מסכי פנסוניק אסייתי ואירופי, מי זה מה?
- משהפרפר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 367
היי דניס
מה הבעיה למצוא מסך LCD איכותי שיש בו שקע סקארט? זה יתן לך פתרון הולם ואיכותי, מבלי שתצטרך להשקיע את אותו הפרש ויותר בטרנסקודר ובעוד 2 כבלים (קומפוננט וסאונד).
עד היום, הקפדתי לעשות כך, והאמן לי שהתוצאה משביעת רצון בהחלט. אין ספק שסקארט ייתן לך תוצאה טובה בהרבה מקומפוזיט. זה בדוק ומורגש היטב.
קח גם בחשבון, שאם תרצה לבקש החלפת ממיר ב"יס", תצטרך לממן את ביקור הטכנאי, שזה גם תוספת של 159 ש"ח...
וכפי שכבר כתבתי, ניתן להשיג כבל שבצד אחד הוא סקארט ובצידו השני הוא AVG של מחשב. אם המסך שאתה מייחל לרכוש מאפשר לך חיבור מחשב, תוכל להיעזר בכבל שכזה + כבל סאונד סטריאו. כך תוכל לשמור על איכות התמונה ללא שינוי השיטות.
[interest]
נערך על ידי עפר: עבירה על חוקי הפורום
[/interest]
פרפר
מה הבעיה למצוא מסך LCD איכותי שיש בו שקע סקארט? זה יתן לך פתרון הולם ואיכותי, מבלי שתצטרך להשקיע את אותו הפרש ויותר בטרנסקודר ובעוד 2 כבלים (קומפוננט וסאונד).
עד היום, הקפדתי לעשות כך, והאמן לי שהתוצאה משביעת רצון בהחלט. אין ספק שסקארט ייתן לך תוצאה טובה בהרבה מקומפוזיט. זה בדוק ומורגש היטב.
קח גם בחשבון, שאם תרצה לבקש החלפת ממיר ב"יס", תצטרך לממן את ביקור הטכנאי, שזה גם תוספת של 159 ש"ח...
וכפי שכבר כתבתי, ניתן להשיג כבל שבצד אחד הוא סקארט ובצידו השני הוא AVG של מחשב. אם המסך שאתה מייחל לרכוש מאפשר לך חיבור מחשב, תוכל להיעזר בכבל שכזה + כבל סאונד סטריאו. כך תוכל לשמור על איכות התמונה ללא שינוי השיטות.
[interest]
נערך על ידי עפר: עבירה על חוקי הפורום
[/interest]
פרפר
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
משהפרפר,
שים לב לחוקי הפורום, אתה עובר עליהם עם ההודעות שלך. גם בעל חנות של תיקון ציוד הוא עוסק בתחום לפי חוקי האתר, ולכן אינך יכול להפנות ליבואנים, להביע דעה על מוצרים וכו'.
שים לב לחוקי הפורום, אתה עובר עליהם עם ההודעות שלך. גם בעל חנות של תיקון ציוד הוא עוסק בתחום לפי חוקי האתר, ולכן אינך יכול להפנות ליבואנים, להביע דעה על מוצרים וכו'.
-
נדב
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1020
כבל סקראט מצד אחד ו-VGA מצד שני? נשמע מעניין, האם ה-RGB דרך VGA נתמך בכל המסכים או שזה משהו שצריך לבדוק נקודתית?
אני כרגע מתכנן לרכוש LCD 32 לחדר שינה וחשבתי שככל הנראה זה הולך להיות ה-Sony עם כניסות ה-SCART שלו, אך אם ה-LG שתומכת ב-MKV + כתוביות יכולה לתמוך ב-RGB של SCART דרך VGA אז זאת יכולה להיות קנייה משתלמת יותר מה גם שמקבלים פאנל שיוצר ע"י LG לעומת פאנל של סוני שמי יודע מה טיבו..
בעצם, השרשור הזה קצת סוטה מהמטרה העיקרית, המטרה הייתה לסווג מסכי פנסוניק על פי תאימותן לשוק האירופי והאסייתי, מסכים המותאמים לשוק האירופי מכילים ככל הנראה כניסות SCART שברור שעל פי התגובות השונות בשרשור זה הינו חיבור מאוד רצוי ומבוקש על פני שאר האלטרנטיבות (חוץ מ-HDMI כמובן).
