פתרון לרסיבר ללא יציאת PREOUT

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949

שליחה

ariel-ro כתב:
הווליום של הרמקולים הקידמיים יהיה נמוך, אפשר להנמיך אותם ברסיבר.(עד למינוס 9DB)
...
אבל זאת בדיוק הבעיה - אם הווליום של הקדמיים יהיה נמוך, אז גם כל שאר הרמקולים יהיו בווליום נמוך.
בכל רסיבר ק"ב שאני מכיר , הווליום של הקדמיים קובע את העוצמה לא רק של הקדמיים אלא גם של כל שאר הרמקולים.
לכל אחד מהרקולים האחרים (סנטר, אחוריים), ניתן לכוון עוצמה אבל היא מוגבלת ל +- 10DB והיא תמיד ביחס לעוצמה של הקדמיים.
לכן זה לא מסתדר לי.

ארז

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493

שליחה

ארז_וחני כתב:
ariel-ro כתב:
הווליום של הרמקולים הקידמיים יהיה נמוך, אפשר להנמיך אותם ברסיבר.(עד למינוס 9DB)
...
אבל זאת בדיוק הבעיה - אם הווליום של הקדמיים יהיה נמוך, אז גם כל שאר הרמקולים יהיו בווליום נמוך.
בכל רסיבר ק"ב שאני מכיר , הווליום של הקדמיים קובע את העוצמה לא רק של הקדמיים אלא גם של כל שאר הרמקולים.
לכל אחד מהרקולים האחרים (סנטר, אחוריים), ניתן לכוון עוצמה אבל היא מוגבלת ל +- 10DB והיא תמיד ביחס לעוצמה של הקדמיים.
לכן זה לא מסתדר לי.

ארז
...
לא לפי מה שאני יודע, ב608 הכיול של אודסיי נותן אפשרות להגביר ולהנמיך כל רמקול בפני עצמו.
במוצ"ש אני אבדוק האם זה ביחד לקידמיים או לא.(למרות ששיחקתי עם זה פעם ולא היה קשר, אבל אולי אני לא זוכר נכון)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

ארז וחני (אולי פעם תיתן לחני להגיב? :wink: )
הרעיון הוא להנמיך את הקדמיים בסט-אפ של הרסיבר (איפה שאתה מאזן בין הקדמיים לאחוריים), וזאת כדי למנוע מצבים של עצמה גבוהה מדי. מעבר לזה מדובר בקונפיגורצייה סטנדרטית לגמרי.
למי שרוצה לנסות, אני מוכן להכין כבל כזה לנסיון, שיכלול גם הגנה מפני קצרים.
יאיר

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ariel-ro כתב:
לא לפי מה שאני יודע, ב608 הכיול של אודסיי נותן אפשרות להגביר ולהנמיך כל רמקול בפני עצמו.
במוצ"ש אני אבדוק האם זה ביחד לקידמיים או לא.(למרות ששיחקתי עם זה פעם ולא היה קשר, אבל אולי אני לא זוכר נכון)
...
אז איך אתה מנמיך עוצמה בק"ב?
האם הווליום הראשי לא שולט על העוצמה של כל הרמקולים?
האם לרמקולים הקדמיים יש שליטה נפרדת?
הרי מכוונים את העוצמה של הרמקולים האחרים (סנטר ואחוריים) רק פעם אחת וזהו.
לאחר מכן, משתמשים בווליום הראשי בשביל להגביר או להנמיך עוצמה של כל הרמקולים.

ארז

singera
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834

שליחה

יש אפשרות לשים DI עם מנחת -40db

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

yairf כתב:
הרעיון הוא להנמיך את הקדמיים בסט-אפ של הרסיבר (איפה שאתה מאזן בין הקדמיים לאחוריים), וזאת כדי למנוע מצבים של עצמה גבוהה מדי. מעבר לזה מדובר בקונפיגורצייה סטנדרטית לגמרי.
...
יאיר,
ואיך משנים עוצמה בק"ב?
האם בכל פעם שירצה להגביר את הווליום יצטרך להכנס לסטאפ?
אם יגביר דרך הווליום הראשי - הרי שיגביר גם את הקדמיים....

ארז (חני לא פה... :wink: )

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

singera כתב:יש אפשרות לשים DI עם מנחת -40db
...
מה זה בשפה פשוטה?

