שאלה שלא נגמרת, הגדרת רמקולים כ large או small

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

LiorDrZ כתב:[left]Here's a good explanation of LFE+Main vs LFE that I found in the Audyssey thread:

Mains - Large
Sub - LFE
In this setup, the mains run full-range, no bass is redirected to the sub from the L/R channels. The sub only gets the LFE channel. The crossover setting in this setup is ignored.

Mains - Large
Sub - LFE+Mains
In this setup, the mains run full-range as before, the sub gets the LFE channel. However, in this arrangement the frequencies below the mains crossover setting are sent the mains AND the sub. This is the so-called "double bass."

Mains - Small
Sub - LFE or LFE+Mains doesn't matter
Here, the mains only play frequencies above whatever their crossover is set to. Anything below the crossover is redirected to the sub. The sub plays the LFE channel and the redirected bass from the mains regardless of what you set it to.[/left]

אני הגדרתי את כל הרמקולים שלי כקטנים למעט הקדמיים והסאב מוגדר כ Sub - LFE+Mains
...
בדיוק שלושת המצבים שתארתי רק במקום בעברית באנגלית :lol:

אני משתמש בשלושתם לפי הצורך באותו הרגע.

shapin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840

שליחה

יש בעיה אחרת אבל בלהגדיר זאת כך (SUB-MAINS+LFE), לרוב יש הבדל בין הסאב לרמקול ועוד שינויים כמו מהירות הדרייבר, הספק, נצילות וכו'...

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208

שליחה

לדעתי רמקולים טאוורים קדמיים יש להגדיר ב LARGE .

סנטר ואחוריים מומלץ SMALL גם כשמדובר ברמקולים גדולים .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10128

שליחה

9000es כתב: ואחוריים מומלץ SMALL גם כשמדובר ברמקולים גדולים .
...
כי?
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497

שליחה

9000es כתב:לדעתי רמקולים טאוורים קדמיים יש להגדיר ב LARGE .

...
למה איציק ?
אדם קונה רמקול רצפתי פול ריינג ' ואז חותך אותו ,? מה ההגיון אז שייקנה סאטליטים .

אני נהנה לשמוע את הקדמיים שלי שמשחררים באס לאוויר בלי שום קשר לסאב .
במוסיקה אצלי הסאב לא עובד בכלל , אבל בסרטים למה לסרס רמקול קדמי
כנ''ל סנטר
נערך לאחרונה על ידי bossgt6 ב 06/12/2010 15:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

...
וכי למה ? עובדה שישנן 3 אופציות למשחק בעסק הזה האם תמיד האופציה שתארת היא הטובה ביותר? לא נתקלת במצבים ששתי האופציות האחרות נתנו תוצאה טובה יותר? מוזר :roll:

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442

שליחה

...
שלום איציק (f)

אני חושב שכל מקרה לגופו...

נכון, בהחלט רמקולים אחוריים מבחינת מיקומם ומרחקם, גודלם הפיזי רצוי להשלימם עם תחום נמוך המגיע מסאב...
אך אם מדובר על רמקולים בעלי תחום נמוך איכותי, עשיר ומודגש...
השילוב עם סאב יכול להיות מצויין אך ישנה האפשרות שדווקה כרמקולים בעלי full range עם יישמעו טבעי יותר...ומצד שני עם תוספת באס, יינתן תחושה של over bass...ולעיתים זה ייתן תחושה של חניקה וסתימות בצליל בחזיתות הסראוונד...

נתקלתי בלא מעט מערכות...שהשתמשו ברמקולים רצפתיים איכותיים ביותר גם כ-BACK וגם כ-SIDE...
התוצאה עם שילוב באס..דרך סאב..דווקה נתנה תוצאה הפוכה והיא "גימדה" את החוויה ולא "העצימה"...מכייוןן שתחום שלם "נלקח" מהם...הסאונד הפך לצר יותר ובהיר יותר ואפילו חסר מאוזן...גם כשהסאב כביכול השלים את החוויה, כאשר הם הוגדרו כ-full range הסאונד הפך למלא יותר ונעים יותר...ואף תלת מימדי יותר...

שוב כל מקרה לגופו...כך אני מאמין לפחות...

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

itay123 כתב:

...
שלום איציק (f)

נכון, בהחלט רמקולים אחוריים מבחינת מיקומם ומרחקם, גודלם הפיזי רצוי להשלימם עם תחום נמוך המגיע מסאב...אך אם מדובר על רמקולים בעלי תחום נמוך איכותי, עשיר ומודגש...
השילוב עם סאב יכול להיות מצויין אך ישנה האפשרות שדווקה כרמקולים בעלי full range עם יישמעו טבעי יותר...ומצד שני עם תוספת באס, יינתן תחושה של over bass...ולעיתים זה ייתן תחושה של חניקה וסתימות בצליל בחזיתות הסראוונד...

