מישו מוכן להתחיל לדבר פה על עוד משו שלא קוראים לו אספרסו?

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
דבש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 69

שליחה

[interest]קטע זה מההודעה נערך על ידי joncafe ונמחק חלק שגלש לדיונים לא ענייניים.[/interest]

לגבי תערובת לפרנצ' עבור gedkoz נסה סנטו דומינגו בקלייה בינונית בדיוק בכניסה לשלב CITY יתן טעם עדין ומתקתק, תערובת של ג'אווה קולאסו רובוסטה ,PNG , ויאטנם ואתיופיה או ימן מוקה בקליה FULL CITY יתן תערובת עם טעם עז וחזק עם טעם אגוזי נעים מתיקות, חמיצות עדינה וטעם מעט עצי אבל עם הרבה טעמי קפה
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

דבש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 69

שליחה

hosq כתב:ברור שאספרסו זו הדרך התמציתית והטהורה ביותר כרגע להכין קפה. אבל בדיוק כמו עם בשר, יש סטייק סינטה ויש המבורגר, ולפעמים רוצים בכלל נקניקיה בלחמניה.
אני אוהב קפה בכל דרך וצורה, ואני מניח שהדיונים פה הם בעיקר על אספרסו, פשוט כי הוא נחשב לטופ ודורש ציוד וידע. בקיצור יש הרבה על מה לדבר.
...
אני ממש לא מסכים עם הקביעה שאספרסו הוא הטופ ואני יכול להגיד לך, שעם כל האהבה הגדולה שיש לי לאספרסו הרבה פעמים פשוט לא בא לי, אספרסו זו חליטה אלימה מאוד, ממצה מאוד, היא מוציאה מהקפה לא רק מה שטוב בו אלא גם מה שרע, מקודם אמרתי שצריך לעבור הרבה טעימות של חד"ז בשביל לדעת להרכיב נכון תערובת אספרסו מה שרם אבגי ניסה במפגש שהיה אצלו להגיד לנו צריך ללמוד תכונה של כל זן בנפרד ורק אז לגשת ולנסות לערבב , היא כל כך נכונה שאין לתאר

תערובת מדהימה לקפה שחור: 40%קוסטה ריקה מדלין 40% אינדיאן צ'רי 10% ימן מוקה ו 10% פפואה קליה בינונית טיפה אחרי פצוץ ראשון, מומלץ לקלות כל זן בנפרד לאותה רמה, פשוט זמני הקליה שונים מאוד בזנים האלו, לערבב אחר כך...
"קליית קפה זה כמו ללכת עם עיניים עצומות לעבר קיר ולעצור מלימטר לפני שהאף נכנס בקיר" המר"ן אבגי.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

דבש, אני לא מצליח להבין את התיאורים האלה, שאספרסו מוציא את הטוב ביותר וגם את הרע ביותר, ואני אשמח אם תסביר לי. שמעתי את זה כבר בעבר.

למעשה, מה שאתה אומר זה שפילטר הוא קפה עדין יותר, נכון? עם זה אני כמובן מסכים.
העדינות הזו מחביאה המון טעמי קפה שהולכים לאיבוד, מבחינתי. אז למה היא טובה?

אני מעדיף לקבל באופן חזק את הטעמים החיוביים החזקים ואת הטעמים השליליים החזקים, ואולי לנסות ולהבין איך אני ממזער את השליליים. למה להתעלם מכך ע"י שתייה של קפה חלש ("עדין"), כשמוותרים מצד שני על היתרונות החזקים של הטעמים שאנחנו אוהבים?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

אני חושב שמי שלא נהנה מאספרסו פשוט ויתר על המאמץ בהכנה שלו, לא משנה אם קוראים לו א או ב.
שום דבר לא מתקרב לאיכות של אספרסו ובטעמים שלו.
זה לא שדברים אחרים לא טעימים אבל הם לא מתקרבים לאספרסו גאד שאט.
אם קשה להוציא גאד שאטים זה רק אומר שצריך לנסות יותר ולא לוותר....
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

