,תגובות לכתבה: Google מתחילה לצנזר מונחים מעולם שיתוף הקבצים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Kopelistus
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80

שליחה

הררי ידידי
היום בהשקעות מינימליות ניתן לבנות אולפן הקלטות בבית.
ראה את כל אמני המוסיקה האלקטרונית שמגיעים רחוק מאוד בעלויות מינוריות.

נכון הדב ריקשה על סיבוב הופעות כמו זה של YES או של Mike Oldfield עם תזמורת שלמה אך בוא ונהיה כנים שלא זה המצב השכיח.

אמנים רבים וטובים מופעים מבר לפאב לקיבוץ לעיירה בשביל חדוות הנגינה והפרנסה שמזה.

לאורך כל ההיסטוריה אמנים ניגנו ויצרו ללא שום תאגיד, יש לי 4800 שנות היסטוריה כנימוק לכך שהמצב אפשרי.

עם כל הכבוד למטאליקה, אני חושב שבארצנו ,הקטנטונת אמנם אך רק בה, שרית חדד עברה את מספר האלבומים שמטאליקה מכרו...
ובזול.
מדוע?
מדוע בזול לא בגלל עלות ההפקה שכן אולי ההפקה יקרה יותר אך מטאליקה מוכרים עשרות מיליוני אלבומים ברחבי העולם, אני משוכנע שגם במחיר של 30 ש"ח לאלבום הם היו מרוויחים אבל הם ממקסמים את הרווח ובכך מונעים אומנות מאנשים-אומנות כמו מזון אם תמנע מאנשים להשיגה אותה הם יצליחו בדרכים עוקפות.

מבחינתך אם נער בן 16 רוצה לשמוע מטאליקה ואין לו 120 ש"ח לאלבום החדש-אז שיחסוך..?ולאלבום אח"כ ?ולזה שלפניו? ולאקוסטיי?
מכאן שבשביל לשמוע שישה שבעה אלבומים צריך נער בן 16 להשקיע -600 700ש"ח?
ומדוע לא להעשיר אותו במידת האפשר גמו שאיי טיונס עושים כיום במחירים סימבולים של 5 דולר לאלבום להורדה וכפליים אם ניתן לאחר חמש או עשר שנים להפיץ לקהל בחינם ולדרבן בכך את היצירות העתידות לבוא?

לשיטתך, כל אמן שלא מתפרנס נאותה מהאומנות שלו ינטוש אותה?
אני חולק עליך.
כפליים אחדד ואגיד שלשיטתך כל המוסקאים שהיו בעבר בטלים ומבוטלים שכן פרנסה רבה לא הייתה להם, סה"קכ מספיק על מנת לחיות ותו לא.

חסרים אמנים שמתו מחוסרי כל?חסרים יוצרים קלאסים מרהיבים שמתו אחרי שחיים שלמים נאבקו בעוני?

תסלח לי אבלך הטיעון שלך יוצא מנקדות מוצא שאני לא מסכים איתה- דוגמא נוספת לעיוות הקניין הרוחני נמצאת בתחום התרופות, לתעשיית התרופות לא משתלם ליצור תרופות מונעות אלא רק תרופות מקיימות שמושכות מצב קיים בשם תלות הלקוח בתרופה.
דוגמא לעיוות ניתן לראות במקרה חיסוני הפוליו-אם האדם שגילה ורקח את החיסון לא היה תורם אותו לאו"ם, כיום היו מיליוני ילדים עם פוליו של אנמנע בשם מוטיב הרווח.
ין ברצוני לטעון כי הכל ככה, אך אני מפציר ושואל האם ייתכן כי לאחר זמן מה של כיסוי עלויות ורווח מה נאמר עשור-שני עשורים, לא צריך לפתוח קוד סגור של תרופה מצילת חולים לעולם? הבעיה בעולם הרווח הקיצוני וקניין הפרט הוא כמו תמיד הפרופורציה-כמאמרו של ניטשה:"ללא מוסיקה, החיים היו טעות" תבין לאן אני חותר ידידי

אגב בפעם הבאה שאתה שתה שר היום יום הולדת במסעדה, אני מצפה ממך לשלוח חשבונית לדיסני בשם קניין רוח. :mrgreen:
My life is music and music is life

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030

שליחה

לא נראה לי שירדת לסוף דעתי.

ממש לא התכוונתי שאמן שלא מרוויח מהיצירות שלו צריך להפסיק ליצור. ממש לא. אבל היום, כשהכל סובב סביב הכסף, ובהרבה מקרים הכסף חשוב יותר מההנאה, יכול לקרות מצב כזה.

