נראה לי קניתי בסוף מטחנה לא טובה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
סמייליל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #21 

moti_r כתב:אין שום סימון גם בלליט. תעצור לרגע ותסביר לעצמך ולי למה אתה צריך בכלל סימון.

בוא נניח שיש לך סימון והוא עכשיו על 4.7
מה הלאה? מה תעשה?

אם אתה צריך להקטין את הטחינה, אתה תרד ל-4.6 נכון?
אבל 4.6 זה מספיק או לא? אולי צריך 4.5?
איך יודעים? טוחנים ומנסים!

זו הסיבה שלא צריך סימון. כמו ש-udi610 כתב כאן מעלי - פשוט מסובבים, וזה משפיע על הטחינה.

(נכון מאוד שצריך לסובב כשהמטחנה עובדת, אבל רק כשמסובבים לכיוון של טחינה דקה יותר. אם הטחינה גסה יותר, אז זה לא באמת משנה).
...
אם הסימון על 4.7 אז אם אני אטעה אני אדע לחזור ל4.7 ויהיה לי נקודת יחס. זה חשוב מאוד לדעתי.

חוץ מזה נגיד שחזרתי ל4.7 ואז שוב ירדתי ל3.2 אז נגיד שאני אמצא שבנקודה מסויימת הזאת זה הגודל שחיפשתי אני אוכל לרשום לידה את האות פ נגיד - פילטר או א - אספרסו או או מ - מקינטה וכל שאר סוגי הטחינות הנפוצות.

במטחנה הזאת אין לי שום דרך לסמן איפה נמצא הבורג, אני מסובב את הבורג X סיבובים וגם אז אין לי שום דרך לדעת כי אין לו שום סימון וגם אם אני אעשה לו סימון על הבורג זה אומר שעכשיו הסימון יהיה נקודת היחס שלי ואני אצטרך לסובב נגיד 4 פעמים אז איפה הקצה? אני מסובב ומסובב וזה לא נגמר....

חיברתי לחשמל וניסיתי לסובב עם כיוון השעון תוך כדי טחינה ואין לזה סוף סובבתי את הבורג עשר פעמים לכל כיוון ואני יכולתי להמשיך גם עוד מאה.. אין נקודת קצה אז אין לי שום דרך לדעת איפה אני נמצא

udi610
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
שם מלא: אודי
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #22 

יש קשר - החריטה של הפולים מראה שכדי לקבל גרגרים קטנים יש לסובב את הבורג עם כיוון השעון - לכיוון הפולים הקטנים. כאשר מסובבים את הבורג השחור כל המיכל השקוף מסתובב (כמדומני בכיוון ההפוך).
אל תדאג - זה עובד, יש לי את המטחנה הזו מספר שבועות. כאמור אני מסובב כאשר המטחנה טוחנת אבל אולי ניתן גם לסובב ללא הפעלתה.

udi610
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

אם תסובה עד 100 הסכינים עוד קודם ייתקעו ולא יוכלו לטחון. הרבה קודם כבר תקבל קפה טחון עד דק (כמו טורקי) שכאשר תפעיל את האספרסו תראה שהיא ממש סתומה ולא יכול לצאת כל נוזל.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #24 

אפשר לסובב גם שהמטחנה לא עובדת אבל עדיף שלא יהיה קפה בין הדיסקיות ...

בעיקרון כפי שהוסבר לסובב את הבורג עם כיוון השעון -> טחינה דקה יותר.

האם בדקת לגבי סיבוב מיכל הפולים בזמן כיוון הטחינה עם הבורג ?

אם בכל זאת הסתבכת גש לחנות שממנה קנית וקח את המטחנה יחד איתך על מנת שיבצעו לך את הכיוון הראשוני. לאחר מכן תצטרך כיוונון עדין בלבד ...

