ייעוץ בהתאמה לחדר - Z5500 או מקרן קול?
הי uriler,uriler כתב:מקרן קול אמיתי יעלה הרבה יותר מ 200$ (עשה חיפוש בפורום לפי YSP).
תחליף חביב הוא קונסולת רמקולים מרכזית שכוללת הרבה דרייברים קטנים ויוצרת אמולציה של במה רחבה, למרות שזה לא באמת סראונד.
מוכרים אחד חביב מאוד בדיוטי פרי ב 200 דולר, אם אני זוכר נכון של Logic 3....
מאז הבוקר הספקתי להבין שאין טעם לקנות מערכת ק"ב 5.1 מבלי למקם את 2 הרמקולים האחוריים מאחור.
אח"כ חפרתי לאנשים פה בפורום (בעיקרלזאב שעזר לי בסבלנות)
ואז לבחון את הנושא, להתייעץ עם אישתי ולהחליט שאני לא מתחיל לחצוב תעלות בקיר ולא פרוייקטים דומים. יש אנשים שלא בנויים לזה.
אח"כ שרפתי את כל הערב בקריאת ביקורות בעברית ובאנגלית על מקרני קול (כולל כמובן ה YSP למיניהם).
יש דגם של ימהה שעולה פחות מ 4k ש"ח - בטח יש דרך להזמין ישירות מחו"ל ולחסוך.
ובסוף אתה מחזיר אותי בביטחה למחוז הישראלי המוכר: ארץ ה 200$
המוצר הזה SoundStage 5.1 TX101 נשמע מעניין לצרכים שלי:
סה"כ אני רוצה קצת יותר הרגשה של קולנוע בסרטים DixX מהאקסטרימר ואולי גם מוזיקת סטריאו באיכות טובה יותר.
ההשוואה שלי היא לא למערכות ק"ב יקרות אלא לרמקולים של הטלויזיה או לחלופין: למערכות ק"ב פשוטות שמכילות רסיבר מובנה עם DVD ורמקולים.
אתה חושב שהוא ישדרג משמעותית את הסאונד בסרטים ?
ההורים שלי נוסעים לחו"ל ביום ראשון ואני יכול לבקש מהם. אבל אין לי איפה לשמוע את ה SoundStage 5.1 בפעולה.
תודה
לפי הדיוטי פרי כבר לא מוכרים אותו, חברים של ההורים נסעו והיו אמורים להביא לנו את המקרן קול הזה של לוג'יק3, בדיוטי פרי אמרו שלפני שבוע וחצי הפסיקו למכור אותו, מיושן נאערף, לקחנו משהו אחר במקום, נראה לי ממש ברמה נחותה אחרת אבל הם רצו שיהיה, רק שתדע.gilg7 כתב:הי uriler,uriler כתב:מקרן קול אמיתי יעלה הרבה יותר מ 200$ (עשה חיפוש בפורום לפי YSP).
תחליף חביב הוא קונסולת רמקולים מרכזית שכוללת הרבה דרייברים קטנים ויוצרת אמולציה של במה רחבה, למרות שזה לא באמת סראונד.
מוכרים אחד חביב מאוד בדיוטי פרי ב 200 דולר, אם אני זוכר נכון של Logic 3....
מאז הבוקר הספקתי להבין שאין טעם לקנות מערכת ק"ב 5.1 מבלי למקם את 2 הרמקולים האחוריים מאחור.
אח"כ חפרתי לאנשים פה בפורום (בעיקרלזאב שעזר לי בסבלנות)
ואז לבחון את הנושא, להתייעץ עם אישתי ולהחליט שאני לא מתחיל לחצוב תעלות בקיר ולא פרוייקטים דומים. יש אנשים שלא בנויים לזה.
אח"כ שרפתי את כל הערב בקריאת ביקורות בעברית ובאנגלית על מקרני קול (כולל כמובן ה YSP למיניהם).
יש דגם של ימהה שעולה פחות מ 4k ש"ח - בטח יש דרך להזמין ישירות מחו"ל ולחסוך.
ובסוף אתה מחזיר אותי בביטחה למחוז הישראלי המוכר: ארץ ה 200$![]()
המוצר הזה SoundStage 5.1 TX101 נשמע מעניין לצרכים שלי:
סה"כ אני רוצה קצת יותר הרגשה של קולנוע בסרטים DixX מהאקסטרימר ואולי גם מוזיקת סטריאו באיכות טובה יותר.
ההשוואה שלי היא לא למערכות ק"ב יקרות אלא לרמקולים של הטלויזיה או לחלופין: למערכות ק"ב פשוטות שמכילות רסיבר מובנה עם DVD ורמקולים.
אתה חושב שהוא ישדרג משמעותית את הסאונד בסרטים ?
ההורים שלי נוסעים לחו"ל ביום ראשון ואני יכול לבקש מהם. אבל אין לי איפה לשמוע את ה SoundStage 5.1 בפעולה.
