שימוש בכונני CD של המחשב בציוד high-end
- דוחף_לויתן
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
logankungfu,
- יש מחשבים ללא מאווררים כלל שיותר שקטים מה - 470 שלי אפילו.
- בטח שיש לו מתג אחד
- קטן עלינו מארז מחשב, יש מארזים מדהימים ל - HTPC.
- שפופרות? יש גם יש. יש לוחות-אם עם כרטיסי קול ששפופרות במוצאם.
- באמת אין לימיטד אדישן, חבל, אולי הגיע הזמן לעשות כאלה.
><>
- יש מחשבים ללא מאווררים כלל שיותר שקטים מה - 470 שלי אפילו.
- בטח שיש לו מתג אחד
- קטן עלינו מארז מחשב, יש מארזים מדהימים ל - HTPC.
- שפופרות? יש גם יש. יש לוחות-אם עם כרטיסי קול ששפופרות במוצאם.
- באמת אין לימיטד אדישן, חבל, אולי הגיע הזמן לעשות כאלה.
><>
נציג AQUA-AUDIO
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2083
Re: ילדיעפים,
מה שניתן לעשות הוא לבנות מחשב ללא קרור אקטיבי:logankungfu כתב:זה רעיון טוב ויש אנשים אודיופיליים שהולכים על זה.
טרנספורט- כונן CD או DVD של מחשב (רגילים לגמרי), וכרטיסי קול אודיופיליים שלמרות שאינם זולים, הם זולים בהרבה לאין ערוך מנגן CD שיוציא את אותה רמת צליל. ויש כרטיסי קול שאם תבדוק לגביהם תגלה, שהם אינם נופלים במאום מה DACים יקרים ביותר של נגני CD היי אנדים, ומיכוון שיש מבחר לא קטן, תוכל לבחור בצורה יותר ממוקדת מה אתה רוצה מהכרטיס.
המינוסים- מחשב פחות שקט, ולא שאני חושב שזה משפיע על איכות הצליל אלא פשוט רועש יותר בחדר, וכמובן הרבה פחות נוח להפעלה מאשר מכשיר פשוט עם שלט. עוד מינוס לחלק מהאנשים- מי שרוצה שילוב מנורות ב CD- אני לא מכיר שום סידור כזה בכרטיס קול....
כנסו ל- http://www.mini-itx.com/store/
והרכב מערכת הכוללת:
לוח עם קרור פסיבי EPIA 5000 כאן: http://www.mini-itx.com/store/?c=2#p1601
ממיר DC-DC כאן:
[ url]http://www.mini-itx.com/store/?c=10#picoPSU[/url]
ספק חיצוני לממיר ה- DC-DC ישנו כאן:http://www.mini-itx.com/store/?c=10#ac80
כונן CD שטוח (רצוי בגלל שיקולי הספק): http://www.mini-itx.com/store/?c=5#p2122
מתאם CF ל- IDE כאן:http://www.mini-itx.com/store/?c=16#p2602
כרטיס CF של 1GB עולה בארץ פחות מ- 200 שקל.
מארז: http://www.mini-itx.com/store/?c=3
חלק מהמארזים כוללים ממיר DC-DC ולכן לא זקוקים לממיר שהזכרתי למעלה.
שלט רחוק - יש הרבה מודלים, כולם מתחברים דרך USB חיצוני.
כרטיס קול אודיופילי - לבחירתך - לא ממש התחום שלי. ללוח האם יש חריץ PCI אחד שיתאים לאיזה כרטיס שתרצה.
התוצאה - מחשב ללא אף מאוורר - התקן מערכת הפעלה לפי בחירתך, תוכנת נגן CD, והכל יכנס ל- 1GB על כרטיס ה- CF שמחובר במקום דיסק קשיח IDE.
ישנו זמן ההעלאה של המערכת, אבל אם אתה חובב שפופרות זמן ה-boot כנראה יהיה קצר יותר מזמן החימום של השפופרות
חלק מהרכיבים ניתנים להשגה גם ב- http://www.plonter.com בארץ או בחנויות אחרות - הרשימה למעלה היא רק נקודת יציאה.
- ofir-harlev
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
udif הקדים אותי בתגובה יותר מפורטת 
- דוחף_לויתן
-
- עוסק בתחום

נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2083
הכוונה המקורית היתה "מיתוג" מלשון brand name, לא מתג הפעלה.דוחף_לויתן כתב:logankungfu,
- בטח שיש לו מתג אחד
><>...
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- ילדיעפים
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- דוחף_לויתן
-
- עוסק בתחום

