יש טעם לרכוש כרטיס קול?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #21 

Catskinner כתב:אני מוכן להתערב איתך שמי שכתב זאת באותם פורומים לא שם לב שהוא מפעיל EQ או עיבוד DSP לפני שהוא שולח ל DAC/רסיבר.

אם שולחים bit perfect מהמחשב זה לא משנה מי הנגן שעושה זאת.

דרך אגב, שיהיה ברור שב Windows אין למעשה ASIO בכלל. מה שהפלאג-אין ו ASIO4ALL עושים זה ללכוד קריאות ל ASIO ולשלוח אותם דרך Kernel Streaming. הלכה למעשה זה נתיב שנותן את אותה תוצאה של bit perfect, אבל מה שזה אומר הוא שאם יש לכם נגן המאפשר בחירה בין kernel streaming לבין ASIO אז זה לא ממש משנה במה אתם בוחרים.
...
אני מתכוון לASIO אמיתי קרי כרטיס קול עם דרייבר ASIO יעודי ופלאג-אין ASIO בנגנים השונים.
כל יום לומדים משהו חדש

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1112
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #22 

gover כתב: אתה סגור על זה? גם אני חשבתי ככה שאם יש ASIO אז זה לא משנה הנגן אבל נתקלתי בפורומים הרבה שטוענים אחרת.
...
Gover, ידידי
אני מקווה שקראת את מה, שכתבתי בסוגריים !!! זה שגילית את Native ASIO, זה מעולה. אבל זה יכול להשפיע (וגם זה לא תמיד) על עניין ה - Latency, וזה יותר לכיוון ה - PRO ורק במקרה ואתה משתמש במחשב כמכונת עיבוד זמן אמת (Buffer - ים נמוכים של עד 2ms אינם שמיעים ומאפשרים ברזולוציה גבוהה (96k או 192k) להחזיק מספיק מידע לצורך הפעלת רוב אפקטים המוזיקליים VST למשל ). בנוסף זה גם נותן לי אפשרות לנגן בזמן אמת (פה אני יכול לחרוג אפילו ל - 4-5ms וזה בסדר) עם תוכנות (Standalone או VSTI) כמו Kontakt, Halion או Hypersonic. ובזה גם אני חוטא מדי פעם ...
אבל אנחנו לא בפורומים של אקט מוזיקלי !!! ואין לנו מה לעשות עם יתרונות של ASIO, חוץ מזה שבצריכה מוגברת של זמן ה - CPU ע"י תוכנות עם עדיפות גבוהה אתה תשמע קצת תקיעות (קרוב לוודאי עם אימפולסים) שזה כבר יותר גרוע מכל מיקסים של KS.
עכשיו - מה רע למשל בממשק ה - KS. הוא גם בלעדי (כלומר מי שטפס אותו הוא רק שלו), ברור שגם הוא יהיה Bit Perfect, אבל הוא מאפשר לך לבחור גדלי ה - Buffer גדולים (1000ms - 1500ms) שימנעו את הבעיות הנ"ל.
גם DS הוא בסדר גמור, במידה באתה לא מפעיל שום תוכנה שמשתמשת בהתקן הסאונד (כמו דפדפן עם אתר ה - HT שהפרסומות כל הזמן "גונבות" לי את ה - Device).
לסיום, אני מתעסק בעבודה שלי (הנדסת תוכנה) כבר הרבה שנים, ואני אומר לך חד משמעית - זה לא אנלוגי, אין פה וודו.
ואם אתה מבין בזה משהו - קח קטע כלשהו, תקליט אותו דרך יציאה הדיגיטלית ותשווה בעזרת תוכנות שמשוות PCM. מאוד קל ...
חוקי שמיעה אודיופיליים פשוט לא עובדים בדיגיטלי - זה או כן או לא (אין באמצע) !!!!

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #23 

valer_valer

אני לא מגיע מתחום התוכנה או האלקטרוניקה ככה שלצערי אני נאלץ ללמוד "מיד שניה". עם Native ASIO אני עובד זה זמן מה. אצלי המחשב הוא למוזיקה בלבד והוא אינו מחובר לרשת (גם לא הביתית) ורצה עליו רק תוכנת הניגון. ממה שהצלחתי להבין היתרון העיקרי ב ASIO לאודיופילים הוא מעקף של KM. אני עובד עם XP ושם ה KM אמור להיות מאוד בעייתי. בכמה בדיקות שעשיתי ההבדל בין ASIO לבלי ASIO היה ברור וחד לטובת ה ASIO. אשמח אם תוכל להסביר את היתרונות או ההבדלים בין זה ל KS, אבל זכור שאין לי את ההשכלה הרלוונטית בתחום המחשבים. רוב הידע שלי מגיע ממקומות כפורום זה ומאנשים כמוך (או שמבינים פחות ממך).
(f)
כל יום לומדים משהו חדש

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #24 

K-Mixer הוא לא "בעייתי" ב XP מפני שאין לך בררה אחרת: הוא חלק בסיסי של מערכת האודיו ב XP. התפקיד של K-Mixer, הוא ללכוד פלט PCM ממקורות שונים ולשלב אותו ליצאה אחת. במקור הוא היווה תחליף בתוכנה למיקסר הצלילים שהיה קיים בכרטיסי קול ואיפשר לשלב "קולות" ממקורות שונים, למפות את היציאה הנכונה (רמקול, אוזניה וכו') ולהוציא את האודיו החוצה. מי שזוכר את ה SB16 של Creative יבין למה הכוונה.