תודה
גיל...
gilg7 כתב:אז אולי יש פתרונות שלא מצריכים כזה בלגן ?zeev78 כתב:אם אתה רוצה למקם את כל הרמקולים באותו מקום זה לא יתן את אותו האפקט. תעביר את החוטים דרך תעלות או קרניסים מעוצבים ואז תשפר אפילו את מראה הסלון. זה מה שאני עשיתי....
שמעתי על משהו שנקרא "מקרן קול"
וגם לפני שנים ראיתי פרסומת לרמקולים אלחוטיים.
מה דעתך ?...
כפי שכבר נאמר לך, מקרן קול לא יתן לך את אותו האפקט של סאונד היקפי כמו מערכת 5.1 אלא יתן לך סאונד עם במה רחבה דמויי סראונד. אם זה מה שאתה מחפש ומוכן להתפשר על האיכות אז לך על זה. קח בחשבון שאתה צריך חיבור דיגיטלי במקרן קול שאותו תבחר או כניסות ל6 ערוצים, נראה לי שלמקרן הזה ב200 דולר יש 2 כניסות אנלוגיות בלבד (סטריאו).
זאב, נראה לי שמקרן קול זו פשרה הגיונית לצרכים שלי. לפי מה ש ebibo199 כתב כבר אין את הדגם הזה ב duty free.zeev78 כתב:gilg7 כתב:אז אולי יש פתרונות שלא מצריכים כזה בלגן ?zeev78 כתב:אם אתה רוצה למקם את כל הרמקולים באותו מקום זה לא יתן את אותו האפקט. תעביר את החוטים דרך תעלות או קרניסים מעוצבים ואז תשפר אפילו את מראה הסלון. זה מה שאני עשיתי....
שמעתי על משהו שנקרא "מקרן קול"
וגם לפני שנים ראיתי פרסומת לרמקולים אלחוטיים.
מה דעתך ?...
כפי שכבר נאמר לך, מקרן קול לא יתן לך את אותו האפקט של סאונד היקפי כמו מערכת 5.1 אלא יתן לך סאונד עם במה רחבה דמויי סראונד. אם זה מה שאתה מחפש ומוכן להתפשר על האיכות אז לך על זה. קח בחשבון שאתה צריך חיבור דיגיטלי במקרן קול שאותו תבחר או כניסות ל6 ערוצים, נראה לי שלמקרן הזה ב200 דולר יש 2 כניסות אנלוגיות בלבד (סטריאו)....
אז אני אחפש משהו בתקציב 2000 ש"ח ואם אין ברירה נחרוג קצת לכיוון 2,500 ש"ח.
ראיתי מקרן קול בוסטון אקוסטיק דגם SPK-BST01 ב 1,900 ש"ח אבל אין עליו שום ביקורת בעולם אז אני לא אסתכן.
וגם מקרן קול פיוניר דגם HTP-SB300 ב 3,500 ש"ח
ו YSP600 של YAMAHA ב 3,800 ש"ח.
שניהם לא בתקציב שלי, אבל אני אתחיל לבדוק אפשרות לרכישה מאתר בחו"ל וזה בטח יוזיל עלויות.
מישהו אמר לי אתמול ש samsung נכנסים עכשיו לתחום עם מחירים נמוכים.
בקיצור יש לי עוד שיעורי בית לעשות
תודה על העזרה.
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
תיזהר עם עצות כאלה!djyorgan כתב:היי
אתה יכול להשתמש בחוט חשמל של המנורות מאחורה ולחבר את הרמקולים עם חוט חשמל
לפי דעתי יש לך הכנה לרמקולים רק שבמקום רמקול שמו לך מנורות
תבדוק לאיזה קופסא מגיעים החוטים של החשמל ואם זה מאחורי המזנון אז הסתדרת...
צריך לעקוב אחרי כל אורך הכבלים ולראות שיש להם תעלות יעודיות שלא מכילות שום דבר אחר מכבל הרמקול הספציפי.
למעשה, אם מעיפים את המנורות - עדיף אפילו להוציא את הכבלים הקיימים (בהנחה שאלו כבלי חשמל ולא כבל רמקול) ואם זה באמת מגיע אל מאחורי המזנון - להשחיל כבל חדש כדי להיות בטוחים.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
כן, מדובר במחברים קפיציים סטנדרטיים.ronenn1 כתב:אני שוקל את רכישת הסט עבור מערכת ק"ב בסלון.
אפשר לחבר את הרמקולים לכבלים שכבר מושחלים אצלי בקיר?...
אם יש לך שאלות נוספות שלא קשורות לפותח השרשור - אנא פתח שרשור חדש.
תודה.
לא ! אני לא מתכוון לגעת בתשתית חשמל. בפרט שאישתי לא מוותרת על המנורות (בעיניה הן יפות).uriler כתב:תיזהר עם עצות כאלה!djyorgan כתב:היי
אתה יכול להשתמש בחוט חשמל של המנורות מאחורה ולחבר את הרמקולים עם חוט חשמל
לפי דעתי יש לך הכנה לרמקולים רק שבמקום רמקול שמו לך מנורות
תבדוק לאיזה קופסא מגיעים החוטים של החשמל ואם זה מאחורי המזנון אז הסתדרת...
צריך לעקוב אחרי כל אורך הכבלים ולראות שיש להם תעלות יעודיות שלא מכילות שום דבר אחר מכבל הרמקול הספציפי.