ילדיעפים,
המנורה שם לא רק לתאורה. היא משמשת כדרגת היציאה של כרטיס הקול.
אודי,
כתבתי את עניין המתג בבדיחות הדעת
><>
המנורה שם לא רק לתאורה. היא משמשת כדרגת היציאה של כרטיס הקול.
אודי,
כתבתי את עניין המתג בבדיחות הדעת
><>
נציג AQUA-AUDIO
-
dart-vader
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 47
- רועי51
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 899
Re: Story about price tags from TNT editor
Why english? You think this the way to hide from the Whale Pusher.dart-vader כתב:very famous US name tube amp muted itself, so I was asked to look it over. I said I would, even if tube electronics are not my cup of tea. It turned out a rather hidden from sight fuse blew, so there was no repair as such, unless you count installing a new fuse as repair. But I had a wonderful opportunity to look over the product. It was a simply made unit, no frills, beautiful workmanship, but rather empty inside. I made a list of the parts, and looked over their retail prices when I got back home. Assuming high quality Audio Note transformers and van den Hul cabling, approximately same quality stuff as used inside the amp (though just how their transformers are made I don't know, so I could be wrong there), it worked out that the entire sum of parts could be purchased at regular retail prices for about $350, including a custom made case better and more robust than the one used. So where did the remaining $4,650 go?
Now, we all know the brains behind the product need to be paid, the company has expenses, advertising costs money, etc, etc, so it's to be expected the price will need to be say 4-5 times the amount of parts (and remember, they buy parts wholesale, and get them at terrific discounts), but here, we are talking about the price of parts times 13.3! I don't know how about you, but I think that is a legalized daylight robbery, though you are under no obligation to buy it....
-
dart-vader
-
- חבר שרק התחיל

- דורון3
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 361
- שם מלא: דורון אור
אני מסכים בהחלט:logankungfu כתב:זה רעיון טוב ויש אנשים אודיופיליים שהולכים על זה.
טרנספורט- כונן CD או DVD של מחשב (רגילים לגמרי), וכרטיסי קול אודיופיליים שלמרות שאינם זולים, הם זולים בהרבה לאין ערוך מנגן CD שיוציא את אותה רמת צליל. ויש כרטיסי קול שאם תבדוק לגביהם תגלה, שהם אינם נופלים במאום מה DACים יקרים ביותר של נגני CD היי אנדים, ומיכוון שיש מבחר לא קטן, תוכל לבחור בצורה יותר ממוקדת מה אתה רוצה מהכרטיס.
המינוסים- מחשב פחות שקט, ולא שאני חושב שזה משפיע על איכות הצליל אלא פשוט רועש יותר בחדר, וכמובן הרבה פחות נוח להפעלה מאשר מכשיר פשוט עם שלט. עוד מינוס לחלק מהאנשים- מי שרוצה שילוב מנורות ב CD- אני לא מכיר שום סידור כזה בכרטיס קול....
יש לי חבר שדוגל בשימוש במחשב כמקור.
תחשוב על זה: מחשב זו יחידה בעלת כוח עיבוד מסיבי. לחלקם יש שני מעבדים במקביל, זיכרון עצום שיכול לאכסן את המידע הנקרא מהדיסק ולהעבירו לאנלוגי בזמנו החופשי ולכן כל המשמעות של Transport מסיבי ללא Jitter הופכת לחסרת משמעות. Meirdian, Linn, Arcam ורבים טובים אחרים אימצו את הגישה הזאת ל Transport גם בגלל שחברות כמו Philips שעל ה - Transport שלה מבוססים הרבה מאוד מוצרים, מפסיקות לתמוך ב - CD Transport ואז יש בעיית חלקים. Naim כותבים באתר שלהם בצפון אמריקה שהם לא יכולים לתקן יותר CD3.5 למשל.
לגבי עלויות, מחשב יקר שיעודי להפקת צליל משובח יכול לעלות דיי הרבה כסף.
מבחינתי ה - Meridian 596 שלי הוא מחשב יעודי להפקת צליל. יש לו DACs שפותחו ע"י Crystal (יצרן כרטיסי קול) ביחד עם Meridian. יש לו מאוורר קטן לקירור ספק הכוח הראשי שמופעל באמצעות תרמוסטט. הקופסה דיי מסיבית (בנוי כמו טנק) ודי מבודדת.
הלוחות הם לוחות איכותיים בעלי שש שכבות. אם הייתי קונה מחשב אישי בעל רכיבים זהים באיכותם למרידיאן, איכות הרכבה זהה וקופסת מתכת וזכוכית מסיבית מן הסתם המחיר היה מגיד דיי קרוב למחיר שדורשים עליו. על זה תוסיף עלויות שיווק, שירות וכו'
עלות הרכיבים הפנימיים אולי זולה אבל כך גם המקרה בכל מחשב אישי. לי יש מחשב של Dell והיתרונות שלו, בעיני, על מחשב מורכב תוצרת בית הוא קופסה שמתוכננת טוב יותר בחלק מהמקרים (קירור טוב יותר של הרכיבים שמעלה את אמינותם) ויתכן (סברה שלי בלבד) שהרכיבים עוברים בקרת איכות טובה יותר.
הפיתרון למחיר היקר בעיני זה לקנות יחידות יד שניה. מה הסיכוי שלוח אם ילך במחשב לעומת הסיכוי ש - DVD-ROM DRIVE יתעייף (הלייזר יפסיק לעבוד)? או שהדיסק הקשיח?
אני קניתי את ה - Meridian 596 במחיר מציאה (בערך רבע ממחירו כחדש בזמן השקתו) והשקעתי כ - 20$ + פירוק והרכבה להחלפת הכונן ו - Voila !
זו דרך להגיע לצליל שיכולתי לחלום עליו אם הייתי צריך לרכוש הכל חדש.
דורון
- tascam
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2426
דווקא יש לוחות אם של A OPEN המשלבים בתוכם קדם מגבר שפופרתי וזה ממש לא דבר חדש אלה וותיק מאוד לפחות 3 שנים
הלוח עדיין נימכר בחול... רק מצריך מעבדים מיושנים BUS 533 סוקט 478
http://www.techwarelabs.com/reviews/mot ... ex_2.shtml
http://global.aopen.com.tw/Products/mb/ax4petube-g.htm
DAN
הלוח עדיין נימכר בחול... רק מצריך מעבדים מיושנים BUS 533 סוקט 478
http://www.techwarelabs.com/reviews/mot ... ex_2.shtml
http://global.aopen.com.tw/Products/mb/ax4petube-g.htm
DAN
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- דוחף_לויתן
-
- עוסק בתחום

