טיפים וטריקים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

הסלסלה הכפולה מכילה יותר מפי-2 שטח פנים של חורים, ולכן עוברים דרכה יותר מים.

חד-משמעית צריך לחלוט ב-25 שניות, לא חשוב אם זה כפול או בודד. 60 מ"ל קפה שזורם במשך 40 שניות הוא פשוט שרוף לגמרי (כי הוא זרם לאט לאט בטיפות).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591

שליחה

גם לטעמי

Kerenfood
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902

שליחה

תודה לכם על ההסבר זה נשמע הגיוני עכשיו .

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

moti_r כתב:הסלסלה הכפולה מכילה יותר מפי-2 שטח פנים של חורים, ולכן עוברים דרכה יותר מים.

חד-משמעית צריך לחלוט ב-25 שניות, לא חשוב אם זה כפול או בודד. 60 מ"ל קפה שזורם במשך 40 שניות הוא פשוט שרוף לגמרי (כי הוא זרם לאט לאט בטיפות).
...
האמת שזה לא חד משמעית בכלל, ואף רחוק מזה.
התקן להכנת אספרסו בא לתת מכנה משותף, דרך בטוחה שהליכה בה תתן תוצאה טובה ועקבית, כמעט עם כל מכונה.
אבל זה לא אומר שבמכונה ספציפית, או עם תערובת ספציפית, אי אפשר לחרוג מהכללים האלו.
יש כתבה מאוד מעניינת בנושא ב HB, שאני לא מצליח לאתר, בה הכתב מדגים איך במכונה שלו בלחץ משאבה מסויים (נדמה לי 8 באר) ובטחינה ודחיסה מסויימים הוא מוציא ריסטרטו מושלם שמטפטף כמעט דקה. ובאופן עקבי.
אז איך יודעים מה לעשות? קודם כל צריך לשאוף לחלוט לפי התקן כדי להבין מנה טובה מהי. אח"כ, בגדול, לא לפחד לנסות דברים, ולהסתמך קודם כל על חוש הטעם בבחינת התוצאה.
המאמר הבא, באנגלית, לא ארוך ומסביר יפה את הגישה, מומלץ מאוד:
http://www.home-barista.com/forums/are- ... -t261.html

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591

שליחה

מסכים עם כל מילה, רק אולי כדאי לפני שמתחילים, לשתות כמה כוסות קפה אצל בריסטה רציני, ורק אז לעבוד לפי מה שאמרת.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

בקרבל שוטים יוצאים טוב בטפטוף של 40 שניות לפחות
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

זה שיש מישהו ב-HB שמראה שאפשר, וזה שבקרבל הממונפת אפשר, זה לא אומר שכהנחיה זה נכון לחלוט אספרסו כפול ב-40 שניות.
אתם כולכם מוזמנים אלי הביתה, להראות לי איך אתם חולטים עם אניטה אספרסו כפול מטפטף ב-40 שניות שהוא לא שרוף לגמרי.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

מאוד הגיוני שזה תלוי מכונה, אבל זה גם תלוי קפה. אני זוכר שאחד השוטים המוצלחים הראשונים שלי בגאג'ה (מוצלח לפי הסטנדרטים שלי דאז), היה גוואטמלה חד זני עם טחינה דקה מדי ויותר מדי קפה בסלסלה שזלג לאיטו במשך כ-45 שניות. לא היה שרוף, והיה מאוד מאוד טעים.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

:roll:

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”