נתקלתי בלא מעט מערכות...שהשתמשו ברמקולים רצפתיים איכותיים ביותר גם כ-BACK וגם כ-SIDE...
התוצאה עם שילוב באס..דרך סאב..דווקה נתנה תוצאה הפוכה והיא "גימדה" את החוויה ולא "העצימה"...מכייוןן שתחום שלם "נלקח" מהם...הסאונד הפך לצר יותר ובהיר יותר ואפילו חסר מאוזן...גם כשהסאב כביכול השלים את החוויה, כאשר הם הוגדרו כ-full range הסאונד הפך למלא יותר ונעים יותר...ואף תלת מימדי יותר...

...
לא הבנתי את הקשר- המידע שמגיע לאחוריים כמו שאני מבין הוא גם ככה בתחום הגבוה , ז''א אין קשר בכלל בין הסאב לבין האחוריים
אם תגדיר אותם small רק תסרס עוד יותר את מה שכוון להם מלכתחילה שזה גם טווח צר מראש

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

bossgt6 כתב:
itay123 כתב:

...
שלום איציק (f)

נכון, בהחלט רמקולים אחוריים מבחינת מיקומם ומרחקם, גודלם הפיזי רצוי להשלימם עם תחום נמוך המגיע מסאב...אך אם מדובר על רמקולים בעלי תחום נמוך איכותי, עשיר ומודגש...

...
לא הבנתי את הקשר- המידע שמגיע לאחוריים כמו שאני מבין הוא גם ככה בתחום הגבוה , ז''א אין קשר בכלל בין הסאב לבין האחוריים
אם תגדיר אותם small רק תסרס עוד יותר את מה שכוון להם מלכתחילה שזה גם טווח צר מראש
...
boss...

האחוריים כמו הקדמיים מקבלים את אותו תחום דינאמי ואת אותו תווח תדרים(בפוטנציאל) 20hz -20khz...מקבלים איפורמציה זהה מבחינת המשקל...
לכן הסאב יכול להשלים בהחלט גם את תדרי הסראוונדים.
המידע שמגיע לאחוריים כמו שאני מבין הוא גם ככה בתחום הגבוה , ז''א אין קשר בכלל בין הסאב לבין האחוריים
...
מידע זה שהבאת הינו שגוי...

גם הסראוונדים כמו החזית הקדמית מקבלים FULL RANGE

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ממתי מידע שמיועד לרמקולים אחוריים מקבל השלמה דרך הסאב ?
זה חדש לי לגמרי
full range זה משהו אחר , אני מדבר על מה שמגיע בסרט עצמו , אתה טוען שבסרטים אתה שמעת לדוגמא 28 HZ בקטעים מסוימים מרמקולים אחוריים כאשר היה להם את היכולת הזו
???

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

bossgt6 כתב:ממתי מידע שמיועד לרמקולים אחוריים מקבל השלמה דרך הסאב ?
זה חדש לי לגמרי
full range זה משהו אחר , אני מדבר על מה שמגיע בסרט עצמו , אתה טוען שבסרטים אתה שמעת לדוגמא 28 HZ בקטעים מסוימים מרמקולים אחוריים כאשר היה להם את היכולת הזו
???
...
boss

נא בדוק סרטים:

TERMINATOR 2
2012
300
הנסיך הפרסי
צעצוע של סיפור 3
מלחמת הכוכבים
שר הטבעות
שודי הקריביים...

בסרטים אילו, פיצוצים, מטוסים, יריות, כלי תחבורה
עוברים מרמקול לרמקול מהחזית לצד ולאחור, עם אותו תווח דינאמי, אותו משקל, אותה אינפורמציה.

לומר שהסראוונדים "מקבלים" תחום של מיד וגבוהים או אינפורמציה דלילה...היא שגויה בהחלט!
אצלי הסראוונדים הם חגיגה לאוזניים, כאשר יש את אותו יחס משקל מקדימה ומאחור, אותו טווח דינאמי ועוד..

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835

שליחה

בוס ,
זה בהחלט אפשרי ואף רצוי במידה והרמקולים האחוריים אכן מסוגלים לרדת נמוך מאוד.
אל תשכח שיש רמקולים עם סאבוופר פנימי אקטיבי ואז התוצאה בכלל תהיה מצוינת.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

משהו מוזר לי במה שאתה כותב ,{ עוד לפני שאגש לבדיקת הסרטים }

אז אם כך למה למשל ב THX שמהווה רפרנס עבורך { כמו שציינת התקנת ומיקמת וכיילת את כל הרמקולים שלך לפי תקן זה } חותכים את הרמקולים ב 80 הרץ או שאני טועה , ואם אני לא טועה איך זה מתיישב עם החגיגה שאתה מתאר לי כאן ?

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נא בדוק סרטים:

TERMINATOR 2
2012
300
הנסיך הפרסי
צעצוע של סיפור 3
מלחמת הכוכבים
שר הטבעות
שודי הקריביים...
...
...
ועוד שאלה איך אתה יודע איזה מידע ואיזה תדרים מגיעים לאחוריים בסרטים האלו ,, כמו שאני זוכר הרמקולים האחוריים שלך הם בטח ובטח לא רצפתיים

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

bossgt6 כתב:משהו מוזר לי במה שאתה כותב ,{ עוד לפני שאגש לבדיקת הסרטים }

אז אם כך למה למשל ב THX שמהווה רפרנס עבורך { כמו שציינת התקנת ומיקמת וכיילת את כל הרמקולים שלך לפי תקן זה } חותכים את הרמקולים ב 80 הרץ או שאני טועה , ואם אני לא טועה איך זה מתיישב עם החגיגה שאתה מתאר לי כאן ?
...
boss ידידי אנסה להסביר...

