מכונה מסחרית לבית, לקנות?
- שמוליק_טל
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 581
המחיר מעולה, החיסרון היחיד שאני רואה זה הגודל, אבל גם זה לא כל כך נורא, אם יש לך מספיק מקום.
אתה מקבל מכונה שבטח לא נופלת מהמכונות הביתיות הטובות ביותר.
אם אתה מוכר את המטחנה, אז בכלל המחיר מדהים.
לגבי זמן חימום - אני משתמש בטיימר אלקטרוני שמדליק את המכונה בבוקר ומכבה אותה אחר הצהריים.
לגבי צריכת מים - למה שהיא תצרוך יותר מים מכל מכונת E61 אחרת? גודל הדוד בטח שלא משפיע על צריכת המים.
אם אני היתי עומד בנקודת החלטה כמוך, היתי קונה אותה ללא היסוס
אתה מקבל מכונה שבטח לא נופלת מהמכונות הביתיות הטובות ביותר.
אם אתה מוכר את המטחנה, אז בכלל המחיר מדהים.
לגבי זמן חימום - אני משתמש בטיימר אלקטרוני שמדליק את המכונה בבוקר ומכבה אותה אחר הצהריים.
לגבי צריכת מים - למה שהיא תצרוך יותר מים מכל מכונת E61 אחרת? גודל הדוד בטח שלא משפיע על צריכת המים.
אם אני היתי עומד בנקודת החלטה כמוך, היתי קונה אותה ללא היסוס
- arlto
-
- חבר פעיל

- תגובות: 94
- שם מלא: Amier Levkowitz
פרקטיות
אכן מכשירים מקצועיים
השאלה היא מה מצבם והאם תקבל אחריות כלשהי (אני הייתי לפחות מביא איש מקצוע אובייקטיבי שיבדוק את המכשירים)
תחשוב שבניגוד לבית קפה שהטכנאי מגיע אליך, כאן תאלץ לשנע את המפלצות למעבדה
(אא"כ אתה גר בעיר או שתשלם על הביקור)
בנוסף תשאל עצמך כמה שוטים אתה צורך בשבוע
אם פחות מ 20 המטחנה עם מחלק מנות היא בזבזנית מידי (תאלץ לזרוק הרבה קפה) ולהשאיר את המכונה דולקת כל השבוע נשמע לי לא הגיוני (ואני מתעלם מהנפח והנוכחות של המיכשור על השיש)
השאלה היא מה מצבם והאם תקבל אחריות כלשהי (אני הייתי לפחות מביא איש מקצוע אובייקטיבי שיבדוק את המכשירים)
תחשוב שבניגוד לבית קפה שהטכנאי מגיע אליך, כאן תאלץ לשנע את המפלצות למעבדה
(אא"כ אתה גר בעיר או שתשלם על הביקור)
בנוסף תשאל עצמך כמה שוטים אתה צורך בשבוע
אם פחות מ 20 המטחנה עם מחלק מנות היא בזבזנית מידי (תאלץ לזרוק הרבה קפה) ולהשאיר את המכונה דולקת כל השבוע נשמע לי לא הגיוני (ואני מתעלם מהנפח והנוכחות של המיכשור על השיש)
- eliel1010
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1559
מצטער אבל לא מסכים איתכם...
מוטי אני לא מאמין שב4K- וכנראה בפחות- הוא יוכל להשיג מטחנה ומכונת E61 - אם הוא יצליח להשיג מכונה E61 ב4K זה מזל ולא כל כך קל..
500 שקל בשנה תוספת לצריכת חשמל זה לא נורא לדעתי(ואני סטודנט)
אין צורך לפחד מ"תיקון" מכונות כאלה- באמת שכל הסיפור לא כל כך מסובך... ואם הגעתם למעבדה אמינה וטובה גם תקבלו מחיר סביר ושירות טוב..
כמובן שעדיף לעשות יישור קו ולקחת בחשבון את ההוצאה של יישור הקו- לפני שהמכונה עולה הביתה...
