LX-83 - בעיה בשלב השלישי של הכיול

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #21 

bariko כתב:למען האמת יש לי את כל הסדרה של "מלחמת הכוכבים" ב-DVD
אוכל לנסות את הבדיקה הזו מאוחר יותר, אבל מה בדיוק עליי לחפש ?
האם תוצאות הבדיקה יצביעו במפורש אם יש לי בעיית היפוך פזה, או שזה משהו שאני צריך לגלות בעצמי לפי שמיעה?

דני,
ברמקולים הקדמיים ובסנטר לא נעשה שימוש בחוט מאריך.
מדובר רק על הרביעייה האחורית (ונדמה לי שלא בכולם)
...
עקוב אחרי החוטים שיוצאים מיציאות הרסיבר לכיוון הרמקולים -תוודא ש -{(+)-אדום } מהרסיבר מתחבר
ל-{(+)-אדום}ברמקול
והפוך גם לגבי {(-)-שחור)
מקווה שעזרתי (Y)
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14363
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #22 

מה הבעיה פשוט להפוך את החוטים ברמקול במידה וחוברו הפוך?
למה כל הבלגאן דל בדיקות הסאונד?

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9325
נתן תודות: 1557 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #23 

אוקיי, אני שוב מודה לכולם על התגובות.

לפני זמן קצר חזרתי על תהליך הכיול עוד מספר פעמים, כאשר בכל פעם המיקרופון מוצב במיקום אחר.
(מתנצל שלא יכולתי לעשות זאת קודם)
בכל הניסיונות הללו, הודעת השגיאה לא חזרה יותר, להוציא פעם אחד, ברמקול הקדמי.
לאור זאת, אני מניח שאין בעיה של היפוך פאזה, אחרת אותה הודעה הייתה צריכה להופיע כל הזמן באופן עקבי.

לגבי השימוש במאריכים, הדבר לא נעשה כדי לחסוך בכסף עבור החיווט (כפי שסבר sufgi123) , אלא פשוט כדי לקצר את העבודה.
השאלה- האם בעקרון מאריכים כאלה עלולים לגרום לאיבוד איכות סאונד, או שמדובר באפקט ממש זניח, שאוזן אדם תתקשה בכלל לחוש בו?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17934
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #24 

bariko כתב:אוקיי, אני שוב מודה לכולם על התגובות.

לפני זמן קצר חזרתי על תהליך הכיול עוד מספר פעמים, כאשר בכל פעם המיקרופון מוצב במיקום אחר.
(מתנצל שלא יכולתי לעשות זאת קודם)
בכל הניסיונות הללו, הודעת השגיאה לא חזרה יותר, להוציא פעם אחד, ברמקול הקדמי.
לאור זאת, אני מניח שאין בעיה של היפוך פאזה, אחרת אותה הודעה הייתה צריכה להופיע כל הזמן באופן עקבי.

לגבי השימוש במאריכים, הדבר לא נעשה כדי לחסוך בכסף עבור החיווט (כפי שסבר sufgi123) , אלא פשוט כדי לקצר את העבודה.
השאלה- האם בעקרון מאריכים כאלה עלולים לגרום לאיבוד איכות סאונד, או שמדובר באפקט ממש זניח, שאוזן אדם תתקשה בכלל לחוש בו?
...
אין שום פגיעה בסאונד כתוצאה בשימוש במאריכים רק תדאג לבצע את החיבור בין שני חלקי החוטים כמו שצריך.

זה שאתה אומר שפעם המכשיר מזהה היפוך ופעם לא מראה ,לדעתי, שיש בעייה אולי במיקרופון הכיול שלא "קורא" כמו שצריך את הנתונים.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #25 

תודה istarmini

קצת נרגעתי בעקבות דבריך. אני רק מקווה שזה גם מה שסבורים יתר המומחים, ושדעתך היא לא על דרך "בית הילל" במקרה זה :)
הרי את כל העבודה של הורדת הרמקולים מגובה התקרה, עשיתי בעקבות המלצה של החברים פה, במטרה שהסראונד יורגש יותר.
ואם בסופו של דבר תהיה פה פגיעה באיכות (בגלל השימוש במאריכים), הרי שבעצם לא עשינו שום דבר.