הבעיות עם K-Mixer לא איחרו לצוץ מהרגע שבו האודיו במחשבי PC יצאו מתחום השמורה של משחקים פשוטים. ראשית K-Mixer ביצע את העירבול בזכרון באופן לא כל כך יעיל וזה הכניס השהייה של כ 20-30 milisecond לכל פלט. שנית, הוא ניסה לערבל כל אודיו - גם אודיו שהוא לא היה מסוגל לטפל בו וזה המקור לכל הצרות שהיה עם passthrough של AC3. שלישית, הייתה רק בקרה אחת ויחידה על עוצמת הווליום כך שכל פלט האודיו של המערכת עלה או ירד בבת אחת - זה המקור לרעש מחריש האוזניים שהיה פורץ כמו חצוצרת יום הדין כל פעם שהייתה נשמע צליל מערכת כמו "ביפ" מסכן באמצע השמעת פס קול של סרט.

דרך, אגב העיניין של ההשהיה לא כל כך נורא לכשעצמו. עשו הרבה רעש מהיכולת של ASIO לעבוד עם השהיות הרבה יותר קצרות (2-3 ms אם אני זוכר נכון) אבל היתרון הראשי של ASIO בא מכך שהוא יצר נתיב ישיר לחומרת כרטיס האודיו, תוך עקיפת ה K-Mixer, כך שזה מנע מאפליקציות אחרות מלצייץ ולהפריע באותו הרגע. זה בעצם מאוד דומה ל WASAPI Exclusive Mode. בנושא זה אשמח אם מישהו יכול למלא את החסר כי אני לא מומחה גדול במערכת האודיו של XP ו Vista.

עם VISTA כל מערכת האודיו שונתה וכך נעלם לו ה K-Mixer מהעולם, מלבד עבור אלה שמתעקשים להישאר עם XP.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

gover כתב: אני עובד עם XP ושם ה KM אמור להיות מאוד בעייתי.
...
עיין פה (אלגוריתם העבודה של KM) אם זה מעניין אותך. זה לא מסובך.
gover כתב: בכמה בדיקות שעשיתי ההבדל בין ASIO לבלי ASIO היה ברור וחד לטובת ה ASIO.
...
אני לא יודע מזה "בלי ASIO". אני יכול לנחש שזה DirectSound. בגדול אם אין צורך בשינוי Sample Rate (לפי הנ"ל) אז המיקס יכול להביא קצת לשינוי בעוצמות וטישטוש פרטים בעוצמות הנמוכות. זה מה ששמעת ?
חוץ מזה לא אמרת עם איזה אפליקציה אתה עובד ומהו כרטיס הקול שלך. זה מאוד משנה.
gover כתב: אשמח אם תוכל להסביר את היתרונות או ההבדלים בין זה ל KS.
...
Kernel Streaming זו דרך המקובלת במערכות ההפעלה כמו XP (וקודמיה) לעקוף את KM, ולהגיע ישירות לממשקי התקן ה - WDM של הכרטיס.
ASIO זו המצאה של Steinberg, שספק הכרטיס מממש על דעתו בהתקן כנתיב האלטרנטיבי לזרימת מידע אל הכרטיס.
על ההבדלים דיברתי כבר בהודעה הקודמת.

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #26 

אז ככה. הכרטיס הוא emu1212m. לרוב אני מנגן מוזיקה דרך media portal יש שם נגן שנקרא bass player. "בלי ASIO" זה אכן דרך direct sound. בגדול הצליל היה פחות מפורט שאני מניח שזה מקביל לטישטוש שדיברת עליו. בכל מקרה זה לא דרש כמה האזנות ודמיון פורה לחוש בהבדל הוא היה ודאי וברור.
כל יום לומדים משהו חדש

valer_valer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

emu1212m הוא כרטיס מצויין, ועוד ביחס למחיר שלו !!!

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

valer_valer כתב:emu1212m הוא כרטיס מצויין, ועוד ביחס למחיר שלו !!!
...
אני אכן מאוד מרוצה. השאלות הן יותר להבנה מאשר רצון לשפר.
כל יום לומדים משהו חדש

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”