החיסרון היחיד שאני רואה- זה הזמן חימום הארוך, והגודל הפיזי של המכונה.. שעה חימום זה המון- זה אומר שצריך תמיד יום לפני לחשוב מה קורה יום אחרי(במידה ואתה רוצה לשתות קפה בבוקר)...
אבל סך הכל העסקה הזאת נשמעת טובה מאוד, וגם כדאית...
תחשוב על זה ככה- אם כזה דוד גדול אתה יכול למכור לשכנים קפה TOGO על הבוקר כזה לפני שהם רצים לעבודה
אל תשכחו שמים זה מצרך יקר היום שעוד הולך להתייקר- מכונה כזאת אוכלת המון מים בגלל אופי הHX שלה.. במקביל תזכור שאחת ליומיים שלושה עדיף לרוקן את הדוד כדי להחליף בתוכו את המים למים טריים וטעימים- והופ הינה עוד הוצאה שמתווספת לעסק...
מוטי אני לא מאמין שב4K- וכנראה בפחות- הוא יוכל להשיג מטחנה ומכונת E61 - אם הוא יצליח להשיג מכונה E61 ב4K זה מזל ולא כל כך קל..
500 שקל בשנה תוספת לצריכת חשמל זה לא נורא לדעתי(ואני סטודנט)
אין צורך לפחד מ"תיקון" מכונות כאלה- באמת שכל הסיפור לא כל כך מסובך... ואם הגעתם למעבדה אמינה וטובה גם תקבלו מחיר סביר ושירות טוב..
כמובן שעדיף לעשות יישור קו ולקחת בחשבון את ההוצאה של יישור הקו- לפני שהמכונה עולה הביתה...
החיסרון היחיד שאני רואה- זה הזמן חימום הארוך, והגודל הפיזי של המכונה.. שעה חימום זה המון- זה אומר שצריך תמיד יום לפני לחשוב מה קורה יום אחרי(במידה ואתה רוצה לשתות קפה בבוקר)...
אבל סך הכל העסקה הזאת נשמעת טובה מאוד, וגם כדאית...
תחשוב על זה ככה- אם כזה דוד גדול אתה יכול למכור לשכנים קפה TOGO על הבוקר כזה לפני שהם רצים לעבודה
אל תשכחו שמים זה מצרך יקר היום שעוד הולך להתייקר- מכונה כזאת אוכלת המון מים בגלל אופי הHX שלה.. במקביל תזכור שאחת ליומיים שלושה עדיף לרוקן את הדוד כדי להחליף בתוכו את המים למים טריים וטעימים- והופ הינה עוד הוצאה שמתווספת לעסק...
- balila30
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 258
- שם מלא: בועז בלילה
לפי דעתי אים המכונה במצב טוב (תיפתח מיכסה מנוע)
תיראה מה המצב .
זאת עסקה טובה מאוד, פחות מ4000 מחיר טוב מאוד.
תיראה מה המצב .
זאת עסקה טובה מאוד, פחות מ4000 מחיר טוב מאוד.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
אליאל, אני לא מסכים עם הלא הסכמה שלך
אתה צודק לגבי המחיר, אבל ההבדל קטן מדי כדי להתעסק עם מכונה בהמתית כזו.
אפשר להשיג מכונת E61 במצב טוב ב-4000 ש"ח בערך, אולי טיפונת יותר.
i-Mini חדשה עולה 1000 ש"ח.
זה אומר שבתוספת של 1000 עד 1500 ש"ח הוא יקבל סט מעולה הביתה, שיהיה גם יותר נוח (כי המטחנה שהוא מדבר עליה היא עם מחלק מנות), גם יותר פרקטי (זמן חימום) וגם נראה יותר טוב על השיש. אני רק רוצה לחשוב מה יקרה כשיסתם לו שובר הואקום... מה הוא יעשה? יזמין הובלה לאספרסימו?
אני לא אומר שזו טיפשות לקנות את הציוד הזה, אני רק אומר שזה לא מלהיב כמו שזה נשמע.