לא אני ביצעתי בעצמי את החיבור, אלא מתקין שהזמנתי. כאשר הבעתי את חששי, הוא ענה שאין לי מה לדאוג, היות שהוא משתמש במאריכים מתוצרת "מונסטר"...

לגבי הנושא של היפוך הפאזה, אני כבר פחות מודאג. יתכן פשוט שבאותם מקרים שבהם הופיעה הודעת שגיאה, היה איזה רהיט שהפריע למיקרופון.
שוב, אני לא מבין הרבה בדברים האלה, אבל לוגית נראה לי שאם באמת החוטים היו מחוברים הפוך, הרי שאותה שגיאה הייתה אמורה להתקבל כל הזמן, באופן עקבי...

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #26 

bariko כתב:תודה istarmini

קצת נרגעתי בעקבות דבריך. אני רק מקווה שזה גם מה שסבורים יתר המומחים, ושדעתך היא לא על דרך "בית הילל" במקרה זה :)
הרי את כל העבודה של הורדת הרמקולים מגובה התקרה, עשיתי בעקבות המלצה של החברים פה, במטרה שהסראונד יורגש יותר.
ואם בסופו של דבר תהיה פה פגיעה באיכות (בגלל השימוש במאריכים), הרי שבעצם לא עשינו שום דבר.

לא אני ביצעתי בעצמי את החיבור, אלא מתקין שהזמנתי. כאשר הבעתי את חששי, הוא ענה שאין לי מה לדאוג, היות שהוא משתמש במאריכים מתוצרת "מונסטר"...

לגבי הנושא של היפוך הפאזה, אני כבר פחות מודאג. יתכן פשוט שבאותם מקרים שבהם הופיעה הודעת שגיאה, היה איזה רהיט שהפריע למיקרופון.
שוב, אני לא מבין הרבה בדברים האלה, אבל לוגית נראה לי שאם באמת החוטים היו מחוברים הפוך, הרי שאותה שגיאה הייתה אמורה להתקבל כל הזמן, באופן עקבי...
...
רגע, מה עם המידע הכי חשוב, איך הסאונד אחרי השינוי?
ההבדל מורגש? היה שווה?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #27 

bariko כתב:תודה istarmini

...
היות שהוא משתמש במאריכים מתוצרת "מונסטר"...
...
אהבתי את התשובה שלו :lol:
מה שכן לא הייתי מזמין אותו להתקנה נוספת בעקבות התשובה הנ"ל. קישקוש בלבוש.
כל מאריך יעשה את העבודה ואני אגלה לך עוד סוד אפשר לחשוף את קצוות החוטים ללפף אחד בשני לעטוף עם סרט בידוד ובזה נגמר הסיפור. :)

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #28 

Opv

אמש חזרתי לביתי מאוד מאוחר, כך שעוד לא יצא לי לבחון את המערכת כראוי.
בגלל זה גם לא התאפשר לי מוקדם יותר, לחזור על ניסיונות הכיול...

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #29 

bariko כתב:Opv

אמש חזרתי לביתי מאוד מאוחר, כך שעוד לא יצא לי לבחון את המערכת כראוי.
בגלל זה גם לא התאפשר לי מוקדם יותר, לחזור על ניסיונות הכיול...
...
נשמח לשמוע עדכונים.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #30 

istarmini

אני דווקא מאוד מרוצה מהעבודה שלו. למעשה כבר במשך שנים הוא עושה לי את כל ההתקנות.
פשוט זו פעם ראשונה שנעשה אצלי שימוש במאריכים, ולכן הספקות.
למען האמת, גם אני הייתי קצת לחוץ בזמן אתמול, ולכן לא עמדתי על כך שישתמשו בחיווט חדש.

