מחפש המלצה לשדרוג - מגבר לקולנוע ביתי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #21 

theezway כתב:הרסיבר הנוכחי שלך, גם אם אינו בשורה הראשונה, כפי שבעבר היה, אינו מיושן ולמעשה החידוש היחיד, שהוא יותר מגימיק מאז, הוא רום קורקשיין וגם זה בחלק קטן מהרסיברים.

יש היום יופי של רסיברים, אבל ככל שתשקיע יותר כסף באחד מהם - יותר יכאב לך הלב כשעוד שנה+ הוא יהיה מיושן ביחס לרסיברים שיצאו עם פורמטי הסאונד החדשים.
...
חבל לך על הזמן.
איכות פינוח DD ו-DTS שלו רחוקה מלהיות מזהירה.

אפשר לקבל תוצאות טובות יותר משמעותית.

לגבי השקעה ופורמטים חדשים - מי שמחפש השקעה פיננסית לעתיד - מה יש לו לחפש בהובי הזה?

theezway
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2344
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

לא מסכים עם דבריך CROC

שליחה #22 

יש הרבה דרכים לשדרג את הסאונד בתקציב נתון. מה שאני אומר זה שהיום חבל להשקיע תקציב גדול ברסיבר, היות ואותו, בניגוד לרכיבים אחרים (רמקולים, נגן CD, פאוור) יצטרך ככל הנראה להחליף בעוד שנה/שנתיים כדי לנצל את ההתקדמויות המהותיות שיעשו.

הרסיבר שלו כבר בן לא מעט שנים, מה שמלמד אותי, שהוא לא אחד שרץ להחליף מוצרים כל שני וחמישי. זה שHOBY שלנו אינו יודע שובע ותמיד יש רעב לשדרוגים, לא אומר שלא צריך לעשות אותם בשכל.

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #23 

אמרת שהרסיבר שלו בסדר גמור וחוץ מ-RC לא היו חידשוים.

עכשיו נזכרת?

אז זהו - הרסיבר שלו מבחינת פיענוח DD ו-DTS פשוט צולע.

לגבי מה מביא תוצאה גדולה יותר ב-X כסף - זה לא היה הדיון בכלל.

מבחינתי אם במקור הכנסת *** והעלמת חלק מהצליל - שום פרטי ציוד בשרשרת שבא אחרי זה כבר לא יעזור.

ולגבי ניתוח פסיכולוגי.................
אני תמיד מעדיף פשוט לשאול את הבן אדם במקום להתחיל בניחושים :D

גנאדי

LiorDrZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

תודה לכולם, קניתי את ה 3806

שליחה #24 

אחרי חיפוש ושמיעה של מגברים ירדתי מהאופציה לשלם יותר $$ על High End ובסוף הלכתי על האופציה של ה 3806 .
מבחינת הבדלים בין ה AX1 לדנון:
יש הבדל בסטריאו, שם לימאהה יש יתרון בכל מה שקשור לחום של הצליל ולעומק הצליל שהרמקול שלי הפיק ממנו, לעומת הדנון. וזאת למרות שהדנון (על הנייר) חזק ממנו בהגברה.
הדנון מתחמם הרבה יותר מהיאמהה שהיה בנוי טוב יותר מהדנון.
בכל מה שקשור לקולנוע ביתי, הדנון טוב יותר מה AX1 ב DTS וגם ב DD. אך בכל מה שקשור ל DSP לימאהה היה יתרון טוב יותר. ה DSP שיש לדנון פשוט לא זה....
השיפור המאד משמעותי מבחינתי הוא ה DTS NEO וה DPL IIx ועכשיו שאני צופה בקבצי DiVX הסרטים נשמעים אחרת.

בעודף שנחסך קניתי גם סאב Velodyne SPL-1000R שיגיע מחר וישלים את החבילה.
(רחמי על השכנים... :) )
עכשיו מה שנותר לי זה למצוא את ה Sweet Spot מבחינת כיוונונים ו RC, כי מהתוצאות הראשונות שלי עם ה RC של הדנון הייתי דיי מאוכזב. למי שיש טיפים וטריקים אשמח לשמוע עליהם.
תודה לכולם על העצות, בתור משתמש חדש פה אני מאד נהנה לקרוא ולהחכים זה יופי של פורום תמשיכו כך (Y)
ליאור

nvinyl66
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 826
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #25 