מסתבר שיש ייבואנים פרללים שמייבאים ומוכרים מסכי פנסוניק המותאמים לשוק האירופי, ייתכן שיש מי שיעדיף לרכוש מסך מותאם לארץ על חשבון אחריות לא מקורית אך לשם כך יש לדתע קודם איזה מסכים מותאים לארץ ואיזה לא.
אני כרגע מתכנן לרכוש LCD 32 לחדר שינה וחשבתי שככל הנראה זה הולך להיות ה-Sony עם כניסות ה-SCART שלו, אך אם ה-LG שתומכת ב-MKV + כתוביות יכולה לתמוך ב-RGB של SCART דרך VGA אז זאת יכולה להיות קנייה משתלמת יותר מה גם שמקבלים פאנל שיוצר ע"י LG לעומת פאנל של סוני שמי יודע מה טיבו..
בעצם, השרשור הזה קצת סוטה מהמטרה העיקרית, המטרה הייתה לסווג מסכי פנסוניק על פי תאימותן לשוק האירופי והאסייתי, מסכים המותאמים לשוק האירופי מכילים ככל הנראה כניסות SCART שברור שעל פי התגובות השונות בשרשור זה הינו חיבור מאוד רצוי ומבוקש על פני שאר האלטרנטיבות (חוץ מ-HDMI כמובן).
מסתבר שיש ייבואנים פרללים שמייבאים ומוכרים מסכי פנסוניק המותאמים לשוק האירופי, ייתכן שיש מי שיעדיף לרכוש מסך מותאם לארץ על חשבון אחריות לא מקורית אך לשם כך יש לדתע קודם איזה מסכים מותאים לארץ ואיזה לא.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
זה עניין נקודתי לחלוטין. SCART ו-VGA אינם תואמים.
יש מתאם שראיתי בעבר שכולל גם אלקטרוניקה ואז זה עבד (אם כי עשה בעיות כי לא ניתן היה לשנות ASPECT RATIO).
יש מתאם שראיתי בעבר שכולל גם אלקטרוניקה ואז זה עבד (אם כי עשה בעיות כי לא ניתן היה לשנות ASPECT RATIO).
-
נדב
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1020
אלקטרוניקה זה לא חוכמה, אפשר למצוא גם מתאם מ-RF ל-HDMI
.
בפלזמה פנסוניק מדורות קודמים (ואגב גם בכמה דגמים של NEC) ניתן היה להשתמש בכבל RGBS, דווקא המסכים החדשים הפסיקו לתמוך בזה אז עם מה השאירו אותנו? או קומפוזיט או HDMI? זה אבסורד ..
חבל שיורוקום בעצם מייעדת את המסכים שלה לשוק ה-HD בלבד, ברור שזה הכיוון אליו כולם הולכים אך בינתיים עדיין יש ביקוש ל-SD ואין שום הצדקה לספק מסכי HD עם אפשרות חיבור SD באמצעות קומפוזיט בלבד, גם ככה תכני SD לא נראים במיטבם על גבי מסך ה-HD .
בפלזמה פנסוניק מדורות קודמים (ואגב גם בכמה דגמים של NEC) ניתן היה להשתמש בכבל RGBS, דווקא המסכים החדשים הפסיקו לתמוך בזה אז עם מה השאירו אותנו? או קומפוזיט או HDMI? זה אבסורד ..
חבל שיורוקום בעצם מייעדת את המסכים שלה לשוק ה-HD בלבד, ברור שזה הכיוון אליו כולם הולכים אך בינתיים עדיין יש ביקוש ל-SD ואין שום הצדקה לספק מסכי HD עם אפשרות חיבור SD באמצעות קומפוזיט בלבד, גם ככה תכני SD לא נראים במיטבם על גבי מסך ה-HD .
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
נכון לממירי הוט ויס. יש ממירים שמעבירים קומפוננט דרך סקארט.yuria כתב:כדי לחבר scart RGB לקומפוננט צריך ממיר אלקטרוני הנקרא טנסקודר
עלותו כ-250 ש"ח...
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