אני חלקית עם דובי, אספרסו הוא מגבר לכל הטעמים שבקפה, טובים ורעים. דוגמה מהחיים - הערוץ הראשון נראה הרבה יותר טוב ב CRT ...
במיוחד בארץ קשה להשיג קפה טוב (וזה כבר הפך להיות מעיק - דובי, יש לך קשרים לא? תעשה משהו).
בקיצור, קפה קצת ישן או קליה לא מושלמת או תערובת לא מאוזנת או זולה מאוד או בהירה או שרופה, עדיין יהיו טעימים בחלק משאר השיטות או אפילו כקפוצינו. כאספרסו, זה יהיה בלתי נסבל. זו אגב הסיבה שרוב האנשים לא ממש מתים על אספרסו (וזה גם קשור למה שכתב עופר - הידע בהכנה קריטי).
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

אז מה שאתה אומר, בעצם, זה שכדאי לאכול המבורגר עם המון המון קטשופ, כי אם אתה נופל על בשר מקולקל אז עם הקטשופ לא שמים לב...?

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335

שליחה

לא, מה שהוא אומר זה שאם אין לך נתח מיושן היטב, אז אל תנסה להכין אותו כסטייק מדיום-רייר על הגריל. והוא צודק, אלא מה? אני חושב שעם מבחר הקפה הירוק שכן אפשר להשיג כאן, עם קליה טובה ביתית ועם מכונות הקפה המצויינות שיש להרבה מקוראי הפורום, ניתן להכין אחלה אספרסו (או אם נמשיך את הדוגמה שלי, יש לנו אחלה נתח אז אפשר להכין יופי של סטייק).
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

אם אין לי בשר מצויין, אני לא קונה אותו מלכתחילה.
אם הקפה שלי לא טרי, אני זורק אותו לפח. אני לא חולט אותו בפילטר.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה

זה גם נכון, אבל אני עדין טוען שהקפה הירוק שלנו בהחלט סביר.
האם יש בעולם קפה ירוק יותר טוב ממה שאנחנו קונים כאן? ברור שכן.
אבל גם בשר יש טוב יותר (בנברסקה, ביפן) ובכל זאת אנחנו עושים סטייקים מבשר שאנחנו קונים בארץ.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

אז אתה בעצם שותה אך ורק אספרסו?
תכלס, פיתה עם חומוס וקבב של טיבון ויל שכרגע טיגנתי, זה מצויין, וב 99 אחוז מהזמן גם יותר זמין מסטייק טרי מנתח טוב שהכנתי במיוחד מראש ויש לי הציוד המתאים והידע להכין אותו. רוב האנשים נמצאים בצד הזה של המשוואה כשמדובר בקפה, ולטעמי אגב עדיף להיות שם מאשר עם סטייק שיצא מהקפאה אחרי חצי שנה (קפסולות). שלא לדבר על סטייק עין קפוא מהסופר.
כשחושבים על פשרה בין נוחות הכנה לתוצאה, המנצח הגדול לטעמי הוא הבוץ. בוץ איכותי דורש אפס זמן להכנה, וכל עוד הוא נעשה מקפה טוב וטרי ככל האפשר, הטעם משובח.
אבל בסופו של דבר אנחנו כאן בשביל להנות, תוך כדי עזרה לאנשים אחרים להנות גם הם, והמקסימום האפשרי זה אספרסו - ולכן אנחנו תמיד נדחוף לשם. זה טבעי. להגיד על השיטה הזו שהיא "אלימה" זה די לא לעניין. זה כמו להגיד שאפייה בתנור זה "אלים" או "מדעי מידי".
what's next?

