סקר הרכיב הכי משפיע

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.

מה הוא הרכיב הכי משפיע על ההרכב של המערכת כולה ?

נגן CD
3
6%
מגבר
5
10%
רמקולים
33
67%
אקוסטיקה
8
16%

סך הכול הצבעות: 49

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי

שליחה

ותשאירו בבקשה את הפרשנות למה דעתי לעצמי.

ובכן דעתי היא שהאלקטרוניקה והחשמל נותנים ביצועים שנעים בין 99% ל- 99.99% ויותר.

בהנתן שלא תשים כבלים מנותקים, דקים מידי או עם סיכוך וחיבורים מפוקפקים ולא תלפף אותם על חוטי החשמל, גם הם מעבירים 99.99% טיב של אות.

כוונתי היא שכל המגברים הראויים, כולל רסיברים סבירים, מעבירים את כל תחום השמע בצורה זהה בלי להגביר או להנחית שום תדר.

אחוז העיוותים שלהם הם מתחת לסף השמיעה. וההספק שלהם מספיק בשביל לדחוף את הרמקול מבלי להתקרב לקטימה.

כל המקורות וההגברות מסוגלים לספק את כל הכלים בפזות שבו הקליטו אותם.

כנ"ל לגבי המקורות, לא כולל פטיפון, שזה סיפור אחר.

בהשוואה לכל אילה, הרמקול הוא הרכיב הכי גרוע במערכת.

הרמקול הממוצע, אינו מעביר את תחום השמע בצורה זהה.

יש לו עיוותים בסדר גודל של פי מאה יותר מאשר להגברות הבינוניות ביותר.

יש סטיות פאזה וכל מיני השהיות והחזרות מהפנל, וכנ"ל צרות.

לכן מהאלמנטים שיש לנו עליהם שליטה מידית, הרמקול הוא ההשקעה החשובה ביותר, תוכלו למצוא בפורומים בחו"ל שמישהו ממליץ לבחור קודם רמקולים ולהשקיע בהם 70 עד 80% מהתקציב.
זו גם דעתי ואני מסכים איתו.

ההתאמה להגברה צריכה להיות כזו שהמגבר לא יחנק ולא יקטם. אם מישהו קונה רמקול עם נצילות מאוד נמוכה, ומחבר לו מגבר HE יקר פי כמה מעוט הספק, אזי אוזנים או לו משהו חסר בין לבין.

במקרים רבים גם על דעת אף אחד לא עולה לבדוק כאשר נמצאת אי התאמה - מהי הסיבה האמיתית! הרבה פעמים אני קורא שרשורים על כך שההגברה X חלשה ופיתוחי כל מיני תיאוריות מבלי שמישהו ינסה לבדוק כמה הספק נתון נצרך בסט אפ המסוים. כתבתי בשעתו לפחות מאמר אחד שמסביר איך מבררים דברים כאלה.

האקוסטיקה של החדר לא תשפר שום רמקול, זו פשוט תוצאה יחסותית.

שים רמקול פשוט ורגיל בחדר רע אקוסטית, ואחר כך בחדר טוב, כמובן שבחדר הטוב הוא ישמע הרבה יותר טוב.

מספיק שהאלומה העיקרית של הגבוהים מגיעה ישר לנקודה החשובה, ואין פיזורים החזרות או בליעה מוגזמת.

תמיד רמקול יותר טוב ישמע יותר טוב, כאן וכאן.
זו דעתי.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766

שליחה

במבחן עיוור עם רמקול זול (וטוב) בחדר אקוסטי לבין רמקול יותר יקר (בגבול הסביר) שלא נמצא בחדר אקוסטי יהיה לך קשה מאוד להבדיל מי הרמקול היקר יותר. הייתי פעם במוזיאון שעווה והיה שם סאונד מצויין, הייתי בטוח שמדובר באיזשהו מערכת יקרה ובסוף התברר שמדובר בסט סאטלייטים פשוט של JBL. איך אתה הייתה מסביר את זה? אני פשוט קיבלתי את הרושם שהאקוסטיקה שיפרה את רמת הביצועים מעבר ל100% שלהם, רמקול סאטלייט ברמת כניסה לא אמור לתת סאונד סטייג כל כך גדול.

http://www.google.co.il/imgres?q=jbl+sc ... 30&bih=618

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

Re: אני רק אומר מה דעתי

שליחה

yosihary כתב:ותשאירו בבקשה את הפרשנות למה דעתי לעצמי.