לדעתי המועצה לצרכנות צריכה להתערב.
- משהפרפר
-
- חבר פעיל מאוד

יש הרבה יצרני מסכים. לא חייבים לקחת גימיק כמו קורא MKV. אפשר לקחת במקום זה מזרימדיה ומסך טוב. אני חייב לעבור שוב על הנתונים של כבל מתאם VGA. ככל שהבנתי, זה כן אמור לעבוד אבל באתרים הישראליים לא ראיתי כזה. כשאמצא מידע, אעביר. ואדון לאור יקירי,, סליחה. רק רציתי לעזור ואין כאן דרך להעביר מידע אישי. חבל.
נערך לאחרונה על ידי משהפרפר ב 10/03/2011 3:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
- משהפרפר
-
- חבר פעיל מאוד

אז ככה... http://www.amperel.co.il/products/178664
ואחרי זה?
ככה: http://www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/
למישהו יש השגות? והלוא מדובר במפרט, שההעברה היא דו ערוצית: כלומר: מהסקארט ל-VGA ולהפך
אשמח להסברים.
אני מודה ומתוודה: הידע שלי בקטע הזה הוא מקריאה ולא מניסיון ואשמח לקבל הבהרות.
ואחרי זה?
ככה: http://www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/
למישהו יש השגות? והלוא מדובר במפרט, שההעברה היא דו ערוצית: כלומר: מהסקארט ל-VGA ולהפך
אשמח להסברים.
אני מודה ומתוודה: הידע שלי בקטע הזה הוא מקריאה ולא מניסיון ואשמח לקבל הבהרות.
- denis29
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
פתרון מעניין, לא חשבתי על זה קודם ...נמתין ל פרטים נוספים 
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- locus
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 221
טוב שנתקלתי בשרשור הזה...
אני בדיוק באותה בעיה..
מחפש מסך לחדר השינה.
מספיק לי HD Ready ולא צריך שום USB
הולך לראות שם רק מעט שידורי SD
יש לי ממיר יס 3100S ויש לי כבל SCART איכותי
ולא מוכן להיות מחובר בקומפוזית
התחלתי בדיוק אתמול לחפש טלויזיה, והבנתי שחיבורי ה SCART הפכו לדבר נדיר, חבל מאוד.
מצאתי חיבור SCART רק בטלויזיה אחת: Toshiba 32AV703 וגם זה ביבוא מקבילי של י.שלום...הייתי כ"כ מבואס שאפילו התחלתי לחשוב עליה כאופציה.
בזכות השרשור הזה מצאתי שיש SONY KDL-32BX300 (אחריות של ישפאר 3 שנים) שמתאימה לי בדיוק...אני אקנה אותה (אלא אם כן יש הצעות יותר טובות למצב שלי)
אני בדיוק באותה בעיה..
מחפש מסך לחדר השינה.
מספיק לי HD Ready ולא צריך שום USB
הולך לראות שם רק מעט שידורי SD
יש לי ממיר יס 3100S ויש לי כבל SCART איכותי
ולא מוכן להיות מחובר בקומפוזית
התחלתי בדיוק אתמול לחפש טלויזיה, והבנתי שחיבורי ה SCART הפכו לדבר נדיר, חבל מאוד.
מצאתי חיבור SCART רק בטלויזיה אחת: Toshiba 32AV703 וגם זה ביבוא מקבילי של י.שלום...הייתי כ"כ מבואס שאפילו התחלתי לחשוב עליה כאופציה.
בזכות השרשור הזה מצאתי שיש SONY KDL-32BX300 (אחריות של ישפאר 3 שנים) שמתאימה לי בדיוק...אני אקנה אותה (אלא אם כן יש הצעות יותר טובות למצב שלי)
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

locus
סקארט נמצא במסכים של סוני, טושיבה, פיליפס ושארפ. כך שהוא לא נדיר.
יש גם את ה-EX302 של סוני.
סקארט נמצא במסכים של סוני, טושיבה, פיליפס ושארפ. כך שהוא לא נדיר.
יש גם את ה-EX302 של סוני.
- locus
-
- חבר פעיל מאוד

אסף,
קיים, נכון, אבל במוצרים מיבוא מקבילי...לגבי הטושיבה, כך נאמר לי בברור.
אם הבנתי נכון, היחיד שמגיע אם חיבור סקארט במחיר של פחות מ 3K ביבוא רשמי הוא SONY KDL
אם אני טועה, בבקשה תן לי דגם והיכן ניתן לקנות
תודה מראש
אם הבנתי נכון, היחיד שמגיע אם חיבור סקארט במחיר של פחות מ 3K ביבוא רשמי הוא SONY KDL
תודה מראש
- משהפרפר
-
- חבר פעיל מאוד

אם אתה מדבר על סוני, אל תשכח שיש גם שארפ LC32FH500 שהיא עם סקארט אפילו FHD. ממש מפתיעה לטובה רק מה? אין בה חיבור למחשב. במידה שתרצה להתחבר למסך מחשב עליך לקחת בחשבון דבר מצחיק: (אפשרי לחבר כבל DVI ל-HDMI + כבל סאונד אלא שברגע שתפעיל את המחשב, המסך ידלג למחשב מכל מצב צפיינ אחר בלי שביקשת. מסך זה "מבין" שאם הפעלת יישום של HDMI, הרי שיש בכוונתך לצפות ביישום זה.
ואגב, מסך זה של שארפ קיבל ציון מצטיין לשנת 2010.
נדמה לי שעפר לא יסכים שאספר לך היכן ניתן להשיג.. אז תחפש.
ואגב, מסך זה של שארפ קיבל ציון מצטיין לשנת 2010.
נדמה לי שעפר לא יסכים שאספר לך היכן ניתן להשיג.. אז תחפש.
- denis29
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
אני לא ממש רואה סיבה ליבא, כי ישראל לא ארופה, היא בין אסיה לאפריקה, טכנאי אני מכיר כמה שנים טוען שגם איכות המסך חשובה, כל מסך גם רגיש יותר או פחות לסוג החיבור, בכל מקרה, סקארט יעזור לך רק עם המסך תומך rgb , עם לא, אז זה בדיוק כמו קומפוסיט או svideo.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- locus
-
- חבר פעיל מאוד