לגבי מחיר האלבומים, אתה מודע לזה שהאמן הוא לא היחיד שעומד מאחורי האלבום, נכון?
המחיר של האלבומים של מטאליקה גבוהים יותר כי הם יכולים להרשות את זה לעצמם, כי הם שווים את זה, כי תמיד יקנו את האלבומים שלהם. ונער שאין לו אמצעים לרכוש את כל האלבומים שלא ירכש את כל האלבומים, שירכוש כמה שהוא יכול, ואם אתו נער רוצה גם לשמוע את הלהקה האהובה עליו באיכות המקסימלית ואין לו כסף למגבר ורמקולים, מה יעשה?
זה עדיין נחשב למותרות ולא לצורך בסיסי, לכן לא יורידו את מחיר האלבומים כי יש אנשים שאין להם כסף לקנות את כל הדיסקוגרפיה של מטאליקה. :roll:

נכון, אפשר להקליט בבית, אבל ללא הניסיון והידע שיש לאנשים המקצועיים בעיבוד אודיו, זה לא אותו דבר.
ואני מאמין שאם לפי 4800 שנה היה תאגיד כזה שדואג לפרסום ועלויות והיה משלם לאמנים היו קופצים על המציאה.
זה לא קרה לא בגלל שזה רע אלא בגלל שלא חשבו על זה.

אמרת שאמן שיוצר במסגרת חוזה בעצם מוסר את יצירתו לחברה בה הוא חתום, נכון מאוד! אבל זו היתה הבחירה שלו. לחוזה יש תנאים ואם הם לא מוסכמים עליו - שלא יחתום. כמו שאמרתי, יצירה היא רכושו של האמן (ולא של העם) והוא זכאי לעשות בה כרצונו, במקרה הזה הוא בחר להפקיד אותה בידי החברה שדואגת לפרסומו ופרנסתו. האמן עצמו בחר שלא לשתף את העולם ביצירתו. מי אנחנו שנשלול את זכותו ונסתור את רצונו.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

Kopelistus
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 80

שליחה

הררי ידידי

אני מסכים עם חלק ממה שאתה אומר שכן אמן חותם מרצון על חוזה-גם הוואסל חתם מרצון עם הסניור..אין היחסים הללו היו שונים מעבדות, נקרא להם עבדות ממוסדת.

אך דווקא הדוגמא של מטאליקה מוכיחה את הפער בין השקפותינו.

בעוד אני רואה באומנות וביצירה בראש ובראשונה פתח לאמן לבטא את עצמו וליצור יצירה תרבותית שתשפיע ותעצב נפשות ולאחר מכן אמצעי פרנסה ורווח
במקרה הנ"ל אכניס את רדיו-הד שנסכים שאינם נופלים ממטאליקה בשום קנה מידה.

אתה רואה , אתקן עצמי שכן לא אתה רואה שכן עמדתך איננה כתובה כאן אלא רק השגותיך על דברי, אך בדוגמתך אתה טוען כי הרווח קודם ליצירה
כמו במקרה מטאליקה

הטכנולוגיה התקדמה ומי שמרוויח כסף מהטכנולוגיה הקודמת מתעקש לבלום את ההתקדמות

אציג בפניך שני סרטונים:

צפה בשניהם לפי הסדר ותבין על מה אני מדבר בכוונתי, נוצר עיוות, אני דווקא שמרן ברוחי אבל במקרה נ"ל העוול זועק ויוצא לאור.

אני ערב לך שכל
DJ איכותי בישראל יכול בהשקעה של 30-70 אלף ש"ח ללמוד ולרכוש ציוד שיהפוך הקלטה לאיכותית.
נכון שאין זה סכום מבוטל אך הוא עדיין נמוך בחצי ממחירו של רכב חדש!
אתה רוצה להשתדרג, כמה כסף עולה לבנות ולאבזר מוסך מקומי עצמאי? תחלק בשתיים ובמקומו תבנה אולפן הקלטות! כיום זה בר השגה. וכל שצריך זה מספר אנשים רב שיוכשר בתחום, עם כל הכבוד לחברות התקליטים הן לא התנאי להקלטה איכותית.

עם כל הכבוד לאולפנים ניתן היום במחירים לא גבוהים בכלל ליצור מוסיקה מרהיבה...

בנוגע לדוגמא שלך עם הילד והרמקולים, יש הבדל בין איכות מינימלית לגבוהה
לבין יכולת לשמוע מוסקיה או לא לשמוע שכן מטאליקה יכולים גם דרך רמקולים ומערכת בחמש מאות ש"ח להשמע על הכיפאק לאוזניים של נער בן 16
אך מאידך במחיר של מערכת סבירה שתחזיק לו שנים הוא יכול לרכוש סה"כ חמישה אלבומים..5*70=350/60=פחות משש שעות של מוסיקה! זה כלום...אתה רוצה שבשם החיבה שלי לזא'נר מסויים אמשכן את הבית? ומה אם אני אוהב בלוז דלתה של סקיפ ג'יימס עליו השלום ואין להשיג אלבומים שלו בארץ?נגזרתי לא להאזין למוסיקה שלו? אולי ארכוש דיסק בשביל שנכדיו שלא יצרו מאוטמה ירוויחו את הכסף.