תתחדש. נראה לי שעשית בחירה נכונה, להשקיע עכשיו בדגם עילי לגמרי נראה לי בעייתי, בגלל פורמטי הסאונד שיצאו עוד שנה שנתיים.
אם תרצה לשדרג את הצליל לאודיו בסטריאו, תוכל תמיד לקנות מגבר פאור טוב לשני הערוצים הקדמיים. זה ישפר את הצליל הרבה יותר מלהחליף ל 4807 (לא טעות...).
תהנה.
נועם

SARAS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 931
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #26 

היי ליאור ערב טוב
כבעליו הגאים של מגבר ימהה DSPAX1 מזה כ-5 שנים ,גם אני שוקל לאחרונה לשדרגו לרסיבר מתקדם יותר מבחינת פיצ'רים וכו'.
מתגובתך ומהערותיך הראשונות אני מרגיש בין השורות שאתה לא יוצא מגדרך לגבי ה-3806 האם אני צודק?נכון שחסכת כסף לקניית סאב מעולה של VELODINE אך אני חש שברמת הסאונד השיפור של הדנון הוא לא משמעותי יחסית לימהה שהיה לך אם בכלל.
קראתי בתחילת הת'רד שגם לך היה DSPAX1 במשך שנים ואני מבין שאהבת את גוון הצליל שלו (אחרת היית משדרגו מזמן לא?)לא ברור לי מדוע הלכת דווקא על דנון ולא ניסית לשמוע גם רסיברי ימהה מדגמי 4600/2600 שלדעת כולם מדובר ברסיברים מעולים (גם אני האזנתי להם ומצאתי שהם לי נשמעים טוב יותר מהדנון שקנית לבסוף ובוודאי שמתקדמים יותר מה-DSPAX1 וכל זה ברמת מחיר שפויה).
אשמח באם תשתף אותי לגבי החלטתך דווקא לכיוון הדנון
תודה
!!! SARAS JASIKEVICIUS
THE ALL TIME GREATEST

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #27 

תתחדש !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

LiorDrZ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

SARAS

שליחה #28 

מקריאה חוזרת של ההודעה שלי, אכן נשמע כאילו שאני לא מרוצה מהקניה שלי אך לא כך הדבר. אני עדיין בשלב חיפוש ה Sweet Spot של המערכת וזה כולל גם להתרגל לסאונד אחר, שהרסיבר הזה מפיק מהרמקולים שלי לעומת ה AX1 . אני יכול לציין שעברתי את אותה הרגשה, ששדרגתי את היאמהה 2095 ל A1 ומשם ל AX1 .בכל פעם ששדרגתי הייתי צריך להתרגל לסאונד אחר ולתוצאה שונה שהרמקולים שלי הפיקו מהרסיברים האלו, ואכן הייתי מאד מרוצה מה AX1 לתקופה מאד ארוכה ולכן לא שדרגתי.
הסאונד של הדנון בסטריאו מצויין. ובמצב Pure עולה על הסאונד של היאמהה ברמת הפירוט, אך יש הבדל בין הסאונד שהיה לי עם ה AX1 לסאונד שהרמקולים שלי מפיקים מהדנון. ההסאונד של היאמהה היה חמים יותר והרמקולים שלי ירדו נמוך יותר וזה כנראה בגלל שההגברה ב AX1 הייתה איכותית יותר. בסיכומו של דבר ההבדלים לא כאלו משמעותיים, ואני פשוט צריך להתרגל לסאונד החדש של הדנון אחרי 5 שנים של היאמהה.
ההבדלים בין ה AX1 לדנון בכל מה שקשור לקולנוע ביתי, הם בהחלט מהותיים בכל מה שקשור ל DTS ול DD. הדנון עולה על היאמהה הישן בכל פרמטר נתון. (CROC צדקת..)
איכות הבניה של ה AX1 לעומת הדנון והיאמהה 4600 עולה עליהם בכמה רמות. ופה באמת מורגש ההבדל בכל מה שקשור לאיכות החיבורים של הרמקולים, החיבורים האנלוגיים ורמת הקירור של הרסיבר. הדנון מתחמם הרבה יותר מהיאמהה וזה כנראה בגלל שהיאמהה היה בנוי טוב יותר.
שמעתי את ה 4600, והוא אכן היה מרשים. אבל הוא לא "הפיל" אותי ולא הרגשתי שיש הבדל של שמים וארץ בין ה AX1 ל 4600, וההבדלים בינו לבין ה3806 לא היו כאלו גדולים. את ה 2600 לצערי לא שמעתי ואין לי חוות דעת עליו קראתי עליו הרבה, ואכן המפרט נראה מרשים וגם הביקורות. הרסיבר היחיד שבאמת הרשים אותי, היה ה Z9 של יאמהה שהיה מדהים. אבל ההשקעה של 23K לא הייתה נראית לי שווה כלכלית.
בסך הכללי הדנון נבחר בגלל יחס עלות \ תועלת. קיבלתי שידרוג טוב מאד למערכת הק"ב שלי, האיכות של הדנון לא נופלת מהיאמהה רק מצריכה התרגלות ואני מניח שבעוד כמה שבועות אני אני אתרגל לסאונד שלו. שכחתי גם לציין ששדרגתי את הסנטר שלי לסנטר של Acoustic Energy כדי שיתאים לקדמיים שלי ולכן המערכת שלי נשמעת קצת שונה ממה שהיא הייתה עד לפני שבועיים. ויש שיפור משמעותי ביכולת של הסנטר החדש לעומת ה B&W שהיה לי.
לסיכום SARAS ההבדלים בין הרסיברים ברמות ה 10K זניחים. הדנון והיאמהה נשמעים כמעט אותו דבר עם יתרונות לכאן ולכאן, ופה נכנס לדעתי הגורם האישי מה עושה לך את זה יותר. הבחירה אכן הייתה קשה, אך בסוף בחרתי את הרסיבר שנתן לי את התוצאה הכי טובה ביחס לכסף שהשקעתי.
ליאור