מילא, אם היה מדובר באיזו אלקטרה שיתכן ותתן קפה יותר טוב מ-E61, אבל הוא קונה כאן משאית מבוססת E61, אותו קפה בדיוק כמו E61 ביתית.
אתה צודק לגבי המחיר, אבל ההבדל קטן מדי כדי להתעסק עם מכונה בהמתית כזו.
אפשר להשיג מכונת E61 במצב טוב ב-4000 ש"ח בערך, אולי טיפונת יותר.
i-Mini חדשה עולה 1000 ש"ח.
זה אומר שבתוספת של 1000 עד 1500 ש"ח הוא יקבל סט מעולה הביתה, שיהיה גם יותר נוח (כי המטחנה שהוא מדבר עליה היא עם מחלק מנות), גם יותר פרקטי (זמן חימום) וגם נראה יותר טוב על השיש. אני רק רוצה לחשוב מה יקרה כשיסתם לו שובר הואקום... מה הוא יעשה? יזמין הובלה לאספרסימו?
אני לא אומר שזו טיפשות לקנות את הציוד הזה, אני רק אומר שזה לא מלהיב כמו שזה נשמע.
מילא, אם היה מדובר באיזו אלקטרה שיתכן ותתן קפה יותר טוב מ-E61, אבל הוא קונה כאן משאית מבוססת E61, אותו קפה בדיוק כמו E61 ביתית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- eliel1010
-
- חבר ותיק

יש משהו בדבריך
"יזמין הובלה לאספרסימו"
אחרי שראינו את האוסקר של הבחור... אני לא חושב שיהיה לו צורך בהובלת המכונה לאספרסימו.. נראה לי שהוא יסתדר לבד אם החלפת שובר וואקום...
אני מסכים שE61 רגילה היא בחירה ראויה יותר לבית.. אבל היא תעלה לו בסביבות ה4-5 אלף לפחות.. כאן בסביבות ה3 הוא מקבל מכונה ומטחנה.. ובמקביל את המטחנה הוא כנראה ימכור לפי דבריו כי אין לו צורך בה בגלל שיש לו כיום K3 מה שאומר שבסופו של דבר הוא יעמוד על מכונה כזאת בסביבות ה2.5 אלף וסגר עניין..
שמע יש שגעון מסוים וכיף במקביל להחזיק מכונות מסחריות בבית.. תראה בשרשור הכרות של HB כמה חברה שם מחזיקים 2 ראשים בבית בשביל הכיף.. שמע זה שיגעון לדבר.. זה בידיוק כמו להחזיק K10 בבית או סופר ג'ולי שבתאכלס אין צורך בה בבית.. אבל רובנו כאן משוגעים לדבר, כל אחד משוגע בצורה שלו.. וחלק רואים בזה כיף להחזיק מכונה כזאת בבית.... אז קשה להחליט במצב כזה...
כבר אמרתי שצריך פסיכולוג צמוד בפורום הזה?
אני אם היתה מגיעה אלי הצעה כזאת, כנראה שהייתי הולך אליה רק בשביל הכיף- משפץ אותה משחק איתה.. מקסימום בעתיד מוכר אותה לאיזה בית קפה קטן\פיצוציה.. ואולי אפילו מרוויח כמה ג'ובות עליה..
"יזמין הובלה לאספרסימו"
אחרי שראינו את האוסקר של הבחור... אני לא חושב שיהיה לו צורך בהובלת המכונה לאספרסימו.. נראה לי שהוא יסתדר לבד אם החלפת שובר וואקום...
אני מסכים שE61 רגילה היא בחירה ראויה יותר לבית.. אבל היא תעלה לו בסביבות ה4-5 אלף לפחות.. כאן בסביבות ה3 הוא מקבל מכונה ומטחנה.. ובמקביל את המטחנה הוא כנראה ימכור לפי דבריו כי אין לו צורך בה בגלל שיש לו כיום K3 מה שאומר שבסופו של דבר הוא יעמוד על מכונה כזאת בסביבות ה2.5 אלף וסגר עניין..