דן,
קראת את עמוד 2 של השרשור?
><>
קראת את עמוד 2 של השרשור?
><>
נציג AQUA-AUDIO
- דוחף_לויתן
-
- עוסק בתחום

דודון,
קריסטל היא חברה של סיירוס-לוג'יק (מה שאתם מכירים מהמודמים
וכרטיסי המסך), והיא חברה שמייצרת רכיבים - ובינהם גם
ממירים שמוצאים את עצמם בכרטיסי קול או נגנים שונים.
אני בספק רב אם הם פיתחו ממיר מיוחד עבור מרידיאן.
מרידיאן לא מוכרת מספיק מכשירים ב - 10 שנים
בשביל לכסות על סדרת יצור אחת.
><>
><>
- tascam
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2426
לא קראתי את עמוד 2...
אבל פשוט כזה לוח עבר לי בידיים לפני 3 שנים..
הנציגים של A OPEN היו בארץ חברת אזטק מאור יהודה שגם היתה נציגה של גיגה בייט ו AMD לפני כשנתיים הם פשטו את הרגל.
גיגה בייט עברו למור לוי וסידי לוג
AMD עברה לטקדטה
ו A OPEN עברו לתקופה קצרה לרוזטק ושוב נותרו ללא נציג רישמי..
אני מ 1997 בתחום המחשבים.
דן
אבל פשוט כזה לוח עבר לי בידיים לפני 3 שנים..
הנציגים של A OPEN היו בארץ חברת אזטק מאור יהודה שגם היתה נציגה של גיגה בייט ו AMD לפני כשנתיים הם פשטו את הרגל.
גיגה בייט עברו למור לוי וסידי לוג
AMD עברה לטקדטה
ו A OPEN עברו לתקופה קצרה לרוזטק ושוב נותרו ללא נציג רישמי..
אני מ 1997 בתחום המחשבים.
דן
רב סרן-רועי קליין.
- דורון3
-
- חבר פעיל מאוד

להלן ציטוט מ - Stereophile של מבחן ה - Meridian 508.24 :דוחף_לויתן כתב:דודון,
><>...
The 508.24 isn't a totally new design, but grew out of the 508.20 that Sam Tellig wrote about back in June 1996 (Vol.19 No.6). The major change is its use of direct-coupled Crystal CS4390 delta-sigma converters in dual-differential mode. According to the player's designer, Bob Stuart, the 4390 "is an evolution of the Crystal 20-bit part (CS4329), which we used in the 508.20 player. Its development took quite a long time and was a collaboration between Meridian and Crystal. We helped them out with the 20-bit DAC as well as with this one. We were all very pleased with the way it worked, and they gave us the first shot at using it. It's a nice DAC—a delta-sigma type with digital filtering. It's very smooth. The two DACs are pin-compatible, which is nice, but we didn't just drop the new chip in—we can't just swap them for customers who own the 508.20, unfortunately."
להלן הלינק: http://www.stereophile.com/digitalsourcereviews/590/
- דוחף_לויתן
-
- עוסק בתחום