סמייליל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #25 

udi610 כתב:יש קשר - החריטה של הפולים מראה שכדי לקבל גרגרים קטנים יש לסובב את הבורג עם כיוון השעון - לכיוון הפולים הקטנים. כאשר מסובבים את הבורג השחור כל המיכל השקוף מסתובב (כמדומני בכיוון ההפוך).
אל תדאג - זה עובד, יש לי את המטחנה הזו מספר שבועות. כאמור אני מסובב כאשר המטחנה טוחנת אבל אולי ניתן גם לסובב ללא הפעלתה.
...
אודי610 קודם תודה על התשובות.
אכן הפולים מציינים את כיוון הטחינה אין לי שום בעיה עם זה לא צריך 6 ציורים בשביל זה וזה הטעיה של החברה אלא אם יתברר שאכן אלה דרגות. אני אישית כשקניתי הוטעיתי לחשוב שאולי אלא נקודות סימון ואני בטוח שכל השאר שקנו גם חשבו ככה כשקנו ואחר כך גילו שהיו יכולים להסתפק אם היו רוצים ב2 גדלים ולחסוך מאתנו את האי נעימות של לחשוב שזה דרגות או איזהשהוא נקודת יחס.
לסיכום יש פה 4 ציורים לפחות שהם סתם מצויירים ומטעים אלא אם יוכח אחרת באיזה חוברת ואני עברתי ולא ראיתי הוכחה כזאת.

לגבי המיכל שמסתובב גם אני שמתי לב לזה, והוא אכן מסתובב אבל זה לא אומר כלום אין במיכל נקודת יחס זה לא עוזר.
לפי ההצעה שלך אני אמור עכשיו לקחת טוש ולצבוע נקודה על המיכל וגם לסמן נקודה על הבורק ולעשות איזהשהיא אינטרגציה וחישוב בין שתי הנקודות יחס האלה כאשר אני מסובב את הבורג 5 פעמים המיכל יגיע לחצי וכ6 פעמים הוא יגיע לחצי דרך וקצת... זה ממש לא עוזר ושוב לא רציני מבחינת המטחנה...ואין שום סיבה שאני עכשיו אוציא טוש לא מחיק ואצייר על המטחנה משהו שצריך לשבור את הראש כל פעם בחישובים מסובכים וזכרון.

עכשיו הערות כלליות לא קשור למה שאמרת:
היה הרבה יותר פשוט אם היצרן מלכתחילה היה שם בסקאלה של הפולים האלה מהגדול לקטן איזה שהוא סמן על בורג שמכוון לציורים האלה והייתי יודע שאם אני מסובב את הבורג לפול הכי קטן זה הכי דק ואז הבורג היה נעצר.

במקום זה הבורג מסתובב לנצח. הפולים לא מציינים כלום חוץ מאת כיוון הטחינה שממש לא צריך בשביל זה פולים לדעת היה אפשר לכתוב עם חץ או להסתפק ב2 פולים בלי להטעות. והדבר הכי נוראי זה שהבורג לא אומר לך כמה סיבובים הוא עשה , ועוד דבר יותר גרוע שאתה אף פעם לא יודע על איזה רמה אתה נמצא אם אתה עכשיו טוחן דק או עבה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

זה לא כזה מסובך מה שאני מציע, לאחר שתכוון את המטחנה זו תהיה נקודת היחוס שלה.

בכל מקרה אני שוב חוזר על ההמלצות שלי לסובב 3-4 סיבובים מלאים של הבורג לכיוון הדק (עם כיוון השעון) לטחון, לדחוס היטב ולחלוט. אם הזרימה נהיית איטית מאוד עד כדי אפילו "חניקת המכונה" זה סימן שאתה קרוב ויש לכוון חזרה לכיוון הגס סיבוב או שניים ולנסות שוב.

אחרי שתקלע תוכל להשתמש בהמלצה שלי עם מיכל הפולים והסימון כך תדע מאיפה התחלת ...

והכי חשוב סבלנות

udi610
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

עזוב, אנו לא מתכננים את המכשיר, רק מנסים להפיק ממנו את המיטב.
מכיוון שכבר הבנת הכל, גש למלאכה. אין צורך לצייר דבר בטוש. לדעתי זה מה שתעשה -
טחן במצב של המטחנה והפק אספרסו. לפי קצב הזרימה הערך אם אתה בתת- טחינה (זורם צ'יק צ'ק), עודף טחינה (סתום או בקשי יוצא משהו) או טחינה אופטימלית (הכל נפלא). בהתאם תקן - תיקון גס הוא מספר סיבובים שלמים, תיקון בינוני - חצי סבוב עד סבוב שלם, תיקון עדין - פחות מחצי.
לא מסובך..

סמייליל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #28 

כפיר_ש כתב:זה לא כזה מסובך מה שאני מציע, לאחר שתכוון את המטחנה זו תהיה נקודת היחוס שלה.