שמע יש שגעון מסוים וכיף במקביל להחזיק מכונות מסחריות בבית.. תראה בשרשור הכרות של HB כמה חברה שם מחזיקים 2 ראשים בבית בשביל הכיף.. שמע זה שיגעון לדבר.. זה בידיוק כמו להחזיק K10 בבית או סופר ג'ולי שבתאכלס אין צורך בה בבית.. אבל רובנו כאן משוגעים לדבר, כל אחד משוגע בצורה שלו.. וחלק רואים בזה כיף להחזיק מכונה כזאת בבית.... אז קשה להחליט במצב כזה...
כבר אמרתי שצריך פסיכולוג צמוד בפורום הזה?
אני אם היתה מגיעה אלי הצעה כזאת, כנראה שהייתי הולך אליה רק בשביל הכיף- משפץ אותה משחק איתה.. מקסימום בעתיד מוכר אותה לאיזה בית קפה קטן\פיצוציה.. ואולי אפילו מרוויח כמה ג'ובות עליה..
-
benk
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 443
זו שאלה של פרקטיות מול מחיר
נניח שאני קונה את המכונה+מטחנה ב 3000, ומוכר את המטחנה ב 1000
סה"כ המכונה הזו תעלה 2000 שח, זה ממש ממש זול למכונה כזו
E61 בייתית יד שניה מתחילה מ 4000 שח וצפונה, זה כבר הבדל גדול (קשה לי להאמין שאמצא מכונה בייתית עם חיבור ישיר ומשאבה רוטורית בפחות מ 5000)
המכונה סה"כ במצב טוב (היא הייתה לפני חודשיים בטיפול, הטכנאי סיפר לי שהיא במצב טוב), מצד שני סימני הגיל ניכרים עליה חיצונית, היא עובדת במסעדה ולא מבריקים אותה כל יום, אבל מכנית היא בסדר.
יש לי מרכך ויש לי אפשרות לחבר אותה בקלות יחסית בלי לקדוח בשיש. לגבי ניקוז לביוב, למכונה רגליים גבוהות, אפשר להניח מתחת למכונה מגש פלסטיק או נירוסטה ולנקז לשם, ולשפוך לכיור כמו בייתית רגילה.
מצד שני, פרקטית זה לא משהו
התלבטות קשה
נניח שאני קונה את המכונה+מטחנה ב 3000, ומוכר את המטחנה ב 1000
סה"כ המכונה הזו תעלה 2000 שח, זה ממש ממש זול למכונה כזו
E61 בייתית יד שניה מתחילה מ 4000 שח וצפונה, זה כבר הבדל גדול (קשה לי להאמין שאמצא מכונה בייתית עם חיבור ישיר ומשאבה רוטורית בפחות מ 5000)
המכונה סה"כ במצב טוב (היא הייתה לפני חודשיים בטיפול, הטכנאי סיפר לי שהיא במצב טוב), מצד שני סימני הגיל ניכרים עליה חיצונית, היא עובדת במסעדה ולא מבריקים אותה כל יום, אבל מכנית היא בסדר.
יש לי מרכך ויש לי אפשרות לחבר אותה בקלות יחסית בלי לקדוח בשיש. לגבי ניקוז לביוב, למכונה רגליים גבוהות, אפשר להניח מתחת למכונה מגש פלסטיק או נירוסטה ולנקז לשם, ולשפוך לכיור כמו בייתית רגילה.
מצד שני, פרקטית זה לא משהו
התלבטות קשה
- zylber
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 312
אגב המטחנה הזאת אוגרת מעט מאוד קפה יחסית למיסחריות אחרות. המחלק מנות מעולה וגורף היטב את כל הקפה.
סכינים חדשות 200 שח אצל אברהמי.לדעתי רמה דומה מאוד לסופר גולי אבל מכוערת.
לגבי החשמל מוטי טועה(ראה חישוב על מכונה 8 ליטר דוד).
אים המכונה מנירוסטה חיצוני אזי ניתן להבריק אותה ולשפצר לטובת המראה.
ראש הE61 הוכיח את עצמו ולקבל מכונה שמוציעה קפה טוב ממנו זה ליגת מחיר אחרת לחלוטין.
