כדאי לדעת: סיכום התנסות וחוות דעת אישית, פלזמה פנסוניק pwd8

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #21 

unsound_methods

אתה נשמע מאוכזב מקנייתך. כאשר בחנת את המסך בחנות, לא ראית את ה- cons האלה? כלומר, האם הגורמים שציינת מתגלים רק אחרי שימוש בפלזמה במשך זמן מסוים?

unsound_methods פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 563
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

vitalyi,

בחנויות בחנתי איך אותן פלזמות (המועמדות שבחרתי מראש) מתפקדות בשידורי yes (עיקר הצפייה שלי) וקצת בDVD.
לצערי, לא הבאתי סרט DVD שלי, מה שעכשיו אני מאד ממליץ לעשות טרם רכישה. בנוסף, לא חיפשתי את המגרעות הללו (לדוגמא, לא חיכיתי לשידור סצנות כהות או משהו כזה) כי פשוט לא הייתי מודע לסוג בעיות שכאלו, כלומר לא ידעתי מה לחפש (באתי מעולם ה CRT...).
בנוסף, חלק מהבעיות יתגלו רק תוך כדי צפיה דקדקנית בתנאים אידאליים, וחלק ייתגלו אך ורק במהלך כיול.

וזו בדיוק הסיבה מדוע אני מפרט מגרעות אלו כאן - כדי שמי ששוקל לקנות תהיה לו המודעות לבעיות הפוטנציאליות, יחפש אותן, יבחן אותן ואת מידת ההשפעה שלהן על חווית הצפיה שלו, ולבסוף יכניס אותן למערך שיקולי בעד/נגד שהוא עושה טרם הרכישה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78847
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5388 פעמים

שליחה #23 

בגלל זה כדאי לבקר באתר לפני רכישה ואחרי רכישה (לא רק אחרי...)

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1494
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #24 

unsound_methods,

מה עם היתרונות, נשמח לחוות דעת מלאה (יתרונות וחסרונות).
האם לדעתך החסרונות גוברים על היתרונות???

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

אותי אישית פלזמה לא מושכת (כפי שכתבתי כבר לא פעם, אני לא מוצא יתרון מוחץ של המתונה שלה בהשוואה למקרן האחורי שיש לי). אבל אישתי רוצה פלזמה (בגלל הקומפקטיות שלה) ומי אני כדי לסרב לה... לכן אני כעת בלימוד מעמיק של הנושא ואוסף כל גרגיר מידע "בעד" ו"נגד". את רוב החומר שיש באתר כבר קראתי, ועדיין יש לי מספר שאלות.
השרשור ש- unsound_methods פתח היה מאד חיוני בשבילי.

אגב עפר,

קראתי את כל מה שכתבת על מעבד וידיאו (ולא רק באתר הזה :wink: ). לפי הביקורות שלך, פיתחתי ציפיות יתר לשיפור דרמטי של תמונה. במציות כמעט ולא הבחנתי בשום השפעה על תמונה (בדקתי את VP30 עם 42PHD8 ועם NEC 50". אני מכוון ל 50PHD6 אבל ב"עולם הדיגיטאלי לא היה את הדגם הזה בזמן הבדיקה). המקור היה ממיר של YES. אני מתאר לעצמי שאתה יודע על מה אתה מדבר – התוכל לפרט בבקשה לאיזה שיפור בדיוק גורם VP30?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #26 

אני בודק את ה-VP30 עם הכרטיס עיבוד החדש שלו.

את ההבדל אני רואה בכמעט כל מסך HD.

אם לא ראית שום השפעה אז משהו לא עשית נכון כי מדובר על מעבד תמונה אחר מהמקור ולכן חייב להיות הבדל...

לכן:
1. באיזו רזולוציה כיוונת את המכשיר?
2. לאיזה FRC כיוונת?
3. איך פיזית זה היה מחובר למסך?
4. איך בדקת אם זה משפר איכות תמונה או לא?

מעבד תמונה זה לא מסוג המכשירים שתוקעים ומיד רואים שיפור של 100%, זו תורה שלמה. השיפור לטעמי משמעותי, אבל לא כולם יבחינו בו מיד. בנוסף, קינפוג של מכשיר כזה דורש לא מעט זמן ומאמץ. קינפוג לא נכון של מכשיר כזה משמעותו שלא תקבל תמורה למאמץ.

