באף מקום ברשת לא מצויין ש JBL מייצרים את הרמקולים האלו עבור HK ולכן כתבתי כמו שכתבתי. אם תוכל להוכיח לי אחרת אשמח להודות בטעותי.
ליאור
...
ומה יצא לי מזה? נראה לי שזה מטריד אותי במיוחד אם אתה מודה שטעית או לא?
...
שמע, להתווכח עם קיר הרבה יותר קל אחרי התגובה שלך...
אני לא מחפש להיות צודק כאן אני פשוט מעלה נקודה והיא נחרצות. אתה טוען בנחרצות ש JBL מייצרים את הרמקול הזה עבור HK ואני פשוט תוהה איך אתה יודע? זה פשוט מסקרן אותי, מכיוון שמה שרשמת לא כתוב בשום מקום בעולם...
ליאור
zeev78,
אתה משלם עבור עיצוב בעיקר. כש HK הוציאו את ה Sound Sticks בהתחלה רק למחשבי אפל (לפני 10 שנים) גם אז המחיר שלהם היה שערוריתי ביחס לרמקולים של מחשב. מה שנחמד מצד באג שהם תמחרו את הרמקול הזה כמו מחיר הריטייל שלהם בחו"ל 1000$
danlior
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
שליחה
LiorDrZ
אם אשאל אותך מהיכן אתה יודע כל מה שאתה יודע בחיים, האם בשניה תוכל לומר לי ולהצביע על מקור הידע?
אם אשאל אותך מהיכן אתה יודע שמדינת ישראל קמה בשנת 1948, האם תוכל לומר לי במדויק או שתצטרך לנבור באינטרנט על מנת להציג סימוכין?
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
LiorDrZ
חבר ותיק
תגובות: 1777
שליחה
אז לפי תגובתך אני אצטרך לקבל את הקביעה הנחרצת שלך וזו המילה האחרונה כי אתה פשוט יודע ואתה קבעת?
danlior
חבר מכור קשה
שליחה
LiorDrZ כתב:אז לפי תגובתך אני אצטרך לקבל את הקביעה הנחרצת שלך וזו המילה האחרונה כי אתה פשוט יודע ואתה קבעת?
...
אתה יכול לקבל או לא לקבל. סליחה אם זה לא כל כך מעניין אותי. מחר אכתוב שלרמקולים החדשים של B&W יש טוויטר יהלום. האם גם אז אצטרך להסביר מאין אני יודע זאת? אין לזה סוף..........
LiorDrZ
חבר ותיק
שליחה
כנראה שהציפיה שלי ממישהו שיש לו 5818 הודעות וניסיון רב לעמוד מאחורי המילה שהוא כותב. התבדיתי וחבל...
עזוב דני ויכוח עקר וחסר כל טעם (ועוד לא בשרשור של פיוניר ) מודה ועוזב ירוחם.
לילה טוב
ליאור
LiorDrZ
חבר ותיק
שליחה
דני,
את השאלה הלגיטימית שלי הפכת להתנצחות אישית עם ירידה לפסים אישיים ברמה מאד נמוכה ואף ילדותית. אם אתה כותב משהו בצורה נחרצת ומישהו אחר מאתגר אותך בשאלה שאיננה פוגעת או מכוונת אישית, אתה יכול לענות ולהגיב או לא להגיב. אבל במקום זה, בחרת בדרך אחרת - ירידה אישית.
דני ממש לא היה לי את הרצון "להכנס בך" או "להתנצח איתך" או "להוציא אותך קטן". (אם כך הרגשת מצטער זו ממש לא היתה הכוונה). שתדע שלא הבאתי את השאלה כמשקע אישי שהיה לי נגדך, להיפך אני לא מכיר אותך ואין לי דבר נגדך וגם לא היה לי.
אבל אתה בחרת בדרך של לרדת נמוך, בחרת לרדת לפן האישי לנסות ולצאת גדול. ואיך עשית זאת? חיפשת שירשורים שהגבתי עליהם בעבר, והגבת שם בצורה ילדותית של "הנה הכנסתי לך והראיתי לך שגם אני יודע לעשות את זה..." האם יצאת גדול בזה "שהכנסת" לי - ממש לא... להיפך יצאת קטנוני וכאדם שאינו מסוגל לקבל ביקורת. danlior כתב:
יצאת גדול ואני טעיתי. עשה לך טוב על הנשמה? הנה תמרק עוד קצת את האגו. טעיתי.