בברכה
סכינים חדשות 200 שח אצל אברהמי.לדעתי רמה דומה מאוד לסופר גולי אבל מכוערת.
לגבי החשמל מוטי טועה(ראה חישוב על מכונה 8 ליטר דוד).
אים המכונה מנירוסטה חיצוני אזי ניתן להבריק אותה ולשפצר לטובת המראה.
ראש הE61 הוכיח את עצמו ולקבל מכונה שמוציעה קפה טוב ממנו זה ליגת מחיר אחרת לחלוטין.
בברכה
- doron_boogie
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
חוץ מזה, אפשר לקזז בעלויות החשמל..
לשים את המכונה בחדר השינה או בסלון, ובתקופת החורף להשתמש במכונה לחימום הבית במקום הסקה.
לשים את המכונה בחדר השינה או בסלון, ובתקופת החורף להשתמש במכונה לחימום הבית במקום הסקה.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

איפה החישוב שלך?zylber כתב:לגבי החשמל מוטי טועה(ראה חישוב על מכונה 8 ליטר דוד)....
הנה החישוב שלי:
ההפרש בין המכונה הזו לבין אניטה הוא 1300 וואט.
בהנחה שהמכונה עובדת 5 שעות ביום וגוף החימום דולק פחות מחצי מהזמן (זמן חימום ארוך וכו') במשך שעתיים, אז יש הבדל של 2.6 קילוואט ליום.
לפי עלות של 50 אג' לקילווואט מקבלים 474 ש"ח לשנה.
וזה בלי שדיברנו על סופ"ש שבו המכונה דולקת יותר, וזה רק במידה והמכונה דולקת 5 שעות ביום, כשבד"כ במיוחד במכונות בהמות כאלה שצריך לחכות מעל שעה לחימום, אנשים מעדיפים להשאירן דולקות במשך שעות שלמות.
ועוד נקודה: זכרו שאנחנו מדברים כאן על *תוספת* של המחיר הזה. גם ככה העלות יחסית גבוהה. גם למכונה כמו אניטה, שנגיד שמפעילה את גוף החימום רק שעתיים ביום (כי זמן החימום קצר יותר), העלות הבסיסית לשנה תהיה 500 ש"ח.
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 11/03/2011 17:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
- gedkoz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
benk ,יש לך בבית מכונה טובה ועוד משודרגת ומטחנה מצויינת.כן יש רושם שE 61 יתן תוצעה יפה יותר בכוס, אבל תעשה חישוב, אם זה השידרוג שאתה מחפש?כל הזמן יש הזדמנויות ביד 2 וגם בתי קפה פושטים רגל פה ושם
...אני בטוח בבוא הזמן יהיה איזה אניטה או סליני במצב מצויין מבית טוב...
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
אני חושב שזאת מכונה שעדיפה על כל אניטה או רוקט צ'ליני.
יש לה דוד שוכב גדול ומשאבה רציפה ועם E61 היא עדיפה על האוסקר.
הפרש החשמל השנתי זניח בעיני - גוף החמום לא עובד כל הזמן גם ככה, מרגע שהמכונה חמה הוא רק שומר על החום אחת ל...
בטמפרטורה היא תהיה יותר יציבה מכל E61 ביתית.
בפונטה ווקיו יש לי דוד 3 ליטר - חצי שעה חמום והכל בסדר.
בעיני זה רק עניין של מקום בבית.
יש לה דוד שוכב גדול ומשאבה רציפה ועם E61 היא עדיפה על האוסקר.
הפרש החשמל השנתי זניח בעיני - גוף החמום לא עובד כל הזמן גם ככה, מרגע שהמכונה חמה הוא רק שומר על החום אחת ל...
בטמפרטורה היא תהיה יותר יציבה מכל E61 ביתית.
בפונטה ווקיו יש לי דוד 3 ליטר - חצי שעה חמום והכל בסדר.