לגבי סוג השיפור, אני ממליץ שתקרא את השרשורים על עיבוד תמונה (SCALING, DEINTERLACING). לא כל מקור ניתן לשיפור ולכן רצוי להשתמש ב-TEST PATTERNS לבדוק את טיב השיפורים.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #27 

עופר
מתי יגאל העולם מזוועות האינטרלייס?
הרי כל הבעיות נובעות מאמצעי תצוגה שלא מתאימים לשידור.
כשתכננו את הפלזמות, LCD ו DLP, לא בנו על פילדים ועל 4:3.
יאללה כבר.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

קודם כל, אני לא בטוח שב-VP30 היה מעבד חדש (שאלתי, אבל ב-Top Audio לא ידעו לענות לי) . לא שיחקתי עם הפרמטרים בעצמי. נציג המכירות מ- Top Audio שלח את המעבד ל"העולם הדיגיטאלי" ועמי והדגים לי אותו .
היציאה של הסקיילר היתה מכוונת לרזולוציה native של המסך. FRC -720p (נדמה לי, לא בטוח). החיבור למסך – יציאת ממיר דרך טראנסקודר לכניסה RGBs. עמי חיבר לאחת הכניסות של פלזמה את VB30 ולכניסה אחרת – יציאה ישירה מאותו הממיר (דרך מפצל SCART). עמי שיחק עם כיוונים בסיסיים של המעבד כך שיכולתי לראות את השפעתם על התמונה. בתום הכיוונים יכולתי לעבור בין הכניסות של פלזמה ולהשוות בין התמונות עם ובלי המעבד. וכפי שאמרתי, כמעט ולא היה הבדל (שידורי YES, ערוצי הסרטים). אולי התמונה הייתה טיפה חדה יותר, אבל יחד עם זאת הרעשים גם חיו "חדים" יותר– כך שבממוצע השיפור היה אפסי.

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #29 

עופר,
בגלל זה כדאי לבקר באתר לפני רכישה ואחרי רכישה (לא רק אחרי...)
...
דווקא ביקרתי.
לטענתי, אין מספיק פרוט של החסרונות בצורה מורחבת כמו שהצגתי כאן.
הרצתי חיפוש בזמנו, שרשורים המכילים pwd8, והריח שעלה מהם היה ריח של קדושה ושל יראת אלים... השרשור הזה הוא כמו "צופן דה וינצי" לוותיקן...

אז נכון, יכולתי להתחיל לקרוא ב avsforum על כל תופעה אפשרית שקיימת בפלזמה - אבל לדעתי האופן בו פעלתי לפני הקנייה לא היה פזיז יותר מאשר אופן הקנייה של רוב האוכלוסיה: כן השקעתי בקריאת reviews של מגזינים ידועי שם, כן קראתי חוות דעת אישיות על סמך השרשורים בפורום זה, וכן ביצעתי בחינה קלה בחנויות (כפי שפרטתי לעיל).
אני יודע שכתבת מאמרים מעולים בנושאים כאלה ואחרים, אבל לצערי הקונה הממוצע לא יקרא כמות כזו של אינפורציה לפני קניה.

בדיעבד, אני יודע שטעיתי, ושקניית מסך דיגיטאלי דורשת מחקר רב יותר (אפילו אובססיבי יש לומר...).
לכן, מי שישחפש היום pwd8 בפורום זה, תקוותי היא שיגיע גם לשרשור זה. המטרה שלי היתה להציג חוות דעת אישית, רצינית ומעמיקה, וגם לא biased, המפרטת בשפה להדיוטות את החסרונות והמשמעויות הנלוות שלהן. כך, מי שיבצע מחקר שוק "פזיז" כמו שאני ביצעתי, ייחשף ביתר קלות גם לפן השלילי של הפלזמה.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #30 

unsound_methods

ההתיחסות שלך לבעיות אכן מדוייקת מאוד ונכונה, אני משער על פי דעותיך בשירשורים שגם אם תעשה מחקר מעמיק ואובססיבי לגבי מסכים דיגיטליים לא תגיע לתוצאה רצויה אלא בהשקעה ניכרת וגם אז תבחין בבעיות וכמו שאמר עופר אתה נמצא במועדון מפוקפק שכרגע כמו שאמרתי צריך להשקיע הון בשביל להגיע לתוצאה מניחה את הדעת .
לגבי יראת האלוהים שציינת לגבי ה PW8 בפורום אז שוב חבל שזה נאמר כך ובציניות מאחר ואם תשים לב אנשים מחפשים לקנות מסך דק בתקציב מוגבל ולצרכים מסויימים ובמגבלות מנסים למצוא את הכי טוב, זה לא שיש אלטרנטיבה אחרת חוץ מלא לקנות בכלל או להעלות את התקציב ל50000 שח לפלזמת HD + מעבד תמונה וחוץ מזה תמיד נאמר לאנשים ללכת לחנות ולראות, וגם היום אם תשאל את רוב האנשים הם יאמרו לך שהתמונה מעולה כמו מראה וזה נכון גם לפלזמות נחותות בהרבה,
אני בתור דוגמא קניתי פלזמה למרות שהמגבלות היו ידועות מראש בגלל גודל ( אין פתרון אחר ) עיצוב וכמובן תקציב שאלו גם שיקולים של רוב האוכלוסיה ולא תמצא הרבה שמצטערים על כך.

סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #31 

lironk,
לא היתה שום ציניות, בכנות. הערכתי הרבה לפורום ולכותביו אינה מוטלת בספק - אחרת לא הייתי מבקר פה כל-כך הרבה... סתם כתבתי בשפה מליצית, לשם השעשוע.

אם תקרא את השרשור כולו, בקפידה, שים לב שציינתי כמה פעמים: לא אמרתי שאין יתרונות לפלזמה, בפרוש אמרתי שיש.
בנוסף, ציינתי כמה פעמים: ייתכן ובקטגוריית המחיר שלה, ה pwd8 בעלת יחס עלות/תועלת הגבוה ביותר. לצערי, לא ערכתי ביקורת מקיפה לפלזמות ED אחרות (כי זה דורש הרבה מעבר להתבוננות באולם תצוגה), למרות שהייתי שמח לעשות ביקורות כאלו אם היה לי הזמן והכסף...

מה שניסיתי להגיד, הוא, שהמגבלות שתיארתי אינן חשופות כ"כ לאדם פשוט מן השורה, שמבצע סקר שוק בסיסי כמו שאני ביצעתי - ולכן אני מקווה ששרשור כגון זה יסייע ויועיל לקונים פוטנציאליים להבין את מכלול השיקולים שיש לקחת בחשבון.

אני מרגיש שאני חוזר על זה שוב ושוב -
בשום פנים לא אמרתי ולא אומר: אל תקנו פלזמה / אל תקנו pwd8 / פלזמה זה *** / או משהו בסגנון.
כל מה שאני רוצה הוא לעזור לבאי הפורום - שאנשים ייחשפו לכלל השיקולים שיש לקחת (החיוביים והשליליים), ואז ייבחנו אותם היטב, ויחליטו בעצמם, אבל שתהיה להם יכולת החלטה, כלומר כל האינפורמציה ההכרחית להחלטה. אני מרגיש שבעת הקנייה שלי, לא הייתי מספיק חשוף לכלל השיקולים, ולכן רצוני הוא לעזור על סמך הנסיון האישי - זו אחת ממטרות הפורום, לא?

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4049
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #32 

(Y)

eugbuber
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86

Re: כדאי לדעת: סיכום התנסות וחוות דעת אישית, פלזמה פנסוניק p

שליחה #33 

לבעיה הנ"ל יש פתרון - בSERVICE MENU תעביר את ה"LETTER BOX MODE" ל-ON.

אני הבחנתי בבעיה הזאת פעם אחת במשחק כדורסל, וישר הפעלתי את האופציה. מאז לא ראיתי את התופעה... גם כשהחזרתי את זה ל-OFF:)
unsound_methods כתב:
2. black level shift (נקרא גם dc restoration או floating black)
בחלק מהמסכים הדיגיטאליים, גם לאחר כיול, רמת השחור אינה קבועה ואחידה, אלא משתנה לפי ה Average Picture Level. התופעה גורמת לכך ששחור לא תמיד ייראה שחור, אלא יהפך לפעמים לאפור כהה - לפעמים אפילו אזור שחור שאמור להיות אחיד בתמונה מסוימת ייהפך לאפור בחלק מסוים ויישאר שחור בחלק אחר, כתלות בבהירות הסצנה הסובבת. לא כולם יבחינו בזה, אבל התופעה בהחלט מקטינה את הנאמנות למקור. בנוסף, התופעה מקשה בהשגת כיול נכון של המסך.
לצערי, גיליתי שחלק ממסכי פנסוניק סובלים מבעיה זו (חפשו על התופעה ב avsforum).
המלצה: חיפוש בפורומים שונים, בנסיון להבין אם המסך שאתם מעוניינים בו סובל מתופעה זו; ניתן לבדוק אם המסך סובל ממנה באמצעות test patterns של דיסקי כיול, בתנאי צפייה אופטימאליים (חושך).

.
...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #34 

eugbuber,

למסכים רבים יש אופצית AGC שניתן לווסת אותה בדרכים שונות. ב-NEC הראשון שלי (VP4) זה דרש מחקר רציני להעלים את התופעה, אבל ברגע שהורדתי אותה, השיפור היה משמעותי.