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #29 

ליאור מזל טוב ותתחדש!!!
הייתי אומר שעברת דרך מיוחדת ולא שגרתית באופן המעבר בין הרסיברים שלך.
תקרא את המאמר של עופר לגבי ה4306 ותכוון לפי ההוראות שכתובות במאמר את
ה ROOM CORRECTION

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... =0&thold=0

תשיג תוצאות מעולות
ישראל

חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #30 

ליאור, מזל טוב.
גם לפי דעתי הרסיבר שקנית יענה לכל דרישותך.
אותי מעניין לדעת מה תהיה ההתרשמות שלך מהסאב של velodyne.
תתחדש ותהנה. (Y)
גיל בכר

SARAS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #31 

היי ליאור
תודה רבה על התייחסותך הרחבה לגבי השידרוג שביצעת ולגבי כל הלבטים שליוו אותך במהלך השידרוג.
אני באופן אישי לא אוהב/יכול להסכים לעובדה "שאני צריך להתרגל לסאונד"שוב אני מדבר בשם עצמי ,כל דבר שאני קונה (לא רק רסיברים) או שהוא מרשים אותי מהתחלה ואני מתלהב ממנו ואז לרוב אני רוכש אותו,או שפשוט אם אני מתלבט,צריך להתרגל ועוד מינוחים כאלה שעולים בראשי אני פשוט מוותר על המוצר ועובר הלאה.
במקרה של קולנוע ביתי זה מאוד פשוט בעיני -אני שומע מגוון של רסיברים ורמקולים (רצוי כמובן עם רמקולים שלי) ותאמין לי שברגע שאני שומע משהו איכותי אני מייד מזהה אותו כנ"ל לגבי המקרה של הימהה 4600/2600.הרסיברים הללו אמנם לא בנויים כמו ה-AX1 אבל הסאונד שלהם מייד מצא חן בעיני בכל קנה מידה וזהו פשוט נתפסתי....אם אשדרג את הרסיבר שלי סביר להניח שזה יהיה אחד מהדגמים הנ"ל.במקרה של ה-3806 בהחלט רסיבר מצוין אך בעיני (עם רמקולי פאראדיים סטודיו 40 - כמו שלי יש) הוא נשמע פחות טוב מהימהה.
בכל מקרה תתחדש ותהנה (Y)
!!! SARAS JASIKEVICIUS
THE ALL TIME GREATEST

SARAS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

מחיר 3806

שליחה #32 

נ.ב. ליאור ו/או כל חבר אחר בפורום שרכש לאחרונה את ה-3806,מישהו יכול להגיד לי מה המחיר הטוב ביותר שניתן להשיג את הרסיבר הנ"ל?
!!! SARAS JASIKEVICIUS
THE ALL TIME GREATEST

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”