בעיני זה רק עניין של מקום בבית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

זה בערך כמו להמליץ על נגמ"ש במקום על ג'יפ, לטיולי 4X4 עם המשפחה, ולטעון שזה עדיף כי יש לו מנוע גדול יותר (והמנוע גם שוכב, זה יתרון!)
תאמינו לי, יש לו עבירות מצויינת ובקושי מרגישים את הרעידות.
תאמינו לי, יש לו עבירות מצויינת ובקושי מרגישים את הרעידות.
-
benk
-
- חבר פעיל מאוד

עד שהאוסקר תחזור מתיקון, אני עם מקינטה ומקציף חלב עם french press
אני מאמין שהאוסקר המשודרגת שלי מפיקה אספרסו לא רע בכלל, בר השוואה לכל E61 ביתית (הלחץ מכוון ל 8.5 באר)
השדרוג הבא מבחינתי הוא חיבור ישיר עם משאבה רוטורית (בריקולטה, סופר דומובאר' צ'ימבלי ג'וניור)
העניין שמכונות כאילו מתחילות מ 5000 יד שנייה, ואילו המכונה המדוברת עולה רק 2000
אני מאמין שהאוסקר המשודרגת שלי מפיקה אספרסו לא רע בכלל, בר השוואה לכל E61 ביתית (הלחץ מכוון ל 8.5 באר)
השדרוג הבא מבחינתי הוא חיבור ישיר עם משאבה רוטורית (בריקולטה, סופר דומובאר' צ'ימבלי ג'וניור)
העניין שמכונות כאילו מתחילות מ 5000 יד שנייה, ואילו המכונה המדוברת עולה רק 2000
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
בתור אחד שחזר עכשיו משבועיים בנגמ"ש אני חולק מכל וכל על האבחנות שלך.moti_r כתב:זה בערך כמו להמליץ על נגמ"ש במקום על ג'יפ, לטיולי 4X4 עם המשפחה, ולטעון שזה עדיף כי יש לו מנוע גדול יותר (והמנוע גם שוכב, זה יתרון!)
תאמינו לי, יש לו עבירות מצויינת ובקושי מרגישים את הרעידות....
אתה מוזמן לראות את הסימנים הכחולים אצלי בגוף.
-
benk
-
- חבר פעיל מאוד

עכשיו שאני חושב על זה, זו המכונה האידיאלית לבית, IZZO ALEX II
http://www.chriscoffee.com/products/home/espresso/alex
משאבה רוטורית, אפשרות לחיבור ישיר או מיכל, PID
http://www.chriscoffee.com/products/home/espresso/alex
משאבה רוטורית, אפשרות לחיבור ישיר או מיכל, PID
- eliel1010
-
- חבר ותיק

- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
זה יותר כמו לשאול מה עדיף לשטח - טראנו או דיסקברי.
זאת מכונה רצינית שבנויה כמו שצריך ואפשר להוציא בה 4 קפוצ'ינו ברצף שלי שהיא בכלל תרגיש.
benk אם אתה כבר קונה מכונה חדשה אז חביבת הםורום כרגע היא ויואלדי = דאבל בוילר PID
אליאל ה PID שם מחובר לדוד במקום פרסוסטאט - כמו באלקטרה של כפיר
זאת מכונה רצינית שבנויה כמו שצריך ואפשר להוציא בה 4 קפוצ'ינו ברצף שלי שהיא בכלל תרגיש.
benk אם אתה כבר קונה מכונה חדשה אז חביבת הםורום כרגע היא ויואלדי = דאבל בוילר PID
אליאל ה PID שם מחובר לדוד במקום פרסוסטאט - כמו באלקטרה של כפיר
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
benk
-
- חבר פעיל מאוד

עופר, אין תקציב למכונה חדשה, רק מפנטז על ה Alex
למכונה המדוברת יש תקציב, אפילו מקום במטבח (בדוחק אומנם) אבל פרקטית היא לא משהו לשימוש בייתי
למכונה המדוברת יש תקציב, אפילו מקום במטבח (בדוחק אומנם) אבל פרקטית היא לא משהו לשימוש בייתי
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

pup26 - זה היה בציניות...