עזרה עם לה פבוני

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
דבש
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 69

שליחה

[behave]נערך ע"י joncafe - תוכן הודעה לא הולם נמחק.
אני מבקש להמנע מתוכן וסגנון כאלו בעתיד.[/behave]
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591

שליחה

דבש, לפי הצייור שלך רואים שמשהו מעצבן אותך, אז אני מזכיר קטע מהסרט "החיים יפים", הבן של רוברטו בניני(בסרט) שואל את אבא שלו , למה כתוב בכניסה של איזה מקום, הכניסה אסורה ליהודים וכלבים, והוא עונה לו משהו כמו, זה המקום שלהם וכך הם רוצים, ואם אני הייתי פותח מסעדה, הייתי כותב שהכניסה אסורה לאינדונזים ואיפופוטמים.(את הסרט ראיתי בשבוע שהוא יצא, ובטח שאני לא מדייק בפרטים), אבל העקרון הוא ברור, אנשים פרטיים הקימו כאן משהו, ויש להם תנאים, המקום שלהם ומותר להם לעשות מה שהם רוצים, אם אתה מפנים את זה טוב טוב, אין שום סיבה שתתעצבן, פשוט אתה לא בעל הבית, והם כן.

(חברה לא להפגע מהדימוי, זה פשוט הדבר הראשון שעבר לי בראש, ולא התכוונתי שאתם כמו אותו בעל מסעדה)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

shtud, אתה זוכר איך אמרת לי לפני כמה שבועות שכשאנחנו עורכים החוצה התנהגות בלתי הולמת זה מסקרן אותך מה היה כתוב שם לפני כן? :)
אז הנה, היתה לך הזדמנות בעצמך לראות איזה סוג של תקשורת נערך החוצה מהפורום.

אני חושב שכתבת יפה מאוד - האתר הזה מנוהל על ידי צוות של אנשים. המטרה הראשונה, מעל לכל דבר אחר, הוא לשמור על כבוד הדדי ועל סגנון התבטאות נקי ונעים. אף אחד כאן לא יתייחס למישהו באופן אישי, אלא רק לדיון באופן ענייני (למעט גילויי חיבה בלתי נשלטים :wink: ). לפעמים אנחנו בעצמנו טועים, אבל יש הבדל בין טעות לבין סגנון וכוונה תחילה.

בנוסף לכך, עוסקים בתחום יודעים את הכללים החלים עליהם והם חייבים לכבד אותם. עוסק שלא יכבד את הכללים האלו וינסה למסחר את הפורום ולנצל את הבמה הנעימה הזו לצורך דיג לקוחות - יערך החוצה ובמידת הצורך גם יחסם.

אנחנו מעדיפים לאבד גולשים שלא מסוגלים לעמוד בתנאים הפשוטים האלו, ובלבד שנמשיך לשמור על הרגשה של בית, עם הרבה כבוד ודרך-ארץ האחד לשני, בדיוק כמו שהפורום שלנו מרגיש עכשיו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מוטי, אולי אפשר להבין מדברך, שהוא עסק בדיג לקוחות, והאמת היא שהוא לא, הוא רק לקח דברים ללב יותר מידי (אולי עופר גם טיפה) והתעצבן, ומתוכן ההודעה נראה שהוא לא יבקר כאן יותר.

אני מציע מעכשיו למי שרוצה לריב, לקבוע מכות ווירטואליות בפורום אחר, או אולי במשחק כמו Doom (ולשלוח לי לינק אם זה נהיה מעניין)

אגב, עכשיו מעניין אותי עוד יותר מה היה כתוב בעריכות האחרות :wink:

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335

שליחה

shtud כתב:מוטי, אולי אפשר להבין מדברך, שהוא עסק בדיג לקוחות, והאמת היא שהוא לא
...
לא דייג הלקוחות היתה הבעיה.