אחוז העיוותים שלהם הם מתחת לסף השמיעה. וההספק שלהם מספיק בשביל לדחוף את הרמקול מבלי להתקרב לקטימה. .
...
אתה לא יכול לומר את זה כשהסייפה שלך היא שהרמקול מלא בעיות . שהרי המגבר לא ממש אמור להשמיע קול , הוא אמור לספק לרמקול את היכולת להזיז אוויר וכך להשמיע . מכאן נובע שאם הוא לא מתוכנן טוב ע"פ המגבלות של הרמקול , אזי הוא חסר ערך
ולכן ההספק אם הוא נקטם או לא זה גם שייך להגברה

yosihary כתב:
הרמקול הממוצע, אינו מעביר את תחום השמע בצורה זהה.

יש לו עיוותים בסדר גודל של פי מאה יותר מאשר להגברות הבינוניות ביותר.

יש סטיות פאזה וכל מיני השהיות והחזרות מהפנל, וכנ"ל צרות..
...
על זה אנו מסכימים , אני רק הערתי לך למעלה שרק באוטופיה תוכל לקבל רמקול חסין מהבעיות האלו :lol:
אין מה לעשות הפיסיקה של להעביר כמות אוויר בחללים שונים ע"מ להשמיע מוסיקה , מנפח נתון (מארז הרמקול ), גורמת להמון בעיות שצריך להתפשר על כול מיני דברים .
בהנתן שאתה גם מחולל כאן מעבר מזרם חשמל לאנרגיה מכאנית בעקרה , אין לך ברירה אלא לדעת שיהיו בעיות. והן אינהרנטיות לכול הנושא של מעבר אנרגיות מצורה אחת לשניה ובמיוחד במגבלות שקיימות לגבי מוצרים כאלו.

yosihary כתב:

ההתאמה להגברה צריכה להיות כזו שהמגבר לא יחנק ולא יקטם. אם מישהו קונה רמקול עם נצילות מאוד נמוכה, ומחבר לו מגבר HE יקר פי כמה מעוט הספק, אזי אוזנים או לו משהו חסר בין לבין.

במקרים רבים גם על דעת אף אחד לא עולה לבדוק כאשר נמצאת אי התאמה - מהי הסיבה האמיתית! הרבה פעמים אני קורא שרשורים על כך שההגברה X חלשה ופיתוחי כל מיני תיאוריות מבלי שמישהו ינסה לבדוק כמה הספק נתון נצרך בסט אפ המסוים. כתבתי בשעתו לפחות מאמר אחד שמסביר איך מבררים דברים כאלה.
.
...
לא תמיד רק העוצמה של המגבר חשובה , אלא גם איך הוא נשמע
yosihary כתב: האקוסטיקה של החדר לא תשפר שום רמקול, זו פשוט תוצאה יחסותית.

שים רמקול פשוט ורגיל בחדר רע אקוסטית, ואחר כך בחדר טוב, כמובן שבחדר הטוב הוא ישמע הרבה יותר טוב.

מספיק שהאלומה העיקרית של הגבוהים מגיעה ישר לנקודה החשובה, ואין פיזורים החזרות או בליעה מוגזמת.