בינתיים הדבר היחיד שאני אקח מכל הפיאסקו הזה, זה החתימה שלך שלדעתי צריכה להשתנות. הוכחת כאן שהיא ממש לא רלונטית לגביך.
"זו היא דעתי האישית ויש לראות בדברי כאמת הבלעדית. ומעניין את הסבתא שלי אם אתה מאמין לי או לא"
שיהיה לך יום טוב,
ליאור
haimbl
חבר ותיק
תגובות: 1202
שליחה
danlior,
אם היינו מאמינים לכל דבר שאנשים אומרים לנו רפי גינת היה חגוג על המילה "קומבינה".
אתה לא רוצה לפרט מאיפה הגיע העובדה שציינת? זה בסדר גמור. אבל אל תתפלא כשישאלו אותך מה המקור שלך.
ד"א ידעת שמקושרים קנו את פייסבוק? תאמין לי
danlior
חבר מכור קשה
שליחה
LiorDrZ
1) עדיין לא הסברת לי מדוע שאלתי "מאין אתה יודע שפתיתים ישראלים נקראים בארה"ב יזראלי קוסקוס" יותר מגוכחת משאלתך "מאין אתה יודע ש-JBL מיצרת רמקולים עבור הארמן קארדון", בשני המקרים שנינו הבענו ידיעה שמקורה במה שאנו יודעים. בשני המקרים מי שקורא היה יכול להאמין ובמידה ולא, לחקור בעצמו את הנושא. בשני המקרים מגוחך וקטרני לבקש מהשני סימוכין לקביעתו כאילו הצד השני חייב לו משהו או צריך להוכיח משהו למישהו.
2) חבל שלא שמת לב אבל הלינק שהבאתי עם שאלה מה הענינים וקריצה הוא לינק המוכיח את טענתי (שהגעתי אילו במקרה כשחקרתי את מחיר הרמקולים בחו"ל). במקומות האחרים בעולם הרמקולים האילו, כמו אחרים שכאן נמכרים תחת המותג "הארמן קארדון", נמכרים תחת המותג "JBL"
3) לגבי שינוי החתימה שלי, אני מצדיק את החלק השני שלה כפי שהצעת, באמת מעניין את הסבתא שלי מי מאמין לי או לא ואני לא צריך להוכיח דבר וחצי דבר, אני סך הכל משתלב בשיחה בנושא שמעניין אותי. אני לא מסכים עם החלק הראשון - מעולם לא היה איכפת לי כיצד יראו את מה שאני כותב.
danlior
חבר מכור קשה
שליחה
haimbl כתב:danlior,
אם היינו מאמינים לכל דבר שאנשים אומרים לנו רפי גינת היה חגוג על המילה "קומבינה".
אתה לא רוצה לפרט מאיפה הגיע העובדה שציינת? זה בסדר גמור. אבל אל תתפלא כשישאלו אותך מה המקור שלך.
...
עכשיו יש לי שתי אופציות: או להאמין לך שמקושרים קנו את פייסבוק או להרים גבה ולבדוק זאת בעצמי. לחקור אותך ולבקש ממך להציג סימוכין לעובדה שקבעת תוך כדי שיחה ארעית יהיה קטרני וחצוף.
haimbl
חבר ותיק
שליחה
danlior כתב:
haimbl כתב:danlior,
...
עכשיו יש לי שתי אופציות: או להאמין לך שמקושרים קנו את פייסבוק או להרים גבה ולבדוק זאת בעצמי. לחקור אותך ולבקש ממך להציג סימוכין לעובדה שקבעת תוך כדי שיחה ארעית יהיה קטרני וחצוף.
...
לא מסכים.
אם בדקת בעצמך ולא מצאת תושבה. לא תשאל אותי איפה קראתי את הידיעה המרעישה? פשוט לקבל את האמירה שלי?
אני לא חושב שזה חצוף לשאול בן אדם לגביי עובדות (לכאורה) שהוא מציג.
danlior
חבר מכור קשה
שליחה
haimbl
רשמתי לפניי את אי הסכמתך לדבריי
danlior
חבר מכור קשה
שליחה
LiorDrZ כתב:
danlior כתב:לא אתפלא! שוב, מדובר ב-JBL
...