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #35 

מצטער לשפוך עוד שמן למדורה :twisted: , אבל אם השירשור הזה אכן יהווה נר לרגליהם של קוני פלזמות EDTV עתידיים, אז הנה עוד כמה חסרונות שאולי לא מבחינים במבט ראשון, לעניות דעתי:
1. SDE - המרווח בין הפיקסלים גדול יחסית.
2. השתקפויות על מסך הזכוכית - מקשה על הצפייה בתנאי תאורה סביבתיים סטנדרטיים (=פחות מאידאלים)
3. בהירות לוקה בחסר לעיתים עבור תנאי תנאי תאורה סביבתית חזקים במיוחד.
4. צריבות מסך עקב תמונה סטאטית... צורך בה"הרצה"...
5. רזולוציה נמוכה יחסית (רק 480 שורות - פחות מ PAL, שם יש 20% יותר שורות).
6. היבהובי מסך (לא מדבר על ניצנוצי ה PWM בגוונים כהים). אני רגיש מאוד לנושא; כל הפלזמות נראות לי מהבהבות בערך כמו CRT 50HZ.

עקב חסרונות 4 - 6 המסך לא מתאים כצג מחשב, בניגוד ל LCD.

גם אני אציין את אותו DISCLAIMER שמדובר בחסרונות בלבד, לא בייתרונות, ידה ידה ידה...

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

אילו חסרונות מאלה שצוינו בשרשור רלוונטיות גם לפלזמות " 50 (שהן HD)?

ran30
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 468

שליחה #37 

unsound_methods

מלבד תחושת האכזבה שאתה מבטא בשרשור הזה,

שורה תחתונה, אם היית צריך לעשות זאת שוב, מה היית עושה?

א. קונה את אותה פלזמה EDTV

ב. קונה פלזמה EDTV אחרת

ג. נשאר עם ה CRT הישנה

ד. קונה LCD

ה. מצפין למחוזות היקרים של ה HDTV +מעבדי תמונה

broitman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 362
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שאלות מעולות וראויות

שליחה #38 

ran30 כתב:unsound_methods

מלבד תחושת האכזבה שאתה מבטא בשרשור הזה,

שורה תחתונה, אם היית צריך לעשות זאת שוב, מה היית עושה?

א. קונה את אותה פלזמה EDTV

ב. קונה פלזמה EDTV אחרת

ג. נשאר עם ה CRT הישנה

ד. קונה LCD

ה. מצפין למחוזות היקרים של ה HDTV +מעבדי תמונה
...

ידידי המכובד, הצגת תובנות רבות שבהחלט עשויות לעניין את החברים כאן
מה באמת התשובה לשאלות של רן?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #39 

israeli2k,

החיים הם אוסף של פשרות.

לצערי אין טכנולוגיה אידאלית, צריך להחליט מה בעייתי יותר או פחות ולבחור את הטכנולוגיה שהכי פחות גרועה לצרכים של כל אחד מאיתנו.

פרט לנושא 5 שזה שטויות (כל היצרנים יורדים מפאנלים של 480 שורות ועוברים למסכים עם 1080i, 720P או 768P), אני מסכים עם כל הבעיות ויש עוד כמה שעדיין לא ציינתם. האם זה הופך את הטכנולוגיה הזו לפחות טובה מהאחרות? לאו דווקא, פשוט בגלל שהאחרות יותר גרועות בפרמטרים אחרים...

yugaz7
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 311
נתן תודות: 1 פעם

ran30 הוצאת לי את המילים מ........

שליחה #40 

התשובה ברורה "קונה את אותו הפלאזמה" אין מה לעשות, במצב של היום רמת השידור היא באיכות נמוכה ולכן אין צורך (לTV ONLY) בפלאזמה HD !!!

חזרתי עכשיו מאנגליה, כמובן נכנסתי לחנות פלאזמות, וראיתי את הפיוניר HD בשידורי טלויזיה HD של SKY, תמונה מ ד ה י מ ה !!! ראיתי את גמר הגביע האנגלי, הפרוט המדיוק של התמונה ביחס ל-EDTV מורגש מאד מאד!!!
דבר נוסף: היו גם מסכי LCD מחוברים לאותו מקור, ואין מה להשוות את התמונה לפלאזמה, ה-LCD מלאכותית, FLAT PICTURE מורגש. הפלאזמה- תמונה עמוקה ואמיתית.

בגדול נכון להיום למי שרואה 80% טלויזיה אין צורך במסך HD, אין לו שימוש, ואפילו יכול לגרוע מהתמונה כך שהפנסוניק PW8 יתכן והיא הפתרון האולטמטיבי :)

גם באנגליה שידורי ה-HD יהיו דרך חברת SKY וכרגע רק בשידורי ספורט וסרטים בהזמנה, כך שעד שיגיע אלינו לארץ, לפאנסוניק יהיה זקן ארוך ארוךךךךךך :D

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”