ארז

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363

שליחה

ארז בלי חני
לכל רסיבר יש סט-אפ ראשוני שבו אתה מאזן בין כל הרמקולים. מרגע שביצעת את האיזון הראשוני, אין בעייה להגביר ולהחליש את הווליום הראשי כמו תמיד.
יאיר

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

yairf כתב:ארז בלי חני
לכל רסיבר יש סט-אפ ראשוני שבו אתה מאזן בין כל הרמקולים. מרגע שביצעת את האיזון הראשוני, אין בעייה להגביר ולהחליש את הווליום הראשי כמו תמיד.
יאיר
...
את זה אני יודע אבל כנראה שאני לא מצליח להסביר מה לא מסתדר לי.

תודה בכל אופן.

ארז

singera
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834

שליחה

ארז_וחני כתב:
singera כתב:יש אפשרות לשים DI עם מנחת -40db
...
מה זה בשפה פשוטה?

ארז
...
מדובר בשנאי אודיו שלרוב אנשים מעולם הסאונד המקצועי מחברים אותו לרמקול ע"מ לקבל סיגנל נמוך כמו כן משתמשים בו גם לחבר ציוד כמו סינטיסייזר לקונסולה וזה גם עושה הפרדת אדמות

dtheater פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 226

שליחה

אוקי נראה לי שהבנתי חלקית את הפתרון לבעיה, בכל אופן עלי להתחיל לחפש מגבר סטריאו,
על מנת להבין באמת ולממש את הפתרון .

אז אם לא איכפת לכם אשמח להמלצה למגבר שישודך לרמקולים FOCAL CHOURS 807v יחד עם רסיבר אונקיו 608,
התקציב כרגע הוא עד 2000 ש"ח (נראה לי אלא אם אמצא משהו באמת משתלם !)

בכל אופן תודה על כל העזרה.

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי

לדעתי התשובה מאוד לא מדויקת ומטעה.

שליחה

yairf כתב:ארז וחני, היציאה של הרמקולים זהה ליציאת Pre-out, אבל מוגברת פי 20 בערך, מעבר לזה ההתנהגות היא בדיוק כמו חיבור Pre-out רגיל, כאמור חשוב להנמיך מאד את הקדמיים בסט-אפ של הרסיבר.
לגבי אימפדנס - במידה והיה מדובר במגבר Class D זה לא היה עובד, לעומת זאת במגבר טרנזיסטורי רגיל אין שום בעייה של אימפדנסים.
...
עיקר הרעיון של יציאת PRE מרסיבר, באה בגלל מספר חולשות שיש לרסיבר כמגבר הספק עיקרי.

ברסיבר כמו 608 יש ספק משותף אחד לכל 7 מגברי ההספק. המגברים עצמם הינם תכנון פשרה לקבלת עוצמה רבה, אבל אין השקעה מוקפדת על צליל נקי מפורט וחסר עיוותים.

חיבור מגבר הספק משובח ויקר, לאחר שהאות עובר בהגברת ההספק הנחותה יותר של הרסיבר ?

מה עשינו? קיבלנו חלק גדול מכל האי דיוקים והעיוותים שיש (למשל בדרגת הכניסה של הדיפרנציאלית במגבר כזה של רסיבר) וגם עיוותים שחודרים מהערוצים האחרים המועמסים דרך הספק המשותף.

גם לא יהיה צורך להוריד הרבה את הווליום. בווליום של -26- ד"ב (חמישים בערך ב 608) נקבל את עוצמת ה- PRE כאילו היא לא הוגברה.

בסקירה של ה- 608 בדיוק צינתי את הכשל הזה. החבר יכול רק לתכנן החלפת הרסיבר לרסיבר או לפרוססר.

זאת דעתי הסוביקטיבית בענין.

shahar1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84

שליחה

תקנו אותי אם אני טועה אבל הכוונה היא להשתמש ברסיבר רק בקולנוע פשוט ממותג דרך המגבר והסטראו ינוגן מהמגבר דרך מקור נפרד ללא כל קשר לרסיבר.
ככה שאת העיוותים המדוברים מקבלים רק בקולנוע וזה כבר לא משנה כי הם היו לפני לא??

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”