אני לא מבין מאיפה הקביעה הזו... למרות ש HK הם הבעלים של JBL אני לא חושב שהרמקולים הם של JBL כמו שההגברה ברמקולים האלו הם לא של מארק לוינסון... (HK גם הבעלים של מארק לוינסון)
...
haimbl
מן הסתם לו LiorDrZ היה שואל אותי למקור ידיעתי בצורה יפה המראה שזה באמת מעניין אותו, הייתי משיב לו יפה ואפילו עושה קצת מחקר עבורו, אבל שים לב להודעתו הראשונה. הוא בכלל לא שואל, הוא מתבטא מלכתחילה בלשון שיותר מרומזת שלא רק שאני טועה אלא שהיתה לי חוצפה בכלל להעלות טענה שכזאת...... וממשיך ושם נימוק בפי שמעולם לא העלתי.
haimbl
חבר ותיק
שליחה
danlior
אני לעומתך חושב שזאת תגובה לגיטימית אבל רק בגלל שהוא נימק את התשובה שלו.
אם הוא היה רושם: "אני לא מבין מאיפה הקביעה הזו..." יש מצב שהייתי מסכים.
מה גם שאני מניח שאתם לא באמת מכירים אז אין לו סיבה לקטול אותך
LiorDrZ
חבר ותיק
שליחה
danlior כתב:LiorDrZ
1) עדיין לא הסברת לי מדוע שאלתי "מאין אתה יודע שפתיתים ישראלים נקראים בארה"ב יזראלי קוסקוס" יותר מגוכחת משאלתך "מאין אתה יודע ש-JBL מיצרת רמקולים עבור הארמן קארדון", בשני המקרים שנינו הבענו ידיעה שמקורה במה שאנו יודעים. בשני המקרים מי שקורא היה יכול להאמין ובמידה ולא, לחקור בעצמו את הנושא. בשני המקרים מגוחך וקטרני לבקש מהשני סימוכין לקביעתו כאילו הצד השני חייב לו משהו או צריך להוכיח משהו למישהו.
2) חבל שלא שמת לב אבל הלינק שהבאתי עם שאלה מה הענינים וקריצה הוא לינק המוכיח את טענתי (שהגעתי אילו במקרה כשחקרתי את מחיר הרמקולים בחו"ל). במקומות האחרים בעולם הרמקולים האילו, כמו אחרים שכאן נמכרים תחת המותג "הארמן קארדון", נמכרים תחת המותג "JBL"
3) לגבי שינוי החתימה שלי, אני מצדיק את החלק השני שלה כפי שהצעת, באמת מעניין את הסבתא שלי מי מאמין לי או לא ואני לא צריך להוכיח דבר וחצי דבר, אני סך הכל משתלב בשיחה בנושא שמעניין אותי. אני לא מסכים עם החלק הראשון - מעולם לא היה איכפת לי כיצד יראו את מה שאני כותב.
...
דני,
נסכים שלא להסכים וזה בסדר גמור מבחינתי. שוב פעם הכוונה בשאלה שלי לא היתה אישית נגדך והיתה רחוקה מאד מלפגוע בך חלילה, וחבל שכך הבנת. בדיון בפורום צריך לקרוא, להבין, לכבד את האחר ודעתו ואז להגיב בצורה עניינית. אבל הבעיה היא שתגובתך היתה אישית וגם ילדותית. ירדת ממש נמוך חביבי ועד אתמול בלילה תפסתי ממך מישהו עם ידע נרחב ששווה לקרוא את הודעותיו ושתורם לפורום. חבל שהתדרדת לרמה שכזו.
לא באתי לחנך אותך, ואני מכבד את דעותיך שמעניין את הסבתא שלך... אך דע גם לכבד את דעתם של אחרים מבלי לרדת לרמה אישית.
אם פגעתי בך סליחה זו ממש לא היתה הכוונה שלי.
ליאור
נ.ב
לגבי ה Israeli Couscous אני ממליץ לך בפעם הבאה שאתה ב NY ללכת למסעדת בריאות בווילג' אתה תופתע מכמות הסלטים והמתכונים בהם משתמשים ב Israeli Couscous ובעיקר מהחיטה המלאה. הפתיתים שלנו מוגדרים שם כמזון בריאות...
Catskinner
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
שליחה
הפתיתים שלנו מוגדרים כמזון בריאות? איך משהו שגרם לי לכל כך הרבה יסורים בצבא ותרם כל כך הרבה להיווצרות גזי חממה יכול להיות מסווג כמזון בריאות???
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
haimbl
חבר ותיק
שליחה
Catskinner כתב:הפתיתים שלנו מוגדרים כמזון בריאות? איך משהו שגרם לי לכל כך הרבה יסורים בצבא ותרם כל כך הרבה להיווצרות גזי חממה יכול להיות מסווג כמזון בריאות???
...
כשאתה כל היום אוכל ג'אנק פוד גם קציצות כלב נחשבות לאוכל בריאות