צורת ההתבטאות והכתיבה, ההתייחסות הלא עניינית, והפרובוקציות, הן שגרמו לחלק העיקרי של העריכות.
זה לא קשור כלל להיותו עוסק בתחום. גם משתמש שאינו עוסק בתחום שהיה כותב כך היה זוכה לאותן התגובות בדיוק.

הפורום שלנו קיים כבר שנה וחצי כמעט.
עד כה הוא היה מקום שלכולם נעים לכתוב ולקרוא בו, וכך הוא יישאר.
אם לצורך כך נאלץ לערוך או לחסום משתמשים בעייתיים, זה מחיר שנאלץ לשלם, אבל בסופו של יום שאר החברים הם שיצאו מורווחים מהעניין.

אין לנו עניין ורצון להתערב יותר ממידת הנדרש כדי לשמור על פורום תקין ונעים, אבל לא היססנו ולא נהסס לפעול בהחלטיות ובתקיפות כאשר לא מותירים לנו ברירה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

הנושא העיקרי בשרשור הזה זאת הלה-פבוני. אני לא חושב שקל להוציא סינגלים 7 גרם מאף מכונה ובטוח לא להתחיל בזה במכונה חדשה.
אבל אין לי ניסיון ספציפי עם לה פבוני.
(חוצמזה - אין שום דבר אישי ואני לא זוכר שאי פעם רבתי עם דובידבש אבל אני זוכר מה היה בתפוז)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

joncafe , תעבור על שתי ההודאות שלי הקודמות ותראה שאני מסכים עם כל מילה שלך, רק רציתי להבהיר לכל מי שלא ראה את ההודאות של דבש, שהוא אמנם היה קצת אימפולסיבי, אלים וחסר סבלנות בתגובות שלו, אבל לא רמאי, ולמעשה עושה רושם שהוא בן אדם טוב ישר ומקצועי מאוד, רק אם פתיל קצר מידי לפורום הזה, ולהגיד לך את האמת האנשים האלה אם הלהט הפנימי כמו שלו הם הרבה פעמים אלה שבאמת מתכלסים דברים בעולם האמיתי הלא-ווירטואלי.

מקווה שבעתיד לא נגיע למצבים כאלה שוב.

דני

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

shtud כתב:שהוא אמנם היה קצת אימפולסיבי, אלים וחסר סבלנות בתגובות שלו
...
וזו בדיוק התנהגות בלתי נסבלת בפורום שלנו, לא חשוב מי אתה, מה אתה וכמה אתה יודע.
קודם כל - דרך ארץ וסגנון ובמיוחד כבוד לזולת.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

מסכים, רק אני מאיר, שכמו שאומרים בספרדית, al pan pan y al vino vino,(בתרגום חופשי=ללחם לחם וליין יין) זה משהו כמו שבעברית אומרים "לקרוא לשרץ בשמו" רק יותר רחב ולאו דווקה בפן השלילי, אין לי בעיה עם כל מה שנערך/הוחלט על ידי ההנהלה, רק שוב אני אומר שחשוב לי רק שלא ישמע שיש עוד דברים מעבר לכך, האדם אולי עצבני והסגנון שלו לא כל כך מתאים לפורום, אבל חף מכל "פשע" אחר (עד שיוכח אחרת).

אגב ובלי שום קשר, יש מצב להוסיף עוד תאורים למחולל החמוד הזה?
נערך לאחרונה על ידי shtud ב 04/03/2011 0:36, נערך פעם 1 בסך הכל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

בוודאי. אתה מוזמן לשלוח לי ואני אוסיף :)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

shtud כתב: האדם הוכח כעצבני ולא מתאים לפורום, אבל חף מכל "פשע" אחר (עד שיוכח אחרת)
...
לא הוכח כאן שום דבר, ושים לב חבר - גם אתה עוסק בתחום, נא להתנהג בהתאם.
דבש מתאים בהחלט לפורום כיון שאין לי ספק שהוא הגיע לתחום הקפה באהבה. זה גם ברור שהוא נהנה לשתף את הידע שלו עם אחרים. הוא נערך לא כי מנסים לחנך פה מישהו, אלא כי ההודעות שנערכו עשויות להפריע לאחרים (ואגב הסיבה היא בדכ נורמות דפוקות באינטרנט ולא בעיה אישיותית כלשהי...לא אצלנו בקיצור).
אפשר בקלות לראות מה קורה כשלא מקפידים על כך, ומי כמו דובי יודע.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

:?:, הוא אמר שהוא הולך, ולא יחזור, לזה התכוונתי.