התרבות נחנקת, ההיצע מוגבל וההשכלה המוסיקלית מצומצמת--לעומת זאת כיום אני יכול בזכות האינטרנט להבין עמוקות בז'אנרים אין סוף, אמנים איכותיים ולרכוש ידע אומנותי ותענוג נפשי ללא שיעבוד כלכלי ...

משום מה לא זכור לי שמאז שהתחילו ההורדות להיות אמצעי כה חזק להקות הפסיקו ליצור....להיפך, היצירה עדיין חיה ובועטת מי שנפגע הוא המתווך!!!
שנית אדגים לך את מקרה רדיו הד והאלבום האחרון!
אלבום נהדר דרך אגב.
הם יצרו והעניקו לעולם יצירה, בחינם...הם הלכו מעט רחוק אך לטעמי לאור מסלול הטכנולוגיה ואי הרצון של שנינו(אני משער) לצנזורה שהיא על האינטרנט זה הכיוון-
My life is music and music is life

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

Catskinner כתב: זה לא עבד עם מוזיקה, משחקים, סרטים, ספרים - ומי ששם לב להתפתחויות מקומיות אחרונות: זה גם לא עובד עם כתוביות.
...
(Y) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030

שליחה

אני ממש לא חושב שהמוסיקה היא קודם כל תעסוקה. אני בעצמי מנגן ומקליט את עצמי להנאה, לא דרשתי מעולם דבר על מה שאני עושה.

אל תיכנס לתחום הDJ בארץ כי אין מה לחפש שם. עדיין לא מצאתי DJ אמיתי בארץ (אם אתה מכיר, אשמח לשמוע אותו) ואין מה להשוות שום דבר למחיר המכוניות בארץ כי הן לא שוות את מחצית המחיר שלהן. אני מבין את הנקודה שלך (אם כי אני לא מתחבר לדוגמאות) ובסכומים כאלה האולפן שלך כבר לא ביתי (הרי על זה דיברנו, שלא צריך להיות מקצועי כדי להקליט)

חברות התקליטים הן לא תנאי אבל הן כלי. כלי איכותי שנותן הזדמנות לאמנים שאין להם הכשרה או אמצעים. שוב, השימוש בשירותי החברות הללו הוא מתוך בחירה. החברות הללו נותנות המון לאמנים, לא רק ככלי הקלטה, ניקח זמרת, נערה צעירה בעלת קול נעים שכתבה כמה שירים, הדבר היחיד שהיא יכולה לעשות זה לדקלם אותם. החברה משדכת לה הרכב מוסיקלי, לחן, לפעמים מצרפים אמן מוכר כדי למנף אותה ושומרים על זכויותיה כאמנית, דואגים שתהיה לה פרנסה.

כמו שאמרתי, מוסיקה נחשבת כיום (בפני החוק, לפחות) כמותרות ולא כצורך קיומי-בסיסי. לכן, כן, אם אתה רוצה למצוא אלבום נדיר שלא מוצע למכירה בארץ (כנראה כי אין ביקוש ואל תשכח שגם חנות התקליטים היא עסק) תמצא אותו במקום אחר. ואותו נער שרוצה להאזין לכל האלבומים בעולם לא יכול כי הוא לא יכול להרשות את זה לעצמו.
אני מזכיר לך שלא חייבים לקנות עותק פיסי. באינטרנט יש הרבה מאוד דרכים לרכוש ולהאזין לתכנים באופן חוקי, לא משנה איפה אתה גר, כך שהטיעון של "אין בארץ" כבר לא רלוונטי.

מאז החל עידן ההורדות התעשייה לא התפרקה, נכון, אמנים המשיכו ליצור אבל רבים מהם מחו נגד הפירטיות ואמרו שזה פוגע במוטיבציה ליצור.
מי שנפגע באופן ישיר הוא המתווך, נכון, אבל אותו מתווך הוא זה שמשלם לאמן, כך שאם למתווך אין כסף - לאמן אין כסף, זה פוגע באמן באופן כמעט ישיר.

אני נגד הצנזורה של האינטרנט, כמו שאמרתי כבר. האינטרנט צריך להיות חופשי אך גם חוקי. לדעתי, מנוע חיפוש כדוגמת גוגל שמתיימר להיות אובייקטיבי ואמין לא יכול להרשות לעצמו לעשות דברים כאלה.

לגבי רדיו הד, הצעד הזה נעשה לאחר שהיו כבר מוכרים והשיגו שם ומוניטין. אני בטוח שהצעד הזה לא נבע רק מהסיבות הצדיקות שציינת, זה מהלך שונה שמושך תשומת לב, יש הרבה תקשורת מסביב לזה. כמובן שאמן עם מוניטין ושם שמוציא אלבום ומחלק אותו בחינם ירואיין במספר תוכניות וכתבות ויזכה לפרסום טוב ואהדה רבה. אל תהיה תמים, בתעשייה הזו אין צדיקים.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”