שילוב COBALT עם רסיבר YAMAHA
- rogichr
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 31
תודה על המלצה להוסיף משולב. סליחה שאני חוזר על עצמי אבל על איזה מגבר הייתה ממליץ מהרשימה שציינתי ( או אולי דגמים נוספים) ? כמה הרמקולים האלו( 826 COBALT) נצילים ומגבר של איזה הספק עדיף (30-40/70-130WATT ).
- רדנקו
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 741
הקובלטים בהחלט נצילים, אלא שהם דורשים מגברים של לפחות 25W. זה מגביל אותך לגבי מגברי מנורות מסויימים אבל לא צריך להוות בעיה עם המגברים שעליהם דיברת.
הייתי ממליץ לך מאד להקשיב לקיימברידג' אאודיו שנשמע מצויין עם הרמקולים ושוב - פשוט לנסות ולהקשיב לרמקולים עם המגברים שאתה רוצה לבחון.
יש היום רמקולים כאלה בלא מעט חנויות וזה מאפשר לך להקשיב כמו שצריך.
הייתי ממליץ לך מאד להקשיב לקיימברידג' אאודיו שנשמע מצויין עם הרמקולים ושוב - פשוט לנסות ולהקשיב לרמקולים עם המגברים שאתה רוצה לבחון.
יש היום רמקולים כאלה בלא מעט חנויות וזה מאפשר לך להקשיב כמו שצריך.
- רדנקו
-
- חבר פעיל במיוחד

כאן תוכל למצוא פרטים על הנתונים הטכניים של הקובלטים
http://www.focal.tm.fr/accueil_en.htm
במחיר של המרנץ אתה יכול למצוא לא מעט מגברים שיתאימו לרמקולים. פשוט צריך לנסות ולהקשיב.
http://www.focal.tm.fr/accueil_en.htm
במחיר של המרנץ אתה יכול למצוא לא מעט מגברים שיתאימו לרמקולים. פשוט צריך לנסות ולהקשיב.
- rogichr
-
- חבר שרק התחיל

עוד שאלה, וסליחה על הבורות, למה מגברי הספק ( אני מבין שזה משולב ) עדיף על סטריאו נטו ? המשולב מגביר את כל הרמקולים ולא רק את הקידמיים?
- רדנקו
-
- חבר פעיל במיוחד

לא הבנתי את השאלה. מדברים כאן על מגברים משולבים, כלומר מגברי סטריאו.
- rogichr
-
- חבר שרק התחיל

בכמה אתרים שבדקתי ( למשל : http://www.lasercity.co.il/default.asp) מופיעות שתי קטגוריות של מגברים : מגברי הספק ( למשל ROTEL RB1050/1070 ) ומגברי סטריאו נטו ( למשל ROTEL RA01/02 )
עוד בעיה היא שבשום חנות לא מצאתי יצוג של שתי החברות בו זמנית : MARANTZ & ROTEL ( מבדיקה בזאפ) .זה נראה לי מסבך את העניין של מבחן האזנה. למרות שכבר דובר כאן רבות בנושא זה אבל אני עדיין אציין שלא בורכתי באוזן מוזקלית ולא בטוח שאוכל למצוא הבדלים רבים בין המגברים מההאזנה, לכן פניתי לעזרה של אנשים כאן עם קצת יותר ניסיון. עוד שאלה היא האם בבחירת המגבר כל מה שקובע זה איך שהוא נשמע או שלכל מיני פונקציות שלו/ מפרט טכני גם יש משקל (למשל בROTEL , אני לא בטוח מה זה -- Bridging ומעגל אות סימטרי ..או אפשרות חיבור לרסיבר קולנוע ורמקולים נוספים)?
עוד בעיה היא שבשום חנות לא מצאתי יצוג של שתי החברות בו זמנית : MARANTZ & ROTEL ( מבדיקה בזאפ) .זה נראה לי מסבך את העניין של מבחן האזנה. למרות שכבר דובר כאן רבות בנושא זה אבל אני עדיין אציין שלא בורכתי באוזן מוזקלית ולא בטוח שאוכל למצוא הבדלים רבים בין המגברים מההאזנה, לכן פניתי לעזרה של אנשים כאן עם קצת יותר ניסיון. עוד שאלה היא האם בבחירת המגבר כל מה שקובע זה איך שהוא נשמע או שלכל מיני פונקציות שלו/ מפרט טכני גם יש משקל (למשל בROTEL , אני לא בטוח מה זה -- Bridging ומעגל אות סימטרי ..או אפשרות חיבור לרסיבר קולנוע ורמקולים נוספים)?
- רדנקו
-
- חבר פעיל במיוחד

אתה קצת מתבלבל במונחים.
מגבר הספק הוא למעשה מגבר שלוקח את מה שנכנס אליו ומגביר אותו. הוא יכול להיות מגבר סטריאופוני, הוא יכול להיות מגבר לערוץ אחד (שנקרא גם "מונובלוק") ואני מניח שיש גם מגברי הספק שמגבירים יותר משני ערוצים.
מגבר משולב (או מגבר סטריאו כמו שאתה קראת לו) הוא למעשה שילוב של מגבר הספק ועוד חלק שמקרא "קדם מגבר". מבחינה פונקציונאלית (ואני לא מדבר על ההיבט האלקטרוני) מדובר במגבר הספק שיש לו גם תוספת של מיתוג. כלומר - אתה יכול לחבר אליו כמה מקורות ולבחור איזה מהם יצא מהמגבר אל הרמקולים. בחלק מהמגברים יש גם אפשרות של "צביעה" של הסאונד - בס, טרבל וגם בלאנס. ויש כמובן כפתור ווליום.
ושוב - מדובר בהסבר פשטני וכוללני. אני בטוח שיש סוגים של מגברי הספק או משולבים שהם שונים ממה שתיארתי, אבל זה הסבר כללי מאד.
מגבר הספק הוא למעשה מגבר שלוקח את מה שנכנס אליו ומגביר אותו. הוא יכול להיות מגבר סטריאופוני, הוא יכול להיות מגבר לערוץ אחד (שנקרא גם "מונובלוק") ואני מניח שיש גם מגברי הספק שמגבירים יותר משני ערוצים.
מגבר משולב (או מגבר סטריאו כמו שאתה קראת לו) הוא למעשה שילוב של מגבר הספק ועוד חלק שמקרא "קדם מגבר". מבחינה פונקציונאלית (ואני לא מדבר על ההיבט האלקטרוני) מדובר במגבר הספק שיש לו גם תוספת של מיתוג. כלומר - אתה יכול לחבר אליו כמה מקורות ולבחור איזה מהם יצא מהמגבר אל הרמקולים. בחלק מהמגברים יש גם אפשרות של "צביעה" של הסאונד - בס, טרבל וגם בלאנס. ויש כמובן כפתור ווליום.
ושוב - מדובר בהסבר פשטני וכוללני. אני בטוח שיש סוגים של מגברי הספק או משולבים שהם שונים ממה שתיארתי, אבל זה הסבר כללי מאד.
- נמר
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
רדנקו...
ככלי אמנם אך ממצא ביותר.
ככלי אמנם אך ממצא ביותר.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
- Mentally
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
אם הנני זוכר נכון בפיוז יש MARANTZ ו-ROTEL בתצוגה.