דורון,
לא חשבתי לרגע שהמצאת את מה שכתבת. אני תמיד מעלה תהיות על דברים
שנראים לי לא הגיוניים. כנ"ל גם לא ברור לי איך הם לא ביקשו בלעדיות על
הרכיב הזה אחרי שהם (לדבריהם) השקיעו בפיתוח שלו, ואתה יכול למצוא אותו
אצל המתחרים שלהם.
><>
לא חשבתי לרגע שהמצאת את מה שכתבת. אני תמיד מעלה תהיות על דברים
שנראים לי לא הגיוניים. כנ"ל גם לא ברור לי איך הם לא ביקשו בלעדיות על
הרכיב הזה אחרי שהם (לדבריהם) השקיעו בפיתוח שלו, ואתה יכול למצוא אותו
אצל המתחרים שלהם.
><>
נציג AQUA-AUDIO
-
dart-vader
-
- חבר שרק התחיל

לדורון 3 -הכתבה שפרסמת מסטראו טיימס נראית לי קצת לא הגיונית " מרידיאן" עוזרת לסיירוס לוג'יק לפתח DAC ?
ה-DAC הזה מצוי חוץ ממרידיאן בהרבה מכשירים אחרים כמו GAMUT CD1, SONY TAE 9000 ES וזה לא DAC הכי טוב שבעולם. מאז סיירוס לוג'יק הוציאה שבבים הרבה יותר טובים .
ה-DAC הזה מצוי חוץ ממרידיאן בהרבה מכשירים אחרים כמו GAMUT CD1, SONY TAE 9000 ES וזה לא DAC הכי טוב שבעולם. מאז סיירוס לוג'יק הוציאה שבבים הרבה יותר טובים .
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former- Albert Einstein
- דורון3
-
- חבר פעיל מאוד

זו כתבה מ - Stereophile . לגבי דרישה לבלעדיות, אין בלעדיות בעולם שלנו.dart-vader כתב:לדורון 3 -הכתבה שפרסמת מסטראו טיימס נראית לי קצת לא הגיונית " מרידיאן" עוזרת לסיירוס לוג'יק לפתח DAC ?
ה-DAC הזה מצוי חוץ ממרידיאן בהרבה מכשירים אחרים כמו GAMUT CD1, SONY TAE 9000 ES וזה לא DAC הכי טוב שבעולם. מאז סיירוס לוג'יק הוציאה שבבים הרבה יותר טובים ....
כתבתם שאם Crystal יבנו רק על מרידיאן הם יפשטו רגל.
כולם רוצים מגוון אפשרויות ולכן הרבה יצרני אודיו משתמשים ב - Burr Brown ו - Wolfson ו - Crystal ו - Philips וכו' וכו'. מכאן ועד להסיק שכל נגן שיש לו Burr Brown מסויים ישמע בדיוק אותו דבר כמו נגן אחר בעל אותו DAC הדרך ארוכה.
אני חושב של - DAC יש השפעה אבל לא רק ל - DAC. ספק כוח יכול להיות משמעותי כמו שנוכחתי לדעת כשבדקתי נגנים של Naim כמוCD5, CDX2, CDS3
Analog Output כזה או אחר גם משפיע על הצליל (קראתי על שידרוג ל - Denon 3000 ל - Tubes ב - Analog Output שעושה את המכשיר הזה למפלצת שרק מכשירים שעולים 10,000 דולר ומעלה יכולים להתחרות)
מניסיוני הקצר יחסית, יש להיזהר מדפי נתונים. צריך לזכור שכמו שאומרים בצפון אמריקה:
The proof is in the pudding
ניסיתי Rega Apollo שאמור להיות דיי תותחי רק מלקרוא את דף הנתונים. בפועל זה צליל רזה לאללה בהשוואה לכל נגן של Naim או Meridian.
בשורה התחתונה מישהו בחברות האלה יודע מה שהוא עושה מבחינת תכנון והמוצר ובשילוב רכיבים שמפיקים תוצאה סופית מהנה להאזנה ואם זה היה כל כך פשוט לזרוק DAC כזה או אחר פנימה, כל הנגנים היו נשמעים אותו הדבר.
דורון.