היום בהשקעות מינימליות ניתן לבנות אולפן הקלטות בבית.
ראה את כל אמני המוסיקה האלקטרונית שמגיעים רחוק מאוד בעלויות מינוריות.
נכון הדב ריקשה על סיבוב הופעות כמו זה של YES או של Mike Oldfield עם תזמורת שלמה אך בוא ונהיה כנים שלא זה המצב השכיח.
אמנים רבים וטובים מופעים מבר לפאב לקיבוץ לעיירה בשביל חדוות הנגינה והפרנסה שמזה.
לאורך כל ההיסטוריה אמנים ניגנו ויצרו ללא שום תאגיד, יש לי 4800 שנות היסטוריה כנימוק לכך שהמצב אפשרי.
עם כל הכבוד למטאליקה, אני חושב שבארצנו ,הקטנטונת אמנם אך רק בה, שרית חדד עברה את מספר האלבומים שמטאליקה מכרו...
ובזול.
מדוע?
מדוע בזול לא בגלל עלות ההפקה שכן אולי ההפקה יקרה יותר אך מטאליקה מוכרים עשרות מיליוני אלבומים ברחבי העולם, אני משוכנע שגם במחיר של 30 ש"ח לאלבום הם היו מרוויחים אבל הם ממקסמים את הרווח ובכך מונעים אומנות מאנשים-אומנות כמו מזון אם תמנע מאנשים להשיגה אותה הם יצליחו בדרכים עוקפות.
מבחינתך אם נער בן 16 רוצה לשמוע מטאליקה ואין לו 120 ש"ח לאלבום החדש-אז שיחסוך..?ולאלבום אח"כ ?ולזה שלפניו? ולאקוסטיי?
מכאן שבשביל לשמוע שישה שבעה אלבומים צריך נער בן 16 להשקיע -600 700ש"ח?
ומדוע לא להעשיר אותו במידת האפשר גמו שאיי טיונס עושים כיום במחירים סימבולים של 5 דולר לאלבום להורדה וכפליים אם ניתן לאחר חמש או עשר שנים להפיץ לקהל בחינם ולדרבן בכך את היצירות העתידות לבוא?
לשיטתך, כל אמן שלא מתפרנס נאותה מהאומנות שלו ינטוש אותה?
אני חולק עליך.
כפליים אחדד ואגיד שלשיטתך כל המוסקאים שהיו בעבר בטלים ומבוטלים שכן פרנסה רבה לא הייתה להם, סה"קכ מספיק על מנת לחיות ותו לא.
חסרים אמנים שמתו מחוסרי כל?חסרים יוצרים קלאסים מרהיבים שמתו אחרי שחיים שלמים נאבקו בעוני?
תסלח לי אבלך הטיעון שלך יוצא מנקדות מוצא שאני לא מסכים איתה- דוגמא נוספת לעיוות הקניין הרוחני נמצאת בתחום התרופות, לתעשיית התרופות לא משתלם ליצור תרופות מונעות אלא רק תרופות מקיימות שמושכות מצב קיים בשם תלות הלקוח בתרופה.
דוגמא לעיוות ניתן לראות במקרה חיסוני הפוליו-אם האדם שגילה ורקח את החיסון לא היה תורם אותו לאו"ם, כיום היו מיליוני ילדים עם פוליו של אנמנע בשם מוטיב הרווח.
ין ברצוני לטעון כי הכל ככה, אך אני מפציר ושואל האם ייתכן כי לאחר זמן מה של כיסוי עלויות ורווח מה נאמר עשור-שני עשורים, לא צריך לפתוח קוד סגור של תרופה מצילת חולים לעולם? הבעיה בעולם הרווח הקיצוני וקניין הפרט הוא כמו תמיד הפרופורציה-כמאמרו של ניטשה:"ללא מוסיקה, החיים היו טעות" תבין לאן אני חותר ידידי
אגב בפעם הבאה שאתה שתה שר היום יום הולדת במסעדה, אני מצפה ממך לשלוח חשבונית לדיסני בשם קניין רוח.