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559

שליחה

קפה בוץ טוב וטרי יכול להיות מעולה..
ובאמת להחזיק בבית מכונת אספרסו ולהפיק קפה טוב זה לא דבר פשוט כל כך וגם לא זול..
אבל: מה הבעיה להחזיק מקינטה?
יש לי כל כך הרבה הוכחות חיות של קרובים אלי(חברים משפחה) שחיו רק על קפה טורקי ובזכותי החליטו להתקדם למקינטה ומאז נהנים מכל רגע... קפה בוץ מתאים יותר לחברינו מהמדבריות.. במדינתנו כיום אם כל הקידמה וכל הזמן המבט אל מעבר לים והניסיון להתחקות אחרי הדוד סאם, אני חושב שאין בעיה שנתחיל לשתות קפה ממקינטה בבית, ולקנות קפה טרי מבית קליה מקומי...

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958

שליחה

אני לא זורק קפה 'לא מושלם' (ישן\קליה לא טובה\זן לא איכותי וכו') אלא שותה אותו כבוץ. בשבוע שעבר, כמעט כל השבוע שתיתי בוץ מתערובת של מקסיקו, דג'ימה והודי פלנטיישן בני כמה שבועות - ונהנתי מאד.
לא בטוח שאם לא היה חבל לי על הכסף הייתי נוהג אחרת.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

שליחה

hosq כתב:אז אתה בעצם שותה אך ורק אספרסו?
...
לא, ממש לא. אני שותה דריפ אצל ההורים שלי (קניתי להם מטחנה כדי שהדריפ יצא טרי), בפיקניקים וטיולי ג'יפים אני שותה קפה מבושל (עם או בלי הל), אני שותה נספרסו בעבודה (לבוס שלי יש מכונה אז אני מסתפק בלקנות קפסולות), ואפילו בוץ אני שותה לפעמים בעבודה (ובטח במילואים).
hosq כתב:תכלס, פיתה עם חומוס וקבב של טיבון ויל שכרגע טיגנתי, זה מצויין, וב 99 אחוז מהזמן גם יותר זמין מסטייק טרי מנתח טוב שהכנתי במיוחד מראש ויש לי הציוד המתאים והידע להכין אותו.
...
קבב של טיבונוויל זה פשוט רפש, אין לי מילה אחרת לתאר את זה. אני בוודאי מסכים שלא תמיד צריך להכין סטייק, אבל גם כשאוכלים רוסטביף או קבב או המבורגר ואפילו כשמכינים בולונז, רצוי להשתמש בבשר טוב. ההבדל היחיד זה שהוא לא חייב להיות מיושן ברמה שסטייק צריך, ואפשר להסתפק בבשר טרי יותר, אבל טיבונוויל??? גיב מי א-ברייק! :-)
hosq כתב:כשחושבים על פשרה בין נוחות הכנה לתוצאה, המנצח הגדול לטעמי הוא הבוץ. בוץ איכותי דורש אפס זמן להכנה, וכל עוד הוא נעשה מקפה טוב וטרי ככל האפשר, הטעם משובח.
...
אמת ויציב. כשהבחירה היא בין בוץ ונס-קפה, הבחירה שלי היא תמיד בוץ, אפילו אם הקפה קצת פחות טרי. זה עגין יותר טוב מכל נס-קפה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

בעיני נס קפה לא נחשב קפה ולא נמנה במניין הקפאין היומי בכלל.
זה משהו חם ונחמד לשתות אבל לא קפה.
בוץ אני שותה רק שאין ברירה - אני לא בטוח שפרנץ' לא עדיף.
קפה מבושל עם הל זה טוב.

אם היינו מדברים רק על בוץ פרנץ וכאלה הפורום היה ממצה את עצמו אחרי יומיים.
באספרסו יש הרבה יותר עומק.
הנה רוניקרןאוכל משפץ עכשיו בזרה ומתלהב כמו ילד - אם הוא היה צריך לשפץ כוס לקפה שחור כמה הוא היה כבר נהנה?...
אולי לשפץ קומקום? גם לא...

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559

שליחה

:lol: משפץ קומקום- אהבתי את הסיטואציה..