דבר אחד בטוח- המתקין ביצע את החיבור בצורה הרבה יותר טובה, ממה שאני הייתי עושה בעצמי :mrgreen:

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #31 

Opv
בוודאי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #32 

bariko כתב:istarmini

אני דווקא מאוד מרוצה מהעבודה שלו. למעשה כבר במשך שנים הוא עושה לי את כל ההתקנות.
למען האמת, גם אני הייתי קצת לחוץ בזמן אתמול, ולכן לא עמדתי על כך שישתמשו בחיווט חדש.

דבר אחד בטוח- המתקין ביצע את החיבור בצורה הרבה יותר טובה, ממה שאני הייתי עושה בעצמי :mrgreen:
...
התשובה שלי הייתה בהומור כמובן וזאת על מנת להדגיש בפניך, שאין הבדל בסאונד בין חיבור בעזרת מאריכים של מונסטר (או כל חברה אחרת) לבין חיבור הכי פשוט, של 2 קצוות חוטים עם סרט בידוד.

תהנה (f)

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #33 

istarmini כתב:
bariko כתב:istarmini

...
התשובה שלי הייתה בהומור כמובן וזאת על מנת להדגיש בפניך, שאין הבדל בסאונד בין חיבור בעזרת מאריכים של מונסטר (או כל חברה אחרת) לבין חיבור הכי פשוט, של 2 קצוות חוטים עם סרט בידוד.

תהנה (f)
...

תודה ידידי (Y)

נו אתה רואה, אחד כמוני שלא מבין הרבה בדברים האלה, אפשר למכור לו כל דבר :)

yosihary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1271
שם מלא: יוסף הרי
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

נכון וצודק

שליחה #34 

opv כתב:בסאונד זה כנראה יורגש, בכל דיסק הכולל THX OPTIMIZER בודקים את הבדיקה הזו ומציינים שהיא משפיעה על תמונת הסטריאו בין שני הרמקולים המחוברים בפאזות הפוכות.
לגבי נזק, לדעתי שום נזק לא יכול להגרם לרמקול. בכל מקרה מומלץ לסדר את זה.
...
חובבי אודיו רבים נוטים ליפול לכשל הלוגי המקובל: "אחריו, לכן בגללו"

שרמקול ינזק בגלל פאזה הפוכה? וההוכחה? אנקדוטה אנונימית, וזה קרה אצל חבר מבלי שבדקו אולי הממברנה נקרעה קודם, בגלל סיבה אחרת.

קודם כל איזה רמקול היה הפוך? אחד מהקדמיים? כנראה שלא כי נדמה לי אא"לט שטיפלו רק בהורדת הרמקולים של הסורראונד?

ברמקולים האלה ממילא אין הרבה עוצמה ומידע.

אם יש הפיכת פאזה באחד מהקדמיים, ההשפעה העיקרית אכן יכולה להיות על עוצמת הבאס שנעלם.
אם הרסיבר מנסה לפצות על כך, זה יכול לפגוע במידה שווה גם ברמקול השני, כי הפיצוי המופרז יהיה לשניהם.

אבל מכיוון שבעת הכיול אם תשימו לב, מופעל כל רמקול בנפרד, לקביעת הועצמה היחסית שלו ותחום התדרים שלו,

לדעתי אין סיכוי שמערכת כיול אוטומטית תבצע תיקון לעובדה שהפאזה הפוכה

יום נפלא לכולכם.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #35 

Yosihary

ההודעה על פאזה הפוכה הגיעה דווקא מאחד הרמקולים הקדמיים.
אבל שוב, כפי שציינתי קודם, ביצעתי את הכיול עוד מספר פעמים, ורק במקרה אחד ההודעה חזרה.
אני מניח שאם משהו לא בסדר באחד החיבורים, הרי שההודעה הייתה צריכה להופיע כל הזמן.

הערת אגב:
אני שמח תמיד לגלות שיש גם אנשים מביני עניין מאזור חיפה :)
אולי מישהו מכם יוכל פעם לבקר אצלי (בתשלום) ולבדוק שהכול בסדר, כי תמיד יש לי את ההרגשה שאפשר להוציא יותר מהציוד שלי...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”