הרצל עוזר: מהירות הגלישה בישראל נמוכה כי הלקוחות לא רוצים מהירויות גבוהות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1896

שליחה

קנס גדול? הצחקתני.

כל קנס שתתן לחברה בסדר גודל של ספקית כמו בב"ל,נטוויז'ן וכדומה,הם יכסו במוקדם או מאוחר ולא ידגדג להם (או שפשוט יעלו מחירים,וככה יכסו מהר יותר)

שלילת רשיון ספק אינטרנט באופן זמני או קבוע נשמע יותר אטרקטיבי.
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149

שליחה

ומה יעשה הלקוח שסגרו לו את האינטרנט כי לספק שלו הייתה תקלה והמהירות המינימלית נמוכה ממה שהוצהר? או כי היה עומס ענקי בתשתית?
כמה שזה יכול להיות נחמד לתת הצהרת מהירות מינימלית, זה באמת לא ריאלי. שיעבדו על הכנסת פוליסת נייטרליות הרשת לארץ במקום. רוב הפעמים המהירות הנמוכה שאתה מקבל היא בגלל שחוסמים פורטים מסויימים. תהפוך את זה ללא חוקי ונראה כמה המהירות שלך נשארת נמוכה. :roll:

drorar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652

שליחה

עד כמה שאני יודע, זה לא נכון שאין להם יכולת, ניתן לתת Guaranteed Bitrate. השאלה כמה משמעות יש לזה.

הפתרון הוא להבטיח יחס גולשים/KB על הקו לחו"ל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

במצב הנוכחי שבו יש הפרדה בין ספק התשתית לספק השרות מי אמור לתת את אותו Guaranteed Bitrate ולאיזה מקטע בדרך בינך ליעד זה אמור להתיחס?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

בסטטיסטיקה יש די כלים כדי להגדיר טוב יותר את המוצר.
אפשר לחייב בחוק מד קצב גלישה (קצב, לא נפח) לכל לקוח באופן חודשי המגיע עם החשבונית.
החשבון שאתה קונה יוגדר במקסימום קצב גלישה ובמהירות ממוצעת מובטחת (עם סיגמא מוגדר בחוק).
כאשר למשך X זמן מוגדר אתה לא מקבל כלל את המהירות המקסימאלית ו/או הממוצעת מחוץ לסיגמא, החשבון שלך יחוייב ע"פ מדרגת העלות הקרובה ביותר לקצב הגלישה הריאלי (מקסימום וממוצע). דבר שיצריך חקיקה למדרגות שירות צפופות יותר מהספק.
כדי לפתור את הסוגייה של "אצל מי היתה התקלה" מי שמשלם ללקוח זו הספקית ורק הספקית, ויוספו סעיפי חקיקה לסיוע לספקית אל מול נותני שירות התשתית (לקיזוז עלות ה"תקלה").
אחרי מספיק זמן בו החברות יבינו שהן לא יכולות לגבות סכום על מוצר שהן לא מספקות (כחוק),
פתאום תתחיל השקעה בתשתיות (להשם האצת גדילה שלהן).
כל דרך אחרת שלא תגרום לחברות עצמן לרצות לגדול ולהתפתח לשם הגדלת נתח הרווחים ביחס לתשתית היום,
תשאיר את המצב בקצב גדילה כמו היום.

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373

שליחה

אותי מעניין דבר אחר, נניח שספקי התשתיות היו מחברים את כל בתי האב בישראל בחיבור 100 מגהביט (דבר שאני מבין שטכנית הוא אפשרי כבר היום). כמה כבלי מד1 נוספים היינו צריכים כדי שהספקיות יעמדו בביקוש העודף לרוחב הפס (גם בשעות השיא!) ?, בחישוב שמרני כלפי מטה, הייתי אומר 20-30 קוי מד1 נוספים. כמה שנים יקח להתקין כ"כ הרבה קוים ?, יש בכלל מצב שזה יקרה לפני שנת 2030 ?

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1896

שליחה

ייקח לטמרס (או איך שקוראים להם) בדיוק שנה להקים קו אחד.

תכפיל ב30 - הרבה אחרי 2030 ;)
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”