ייעוץ למכונה חדשה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559

שליחה

אני מאמין שהגאג׳יה שלך היא גם אם דוד, אז אני ממליץ לך לנסות גם בה לחלוט קפה לאחר 20דק׳ שהיא עמדה והידית בתוך הראש ותאמין לי שהטעם של הקפה יהיה אחר!
מה שאתה מתאר שהמנורה מראה שהמכונה מוכנה לעבודה, זה לא בידיוק נכון.. כל מה שהמנורה הראתה זה שהמים הגיעו לטמפ עבודה והגוף חימום נכבה.. זה ממש לא אומר שהמכונה מוכנה לעבודה- שים שעון שבת על הגאגיה שלך ותן לה להתעורר 20 דק לפני שאתה מגיע אליה להכנת קפה- ההבדל יהיה בכוס...

שמע גם סדר היום שלי לא מסודר בכלל, אז הפתרון שלי הוא פשוט לכוון את השעון כל לילה מחדש- זו פעולה שלוקחת לי בדיוק שניה- במקביל אפשר להשקיע בשעון טוב אם אופציה לכיוונים שונים לפי ימים..

snow_master פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12

שליחה

זה לא רק הקפה של הבוקר...נגיד וקופץ חבר לקפה בקטנה...נראה לי אבסורד להגיד לו חכה חצי שעה לכוס קפה...כבר הרבה יותר מהר לרדת לקפה ברוטשילד...(-:
אז בואו נגיד שאני מוותר לעיתים על איכות הקפה המקסימאלית שיוצא לאחר חימום של 20 דקות, האם עצם העובדה שדוד האוסקר הוא 2 ליטר לעומת ה-0.3 שיש לרוב המכונות הביתיות יגרום לו להגיע ל"מצב עבודה" רק לאחר 20 דקות או שאפשר יהיה להתחיל להכין קפה אחרי 5 דקות (ונניח שאני מבין שאם אחכה 20 הוא יצא יותר טוב)?

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני יודע שזה מציק וגם עלי חברים צוחקים שצריך להודיע לי לפחות 20 דק לפני שהם באים כדי שיוכלו לשתות קפה, אבל תעשה חיפוש בפורום ותראה כמה חברה שניסו את מה שאני ממליץ לך חזרו וסיפרו שהם שתו קפה אחר לגמרי ממה שהם רגילים..
בכל מקרה, אני מאמין שתוך 7 דק בערך המכונה תהיה מוכנה..

אבל אני מצטער שאני אומר את זה אבל אם הדרישות שלך ממכונה זה שתהיה מוכנה תוך 2 דק׳ אז אני חושב שעדיף לך נספרסו :)
אוסקר/ סילביה זה מכונות שמפיקות קפה ברמה גבוהה- כל כך גבוהה שאני מבטיח שאחרי עקומת למידה קצרה אתה לא תרצה לרדת יותר לקפה ברוטשילד- הבעיה במכונות האלה היא שיש פעולות ועבודה שצריך לבצע כדי להפיק מהן את הקפה הטוב והאיכותי... בסוף זה משתלם בכוס וזה בטוח..

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

אני מחזק מאוד את הדברים של אליאל (Y)

שמע, אתה מפסיד המון מכך שהמכונה לא חמה.
קרא כאן: http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 35#1290335

מכונה דומה לשלך, והטיפ הפשוט של "חכה עד שהידית רותחת ואי אפשר לגעת בה" שיפר את הקפה באופן משמעותי מאוד.

תראה, אני מתחיל את הבוקר בהליכה סהרורית אל המכונה. קודם כל הולך אליה ומדליק אותה.
רק אח"כ הולך לעשות את מה שאתה עושה כשאתה קם בבוקר.
20 הדק' עוברות כך מהר מאוד, למרות שבד"כ אני מחכה אפילו יותר (בינתיים קורא ברשת מה חדש בעולם וכו').

יש תקופות שבהן שעות השבת עובד, וזה ממש פשוט וקל. אני לא מבין למה לא לעשות את זה. אתה קם והמכונה כבר רותחת והכל עובד.

בכל אופן - אם העסק הזה לא רלוונטי עבורך, אז אין שום סיכוי שאתה יכול לקנות אוסקר וגם לא סילביה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958

שליחה

אתה יכול לקנות טיימר דיגיטלי ב'אמפרל' הניתן לתכנות עד 8 פתיחות וסגירות שונות בשבוע (לינק לסקירה)

או להזמין מאיביי טיימר איכותי יותר הניתן לתיכנות של עד 20 תכניות שונות - אבל תהיה חייב להחליף את השקע לשקע ישראלי - נדרש ידע בחשמל והתעסקות (לינק לסקירה)

מחיר שני השקעים די זהה וכולל משלוח הם עולים 110-140 ש"ח

snow_master פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

זהו. אני בעליה הגאה של אוסקר כסופה ומטחנת GRINTA תואמת.
תודה על כל העזרה!

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

תתחדש חביבי :present:
ציוד נהדר. אתה תהנה ממנו מאוד.

יאללה, תמונות תמונות!
(ישנת בכלל? או שאתה על אוברדוז מטורף של קפאין?)

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457

שליחה

תתחדש!!!! (Y)
נשמע כמו אחלה סט.

מצטרף לדרישה לתמונות.

docfeelgood
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660

שליחה

מזל טוב
ת ה נ ה ו ב ג ד ו ל (Y) (Y) (Y)
מחכים לרשמים ותמונות :כל הכבוד:

snow_master פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אכן, עם כוסות הקפה ששתיתי בחנות בהשוואה בין המכונות השונות, ובבית כדי להתאמן על דרגת הטחינה (אני עדיין רחוק מאופטימלי אך מתקרב לשם...) הביאו את צבע הדם שלי לגוון חום יותר מאשר אדום....למזלי, אין לי בעיה לישון בכל מצב, זמן או מקום... (-:
רצ"ב תמונה לבקשת הקהל. (ה-GRINTA האדומה זמנית עד שתגיע כסופה)
שוב תודה על כל העזרה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תתחדש ! עשיתה בחירה נבונה..
אני חייב לציין שהאוסקר בצבע אפור נראית טוב..

(Y) (Y)

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

יפה :)
באמת נראית טוב באפור.

מה הוחלט בסוף לגבי הטיימר?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

מצטרף, באמת נראית טוב באפור (Y)

snow_master פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

טוב זה קצת הגזמה....נסכים שהיא הכי פחות לא יפה באפור.
לא החלטתי עוד לגבי השעון, היא מוכנה לעבודה תוך 8-9 דקות ולא נראה לי שאני ממש ירגיש בהבדל...
בכל אופן כרגע אני בעיקר נאבק עם להצליח להוציא אספרסו טוב (הכנתי היום איזה 12 כוסות בדרגות טחינה שונות) שלא לדבר על הקצפת חלב שיוצא לי בינוני ומטה.... בקודמת הייתי מצמיד את ברז הקיטור לתחתית הכד והיה יוצא חלב מוקצף בין טוב למצויין....כאן הוא מרתיח את החלב בשניה וכנראה אני עוד רחוק מלמצוא את הנקודה בין הקצפת כל המטבח בחלב (גבוה מדי) לבין הרתחה של חלב דליל (נמוך מדי)...כשאורי בחנות עשה את זה זה היה נראה מאוד פשוט....דרך אגב זה המקום לציין את המקצוענות והשירות המצויין של קפה דל קסטלו ברמת החייל

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

מזל טוב.
באמת בכסוף פתאום אפשר להסתכל עליה...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

תתחדש ! והיא באמת נראית אחרת באפור, הרבה יותר קלה לעיכול :) עם גרינטה תואמת זה כבר יהיה מיוחד ובהחלט נאה.

לגבי זמן החימום 8-9 דקות זה זמן חימום המים בדוד, שאר הרכיבים כמו מחליף החום ובעיקר הראש שיש לו מסה דיי גדולה צריכים עוד כחצי שעה להתחמם היטב ורק אז ניתן לחלוט קפה בטמפ' נכונה.
אתה יכול קצת לקצר את זמן ההמתנה ע"י הזרמת מים חמים דרך הראש מספר פעמים אבל בכל מקרה אני ממליץ להמתין במינימום חצי שעה.

לאט לאט אני בטוח שתלמד ותצליח, לגבי ההקצפה אם הקיטור חזק מידי אתה לא חייב לפתוח את הברז עד הסוף, תתחיל מחצי עוצמה ותעלה בהדרגה.

Ofer01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227

תתחדש !

שליחה

האם אתה משתמש במרכך מים כלשהוא ? (ממה שניתן לראות זוהי אוסקר ללא חיבור מים ישיר.
ועד כמה שהבנתי לא ניתן לעשות שימוש בפילטר רזין טבול מכיוון שאין צינורית יניקה במיכל המים.

snow_master פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אני משתמש שחיבור ישיר למים (היא ליד התמי4 ופשוט קניתי T לפצל את הצינור שגם ככה מגיע לשם)
לא משתמש בפילטר. צריך?

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

snow_master כתב:אני משתמש שחיבור ישיר למים (היא ליד התמי4 ופשוט קניתי T לפצל את הצינור שגם ככה מגיע לשם)
לא משתמש בפילטר. צריך?
...
התמי 4 בדרך כלל מסנן את המים במכשיר עצמו.. זה אומר שחיברת למכונה קו מים ישיר בלי שום מקור סינון בדרך?

בכל מקרה עדיף לסנן את המים מאבנית.. אם מרכך מים לדוגמא.. מכונה כמו שלך אם מים מהברז רגילים , יכולה לההרס מהר מאוד בגלל האבנית- ובדרך כלל האחריות לא תופסת במקרה כזה..

תוסיף לך מרכך מים 8 ליטר (בשביל חיבור ישיר) על מנת לחסוך אי נעימויות בעתיד..
בא.אברהמי מכרו בזמנו את המרכך ב300 שקלים- המחיר כיום להבנתי עומד על כ 400 ברוב החנויות המתמחות..

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אתה חייב! לרכך את המים.
או באמצעות פילטר בריטה רגיל (חפש על רענון פילטר בריטה באמצעות מלח ליעילות רבה יותר - 'שיטת אדיקט') או באמצעים אחרים. תמי 4 לא מסנן אבנית מהמים
והמכונה לא תאריך ימים ללא טיפול מתאים במים.

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”