רובוסטה בתערובת.. כן/לא ?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #21 

לדעתי אוגנדה יש לה הכי פחות טעמי לוואי - תנסה 15% בתערובת מה כבר יש להפסיד? יכול להיות שתאהב כי קפוצ'ינו גם ככה קצת מסתיר טעמים ופותח אחרים אז עם רובוסטה זה אולי יהיה לך אפילו יותר טעים - אין לדעת.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #22 

בשנתיים -שלוש אחרונות מזג האויר פגע ביבול קפה בפאפוע. הפגיע היתה כמותית ואיכותית כאחד. כך שPNG של היום(גם של אמיגו וגם של אווא) זה לא אותו הדבר שאנו זוכרים לפני שנתיים שלוש..
eliel אם אתא רוצה לשחק אם רובוסטה(ולהרגיש ותה) , כמו שהמליץ מוטי לא פחות 30 אחוז, כשה אתה מערבב בתערובת השבועית שלך 10-15 אחוז רובוסטה. אין שום סיכוי שזה מה שתקבל בכוס..במנה אחת יהיו לך 1 אחוז רובוסטה ובשניה 20 אחוז. ואיך תדע להחליט אם אתה אוהב את זה?

אני לא חסיד של רובוסטה,למרות שמלבאר נותן משהו מעניין. ואני משאיר אותה ולחברות קפב להוזלה של תערובות...
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 30/12/2010 16:02, נערך 2 פעמים בסך הכל.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #23 

לא יודע מה התובנות שלכם לגבי סידאמו אבל לטעמי (לפחות זה הנמכר באמיגו) הוא ממש ייני-חמוץ ואם מוסיפים ממנו אז שמים ממש ממש מעט אחרת הוא מחמיץ את כל התערובת.

ה PNG של אמיגו לא רע אבל בהחלט לא מזכיר שום שוקולד, אם כבר אני מסכים עם מוטי שהימן הכי קרוב לזה ובהחלט מדובר באחד הזנים הטעימים והמשובחים שיש (ויחד עם סומטרה יאם יאם :) ).

הרובוסטה הכי נורמאלית שטעמתי היא המונסון מלאבאר, אמנם היא מאוד חזקה ודומיננטית אך עדיין היא איכותית וטעימה יותר.

לא צריך רובוסטה, שם סומטרה במקום ...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #24 

יש מקונגו אחלה רובוסטה. כמעט אפשר לשתות נקי, עובדת מעולה למי שאוהב את הנוכחות של הרובוסטה בלי טעמי הלוואי הפחות טובים.

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #25 

בקשר ל PNG
אמנם לא 'קליה עצמית', אבל PNG ששתיתי בשבועיים האחרונים הרגיש מאד טוב - טעם 'אגוזי' בעיקר, עם חמיצות עדינה ומרירות עדינה. לא הרגיש לי מספיק טוב כעצמאי, אבל כמשהו שיכול להיות טוב בתערובות.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”