טיפים וטריקים
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
הסלסלה הכפולה מכילה יותר מפי-2 שטח פנים של חורים, ולכן עוברים דרכה יותר מים.
חד-משמעית צריך לחלוט ב-25 שניות, לא חשוב אם זה כפול או בודד. 60 מ"ל קפה שזורם במשך 40 שניות הוא פשוט שרוף לגמרי (כי הוא זרם לאט לאט בטיפות).
חד-משמעית צריך לחלוט ב-25 שניות, לא חשוב אם זה כפול או בודד. 60 מ"ל קפה שזורם במשך 40 שניות הוא פשוט שרוף לגמרי (כי הוא זרם לאט לאט בטיפות).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- shtud
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1591
גם לטעמי
- Kerenfood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- hosq
-
- כתב קפה

- תגובות: 5016
האמת שזה לא חד משמעית בכלל, ואף רחוק מזה.moti_r כתב:הסלסלה הכפולה מכילה יותר מפי-2 שטח פנים של חורים, ולכן עוברים דרכה יותר מים.
חד-משמעית צריך לחלוט ב-25 שניות, לא חשוב אם זה כפול או בודד. 60 מ"ל קפה שזורם במשך 40 שניות הוא פשוט שרוף לגמרי (כי הוא זרם לאט לאט בטיפות)....
התקן להכנת אספרסו בא לתת מכנה משותף, דרך בטוחה שהליכה בה תתן תוצאה טובה ועקבית, כמעט עם כל מכונה.
אבל זה לא אומר שבמכונה ספציפית, או עם תערובת ספציפית, אי אפשר לחרוג מהכללים האלו.
יש כתבה מאוד מעניינת בנושא ב HB, שאני לא מצליח לאתר, בה הכתב מדגים איך במכונה שלו בלחץ משאבה מסויים (נדמה לי 8 באר) ובטחינה ודחיסה מסויימים הוא מוציא ריסטרטו מושלם שמטפטף כמעט דקה. ובאופן עקבי.
אז איך יודעים מה לעשות? קודם כל צריך לשאוף לחלוט לפי התקן כדי להבין מנה טובה מהי. אח"כ, בגדול, לא לפחד לנסות דברים, ולהסתמך קודם כל על חוש הטעם בבחינת התוצאה.
המאמר הבא, באנגלית, לא ארוך ומסביר יפה את הגישה, מומלץ מאוד:
http://www.home-barista.com/forums/are- ... -t261.html
- shtud
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1591
מסכים עם כל מילה, רק אולי כדאי לפני שמתחילים, לשתות כמה כוסות קפה אצל בריסטה רציני, ורק אז לעבוד לפי מה שאמרת.
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
בקרבל שוטים יוצאים טוב בטפטוף של 40 שניות לפחות
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

זה שיש מישהו ב-HB שמראה שאפשר, וזה שבקרבל הממונפת אפשר, זה לא אומר שכהנחיה זה נכון לחלוט אספרסו כפול ב-40 שניות.
אתם כולכם מוזמנים אלי הביתה, להראות לי איך אתם חולטים עם אניטה אספרסו כפול מטפטף ב-40 שניות שהוא לא שרוף לגמרי.
אתם כולכם מוזמנים אלי הביתה, להראות לי איך אתם חולטים עם אניטה אספרסו כפול מטפטף ב-40 שניות שהוא לא שרוף לגמרי.
- קרמריקה
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 4098
מאוד הגיוני שזה תלוי מכונה, אבל זה גם תלוי קפה. אני זוכר שאחד השוטים המוצלחים הראשונים שלי בגאג'ה (מוצלח לפי הסטנדרטים שלי דאז), היה גוואטמלה חד זני עם טחינה דקה מדי ויותר מדי קפה בסלסלה שזלג לאיטו במשך כ-45 שניות. לא היה שרוף, והיה מאוד מאוד טעים.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe