מרחק צפייה של 2 מטר מה עדיף 32" או 37"?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365
נתן תודות: 992 פעמים
קיבל תודות: 1222 פעמים

שליחה #21 

nir11,
שמתי לב שאתה כל הזמן בגישה שלילית ומתנסח כאילו החברים באתר רוקמים איזו קונספירציה... (n)

אני לא יודע איזה מסך יש לך ואיך הוא מחובר אבל במסך איכותי ( לא מסך מדבקה בשקל וחצי ) של עד 42", רואים מצויין SD במרחק צפייה של 2 מטר ומעלה.

כמובן שמסך איכותי, ממיר טוב (כגון S3100 או MAX) וחיבורים איכותיים (כגון SCART-RGB), יוסיפו וישפרו את איכות הצפייה.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #22 

טלHD כתב:nir11,
שמתי לב שאתה כל הזמן בגישה שלילית ומתנסח כאילו החברים באתר רוקמים איזו קונספירציה... (n)

אני לא יודע איזה מסך יש לך ואיך הוא מחובר אבל במסך איכותי ( לא מסך מדבקה בשקל וחצי ) של עד 42", רואים מצויין SD במרחק צפייה של 2 מטר ומעלה.

כמובן שמסך איכותי, ממיר טוב (כגון S3100 או MAX) וחיבורים איכותיים (כגון SCART-RGB), יוסיפו וישפרו את איכות הצפייה.
...
(Y) בדיוק!

nir11
בדוגמה שהבאתי מ"אצלי", ציינתי במפורש שמדובר בפלאזמה. בסופו של דבר גם אתה מסכם במסקנה - "אגב, בפלזמות המצב באמת טוב יותר. הן יותר סלחניות. ". אז היכן כאן הסתירה בינינו??!
גם לא כתבתי שמדובר במסך FHD. במקרה המסך המדובר בחדר השינה הוא HD Ready. ככל הנראה גם הוא "סלחן" יותר לעומת FHD.
ובניגוד למה שאתה חושב ''42 הוא לא מסך "ענק" למרחקים כאלו. שב במשך מספר ימים מול מסך ''42 ממרחק 2-2.5 מ', ומהר מאוד גם אתה תגלה ש-''37 הוא אכזבה ענקית לאותו מרחק...

אגב, כתבת: "ברור לי שיש כח אחד שדוחף חזק למסכים גדולים, וברור מי הכח הזה"...
למה לא תשתף גם אותנו?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #23 

braun כתב:הבנתי שבמסך 32" לא משתלם לקנות FULL HD זה נכון?
איזה מסך קנית או מומלץ?
...
במרחק הצפיה שלך אני בספק אם תוכלי להבחין בהבדל בין Full HD ל-HD Ready גם עם טלוויזיה 42.

מעבר לכך, ככל שהרזולוציה של המסך גבוהה יותר הטקסט יהיה קטן יותר. אפילו אם הראיה שלך לא מעולה יהיה לך קשה לעבוד עם מחשב עם מסך 37 אינצ' במרחק 2 מטר עם רזולוציה Full HD (‏1920x1080). יש כל מיני פתרונות עוקפים כגון שינוי ה-DPI של הפונט במערכת ההפעלה, אבל החסרונות שלהם רבים.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #24 

nir11 כתב:כל אחד עם ה"אצלי" שלו.
"אצלם" זאת אומרת אצל כל מי שקנה מסך גדול מדי ורואה יס או HOT כל הזמן - רואים על הפנים, וזה נכון לכל מי שביקרתי אצלו, ואלה לא מעט.
המהדרין גם מותחים את התמונה כמובן, ואז זה פשוט קטסטרופלי.
כששואלים כל אחד מאותם אנשים, הוא יגיד "אצלי" רואים "פיצוץ".
יען כי קנה מסך יקר, והתבאס בטרוף.
או בעברית - דיסונסס קוגנטבי.
...
ואולי הדיסונסס הקוגנטיבי נמצא אצלך, כאחד שקנה LCD ומשכנע את עצמו שאצל כולם רואים רע כל כך?
תכניסו לכם כבר למוח, מסך עם הפרדה טבעית של 1080 קווים, פשוט לא יכול להראות כמו שצריך תמונה של 480 קווים.
עיבוד התמונה דורש כח חישוב שלא קיים בשום מסך.
...
לחלוטין לא מסכים איתך. הרזולוציה של DVD לא הרבה יותר גבוה, ואיכות התמונה על פלזמה 50 מעולה, עד כדי כך שכבר ראיתי אנשים ששטעו וחשבו שמדובר ב-HD.‏
עוד משהו, משום מה האינפלציית אינצים האלה ממש לא תופסת על מסכי מחשב.
ב-ו-ד-ד-י-ם האנשים שישימו מסך 32 אינץ ענק במרחק של 70 סנטימטר.
...
הסיבה לדעתי קשורה יותר למקום שמסך כזה תופס על השולחן מאשר לנוחות העבודה. פקטורים נוספם הם המחיר (מסך 20 אינצ' עולה הרבה פחות) והחוסר במסכי טלוויזיה עם פאנלים איכותיים. אי אפשר למשל להשוות את איכות התמונה של מסך מחשב E-IPS כגון ה-Dell 2209WA לטלוויזיות שעולות פי כמה.
ואפילו עוד משהו - מהי ההמלצה הגורפת למסכי מחשב, לגבי רזולוציה? לקנפג בכרטיס המסך את הרזולוציה הטבעית של המסך! כל דבר אחר נראה זוועה.
...
מה הקשר? הסיבה ששאלתי את פותחת הדיון לגבי האפשרות שתשמש במסך לעבודה עם מחשב קשורה לצבירות ולפיקסלים לא ריבועיים (במסכי פלזמה 16x9 עם רזולוציה 1024x768).
למה החברים פה טוענים בלהט בעד גדלים מוגזמים? לא יודע. אני יכול להבין את זה לגבי HD, לא לגבי SD.
...
אם SD נראה טוב וה-HD נראה מצויין על מסך גדול, מדוע לבחור מסך קטן ולקבל חווית צפיה נחותה עם שניהם?
יש עוד כל מני מנטרות מגוחכתות שאני רואה פה מדי פעם, כמו " במרחב הזה לא תוכל להבדיל בין 1080P ל720P, אבל על כך בפעם אחרת.
...
אתה טוען שהיכולת להבדיל בין 1080P ל-720P לא קשורה למרחק הצפיה? אז קח אמירה קיצונית יותר: אני טוען שהיכולת להבדיל בין 1080P לבין SD (!) כן קשורה למרחק הצפיה, ואני מוכן לשים כסף על השולחן ולהתערב על זה 8)

עריכה: שני לינקים עם מאמרים רלוונטיים לנקודה האחרונה:
http://www.digital-digest.com/articles/ ... page1.html
http://carltonbale.com/1080p-does-matter

braun פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #25 

תודה רבה לכולם
שמחתי להתייעץ איתכם
הלכתי על ה37 של LG

denis29
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #26 

nir11 כתב:תמונת SD על כל מסך שגדול מ 32 - תהיה זוועתית. מנסיון.
רכשתי לפני כשבועיים מסך 32 למרחק צפיה כזה, ואני מודה לאל שלא שמעתי לעצות האלה של לשים מסכי ענק.
...
(Y) (Y) אני מסכים איתך לגמרי ,אבל עם לדייק אז SD של הוט ויס נראה באמת לא הכי ביחס ל איזה סרט DIVX ברזולוציה נמוכה בגלל הדיחסה וחבל שאין דרך לשפר את זה

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”