אוקי, אז בדקתי שוב, ואכן משה אתה צודק.
בנוסף לסוני שיש לו סקארט ביבוא רשמי של ישפאר, גם לשארפ יש כניסות סקארט במוצרי היבוא של ראלקו.
דניס,
לא נראה לי שיש מסך סדיר כיום שלא יודע להציג RGB...
זאת האופציה האנאלוגית שקיימת כבר עשרות שנים.
תקנו אותי אם אני טועה..
בכל מקרה הורדתי את המפרט של Sharp LC DH500
וכתוב במפורש שיש תמיכה בRGB
אז כנראה שגם ב2011 ניתן למצוא פיתרון לבעיה..רק זה פחות קל מאשר בעבר.
בנוסף לסוני שיש לו סקארט ביבוא רשמי של ישפאר, גם לשארפ יש כניסות סקארט במוצרי היבוא של ראלקו.
דניס,
לא נראה לי שיש מסך סדיר כיום שלא יודע להציג RGB...
זאת האופציה האנאלוגית שקיימת כבר עשרות שנים.
תקנו אותי אם אני טועה..
בכל מקרה הורדתי את המפרט של Sharp LC DH500
וכתוב במפורש שיש תמיכה בRGB
אז כנראה שגם ב2011 ניתן למצוא פיתרון לבעיה..רק זה פחות קל מאשר בעבר.
- משהפרפר
-
- חבר פעיל מאוד

היתרון של הדגם הזה, שהוא גם FHD וגם איכות התמונה מצוינת.
אישית התלבטתי בין סוני ושארפ, ובסוף השארפ ניצח. אל שתכח שמדובר גם בתוצרת יפאן.
כשאתה נכנס להגדרות הממיר, אפשר לבחור בהגדרת סקארט ל-RGB והתוצאה בהחלט מורגשת.
אני אישית אעדיף מסך פלאזמה טוב, אבל כשמדובר במסך לחדר שאין בו מקום ומסתפקים ב-32? נראה
שהבחירה אכן אמורה להתתמקד בין סוני לבין שארפ. הפעם החלטתי ללכת על FHD ואני מאד מרוצה מהבחירה.
אישית התלבטתי בין סוני ושארפ, ובסוף השארפ ניצח. אל שתכח שמדובר גם בתוצרת יפאן.
כשאתה נכנס להגדרות הממיר, אפשר לבחור בהגדרת סקארט ל-RGB והתוצאה בהחלט מורגשת.
אני אישית אעדיף מסך פלאזמה טוב, אבל כשמדובר במסך לחדר שאין בו מקום ומסתפקים ב-32? נראה
שהבחירה אכן אמורה להתתמקד בין סוני לבין שארפ. הפעם החלטתי ללכת על FHD ואני מאד מרוצה מהבחירה.
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

התקן בישראל הוא אירופאי - DVB-T.denis29 כתב:אני לא ממש רואה סיבה ליבא, כי ישראל לא ארופה, היא בין אסיה לאפריקה, טכנאי אני מכיר כמה שנים טוען שגם איכות המסך חשובה, כל מסך גם רגיש יותר או פחות לסוג החיבור, בכל מקרה, סקארט יעזור לך רק עם המסך תומך rgb , עם לא, אז זה בדיוק כמו קומפוסיט או svideo....
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

קיים בייבוא רשמי.locus כתב:אסף,
תודה מראש...
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.asp ... KDL32EX402
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=2GU32AV703
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=2GU32LV703
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.asp ... KDL32EX402
http://olsale.co.il/olsale/heb/itemdeta ... d=22959668
http://olsale.co.il/olsale/heb/itemdeta ... d=22960003
http://olsale.co.il/olsale/heb/itemdeta ... d=22959363
http://olsale.co.il/olsale/heb/itemdeta ... d=22955534
- משהפרפר
-
- חבר פעיל מאוד

לדעתי עדיף LCD על LED למרות שבמבט ראשון ה-LED נראה מבריק יותר וחד יותר. הצבעים עדיין לא ממש טבעיים והחדות בסופו של דבר מופרזת. את השארפ מצאתי ב-2.9K.