זו דעתי.
...
בזה אנו מסכימים , אבל עם כול הכבוד , לרמקול פשוט עם מגבר פחות טוב, האקוסטיקה הטובה יותר עשוייה לגרום לו להשמע הרבה יותר טוב מרמקול הרבה יותר טוב בחדר עם אקוסטיקה גרועה

כך שהנה אתה רואה , אין ביננו וויכוח , אלא דגשים שונים

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

zeev78 כתב:במבחן עיוור עם רמקול זול (וטוב) בחדר אקוסטי לבין רמקול יותר יקר (בגבול הסביר) שלא נמצא בחדר אקוסטי יהיה לך קשה מאוד להבדיל מי הרמקול היקר יותר. הייתי פעם במוזיאון שעווה והיה שם סאונד מצויין, הייתי בטוח שמדובר באיזשהו מערכת יקרה ובסוף התברר שמדובר בסט סאטלייטים פשוט של JBL. איך אתה הייתה מסביר את זה? אני פשוט קיבלתי את הרושם שהאקוסטיקה שיפרה את רמת הביצועים מעבר ל100% שלהם, רמקול סאטלייט ברמת כניסה לא אמור לתת סאונד סטייג כל כך גדול.

http://www.google.co.il/imgres?q=jbl+sc ... 30&bih=618
...
לדעתי אתה מבלבל בין אקוסטיקה שמשנה את אופי הצליל לבין אקוסטיקה שתפקידה להעביר את הצליל כפי שהתכוונו שתשמע.

פעם בטיול בכנסיה מאוד מאור עתיקה שנשארה כמעט חורבה שמעתי בוקע צליל מדהים והלכתי לחפש את מקורו. המקור היה מערכת מיני יפנית. שהושמה באחת הגומחות.

החלל הגדול והכיפות מוסיפים הד. זה נשמע יופי אבל זה יכול מאוד להפריע לקבלת הצליל המקורי כאשר בהקלטה מודגש חלל קטן ואינטימיות, וליצור סמטוחה אם היצירה הוקלטה בכנסיה ותקבל פעמיים הדהוד.

לגבי הניסוי שאתה מתאר, קצת קשה לבצע אותו כי אינך יכול להמצא בשני מקומות בו זמנית. ועד שלא תבצע ונראה דו"ח מפורט אזי שנינו מנחשים

קח סלון רגיל עם בעיות ושים רמקול רגיל לעומת רמקול טוב, ממש טוב השאלה האם רמקול ממש טוב יכול לשפר?

דעתי היא שכן, לפחות כך אני מנחש.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

כבר אמרתי גוקר דעתנו חלוקות

שליחה

לכן במציאות, ולא באוטופיה בהנחה שיש חוליה עם הכי הרבה בעיות טיבה יקבע את טיב השרשרת.

באוטופיה כל מגבר נשמע אחרת. אף אחד עוד לא הביא שום נתון של ממש מהם ההבדלים.

ישנו חוק בכלכלה של "התפוקה השולית הפוחתת" שבו מגיעים למצב שכל תוספת עצומה מניבה תוספת תפוקה דלה ביותר.

כמדומני שאתה מניח שההבדלים בהגברות הם לינאריים, ואם תשקיע בהגברה פי 10 תקבל "נשמע יותר טוב" פי 10, ולכן כתבת ,חשוב איך הוא נשמע.

לדעתי זו אוטופיה במציאות שאני מאמין בה, ההגברה האלקטרונית נמצאת ב- 99% אחוז שלה.
לכן במקום להשקיע בה עדיף להשקיע הרבה יותר בחוליה (האוטופית לדעתך) החלשה שלי לדעתי.

אולי אני טועה, באות מידה אולי יש משהו נכון בדעתי. אני משאיר את דעתך לך בלבד.

ariekarp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596

Re: אני רק אומר מה דעתי

שליחה

yosihary כתב: ובכן דעתי היא שהאלקטרוניקה והחשמל נותנים ביצועים שנעים בין 99% ל- 99.99% ויותר.
לכן מהאלמנטים שיש לנו עליהם שליטה מידית, הרמקול הוא ההשקעה החשובה ביותר,
האקוסטיקה של החדר לא תשפר שום רמקול, זו פשוט תוצאה יחסותית.
.
...
(Y) (Y) (Y)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

Re: כבר אמרתי גוקר דעתנו חלוקות

שליחה

yosihary כתב:לכן במציאות, ולא באוטופיה בהנחה שיש חוליה עם הכי הרבה בעיות טיבה יקבע את טיב השרשרת.

