס, HULU או נטפליקס יאלצו לסבסד את עלות התעבורה באינטרנט של התכנים , מה שיפגע ברווחיות שלהן או מצד שני בכדאיות של הפלטפורמות ללקוחות אם לא ינתן סבסוד כזה (למשל הBUNDLE שאתה מציע).
- oferlaor
-
- מנהל

amiti,
מה שאתה מציג הוא בהחלט בעיה, אך לצערי אני ממשיך לטעון שהמגמה הזו בלתי נמנעת. הסיפור פשוט - בשלב כלשהו ספק תוכן כלשהו מחוץ לארץ יחליט להזרים תכנים לארץ, ואז מה?
בכל מקרה, יש מודלים אחרים שבהם אין בעיה כזו, למשל בסגנון הסלולרי של "חיוב על DATA מחוץ לרשת" (דמי קישוריות). או חיוב על DATA לפי חבילות בתוך הרשת (יס=בזק=בזב"ל) אל מול חיוב שמחוץ לרשת.
מה שאתה מציג הוא בהחלט בעיה, אך לצערי אני ממשיך לטעון שהמגמה הזו בלתי נמנעת. הסיפור פשוט - בשלב כלשהו ספק תוכן כלשהו מחוץ לארץ יחליט להזרים תכנים לארץ, ואז מה?
בכל מקרה, יש מודלים אחרים שבהם אין בעיה כזו, למשל בסגנון הסלולרי של "חיוב על DATA מחוץ לרשת" (דמי קישוריות). או חיוב על DATA לפי חבילות בתוך הרשת (יס=בזק=בזב"ל) אל מול חיוב שמחוץ לרשת.
- agent__smith
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
נכון אבל עד לפני כמה שנים רוב האינטרנט היה טקסטואלי לחלוטין, היום כבר חזותי וכך הלאה רוחב הפס הממוצע עולה.לכולם יש גישה לרשת, אתה לא חייב לצרוך עשרות ומאות GB בשביל לקרוא חדשות ולכתוב בפורומים. גם אותי מעצבן שאני צריך לשלם ליס 230 שקל בחודש ועוד איזה 90 שקל בשביל ערוצי ספורט שלא שווים אפילו חצי מזה, אז זה אומר שאני צריך לקבל את זה בחינם?...
והמודל הנ"ל נוגד את "חופש" האיטרנט, כי האינטרס שלו הוא תמיד כמה שיותר עבור כמה שפחות וחברות ינצלו את העובדה ויתנו חבילות כמו בסלולאר שהן גובלות בצורך האמיתי.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
אני דווקא מסכים עם עופר.
ויש לי תחושה שאתם מפספסים את הנקודה,
ההצעה באה, בסופו של דבר, להגמיש את השירות שנקבל בהתאם לצריכה שלנו.
כשאני מסתכל על הצריכה שלי לאורך זמן (כאחד שמחזיק קו של 10Mb) אני בתחושה שאני פשוט לא צריך את ה- 10 מגה,
והרבה יותר צריך קצב העלאה.
יש מיש שצריך קצב הורדה ונפח הורדה אסטרונומי ולו תתאים חבילת נפח גדולה עם קצב גבוה,
יש מי שעיקר הגלישה שלו זה אתרי חדשות ומיילים והוא יחזיק חבילה עם נפח מינימלי או לפי פעימה.
יש מי שעיקר השימוש שלו הוא פנים ארצי עם צורך בקצב העלאה גבוהה - גם כאן תתאפשר גמישות בחבילה המוצעת.
כרגע המצב גורם לכך שכדי שתהיה גישה לרשת (לא משנה לאיזה צורך) אנחנו מחזיקים קו שלא עונה לדרישות שלנו, לא מקבלים את מה שאנו מצפים מהחבילה שסיכמנו עליה ומשלמים הרבה יותר מידי - וכפול.
עופר לא מביא כאן פיתרון מלא, אלא מנסה לקבור את השיטה הישנה, שכיום כולנו נסכים שהיא שערורייתית בכל זווית שנסתכל.
החל בחוסר שקיפות ועד מחירים מופקעים למוצר שאנחנו מצפים ולא מקבלים.
