עזרה בבעיית סאונד לא מאוזן במערכת ק"ב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
smaster_1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 219

שליחה

gro111 כתב:
smaster_1 כתב:
בוננזה כתב:אני מניח שהבעיה היא לא במגבר, אתה יכול לבדוק את זה ע"י כך שתחבר את המגבר לרמקולים של אח שלך.
לדעתי הבעיה יכולה להיות בנצילות נמוכה של הסנטר לעומת הקידמיים, לכן באותה העוצמה הקידמיים ישמעו הרבה יותר חזק מהסנטר.
מה הנצילות של הקידמיים?
...
הדגם הוא TSS SAT500. זה מה שמצאתי עליהם. נראה שהם די LOW END, לפחות לפי המחיר.

Speaker Type 2-way - Passive .Response Bandwidth 150 - 20000 Hz .Input Impedance 8 Ohm .Recommended Amplifier Power 10 - 100 Watt .Sensitivity 86 dB .Crossover Frequency 7000Hz

אם הסנטר נציל יותר, האם הורדת עוצמת הווליום של הסנטר (במקום להגדילו) תשפר את המצב, ותאזן את הסאונד?
...
אתה צריך לבצע כיול עוצמות עם מד רעש- SPL, (יש אפליקצייה חינם לאייפון).
בזמן הכיוון של העוצמה תסתמך על הקריאה בSPL, לכל רמקול בנפרד.
ברגע שכל הרמקולים (כל אחד בנפרד) נותנים עוצמה של 75dB, אתה יודע שהמערכת מאוזנת.
במידה וההסבר שלי לא ברור לך, אכנס לפרטים מאוחר יותר, במידה ותרצה.
בהצלחה :)
...
רוב תודות!

הורדתי אפליקציה לנייד שלי (אני מאנשי האנדרואיד). שני דברים שלא ברורים לי:
באיזה מרחק אני צריך לעמוד מהרמקול כדי לבדוק את העוצמה שלו וכן מה הווליום שאני מכוון במערכת
בטרם הבדיקה.

תודה רבה מראש.

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519

שליחה

smaster_1 כתב:
gro111 כתב:
smaster_1 כתב:
בוננזה כתב:אני מניח שהבעיה היא לא במגבר, אתה יכול לבדוק את זה ע"י כך שתחבר את המגבר לרמקולים של אח שלך.
לדעתי הבעיה יכולה להיות בנצילות נמוכה של הסנטר לעומת הקידמיים, לכן באותה העוצמה הקידמיים ישמעו הרבה יותר חזק מהסנטר.
מה הנצילות של הקידמיים?
...
הדגם הוא TSS SAT500. זה מה שמצאתי עליהם. נראה שהם די LOW END, לפחות לפי המחיר.

Speaker Type 2-way - Passive .Response Bandwidth 150 - 20000 Hz .Input Impedance 8 Ohm .Recommended Amplifier Power 10 - 100 Watt .Sensitivity 86 dB .Crossover Frequency 7000Hz

אם הסנטר נציל יותר, האם הורדת עוצמת הווליום של הסנטר (במקום להגדילו) תשפר את המצב, ותאזן את הסאונד?
...
אתה צריך לבצע כיול עוצמות עם מד רעש- SPL, (יש אפליקצייה חינם לאייפון).
בזמן הכיוון של העוצמה תסתמך על הקריאה בSPL, לכל רמקול בנפרד.
ברגע שכל הרמקולים (כל אחד בנפרד) נותנים עוצמה של 75dB, אתה יודע שהמערכת מאוזנת.
במידה וההסבר שלי לא ברור לך, אכנס לפרטים מאוחר יותר, במידה ותרצה.
בהצלחה :)
...
רוב תודות!

הורדתי אפליקציה לנייד שלי (אני מאנשי האנדרואיד). שני דברים שלא ברורים לי:
באיזה מרחק אני צריך לעמוד מהרמקול כדי לבדוק את העוצמה שלו וכן מה הווליום שאני מכוון במערכת
בטרם הבדיקה.