אני שואל את עצמי איך שתיתי נס קפה כל השנים!? מה חשבתי לעצמי...
ומסכים בעניין הטיבון ויל! באמת רפש..
אם כבר המבורגר מטוגן אז עדיף קציצה של אדום אדום(אם זה בשר מהסופר)... זה טעים :wink:

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591

שליחה

חברה, בזמן האחרון אני עסוק כמעט כל היום, תסלחו לי שאני לא מגיב יותר מידי.
רק רציתי לכתוב שאני מאוד נהנה מהשרשור. המילה לגלוש מקבלת אצלי משמעות חדשה כאני רואה את השרשור הזה. :wink:

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958

שליחה

אני מסכים עם ההשוואה לסטייק.
כשאתה רעב, ואין הרבה מקומות טובים לאכול, בהם עדיף לקנות סנדוויץ' חביתה בארומה או באיזו פלאפליה מאשר להכנס 'סתם' למסעדה ולהזמין פסטה ברוטב מתוחכם או מרק כתום. בדרך-כלל תתאכזב.
זה נכון שבגלל שאין המון דקויות בקפה בוץ אז קשה לשפוט ולעמוד על ההבדלים. זה גם משקה עממי יותר. אבל אני יכול להנות ממנו תמיד - גם אם לא ארגיש איזו נשגבות מיוחדת.
בירה - אני יכול לשתות כמעט הכל (עם העדפות לכיוונים מסויימים).
יין - בלי להתפלצן, ב - 90% מהיינות אני לא מסוגל לגעת.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה

קפה בוץ לא חייב להיות עממי. אני יודע שטועמי קפה מקצוענים שותים בוץ או פילטר וואקום כדי להעריך טיב קפה.
אבגי פעם כתב שהוא אפילו שופך קצת בוץ לנייר ומריח ומקבל פידבק ראשוני על הקפה.
זה לא רלוונטי לנו לדעתי. אני לא חושב שחובבנים כמונו יכולים לשתות בוץ מקפה שנקלה הרגע ולהעריך כמה הקפה טוב.
בדרך כלל רק אם נעשה אספרסו נוכל לדעת אם זה טוב או לא.

ציון מ"עלית" אמר שאצלהם חולטים קפה כבוץ וכאספרסו לסמפלים שהם מקבלים כדי להבין מה איכות הקפה.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591

שליחה

עופר, כדאי שתדע, שהרבה מהאנשים שנחשבים למקצוענים בתחום, מבינים דווקה פחות ממך, אתה לא יכול לקרוא לעצמך חובבן רק בגלל שאתה מתפרנס ממשהו אחר, וההפך הוא הנכון, ההתפרנסות מתחום הקפה גורמת לך להיות פחות אובייקטיבי.

חוצמיזה העניין של להתרשם מקפה כזה או אחר בחליטה פשוטה, הוא רק עניין של הרגל, ולמעשה חוץ מהפוזה שיש בcupping בסופו של דבר הקפה לאספרסו יבדק בחליטת אספרסו, כך שאם אין לך עניין בלהגדיר את הטעמים של הזנים/סוגים באופן מדוייק, רק שיהיה לך אספרסו טוב, אפשר פשוט לדלג על כל העניין.

אם אתה רוצה לטעום קפה מ-קניה בקליה בהירה לדוגמה, ותכין לך אספרסו, יהיה לך טעם חמוץ מאוד, וקרוב לוודאי שיהיה לך קשה להרגיש משהו אחר, אז האפשרויות לבדיקת הטעם שלו הם שניים, או שתכין בוץ/דריפ כזה או אחר, או שתוסיף אותו בתור שליש או פחות לתערובת/או חד זני שאתה מכיר ותרגיש מה השינוי, כך או כך תרגיש מה תהיה ההשפעה שלו על התערובת.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

דווקא הCupping הבסיסי שנהוג לעשות הוא סוג של בוץ (רק עם טחינה גסה יותר).

בוץ יכול להיות משקה לא רע, אבל עם עוד קצת מאמץ עושים טורקי מבושל כמו שצריך, והוא משתדרג פלאים.

חזור אל “בית הקפה”