בכל מקרה אני שוב חוזר על ההמלצות שלי לסובב 3-4 סיבובים מלאים של הבורג לכיוון הדק (עם כיוון השעון) לטחון, לדחוס היטב ולחלוט. אם הזרימה נהיית איטית מאוד עד כדי אפילו "חניקת המכונה" זה סימן שאתה קרוב ויש לכוון חזרה לכיוון הגס סיבוב או שניים ולנסות שוב.

אחרי שתקלע תוכל להשתמש בהמלצה שלי עם מיכל הפולים והסימון כך תדע מאיפה התחלת ...

והכי חשוב סבלנות
...
אתה צודק בכל מה שאתה אומר, התשובה שלך היא מקצועית מאוד והבנתי מה אני צריך מעשית לעשות אבל זה עדיין אומר שאני צריך לעבוד קשה מאוד וזה עדיין הופך את זה למסובך ומבולגן.
אתה בעצם אומר לי שכשהם עשו את המטחנה הם לא חשבו על הדברים האלה מראש וזה ממש מעצבן עד רמה שאני רוצה להחזיר את המטחנה כי היא לא "ידידותית" בכלל למשתמש בשום צורה.

אני לא מבין למה אי אפשר לייצר מטחנה שלבורג שלה יש קצה (שלא יסתובב עד אינסוף לכל כיוון).
מצידי שלא יהיה סקאלה אבל שלפחות יהיה לבורג קצה! זה המינימום של המינימום!
שאני אדע אוקיי 10 סיבובים מצד לצד ואכוון לפי זה. זה המינימום כל מי שחושב אחרת לגבי זה אז אני לא מבין אותו ואו שתסבירו לי או שאני אמשיך לא להבין אתכם.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

אין מוצר מושלם אך עדיין למחירה היא מטחנה מעולה ! אגב גם מטחנות אחרות שדומות לה אין להן סקאלה.

יש מטחנות עם סטפים במקום בורג כגון הרוקי או ה WPM אך הבעיה שבהן אי אפשר לכוון על המ"מ והקפיצה בין סטפ לסטפ לעיתים לא מספיק עדינה.

השקע חצי שעה ועשה מה שהמלצנו לך, אחרי שתכוון ותתרגל למטחנה אני מבטיח לך שכל זה יראה שולי ...

סמייליל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #30 

כפיר_ש כתב:אין מוצר מושלם אך עדיין למחירה היא מטחנה מעולה ! אגב גם מטחנות אחרות שדומות לה אין להן סקאלה.

יש מטחנות עם סטפים במקום בורג כגון הרוקי או ה WPM אך הבעיה שבהן אי אפשר לכוון על המ"מ והקפיצה בין סטפ לסטפ לעיתים לא מספיק עדינה.

השקע חצי שעה ועשה מה שהמלצנו לך, אחרי שתכוון ותתרגל למטחנה אני מבטיח לך שכל זה יראה שולי ...
...
אני לא יודע אם אני אנסה... זה עצבן אותי אני שוקל עכשיו אם בכלל לנסות כשאין לי אינדיקציה ולא תהיה לי אינדיקציה מלבד הסימון על המיכל והסימון על הבורג שהמשמעות היא עכשיו להשקיע עכשיו מחשבה בלתכנן את כל הסימונים האלה וליצור סקאלה משל עצמי, שתהיה ברורה לכל מי שישתמש במטחנה.

אגב כפיר ש. למטחנות האחרות שציינת שאין להן סקאלה .. לפחות לבורג שלהן יש קצה או שכל הברגים מסתובבים עד אינסוף וגם לאחריו?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

אותו הדבר בדיוק, יש את הלליט, איבריטל שממש דומות מתחת למכסה המנוע ולהן גם בורג כזה ללא סימון. לאיבריטל יש סקאלה על מיכל הפולים אך אין שום נקודת יחוס לגוף המטחנה ולכן זה לא עוזר בכלום אלא רק לדעת בערך מאיפה יצאת ולאן לחזור (משהו כמו מה שהצעתי עם המדבקות).

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #32 

כפיר_ש כתב:אין מוצר מושלם אך עדיין למחירה היא מטחנה מעולה ! אגב גם מטחנות אחרות שדומות לה אין להן סקאלה.

