דיעה אישית: אפל מוציאה דוחות כספיים שוברי שיא. עפר לאור לא רץ לקנות מניות

כל מה שנוגע לפלטפורמות הניידות של אפל - אייפון, אייפוד, שעון אפל
gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519

שליחה

אני לא אנליסט ורחוק מלהכיר את התחום הסלולרי לעומק, אבל ההצהרות החד משמעיות שהושמעו פה לא תופסות מים במציאות הכלכלית.
אם קיים אדם שיכול לחזות כך את העתיד הוא הרי חייב להיות עשיר מאוד :roll: (אני מתכוון מאות מיליוני דולרים מאוד :wink: ).
הכל הוא בגדר השערה ובהתאם למדדים שכן קיימים, מעבר לכך באמת יש אנשים עם אינטואיציה חזקה מאוד בתחום ספציפי, ופעמים רבות הם יפגעו במטרה. גם הם טועים לא מעט... היחס עדיין לטובתם. (יחידי סגולה.. באפט הוא הדוגמא המתבקשת).

להגיד שחברה X תיסגר בוודאות עוד Y שנים זה כמו שעופר אמר, "לנבא את העתיד", חד וחלק.
מישהו חשב שדונלד טראמפ יחזור חזרה למשחק כשהיה בחוב של מדינה קטנה? מישהו היה מוכן לשים את כספו על מצב כזה?

מה עם כל השורטיסטים בשוק, וההשפעה שלהם?
מה עם התייחסות למצב הכלכלי של ארה"ב? לא הייתי אומר שהמערכת הפיננסית שלהם בשיאה... רחוק מאוד מכך!
מה עם סין, הודו, דרום אמריקה, ואירופה? העולם לא נגמר בארה"ב.

שורה תחתונה הדיון מעניין מלמד ומשעשע (Y) , אבל לא ממליץ ללכת ולפתוח תיק השקעות בהתאמה למוצהר פה :wink:

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

עופר,
אני לא שמעתי בשום מקום שנוקייה אמרה שסימביאן מת....להיפך הם רק עכשיו הוציאו מכשיר שמריץ סימיביאן 3 ובעתיד מדברים גם על סימיבאן 4...לא נראה לי שהם הולכים להרוג את הסימביאן שלהם בקרוב (ודי בצדק מבחינתם, מכיוון שאתה לא יכול להצהיר על מוות של מערכת שרצה כיום על 50% מהמכשירים בעולם)

iDVDi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273

שליחה

oferlaor כתב: 4. אכן, לא ראינו כמעט חדשנות מצד אפל בשנתיים האחרונות. השינויים היו אינקרימנטליים לפי מודל זהה לזה של האייפוד. לרוע המזל, בתחום הזה נחוץ לא רק שינויים אבולוצינוליים אלא רבולוציונליים.
...
עופר,

קשה לי להבין את הקטע הזה. הייתה רבולוציה לפני שלוש שנים. אפל, גוגל ועכשיו מיקרוסופט.
למה התחום הזה זקוק לרבולוציה כל שנה? לאן אתה מצפה להגיע?
יאיר במילרע. לא מילעיל

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

gro111 כתב: שורה תחתונה הדיון מעניין מלמד ומשעשע (Y) , אבל לא ממליץ ללכת ולפתוח תיק השקעות בהתאמה למוצהר פה :wink:
...
אם היה לי מספיק כסף כדי לתמוך בזה , הייתי מתחיל בעוד שניים שלושה רבעונים לעשות שורטים על אפל . ובעוד כ5 שנים הייתי מיליארדר כמעט
אתה יכול לצטט ולשמור את זה , ולבוא ולהטיח את זה בפני בעוד 5 שנים מהיום

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519

שליחה

יא שורטיסט :lol:

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

הייתה רבולוציה לפני שלוש שנים. אפל, גוגל ועכשיו מיקרוסופט.
למה התחום הזה זקוק לרבולוציה כל שנה? לאן אתה מצפה להגיע?
...
לוקח כ 3-4 ששנים לפתח טלפון נייד חדש, למרות שכל המרכיבים לכאורה כבר קיימים, וצריך לעשות רק אינטגרציה.
בהתאם, היו שמועות וידיעות ברמה זו או אחרת שאפל תצא עם האייפון (למרות שלא היה ברור מה בדיוק יהיה שם...) במשך למעלה משנתיים.
כך גם לגבי ה "גוגלפון" - שמועות וידיעות היו, מודל ברור לאנדרואיד - לא.
לכן, אני לא מצפה לרבולוציה כל שנה, אבל כן אחת למספר שנים, ובמיוחד כשהשוק הולך לכיוון מסויים והתחרות מאיימת (בין אם כי אין לך פתרון הולם, כמו לנוקיה ולמיקרוסופט, או בגלל היתרון לגודל, במקרה של RIM, או בגלל שאיבדת את הייחוד, כמו לסוני-אריקסון).
זה לא חייב לקרות ביום אחד, כמו בהכרזות אפל, אבל זה צריך לקרות או ש...

לדעתי היופי בשרשור זה שאנחנו מנסים להתייחס ל "או ש...", ולא רק למה היינו רוצים שיקרה.
ערן

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

אף אחד לא יחתום לכם בעיניים עצומות על כל מה שנאמר בשרשור הזה, כי, כמו שנאמר, אם באמת הייתה לאנשים את היכולת לנבא מראש מה יהיה, הם היו יושבים על הרים של כסף.
מה שכן, אנחנו מנסים להבין היכן נמצא השוק היום, מה המצב של החברות הפועלות בתחום, מה אנחנו (כל אחד מהמשתתפים בדיון) חושבים שיקרה לפי הנתונים שכרגע נמצאים בידינו בעוד X שנים.
אף אחד לא נביא, המטרה פה היא לא לעודד אנשים להוציא מכיסם כספים ולהשקיע במניות או שורטים או Whatever (סלחו לי מראש, אני לא מכיר מושגים משוק ההון), על סמך הניתוח שבשירשור.
כל חברה מהחברות הפועלות יכולה פתאום להוציא שפן מהכובע ולתת לנו את המהפיכה החדשה בעולם הסלולר, האמת היא שלא חייב שזו תהיה חברת סלולר, הרי אם מישהו היה אומר לי לפני פחות מעשור שאפל תחולל מהפיכה בתחום, כנראה שהייתי צוחק לו בפנים (מה שרק מוכיח שאנחנו יודעים הרבה, אבל בעצם לא יודעים כלום).

יהיה נחמד להוציא את השרשור הזה בעוד שנתיים ולראות מה קרה, איפה פגענו ואיפה לא.

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891

שליחה

רגע רגע זורקים הצהרות באוויר גם אני רוצה :)

אני אומר שאפל מתכננת ליין אפ של כמה מכשירי אייפונים וקו מכשיר האחד יגיע לסיומו בדור אחרי הקרוב.לא יותר משלושה מכשירים אבל.

תחום הטבלטים הולך להיות מנוע הצמיחה הגדול ביותר אחרי הסמרטפונים, יש מספרים שמדברים על מכירות של 120,000 מיליון iPadים עד 2012.

מחיר מניית אפל יגיע ל $400 ברבעון הראשון של 2011.

כל זאת בתנאי ששום אוטובוס לא "יאסוף" את מר גו'בס , כי הוא כרגע יותר קמע ממנכ"ל מוכשר, והוא מנכ"ל מוכשר מאוד.
שי

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444

שליחה

oferlaor כתב:4. אכן, לא ראינו כמעט חדשנות מצד אפל בשנתיים האחרונות. השינויים היו אינקרימנטליים לפי מודל זהה לזה של האייפוד. לרוע המזל, בתחום הזה נחוץ לא רק שינויים אבולוצינוליים אלא רבולוציונליים.
...
אני חושב שזו שגיאה לחשוב כך.

אנשים מטבעם לא אוהבים שינויים מרחיקי לכת.

ממשק חדש זה כיף, אבל צריך להתרגל אליו.
אדם ירצה להחליף ממשק אם הנוכחי שיש לו לא טוב ולא מספק.

אם יש לו אקוסיסטם רחב אין לו סיבה לעזוב.

שימו לב לWINDOWS 7 אבולוציה בהתגלמותה - ממשק המשתמש הבסיסי זהה לממשק של 95 שהוא היה רבולוציה ועברו 15 שנה :)

אנחנו רגילים במחשבה שלנו לחשוב שטלפונים חכמים משתנים מחודש לחודש ואנחנו חייבים לקבל משהו חדש בקרוב.
זה נכון כשאנו מסתכלים אחורה על ההיסטוריה אבל זה בגלל שמדובר בשוק שנולד לא מזמן יחסית ונולד בתקופה של התקדמות טכנולוגית מסעירה ולכן הוא מתפתח בהיסטריה.

אני חושב שאפל הניחה את היסודות ליציבות וביום שיצא האייפון היא התוותה דרך שבסופה נתרכז ל-2,3 מערכות הפעלה חזקות ויציבות ואולי אפילו למערכת אחת מרכזית שולטת שוק.

לכן רבולוציה זה לא מה שצריך עכשיו, אני לא רואה רבולוציה בדרויד, אני רואה שם רק אבולוציה
וWM7 זה אמנם רבולציה של מיקרוסופט אבל בגדול זה חיקוי והצמדות למגמות בשוק.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

shlomiassaf,

האייפון היה רבולוציה, האייפד הוא רבולוציה (ותראה כמה משתמשי XP ו-WIN7 עוזבים את ה-PC בגללו), גם ANDROID זה רבולוציה.

אין שום בעיה להציג תפיסות רבולוציוניות, ולהשיק אותן, כל עוד הן אינטואיטיביות ונכונות.

אנדרויד עדיין לא שם מבחינת ממשק. לא לגבי גברת סעידה מרחובות. היא תסתדר (בקושי) עם אייפון, אבל עדיין לא עם אנדרויד. בוודאי לא במצב הפרגמנטי של המערכת.

אבל זה בסדר, מערכת ההפעלה עדיין בחיתוליה. מה שקובע זה לא איפה שהיא נמצאת עכשיו אלא היכן היא תהיה בשנה הבאה. הכיוון הוא נכון, המומנטום הוא נכון, והתאוצה מטורפת.

תזכור, יש 70% שעדיין לא החליטו באיזה ECOSYSTEM הם הולכים לחיות, זה שוק ענק שעבורו כל מעבר יהיה רבולוציה.

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

העניין הוא איפה שמים את הגבול בין רבולוציה לאבולוציה.

יש שיגידו שהאייפד הוא אבולוציה של האייפון.
אנחנו לא אבולוציה של הקופים? אבל אנחנו כ"כ שונים מהם שזו בעצם מהפכה.

האייפד נולד מהאייפון אז לדעתי הוא לא רבולוציה אלה אבולוציה, מוצר בשל ומוכח שנלקח , הוגדל ויצר משהו חדש.

שוב פעם כל אחד רואה את הדברים אחרת.
לגבי אנשים שעוזבים את ה PC, ובכן השאלה שצריך לשאול פה אם בכלל הPC היה המקום בשבילם? או שהם השתמשו בו כי זה מה שהיה
וברגע שנפתח שוק חדש עם מוצרים חדשים שהם בדיוק הפרופיל שאותו הם צריכים אז הם הלכו אליו.

אי אפשר להשוות PC לאייפד, איזו מן תחרות זו?
נישות שונות, מוצרים שונים.
זה כמו להשוות אופנוע לאוטו, שניהם כלי רכב לא?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

oferlaor כתב: תזכור, יש 70% שעדיין לא החליטו באיזה ECOSYSTEM הם הולכים לחיות, זה שוק ענק שעבורו כל מעבר יהיה רבולוציה.
...
משפט מוזר משהו :wink:
אף אחד מה70% הללו לא יחליט על אקוסיסטם "לחיות בו".
הוא יחליט איזה סמרטפון לרכוש (אם בכלל), ואחרי שימאס לו ממנו או שהוא יתקלקל/יאבד הוא יחליט שוב. ייתכן שההחלטה השנייה תהיה שוב מאותו אקוסיסטם אבל ייתכן מאוד שלא.
גם לא בלתי סביר שאדם ירכוש סמרטפון מאקוסיסטם אחד, וטבלט מאקוסיסטם שני.

זה נכון שהאקוסיסטם זה דבר מאוד חשוב בשביל הערך של מכשיר, אבל זה לגמרי לא נכון שאנשים "חיים באקוסיסטם", במובן שננעלים עליו.
משה

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

moco כתב:
oferlaor כתב: תזכור, יש 70% שעדיין לא החליטו באיזה ECOSYSTEM הם הולכים לחיות, זה שוק ענק שעבורו כל מעבר יהיה רבולוציה.
...
משפט מוזר משהו :wink:
אף אחד מה70% הללו לא יחליט על אקוסיסטם "לחיות בו".
הוא יחליט איזה סמרטפון לרכוש (אם בכלל), ואחרי שימאס לו ממנו או שהוא יתקלקל/יאבד הוא יחליט שוב. ייתכן שההחלטה השנייה תהיה שוב מאותו אקוסיסטם אבל ייתכן מאוד שלא.
גם לא בלתי סביר שאדם ירכוש סמרטפון מאקוסיסטם אחד, וטבלט מאקוסיסטם שני.

זה נכון שהאקוסיסטם זה דבר מאוד חשוב בשביל הערך של מכשיר, אבל זה לגמרי לא נכון שאנשים "חיים באקוסיסטם", במובן שננעלים עליו.
...
היום שאני רוכש מכשיר חשוב לי האקוסיסטם שעומד מאחורי (או מלפניו)

כמו שרשמו פה בשרשור, וזה מאוד נכון.
כל המכשירים בקטגוריה זהים מבחינת החומרה שלהם.
לכולם יש את אותם מרכיבים עיקריים, מעבד חזק יחסית, מצלמה BT בלה בלה בלה
הרי זה לא משנה ל95% מהאנשים אם יש למכשיר 900MHZ או 950MHZ ובטח שלא אם זה 5 או 8 MP מצלמה.

הרבה אנשים, הרבה מאוד, קונים את האייפון בגלל התוכנות/משחקים שהוא מציע.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

shlomiassaf כתב:העניין הוא איפה שמים את הגבול בין רבולוציה לאבולוציה.
יש שיגידו שהאייפד הוא אבולוציה של האייפון.
...
זו שאלה יפה.
הייתי אומר שברור שהאייפאד הוא אבולוציה של האייפון מבחינת הטכנולוגיה, אבל רבולוציה מבחינת מהותו. הדבר השני יותר מעניין וחשוב.
זה כמו שהטלויזיה הייתה אבולוציה טכנולגית ישירה של הרדיו, אבל מהפכנית לגמרי מכל בחינה אחרת. טוב, מהפיכת הטלוויזיה הייתה הרבה יותר מהפכנית מהטבלטים :-) .
shlomiassaf כתב: אנחנו לא אבולוציה של הקופים? אבל אנחנו כ"כ שונים מהם שזו בעצם מהפכה.
...
לא השוואה נכונה. אנחנו לא אבולוציה ישירה. בינינו לאותם אבות קדמונים וקופיים (שגם הקופים של היום הם אבולוציה שלהם) יש מיליוני שלבים. באבולוציה ביולוגית אין אף פעם מהפכות.
משה

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שוב פעם הכל ענין של נקודת ההשוואה וההתייחסות.

האייפד הוא לא רבולוציה לטעמי, הוא התפתחות של זן חדש של מוצרים מבסיס מוצרים קיים.

הכל שאלה איפה שמים את הגבול ופה זה עניין אישי.

להשוות בין רדיו לטלויזיה זה לא נכון, שניהם חולקים רק את התואר כלי תקשורת :)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

shlomiassaf,
אני מסכים למה שכתבת בעיניין האקוסיסטם כסיבה לרכישה.
התייחסתי לביטוי של "לחיות באקוסיסטם" שלי נשמע כסוג של בחירה טוטאלית.
האקוסיסטם הוא של המכשיר ולא של האדם, ועובדה שאנשים רבים משתמשים במכשירים שונים עם אקוסיסטם אחר.
זה בדיוק כמו שאדם יכול להשתמש גם בווינדוז וגם בלינוקס וגם באייפאד, והרבה עושים זאת.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

shlomiassaf כתב:שוב פעם הכל ענין של נקודת ההשוואה וההתייחסות.

האייפד הוא לא רבולוציה לטעמי, הוא התפתחות של זן חדש של מוצרים מבסיס מוצרים קיים.

הכל שאלה איפה שמים את הגבול ופה זה עניין אישי.

להשוות בין רדיו לטלויזיה זה לא נכון, שניהם חולקים רק את התואר כלי תקשורת :)
...
מבחינה טכנולוגית, הטלוויזיה (המקורית שקלטה מהאויר) הייתה צעד מתבקש שלאחר הרדיו.
רוב התשתית הטכנולוגית זהה: שידורי RF מצד אחד וטיונר מצד שני.
ההבדל זה רק המידע שקודד בRF הזה והCRT להצגתו.
אבל מבחינת השימוש של המכשיר והשפעתו על אנשים, ברור שזו הייתה מהפיכה.

אני רואה דימיון עם האייפאד. מבחינה טכנולוגית הוא באמת סתם אייפון גדול, סתם גרסה אחרת של אותו דבר, אבל מבחינת אופן השימוש בו ומטרות השימוש בו זה דבר אחר לגמרי.

היבט חשוב של אבולוציה (וכך זה גם בביולוגיה) זה שהדבר החדש מחליף את הקודם בגלל שהוא "עדיף" (כמובן, יכולים להיות הרבה שמחליפים את הקודם).
האייפאד (והטלוויזיה) לא החליפו את האייפון (רדיו), אלא חיים במקביל. הם לא גרסאות משופרות אלא "משהו אחר".
לעומת זאת, גרסאות חדשות של אותו מכשיר כן מחליפות את הקודם (לוקח זמן כמובן).
משה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

moco

זה בדיוק מה שאנשים מחליטים עליו - האם מוכנים לחיות ב-ECOSYSTEM של אפל.

בגלל זה היה קל מאוד לאנשים בעלי אייפוד לעבור לאייפון כי הם כבר חיים ב-ECOSYSTEM הזה. בגלל זה גם יש כ"כ הרבה אנשים ששונאים את אייטיונז שלא מסתדרים עם האייפון.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אני מסכים למה שאתה אומר עכשיו, רק שהניסוח "לחיות ב" נשמע לי אחרת.
במיוחד שאתה מתייחס ל70% שעוד לא החליטו.
משה

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אבולוציה לא אומר להחליף....

אבולוציה אומר שינוי...

זה שהטלויזיה והרדיו עובדים/עבדו דרך אותו ערוץ מידע (RF) שקודד בשיטות שונות זה כלל וכלל לא קשור.

הרי גם מכונת הכביסה שלי וטלויזיה שלי עובדים על אותו אות חשמל, ואני לא אתפלא אם בשינהם יש מעגל חשמלי ופרוסת סיליקון זו או אחרת.

אותנו לא מעניין בדיון הזנ איך הדברים עובדים אלא מה הם מייצגים למשתמש הסופי.

ברור שטלויזיה ורדיו הם ישויות שונות לחלוטין, וכמו שאמרתי חוץ מהמאפיין התקשורתי אין להם שום קשר.

אייפון ואייפד אלו דברים דומים מאוד ביסודם.
לאייפון ולאייפד יש את אותה החומרה פחות או יותר בבסיס.
לאייפד סה"כ אין יכולת שיחה סלולרית (שיחה רגילה) ויש לו מסך גדול יותר.

אבל בבסיס אלו מכשירים זהים.

נכון שלא מדובר פה באבולוציה כפי שבטבע אבל זו אנלוגיה :) אי אפשר להיות 100% זהים.

האייפד, לטעמי, הוא לא רבולוציה, הוא לקיחת מכשיר והפיכתו לגדול יותר בתקווה שזה יתפוס.
חד משמעית אני אומר שזה לא יתפוס כמו אייפון מהסיבה הפשוטה - לרוב האנשים בעולם אין צורך בזה לעומת סלולרי שכן יש צורך.
אז יש כאלו שצריכים וקונים ויש כאלו שלא צריכים ועדיין קונים אבל לרוב המוחלט של האנשים אין צורך ביחידה הזו.

מה שכן, קסם לי הרעיון של זה בתור יחידתשליטה חכמה לבית :)

חזור אל “אפל - iPhone / iPad”