THX הוא רפרנס עבורי לכיול המערכת בהחלט(אמנם THX הוא ממש לא כלל ברזל וישנם מערכות רבות עם תוצאות מעלפות ללא קשר ל-THX)
אצלי הנחת הסראוונד..מבחינת מיקום, גובה, כווניות הרמקולים בי פולאר מאחור ודי-פולאר בצד...תואם ב-90% את "תקן" THX.
כאשר הסראוונדים אכן חתוכים ב-80hz..ומשם הסאב ניזון ומשלים את הסראוונדים...
(עם כיול, ועם התאמה לחלל-הסראאונד אצלי בהחלט נשמע במרחב, מאוד דינאמי ומאוד מפורט עם אותו יחס משקל/נפח/דינאמיקה כמו בחזית)

בחזית, אני לא עובד עם רמקולים כמו הסראוונדים (מן הסתם) והתוצאה ללא חיתוך 80hz בחזית היא עדיפה לאוזניי...

ללא קשר ל-THX כאשר עובדים עם רמקולים רצפתיים (full range) גם מאחור כמו בחזית...
לא תמיד חיתוך כפי ש-THX ממליצה היא עובדת ועדיפה...תלוי ברמקול ובחלל...

THX ממליצה על אותם רמקולים שהיו זהים לחלוטין (7 במספר)...עם אותם נתונים ואותו תחום...
לרוב ממליצה על רמקולים של תחום מ-60hz ומעלה...כאשר ישנו סאב שאמור למלות את החלל ומשלים את ההרמקולים האחרים.
THX ממליצה זאת, כי היא לא תמליץ על 7 טאוארים גדולים ואימתניים בחלל סלון ביתי צנוע..ולכן רמקולים מדפיים בינוניים זהים לחלוטין שלא תופסים יותר מידי מקום עם שילוב סאב איכותי..ייתנו תוצאה שכביכול תהיה כמעט זהה ל7 מפלצות בבית...

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נו, אז מצד אחד אתה כותב
...
ומצד שני אתה כותב
עוברים מרמקול לרמקול מהחזית לצד ולאחור, עם אותו תווח דינאמי, אותו משקל, אותה אינפורמציה.
...

ולאחר מכן אתה מוסיף

אצלי הסראוונדים הם חגיגה לאוזניים, כאשר יש את אותו יחס משקל מקדימה ומאחור, אותו טווח דינאמי ועוד
...

אז איך החגיגה הזו באה לידי ביטוי עם אותו משקל ואותה אינפורמציה לטענתך כשבכלל אצלך האחוריים חתוכים ל 80 הרץ ???

אני כבר לא מבין

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

bossgt6 כתב:נו, אז מצד אחד אתה כותב
...
ומצד שני אתה כותב
...

ולאחר מכן אתה מוסיף

קוד: בחירת הכל

אצלי הסראוונדים הם חגיגה לאוזניים, כאשר יש את אותו יחס משקל מקדימה ומאחור, אותו טווח דינאמי ועוד.. 
אז איך החגיגה הזו באה לידי ביטוי עם אותו משקל ואותה אינפורמציה לטענתך כשבכלל אצלך האחוריים חתוכים ל 80 הרץ ???

אני כבר לא מבין
...
אצלי הסאב עושה את העבודה בתחום הנמוך, ערוץ ה-LFE וכל הקשור לאינפורמצה המגיעה מהסראוונדים.
ז"א מתחת ל-80hz הסאב מטפל...ומשלים את הסראוונדים

בחזית אני לא מרגיש שום צורך להשלמת באסים, ולכן הסאב לא מתערב.

יחד עם כיוון גלים עומדים, כיוון אקוסטי לרמקולים, הגעתי לאותו משקל/נפח/טון ונוכחות מכל חזיתות המגרש... 8)
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 06/12/2010 17:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יפה , אז אתה סותר את עצמך

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

bossgt6 כתב:יפה , אז אתה סותר את עצמך
...
אך בדיוק...???

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לומר שהסראוונדים "מקבלים" תחום של מיד וגבוהים או אינפורמציה דלילה...היא שגויה בהחלט!
...
איך אלו נותנים את אותו טווח , אותו משקל מקדימה ומאחור , אותה אינפורמציה { שזה שגוי } ??? , אם זה כך היית רוכש 4 רמקולים כמו האחוריים שלך וסוגר עניין .

איזה משקל או עדיפות יש לקדמיים שלך אם אתה חותך אותם ב 80 הרץ ?
מה ההבדל בין הקדמיים שלך לאחוריים אם אתה טוען לאותו מידע , אותה אינפורמציה אותו תחום דינאמי וכו' ???
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”