24 ש׳ לאחר הקליה הפולים הוציאו נוזל מזכיר שמן, מה הבעיה?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #21 

אני מבין. לא לגמרי מסכים, אבל מבין. לא מסכים, כי פרופילי קלייה באמת אומרים לא להוסיף חימום לקראת פיצוץ ראשון. תוספת חימום (BTU) תביא לפיצוץ שני סמוך לפיצוץ ראשון (2 דקות במכונת פופקורן, למשל). זה לא אומר שהקליה לא נמשכת - היא נמשכת "על אש קטנה". אני מניח שזו בדיקה שיכולה לעמוד במבחן טעימה.

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #22 

טוב אני חייב לציין שהשרשור הפך להיות מעניין מאוד.
היום לאחר כ 4 ימים בערך מהקליה, יצא לי לטעום את הסנטו דומינגו והטעם לדעתי נחמד יותר ממה שיוצא לי ברגיל, משאיר קצת טעם "פחם" בטעם של אחרי, אבל פחות חמצמץ אם מעט יותר טעמים מהרגיל,
המסקנה שהגעתי לגביה בנוגע לסנטו דומינגו היא שעד שלא יצא לי לטעום סנטו דומינגו קלוי כמו שצריך בצורה מקצועית, לעולם אני לא ידע למה כולכם ממליצים עליו כל כך, כי לבנתיים אני עוד לא הצלחתי להבין את ההתלהבות כלפיו.

עניין אותי לדעת האם יש הבדל משמעותי בטעם של קפה שנקלה בג'ין קפה לעומת מכונת הפוקפורן המסרותית?
או שזה רק עניין של נוחות?

תודה רבה

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #23 

אין מה להשוות בכלל קליה של מכשיר פופקורן לקולה כמו ג'ין, הג'ין לא מבוסס רק על אוויר אלא על שילוב של אוויר חם ומעבר של הפולים על משטח מתכתי ובתוך תוף חם מפיירקס והפולים נקלים בעיקר מנגיעה במשטחים החמים במכשיר ולאו דווקא מהאוויר.

בג'ין זמן הקליה מאוד דומה לקולה מקצועי, פיצוץ ראשון מגיע סביב 12 דק' והקליה בד"כ מסתיימת סביב 15-16 דק' תלוי במידת הקליה המבוקשת.

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #24 

ממה שאני מבין ממך זה שהג'ין קולה בצורה מאוד מקצועית, אך שוב השאלה עולה האם בטעם באמת יורגש ההבדל?

אפשר להגיד שאני מאוד נהנה מהקליה הביתית ולא רואה את עצמי חוזר לקנות תערובות מוכנות בנתיים, אך משיטת הקליה אני די סובל החיסרון המשמעותי בקליה במכונת הפוקפורן לדעתי כרגע זו הכמות- 80 ג' במקסימום, ואז ההמתנה של כ10 ד' שהמכונה תתקרר ואז שוב עוד סיבוב של 80 ג'
כלומר כדי להגיע ל300 ג' שלוקח בג'ין 20 דק בערך, לי לוקח לכיןן השעה תעסוקה בהערכה גסה מאוד.
בוא נגיד ככה שאם אמצעי הכלכליים היו מותירים לי להשקיע בג'ין כרגע, מזמן הייתי קונה לי אחד, אבל אין בררה צריך להמתין אם זה כרגע.

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #25 

moti_r כתב:"שלום, קוראים לי מוטי ואני נקי מפחם כבר שלושה חודשים, שבועיים, חמישה ימים ו-7 שעות"...

גם אני מאוד מאוד אוהב את הטעם הזה של קפה על-גבול-השרוף, מר עד כמה שאפשר. הייתי שם הרבה זמן, קולה את הקפה ל-Vienna Roast בלי לחשוב פעמיים. אני עדיין עושה את זה, לפעמים.

אבל אני מאוד ממליץ לכם לנסות קליה קצת יותר בהירה. שימו לב שכשאני אומר "בהירה" זה ענין יחסי... לא בהירה של פיצוץ ראשון, אלא בהירה FC. לפעמים אני מגיע ל-FC+, אבל מנסה לעצור איפשהו ביניהן.

באמת, בדיוק כמו שאייסמן אמר - אתה פתאום מגלה שאפשר להבחין בהרבה יותר ניואנסים בין הזנים השונים. בדיוק כמו שיש חמוץ של קפה-לא-נחלט-טוב וחמוץ של קוסטה-ריקה, אז יש גם מר של קפה-קלוי-כבד מול מר של סומטרה או הודי.

בקיצור - ממליץ לנסות. כדי להתחיל בעדינות, נסו לקלות תערובת שמראש ברור שהיא תהיה כבדה ומרה (משהו עם סומטרה, למשל) אבל שימו גם משהו מאוד שונה (למשל, בורונדי או סנטו דומינגו). פתאום תרגישו גם את המרירות הכבדה, וגם עוד המון טעמים שלא טעמתם לפני כן, בקפה.
...
אני לא מקבל את הטענה שגורסת שבקליה בהירה מתגלים הניואנסים שבין הזנים השונים,ההיפך,תופעה זאת קיימת דווקה בקליה כהה (מדגיש,כהה לא שרופה-לשרוף קפה בקליה כהה זה מאוד פשוט),הטעמים שהכי בולטים בקליות בהירות הם הטעמים "הפירותיים" קריא חמצמצים,רמת חמיצות בזנים השונים יכולה להיות מאוד בולטת,אבל זמן הקליה מזמן הקטיף יכול גם כן לגרום לשינויים בטעמים,גם כשמדובר באותו זן.

לטענתי,דווקה קליה כהה מבליטה טעמים שונים כגון מתיקות,קרמליות תבלינים ואפילו יין ושוקולד למי שמצליח לזהות-האמת שלי זה מאוד קשה להרגיש טעם של שוקולד בקפה,אולי רק את המרירות של השוקולד.

לסיכום,כדאי להתנסות בכל קליה,ולהפיק מכל קליה את היחודיות שלה,(חוץ מהחמיצות כמובן שאישית אני מאוד לא מחבב).

לטעמי הקפה מסומטרה לא מפיק מעצמו כמעט כלום בקליה בהירה,כנ'ל גם האתיופיים.

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #26 

לט

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #27 

יוסי, לא צריך להגזים גם לכיוון השני - כשאני אומר "בהירה" אני לא מדבר על צבע קינמון... אל תשכח, אני מהמפחים :-)
כתבתי בהודעה שלי - אני קולה לדרגת C או FC. זו קליה כהה, ממש לא בהירה.

אבל היא בהירה *יחסית* לקליות שהייתי קולה בעבר, שהיו ממש על הגבול העליון, והעלימו הרבה מהטעמים לטובת העשן.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

eliel1010 כתב:ממה שאני מבין ממך זה שהג'ין קולה בצורה מאוד מקצועית, אך שוב השאלה עולה האם בטעם באמת יורגש ההבדל?

אפשר להגיד שאני מאוד נהנה מהקליה הביתית ולא רואה את עצמי חוזר לקנות תערובות מוכנות בנתיים, אך משיטת הקליה אני די סובל החיסרון המשמעותי בקליה במכונת הפוקפורן לדעתי כרגע זו הכמות- 80 ג' במקסימום, ואז ההמתנה של כ10 ד' שהמכונה תתקרר ואז שוב עוד סיבוב של 80 ג'
כלומר כדי להגיע ל300 ג' שלוקח בג'ין 20 דק בערך, לי לוקח לכיןן השעה תעסוקה בהערכה גסה מאוד.
בוא נגיד ככה שאם אמצעי הכלכליים היו מותירים לי להשקיע בג'ין כרגע, מזמן הייתי קונה לי אחד, אבל אין בררה צריך להמתין אם זה כרגע.
...
היי אלי,
גם אותי עיצבנה ההמתנה בין קליות במכשיר פופקורן, ולכן שידרגתי אותו - ניתקתי את המאוורר וחיברתי מקור מתח חיצוני. לצורך העיניין כל מה שאתה צריך הוא מטען ללפטופ, או שנאי חזק. העסק עובד יופי:
1. לא נדרש זמן קירור בין batch ל- batch, כך שאפשר לקלות ברציפות
2. אצלי מהירות המאוורר נשלטת, כך שאני יכול לשלוט בפרופיל הקלייה
3. אני לא מסכים שבמכשיר פופקורן מה שמחמם את הפולים הוא אוויר - משטח המתכת מתחמם מאד. הורדת מהירות המאוורר רק מקצינה את הקליה (טמפרטורה גבוהה יותר).
4. יש כאלה ששולטים גם על טמפרטורת הקלייה, אבל זה כבר מורכב מידי

אקיצר, אם אתה צריך הוראות יש באינטרנט בשפע, או שתשאל אותי.
אני דוקא לא ממהר לעבור לג'ין: ראשית אני לא משוכנע שמיציתי את מכונת הפופקורן. שנית, אני לא משוכנע שארגיש בהבדל, ואחרון - אני דוקא שמח מהכמויות הקטנות, כך אני קולה פעם או פעמיים בשבוע (התעסקות חביבה וגוזלת פחות מחצי שעה)

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #29 

אייסמן - נראה מגניב כל העסק הזה של לשדרג את מכשיר הפופקורן. בקיצור הורעלתי ואני רוצה לעשות את זה עכשיו :)
אני מניח שהשתמשת בהוראות באתר הזה: http://www.engadget.com/2006/02/28/how- ... e-roaster/
אני אשמח לדעת אם כן. ומה המחיר סהכ של כל העסק? בהנחה שאת מכשיר הפופקורן כבר יש לי.
ובבוא העת האם תוכל לשתף אותי קצת בניסיון שלך לגבי פרופיל קליה במכשיר פופקורן משודרג.
מילה של אקסטרימיסט.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #30 

אייסמן, אתה מריח את הריח הזה?

זה ריח של כתבה עם תמונות! אני מזהה אותו מקילומטרים...

:wink:

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #31 

Oferot כתב:אייסמן - נראה מגניב כל העסק הזה של לשדרג את מכשיר הפופקורן. בקיצור הורעלתי ואני רוצה לעשות את זה עכשיו :)
אני מניח שהשתמשת בהוראות באתר הזה: http://www.engadget.com/2006/02/28/how- ... e-roaster/
אני אשמח לדעת אם כן. ומה המחיר סהכ של כל העסק? בהנחה שאת מכשיר הפופקורן כבר יש לי.
ובבוא העת האם תוכל לשתף אותי קצת בניסיון שלך לגבי פרופיל קליה במכשיר פופקורן משודרג.
...
לא השתמשתי בהוראות, כיוון שהעניין פשוט מאד (אם יש לך קצת רקע בחשמל). מבחינת עלות, לי זה לא עלה כלום - השתמשתי בדברים שהיו לי בבית. למען האמת יש לי ספק כח שבניתי בתיכון, אז הוא משמש אותי לשליטה על מהירות המאוורר, כך שעם הירידה במשקל הפולים אני מוריד סל"ד. בזכות השיטה הקליה דומה יותר לקלייה בתוף, כיוון שרוב החימום מגיע מהדפנות. אם אתה רוצה משהו פשוט, אתה זקוק רק לספק חיצוני. אם זרוק לך בבית שנאי זה כל מה שאתה צריך (דרוש מתח DC של 12-20V וזרם של קרוב ל-2A). משום כך מטען של לפטופ יכול לעשות אחלה עבודה. אם אתה צריך עזרה אעזור לך בכיף.

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #32 

moti_r כתב:אייסמן, אתה מריח את הריח הזה?

זה ריח של כתבה עם תמונות! אני מזהה אותו מקילומטרים...

:wink:
...
מוטי, לעשות מזה כתבה זה קצת over-kill. הדבר הכי מסובך בכל העיניין הוא לפתוח את שני ברגי הכוכב בתחתית (משום מה דוקא הגודל הספציפי הזה חסר לי בסט). ברגע שעשית את זה, אתה רק מנתק שתי נקודות ומחבר אליהן חוטים מבחוץ. זה הכל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #33 

זה אוברקיל עבורך, ובגלל זה זו תהיה כתבה מעולה :)
לי אין מושג מה מנתקים, מה מחברים, איך שולטים על זה ואיך נראית הקליה, ואני בטוח שגם לרוב הקוראים של האתר אין מושג בזה.

אישית זה נשמע לי ממש מעניין, וזה גם שדרוג מתבקש לכאלו שמתחילים עם מכונת פופקורן ורוצים לעלות קצת למעלה, מבלי להשקיע בקולה יעודי.

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #34 

moti_r כתב:זה אוברקיל עבורך, ובגלל זה זו תהיה כתבה מעולה :)
לי אין מושג מה מנתקים, מה מחברים, איך שולטים על זה ואיך נראית הקליה, ואני בטוח שגם לרוב הקוראים של האתר אין מושג בזה.

אישית זה נשמע לי ממש מעניין, וזה גם שדרוג מתבקש לכאלו שמתחילים עם מכונת פופקורן ורוצים לעלות קצת למעלה, מבלי להשקיע בקולה יעודי.
...
סבבה. נצלם קצת. כיוון שהשידרוג כבר בוצע, אכלול בעיקר הסברים.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #35 

(Y)

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”