תודה רבה מראש.
...
אתה מבצע את כל המדידות מאותו מקום בדיוק, נקודת האזנה.
אתה לא צריך לכוון את הווליום ברסיבר, תשתמש בTEST TONE של הרסיבר. (הווליום עולה באופן אוטומטי להשמעת הטסט טון).
שחק עם העוצמה של כל ערוץ בנפרד, ככה שתקבל קריאה אחידה של 75dB בכל אחד מהרמקולים בנפרד.
בהצלחה (Y)

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655

שליחה

כיול עוצמה עי" תוכנת כיול זאת גם אפשרות.
אבל אני חושב שהכי פשוט זה לקחת את המגבר לאח שלך ולחבר אותו לרמקולים שלו ולראות איזו תוצאה אתה מקבל שם.
אני מהמר שמדובר על חוסר התאמה בין הרמקולים, בנצילות כל db משמעותי מאוד!
במקום לשבור את הראש תנסה לעשות את הבדיקה שהצעתי וכך תזכה/תפליל את המגבר.

smaster_1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

בוננזה כתב:כיול עוצמה עי" תוכנת כיול זאת גם אפשרות.
אבל אני חושב שהכי פשוט זה לקחת את המגבר לאח שלך ולחבר אותו לרמקולים שלו ולראות איזו תוצאה אתה מקבל שם.
...
רוב תודות על העצות הטובות :)

שאלה נוספת. אני רואה שהרמקולים הלווינים שלי (כלומר 2 קדמיים ו-2 אחוריים) נצילים ב 86DB
זאת בשעה שהסנטר נציל ב 89DB. האם הבדל של 3DB נצילות עשוי להביא לבעיית הסאונד הזו?האם זהו הבדל מהותי.?

אחרי הכל, מה שקורה, להבנתי, הוא שהמגבר "משפיע" על הסנטר ביתר קלות. הקדמיים והאחוריים פשוט לא נשמעים באותה העוצמה. מכיוון שאני רוצה לשמוע בסוראונד, אני מגביר את העוצמה הכללית, ואולם אז, ברגע שיש סצינת אקשן שאינה דיאלוג, הסנטר הנציל משמיע את עצמו ואילו הלווינים לא. האם הגיוני?

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655

שליחה

לפי מה שנאמר לי, הבדל של 3db יכול להיות במקרים מסוימים משמעותי מאוד!
כנראה שזה המקרה..

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

smaster_1 כתב:
...

שאלה נוספת. אני רואה שהרמקולים הלווינים שלי (כלומר 2 קדמיים ו-2 אחוריים) נצילים ב 86DB
זאת בשעה שהסנטר נציל ב 89DB. האם הבדל של 3DB נצילות עשוי להביא לבעיית הסאונד הזו?האם זהו הבדל מהותי.?

אחרי הכל, מה שקורה, להבנתי, הוא שהמגבר "משפיע" על הסנטר ביתר קלות. הקדמיים והאחוריים פשוט לא נשמעים באותה העוצמה. מכיוון שאני רוצה לשמוע בסוראונד, אני מגביר את העוצמה הכללית, ואולם אז, ברגע שיש סצינת אקשן שאינה דיאלוג, הסנטר הנציל משמיע את עצמו ואילו הלווינים לא. האם הגיוני?
...
תבצע את מה שהוסבר לך פה.
סובב את כפתור הווליום הראשי ברסיבר לסביבות ה 12DB.
תריץ את רעש הכיול שהרסיבר מפיק עבור כל אחד מהרמקולים.
כוון בעזרת בורר עוצמת הרמקולים (לא בעזרת כפתור הווליום הראשי) את כל אחד מהרמקולים ל 75DB (כולל הסאב לאחר שכיוונת את בורר העוצמה שממוקם בו לאמצע)בעזרת מד SPL .

לאחר מכן כל הצרות יעלמו כלא היו.

בהצלחה

במידה ואין לך מד SPL ואתה מאזור המרכז דבר איתי.

smaster_1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

...

smaster_1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

טוב, חברים. בוצע כיול בהתאם להוראות, אך המצב רק החמיר.

ראשית, לא הצלחתי להגיע ל 75DB אלא רק ל 68DB וזאת לאחר שהורדתי את כל עוצמות הרמקולים ל-0 ואת הסאב פיזית לכמעט 0.
שנית, המערכת נשמעת מחריד. צורמני, פשוט, חסר נפח. אין שם יותר מאשר בזוג רמקולים שמקבלים מתנה מאייבורי כשקונים מחשב. :lol:
שלישית, את הדיאלוגים קשה מאד לשמוע כעת.

כל זאת בווליום ראשי גבוה מאד, של 15-16. DTS.

האם יתכן שהנצילות הנמוכה של הלווינים, שהם ממילא רמקולים די פשוטים ממה שאני קורא, אינה מאפשרת לכוון את המערכת באופן אופטימלי ביחד לסנטר ולסאב שהם יותר "רציניים", ובנוסף, האם יתכן שאני פשוט שומע את הפוטנציאל שלהם, שהוא אומלל ונמוך?

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”