ובכל אופן כבר ערכתי את ההודעה המקורית. ואם זה לא מספיק לך מיצידי תמחק את זה, סך הכל זה רק הודאה בפורום.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

איך אתה יודע שהכוונות שלו כל כך טהורות - אמרו לך או שאתה יודע את זה ממנו?
הוא בחור נחמד זה נכון - כולנו פגשנו אותו והוא באמת על הכיפק אבל בפורום זה נהיה אחרת.
עוסק בתחום הוא עוסק בתחום וגם אם הוא נהנה לכתוב בפורום ברגע שהוא מפרסם את עצמו זה ברור שהוא רוצה גם לקוחות (וזה לגיטימי).
כל עוד עוסק בתחום מראה מקצועיות ותורם מהידע וככה אתה יכול להעריך אותו ולהחליט גם לקנות ממנו - כולם מרוויחים.
כשהפרסום כוחני זה פסול.
ברגע ששרשור על לה פבוני נהפך לדיון על משתמש כלשהו ולא על הנושא עצמו - גם פסול.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אני רק מכיר שתי פוסטים שלו, ולא מכיר אותו, רק התרשמתי מההודאות שלו, תראה היחס שלי לאינטרנט הוא מאוד ווירטואלי כזה, אני לא יכול לדעת אם זה ילדה בת 12 או איש בן 60, וכבר קרה לי כמה פעמים שהתחלתי לדבר בצ'אט אם נציגת שירות עד שאחרי כמה משפטים שמתי לב שזה מחשב, אגב, זה די מרגיז.

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה

חברים הלפאבוני יכולה להוציא שוטים מצויינים פעם אחר פעם (עד פעמיים :lol: ) בכול אופן חייבים ליטחון ממש ממש דק , משהוא דיי קרוב לנקודת האפס של המטחנה, חוץ מיזה להשתמש רק בסלסלה הכפולה , לטמפר כמו שצריך , להרים ידית לאיזה 15 -20 שניות ולהוריד לאט ובהחלטיות עם כוח.

זהוא פחות או יותר אני ינסה לצלם סירטון בעיניין הזה (אחריי הסירטון של הווילדי החדשה ) .

eliavbe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 397

שליחה

הלה פאבוני מוציאה קפה מדהים -
לפני שרכשתי את המכונה התנסתי בהכנת קפה במכונה ,השוטים הריאשונים לא יצאו משהו (חלק מהבעיה הייתה בטחינה וכמובן שגם לי הייתה איזו יד בנושא - יד ימין )
[
התשובה שקיבלתי הייתה "המכונה יודעת להכין קפה מעולה השאלה האים אתה יודע "

לאחר שבועיים של ניסויים וחרישה אינסופית באינטרנט וכיוון הטחינה (במטחנה של סניף איילנ'ס בכפר סבא - צוות מדהים) החלו לצאת שוטים טובים .
לאחר רכישת הקומפק K-3 הפכו למדהימים עם טעם עמוק ומגוון.
אספרסו אני שותה ב - לה - פאבוני (קיימת מכונה נוספת - אניטה שמשמשת את אשתי ) .

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

אגב הצלחתי להוציא קפה מעולה גם ממכונות הזויות, זולות ואפילו לא מכונות אספרסו אלא מוקה (אלה שכתוב עליהן אספרסו ועולות 300 שח...)
כשאתה יודע מה אתה עושה, עם קצת יצירתיות ניתן לפצות על צרות מובנות שלמכונות
what's next?

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”