...
כפיר צודק,
אני משתמש ב wpm ואני יכול להעיד שהקפיצות בין הדרגות לפעמים ממש מעצבנות בגלל שנגיד בספרה 7 הקפה יצא מהר ו ב6 הוא נסתם, אם היה לי את הכיוונון הרציף הטחינה שלי היתה הרבה יותר מדוייקת ובכך גם החליטה והדחיסה.
ככה יוצא מצב שאני כל הזמן צריך לתקן את אחד הפרמטרים בגלל הטחינה.

וכן בwpm יש סוף והתחלה והכל ממוספר ומדורג על פי קפיצות קבועות

סמייליל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #33 

אתה רוצה להגיד לי שאין שום מטחנה עם בורג שיש לה קצה?
נגזר על כל המטחנות להסתובב עד אינסוף לשני הכיוונים

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #34 

לא עד אינסוף אלא עד שדיסקיות הטחינה יגעו זו בזו.

עזוב את זה וכוון לפי מה שהמלצנו לך ותראה לפי זליגת הקפה ...

סמייליל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #35 

סובבתי וסובבתי ולא מצאתי.
הבורג שלי מסתובב כל הזמן ולא מגיע לשום קצה
לא יודע מה אתה עושה אבל שלי פשוט מסתובב ומסתובב
נערך לאחרונה על ידי סמייליל ב 15/01/2011 23:40, נערך פעם 1 בסך הכל.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #36 

אתה לא יורד לסוף דעתינו, עזוב את כמות הסיבובים וכוון לפי מהירות זליגת הקפה.

אני לא מציע סתם לסובב ולסובב את הבורג, יתכן שתסובב אותו יותר מידי ודיסקיות הטחינה יסגרו יותר מידי ואז יש סיכוי שתשחק אותן אם תפעיל ככה את המטחנה.

עצור איפה שאתה ותתחיל לישם את הכיוון עם החליטה.

בהצלחה !

סמייליל פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #37 

אז עכשיו יש סיכוי שאני אשחק אותם ?
איך אני אדע עכשיו אם לא סובבתי כבר יותר מדי סובבתי כבר עשרות פעמים עם כיוון השעון וזה עדיין לא נעצר
לא משנה כבר מאוחר אני אשן על זה ומחר אנסה שוב
תודה רבה המון לכלכם מקווה שאני אמצא דרך לדעת איפה רמת הטחינה עומדת
נערך לאחרונה על ידי סמייליל ב 15/01/2011 23:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #38 

אם אתה חושש שסובבת יותר מידי, סובב 5 סיבובים מלאים לכיוון הגס (נגד כיוון השעון) ותתחיל מחר מנקודה זו לחלוט ולכוון.

לילה טוב, דווח לנו מחר על ההתקדמות ...

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #39 

3 עמודים בשביל להגיד את מה שאמרתי בהודעה השלישית....

מה שלי היה קשה בימים הראשונים עם המטחנה הנ"ל היא העובדה שכמות לא קטנה של קפה נשארת בתוך המשפך, מה שמקשה על הכיוון.. בכל ניסיון אתה מקבל קפה טחון ברמה שכיוונת עם עוד איזה כמה גרמים טובים של קפה מהטחינה הקודמת. ככה אתה יכול ללכת קדימה ואחורה כמה ניסיונות עד שזה מתייצב, וגם אז בשוט הבא אולי זה יהיה אחרת.. הדרך שלי להתגבר על זה היא כשמכוונים לדרגה חדשה לטחון כמות קטנה ולזרוק - ואז לטחון מנה ולחלוט.

חוץ מזה הטחינה יוצאת מעולה והכי חשוב - מאז שידרוג המטחנה אני מוצא את עצמי שותה בעיקר שוטים, מה שלא היה קודם (הייתי שותה אחד פעם בכמה ימים אם בכלל). הטעם הוא השידרוג המשמעותי בכל העניין הזה.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #40 

ואוו.... זה היה הפוסט האינטנסיבי ביותר שפגשתי בפורום. כל הכבוד אל ניסיונות לעזור ולהרגיע.... אני משתמש בלליט,מרוצה ממנה(בשלב זה),וכן עשיתי לי סימן קטן אל הבורג לצורך כיוונון עדין כשה יש שינוי בקפה....אני בטוח שסמייליל יצליח אל הבוקר ללכת לפי המלצות ויהיה טוףףףףףף.... :D
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 16/01/2011 8:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”