למעשה, אם מעיפים את המנורות - עדיף אפילו להוציא את הכבלים הקיימים (בהנחה שאלו כבלי חשמל ולא כבל רמקול) ואם זה באמת מגיע אל מאחורי המזנון - להשחיל כבל חדש כדי להיות בטוחים....
האמת שאני יכולתי להעביר את החוטים דרך תשתית כבלים. זה בדיוק מה שעשיתי עם cat5 כדי לחבר בין הנתב לאקסטרימר. אבל עכשיו הצינור כבר דחוס ולהשחיל עוד 2 כבלים של רמקולים אחוריים תהיה בעיה.
בנוסף: נניח שכבר הגעתי לקיר ממול דרך תשתית כבלים.
אז רמקול אחד איכשהו אפשר לתלות בלי לכער את הקיר. אבל הרמקול השני יצריך פתרון מסובל יותר: תעלה למשל.
אולי רמקולים אחוריים אלחוטיים היו פותרים את הבעיה.
שורה תחתונה: או הצבה של כל הרמקולים ליד הטלויזיה. הבנתי שזה יהרוג את כל האפקט של קולנוע
או מקרן קול שזו פשרה הגיונית. אבל עכשיו אני אבדוק מה המחיר בחו"ל כולל משלוח ומסים, במטרה לרדת מ 2,500 ש"ח.
בסקירה של nana הם טוענים שאי אפשר להחליף את הכבלים של הרמקולים מבלי לפקר אותם.uriler כתב:כן, מדובר במחברים קפיציים סטנדרטיים.ronenn1 כתב:אני שוקל את רכישת הסט עבור מערכת ק"ב בסלון.
אפשר לחבר את הרמקולים לכבלים שכבר מושחלים אצלי בקיר?...
אם יש לך שאלות נוספות שלא קשורות לפותח השרשור - אנא פתח שרשור חדש.
תודה....
בעצם זה החיסרון היחיד שהם מצאו במוצר.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
בדקתי עכשיו שוב ואכן הגרסאות הראשונות הגיעו עם כבל מובנה ברמקולים הלוייניים, בעל מחברי RCA בקצה לחיבור למגבר.
הגרסאות החדשות יותר כוללות מחברים קפיציים סטנדרטיים (המאפשרים החלפת כבלים ואפילו החלפת רמקולים למי שרוצה).
קרא את הביקורת הזו - http://www.hometheatershack.com/forums/ ... ystem.html
הגרסאות החדשות יותר כוללות מחברים קפיציים סטנדרטיים (המאפשרים החלפת כבלים ואפילו החלפת רמקולים למי שרוצה).
קרא את הביקורת הזו - http://www.hometheatershack.com/forums/ ... ystem.html
Re: ...
אתה יכול לפרט קצת יותר......? איזה קבצים גדולים?shulidok כתב:גם 2 הסרטים שלך ב-HD אתה תשמע בדובלי... אלא אם זה קובץ בגודל 30-40 גיגה ואז האודיו יהיה מאסטר ואז לא תוכל לשמוע...
בקיצור DIVX+MKV לא תהייה בעיה...
אם הוא יוריד קבצי MKV בגודל 20 30 גיגה הוא לא יקבל סראונד?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
Re: ...
הוא מדבר על תכנים שהם לא ריפ של בלוריי אלא בלוריי מלא (כ 45 ג'יגה). תכנים כאלו מגיעים היום בד"כ עם פסקול המקודד אחד מפורמטי האודיו ה"חדשים" (כהגדרת הפורום), שהם פסי קול באיכות קידוד גבוהה יותר.cohen777 כתב:אתה יכול לפרט קצת יותר......? איזה קבצים גדולים?shulidok כתב:גם 2 הסרטים שלך ב-HD אתה תשמע בדובלי... אלא אם זה קובץ בגודל 30-40 גיגה ואז האודיו יהיה מאסטר ואז לא תוכל לשמוע...
בקיצור DIVX+MKV לא תהייה בעיה...
אם הוא יוריד קבצי MKV בגודל 20 30 גיגה הוא לא יקבל סראונד?...
במקום DTS או Dolby Digital "רגילים", מדובר בארבעה פורמטים כאשר העיקריים הם DTS HD-MA (master audio) ו Dolby TrueHD .
אם מוגדר לנגן (למשל - מזרימדיה או מחשב) להוציא את הסיגנל ב Bitstream, לא מפוענח (אפשרי רק דרך HDMI), הרסיבר יפענח את הצליל לערוצים הנפרדים.
אבל, רוב המקורות יודעים לפענח את הנתונים ברמת המקור ולהעבירם לרסיבר מפוענחים או Downsampled לקידוד "נמוך" (למשל - פסקול DTS HD-MA מכיל לרוב גם פסקול שנקרא DTS core, שהוא DTS רגיל בקצב דגימה גבוה).
ל Z5500 אין כניסת HDMI ובכל מקרה היא אינה יכולה לקבל את הסיגנל החדש לא מפוענח, אז ההגדרה צריכה להיעשות במקור.