goodoffer כתב:Metheny כתב:לפי החתימה של מרטין "יש 10 ......"
אז אני מאלה שלא יודעים בינארית וכניראה גם "דיביאלית"
כל החישובים הנ"ל אינם ברורים לי אני חושב שאולי כדאי לכתוב מאמר המתחיל ממש מהבסיס .
יוסי אולי תאמץ את הבקשה .
רצוי שששהסבר היה גם לכאלה שלא גמרו בטכניון אלקטרוניקה והגברה .
היכול להיות שרק אני לא מבין ....... ? ...
בגלל זה המלצתי על יצירת תוכנה - גם אני לא מומחה בתחום.
הבנתי את ההיגיון מהבחינה המתמטית אבל אני לא מתמצא
במושגים שמוזכרים פה ולכן אני לא מבין את התשובה במאה אחוזים.
...
לדעתי יש במאמרי הפורום, כולל אחד המאמרים לא מזמן המסביר מערכות שמע, נכנסו לנתונים הללו.
כאשר אנחנו שומעים צלילים, מסתבר שהסקלה של השמיעה שלנו מכילה טווח ענקי של עוצמות. אנו בקלות מזהים הבדלי עוצמה של 1 למליון. הטבע או גוד ברא אותנו כך שנוכל לשמוע רשרוש קל בשיח ונמלט מהנמר, ורעם בשמיים לא יגרום לנו נזק.
כאשר צריך לטפל בהבדלי מתחים של עשרות ומאות אלפים - למשל ה- CD יכול לטפל ביחס מתחים של משהו של 1 ל 60000, וב הקלטות של 24 ביט מדובר בהבדלי מיליונים.
אזי מתימטית אנו מחשבים זאת ביחידות לוגריתמיות. (חפש באינטרנט הסבר אם לא למדת או שכחת)
אנו מגדירים את קצה הסקלה כ- 1 (שהוא 100 אחוז) ומחשבים (הספק) על ידי מדידת הערך התקבל לאחר שהורדנו את הווליום. מחלקים את התוצאה ב ערך המקסימום.
דוגמא: הספק המגבר המקסימלי שהוא יכול לתת 130 ואט, ומדדנו לאחר הנחתה 13 ואט.
היחס יתן לנו 0.1. לא תמיד הערכים עגולים לכן באקסל אנו יכולים עכשיו להוציא לוגריתם כלהלן לפי דוגמא -
(log(13/130= במילים - לוג של 13 חלקי 130. התוצאה תהיה מינוס 1. יחידה זו נקראת בל. בגלל שהיחידה הלוגריתמית בל מצמצמת יחס של אחד למיליון לסקלה מ0 עד 6, אנו מכפילים את התוצאה ב- 10 ומקבלים מינוס 10 (מהחישוב בדוגמא) או למיליון מ0 עד מינוס 60 דציבל (דצי - עשירית)
בגלל התכונה העיקרית של הלוגריתמים, ניתן לבצע הערכות למי שהוא דג במי ה- ד"ב בקלות כי במקום כפל י=וחילוק יש חיסור וחיבור, וזוכרים את היחסים המקובלים.
השיטה הלוגריתמית לא סתם הוכנסה בכדי נוחיות החישוב כי היא מאוד מתאימה להתנהגות האוזן, ולכן כפתורי ווליום מבקרים את העוצמה על פי עקומה לוגריתמית.
לכן תמיד כאשר יש נתון בד"ב זהו יחס בין שני מספרים.
כאשר אני אומר שהמגבר מספק 140 ואט, זהו ערך מוחלט בלתי תלוי
כאשר הווליום מציג בתצוגת הרסיבר מינוס 25 ד"ב, השאלה מהו האפס? כי במקור היו שני ערכים ואם אוכל להעריך מהו האפס, אוכל לחשב כמה זה 25-
בבדיקה שבצעתי ב 3806 וב AX4 , זה נראה כערך שבסביבות ההספק שהיצרן נקב, על 8 אוהם. זה היה האפס.
בשביל לסבך מעט עוד אז בעצם הווליום במגבר רק משנה את הגברת המתח. ומצב 0 זהו מצב ההגברה שמוציאה את מקסימום ההספק, כאשר מכניסים לרסיבר 2 וולט או בדיסק המחובר דיגיטלית מנוגן קטע עם "פול" ביטים.
הווליום יכול להגביר יותר - אם תבדוק לכל רסיבר יש רגישות כניסה ב- CD אנלוגי משהו כמו רבע וולט. אז אם תגביר את הווליום יוצג לך פלוס 18 ד"ב שמשמעו שאם ה- CD יוציא 2 וולט, המגבר ינסה לספק 1000 ואט.
אז ווליום יש, אבל הספק יש רק מקסימלי, ואי אפשר להוציא יותר, רק אולי לשרוף אותו.
ומכאן אני מסיק שאם הווליום אצלך יהיה 20- או 15- אתה יכול לחשב באיזה עוצמה אתה שומע.