אפשר לשבת ולדון מה כן צריך להיות, ויש המון מודלים קיימים, החל מהטלפונייה והסלולר (חישוב לפי פעימה, לפי חבילה קבועה, לפי חבילה משתנה, לפי שעות עומס, הפרדה בין חוץ לפנים וכו') שיכולים להתאים חלקית וידרשו התאמה למודל העסקי של האינטרנט,
אבל אני בטוח שכולנו נסכים על עובדה אחת -
המצב כרגע שערורייתי.
ויש לי תחושה שאתם מפספסים את הנקודה,
ההצעה באה, בסופו של דבר, להגמיש את השירות שנקבל בהתאם לצריכה שלנו.
כשאני מסתכל על הצריכה שלי לאורך זמן (כאחד שמחזיק קו של 10Mb) אני בתחושה שאני פשוט לא צריך את ה- 10 מגה,
והרבה יותר צריך קצב העלאה.
יש מיש שצריך קצב הורדה ונפח הורדה אסטרונומי ולו תתאים חבילת נפח גדולה עם קצב גבוה,
יש מי שעיקר הגלישה שלו זה אתרי חדשות ומיילים והוא יחזיק חבילה עם נפח מינימלי או לפי פעימה.
יש מי שעיקר השימוש שלו הוא פנים ארצי עם צורך בקצב העלאה גבוהה - גם כאן תתאפשר גמישות בחבילה המוצעת.
כרגע המצב גורם לכך שכדי שתהיה גישה לרשת (לא משנה לאיזה צורך) אנחנו מחזיקים קו שלא עונה לדרישות שלנו, לא מקבלים את מה שאנו מצפים מהחבילה שסיכמנו עליה ומשלמים הרבה יותר מידי - וכפול.
עופר לא מביא כאן פיתרון מלא, אלא מנסה לקבור את השיטה הישנה, שכיום כולנו נסכים שהיא שערורייתית בכל זווית שנסתכל.
החל בחוסר שקיפות ועד מחירים מופקעים למוצר שאנחנו מצפים ולא מקבלים.
אפשר לשבת ולדון מה כן צריך להיות, ויש המון מודלים קיימים, החל מהטלפונייה והסלולר (חישוב לפי פעימה, לפי חבילה קבועה, לפי חבילה משתנה, לפי שעות עומס, הפרדה בין חוץ לפנים וכו') שיכולים להתאים חלקית וידרשו התאמה למודל העסקי של האינטרנט,
אבל אני בטוח שכולנו נסכים על עובדה אחת -
המצב כרגע שערורייתי.
- ariel-ro
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3493
עופר, לשם שינוי הפעם אני לא מסכים איתך.
אני לא חושב שהפתרון הוא לעבור למודל ע"פ כמות שימושי האינטרנט וליהיות לחוץ האם אני יעבור אותו או לא, אני חושב שהפתרון היחיד שיכול לפתור את כל בעיות האינטרנט בארץ זה לפרוס עוד שלושה קווים ימיים לאירופה ולגמור עם הביזיון הזה. המשתמשים לא צריכים לסבול בגלל קמצנות של הספקיות והתשתיות בארץ, אנחנו לא צריכים לעבור למודלים אחרים כדי שהספקיות לא ישקיעו עוד כסף.
אני לא חושב שהפתרון הוא לעבור למודל ע"פ כמות שימושי האינטרנט וליהיות לחוץ האם אני יעבור אותו או לא, אני חושב שהפתרון היחיד שיכול לפתור את כל בעיות האינטרנט בארץ זה לפרוס עוד שלושה קווים ימיים לאירופה ולגמור עם הביזיון הזה. המשתמשים לא צריכים לסבול בגלל קמצנות של הספקיות והתשתיות בארץ, אנחנו לא צריכים לעבור למודלים אחרים כדי שהספקיות לא ישקיעו עוד כסף.
- haimbl
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1202
וכשיגידו לך לשלם עוד 20 שקל כדי לממן את הכבל החדש, מה תגיד?ariel-ro כתב:עופר, לשם שינוי הפעם אני לא מסכים איתך.
אני לא חושב שהפתרון הוא לעבור למודל ע"פ כמות שימושי האינטרנט וליהיות לחוץ האם אני יעבור אותו או לא, אני חושב שהפתרון היחיד שיכול לפתור את כל בעיות האינטרנט בארץ זה לפרוס עוד שלושה קווים ימיים לאירופה ולגמור עם הביזיון הזה. המשתמשים לא צריכים לסבול בגלל קמצנות של הספקיות והתשתיות בארץ, אנחנו לא צריכים לעבור למודלים אחרים כדי שהספקיות לא ישקיעו עוד כסף....
שלא תבין לא נכון, אני חושב שזה פתרון רע...
- ariel-ro
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3493
זאת בדיוק הנקודה, שהחברות האלה לא מוציאות שקל אחד בשביל שאני אקבל את מה שמגיע לי, ותאמין לי שיש להם הרבה יותר משקל אחד לאור המחירים הגבוהים שלוקחים מאיתנו(בחו"ל אתה יכול לקבל חבילה שכוללת ספק ותשתית של 50 מגה סימטרי באיזור ה30 יורו)haimbl כתב:וכשיגידו לך לשלם עוד 20 שקל כדי לממן את הכבל החדש, מה תגיד?ariel-ro כתב:עופר, לשם שינוי הפעם אני לא מסכים איתך.
אני לא חושב שהפתרון הוא לעבור למודל ע"פ כמות שימושי האינטרנט וליהיות לחוץ האם אני יעבור אותו או לא, אני חושב שהפתרון היחיד שיכול לפתור את כל בעיות האינטרנט בארץ זה לפרוס עוד שלושה קווים ימיים לאירופה ולגמור עם הביזיון הזה. המשתמשים לא צריכים לסבול בגלל קמצנות של הספקיות והתשתיות בארץ, אנחנו לא צריכים לעבור למודלים אחרים כדי שהספקיות לא ישקיעו עוד כסף....
שלא תבין לא נכון, אני חושב שזה פתרון רע......
- psyshush
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 187
דווקא בגלל הטענה של עופר שיותר ויותר אנשים הופכים להיות משתמשים כבדים המודל הזה לא הגיוני... בגדול מה שיקרה זה שאנשים ישלמו יותר ויורידו פחות...
לא חסרות דוגמאות למדינות שניתן להשיג בהן חיבורים במהירויות אסטרונומיות במחירים מצחיקים ככה שהבעיה היא יותר מקומית מאשר עולמית לדעתי.
הבעיה המרכזית היא החיבור לחו"ל, כי בארה"ב מחירי רוחב הפס לשרתים בירידה תלולה כבר שנים. היום אפשר לרכוש שרת בארה"ב עם חיבור של 50Mbps ב200$ ומין הסתם לnetflix או לyoutube זה עולה הרבה פחות... דוגמא טובה למחירים הנמוכים היא שלל אתרי הפורנו שמספקים סטרימינג בחינם. כמות הנתונים שעוברת מהאתרים האלה היא אסטרונומית, ועדיין המחירים הנמוכים מאפשרים להם לספק תוכן בחינם ולהרוויח מזה.
כל פתרון יהיה חייב לכלול הגדלה משמעותית של רוחב הפס לחו"ל כי לשם העולם הולך, בעתיד יהיו עוד ועוד שירותים הדורשים פס רחב כמו netflix.
החלק השני הוא בשיפור הcache של הספקיות. מספיק שישמרו אצלם את 1000 הקליפים הכי פופולריים בyoutube כדי להביא לחסכון ענק ברוחב הפס לחו"ל...
לא חסרות דוגמאות למדינות שניתן להשיג בהן חיבורים במהירויות אסטרונומיות במחירים מצחיקים ככה שהבעיה היא יותר מקומית מאשר עולמית לדעתי.
הבעיה המרכזית היא החיבור לחו"ל, כי בארה"ב מחירי רוחב הפס לשרתים בירידה תלולה כבר שנים. היום אפשר לרכוש שרת בארה"ב עם חיבור של 50Mbps ב200$ ומין הסתם לnetflix או לyoutube זה עולה הרבה פחות... דוגמא טובה למחירים הנמוכים היא שלל אתרי הפורנו שמספקים סטרימינג בחינם. כמות הנתונים שעוברת מהאתרים האלה היא אסטרונומית, ועדיין המחירים הנמוכים מאפשרים להם לספק תוכן בחינם ולהרוויח מזה.
כל פתרון יהיה חייב לכלול הגדלה משמעותית של רוחב הפס לחו"ל כי לשם העולם הולך, בעתיד יהיו עוד ועוד שירותים הדורשים פס רחב כמו netflix.
החלק השני הוא בשיפור הcache של הספקיות. מספיק שישמרו אצלם את 1000 הקליפים הכי פופולריים בyoutube כדי להביא לחסכון ענק ברוחב הפס לחו"ל...