באוטופיה כל מגבר נשמע אחרת. אף אחד עוד לא הביא שום נתון של ממש מהם ההבדלים.

ישנו חוק בכלכלה של "התפוקה השולית הפוחתת" שבו מגיעים למצב שכל תוספת עצומה מניבה תוספת תפוקה דלה ביותר.

כמדומני שאתה מניח שההבדלים בהגברות הם לינאריים, ואם תשקיע בהגברה פי 10 תקבל "נשמע יותר טוב" פי 10, ולכן כתבת ,חשוב איך הוא נשמע.

לדעתי זו אוטופיה במציאות שאני מאמין בה, ההגברה האלקטרונית נמצאת ב- 99% אחוז שלה.
לכן במקום להשקיע בה עדיף להשקיע הרבה יותר בחוליה (האוטופית לדעתך) החלשה שלי לדעתי.

אולי אני טועה, באות מידה אולי יש משהו נכון בדעתי. אני משאיר את דעתך לך בלבד.
...
שוב נראה שאנו לא משדרים על אותו קו :lol:
אני מסכים עם חוק התפוקה השולית הפוחתת, ואני בהחלט חושב שמעל מחיר מסויים (ואני בכוונה לא אכנס אל זה ), הבדלי המחיר הם כאלו שאם משדרגים זה או פרפקציוניסט בצורה פתלוגית , או מסיבות אחרות .
עדיין בניגוד לך אני בהחלט חושב שיש מגברים טובים יותר וטובים פחות .
לא רק זה , יש מספיק מגברים שמסוגלים להניע רמקול רגיל בצורה יותר טובה ממה שהנתונים שלהם מרמזים , ויש כאלו שלא . אני יודע על לפחות שני מגברים , שאחד מהם בדקתי אישית , שניהם רשומים 25 וואט , שנתנו רמת סאונד הרבה יותר חזקה ודינמית ממגברים של 100 וואט , וזה למרות שעל הנייר למגבר של ה100 וואט היה אמור להיות הרבה יותר חזק

נקודת האוטופיה שלי , נגעה לנושא של הרמקולים , אתה הצהרת שהם החלק הכי "מקולקל", אני רק נסיתי לומר שהם החלק הכי טוב , כי לעומת הדרישות מהם , הפשרות בהן יצאו פחות מאשר היה מצופה .
דהיינו אין וויכוח ביננו על המהות , אלא יותר על הסגנון :lol: כי לדעתי כדי שרמקול לא יהיה החוליה החלשה, אתה צריך לחיות באוטופיה (וגם שם לא בטוח שזה יהיה אפשרי :lol: )

מכול מקום אתה צודק לגבי זה שלא כדאי להתווכח על הנושא , אז בא נעזוב את זה

td
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223

שליחה

הדבר החשוב במערכת זו ההתאמה בין הרכיבים שלה. יותר חשוב שמערכת תהיה מהנה מאשר נשמעת
טוב ולכן ההתאמה והאיזון בין הרכיבים זה החשוב ביותר.
לי באופן אישי יצא לשמוע מערכת ובה רמקולים מעולים ויקרים (פרואק) שעם מגבר אחד זה נשמע מדהים ועם
מגבר אחר זוועה.
אקוסטיקה יכולה לחולל פלאים לכאן ולכאן ולכן, לדעתי, היא החשובה ביותר אך לצערנו גם הקשה ביותר לפתרון.

yosis3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 314

שליחה

הכי חשוב זה גודל הארנק.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”