רמות טחינה שונות במנה בודדת וכפולה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

יש בתי קפה שעובדים רק עם מנה כפולה ויש הרבה בתי קפה שלא מעניין אותם מה יוצא...
בארומה זה איכשהו מסתדר להם (רק שהקפה לא טעים). כנראה שאבגי שינה שם את הפרה אינפיוז'ן כי גם הלחץ שם גם נמוך מ 8, הטחינה שם מוציאה תוצאה דומה בבודד ובכפול.
תכלס אפשר למצוא רמה שתתפשר קצת לכפול ולבודד ובבית קפה זה יהיה בסדר
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

אני לא בבית אז לא יכול לצלם את הסלסלה של האניטה, אבל לדעתי היא די מזכירה את הסלסלה של ה-VBM.

לגבי הלחץ - זו נקודה שאני חושב עליה הרבה בזמן האחרון. נראה לי שיהיה מעניין לעשות ניסוי ולהוריד את הלחץ במכונה ל-8 באר, למשך תקופה קצרה.
יש לי הרגשה שאני אופתע מהתוצאה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559

שליחה

מהניסיון שלי אני יכול להגיד שגם בגאגיה פיור שהיתה לי וב ECM הנוכחית, גם כן יש את הבדל הטחינה בין הסלסלות.
הסלסלות שלי נראות בידיוק כמו של הויבימה(אחת מקורית ואחת של אברהמי שנשארה מהגאגיה)

nimitzg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060

שליחה

דבוטאנט כתב:יש בתי קפה שעובדים רק עם מנה כפולה ויש הרבה בתי קפה שלא מעניין אותם מה יוצא...
...
בסלסה הכפולה של ה VBM לא ניתן לדחוס מנה של 7 גרם עם טמפר 57 כיוון שגם בה יש שיפוע מסויים.
צריך לפחות שתי מנות...וזה כבר לא אספרסו קצר...
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

אני משתמש בסלסילות האלו של LM:

http://www.1st-line.com/parts/lamarzocc ... askets.htm

alogobi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357

שליחה

moti_r כתב:
מה קורה בבתי קפה? תמיד משתמשים בסלסלות כפולות?
אני כמעט משוכנע שאני רואה לפעמים ידיות סינגליות.
...
אני עבדתי שנים מאחורי מכונת קפה בבתי קפה שונים.. אף פעם לא ראיתי בית קפה שמשתמש רק בידית אחת (כפולה או בודדת) זה תמיד משתנה בהתאם להזמנות של הלקוחות...

אבל בגדול בתי קפה לא שמים דגש גדול על הפקת האספרסו, במיוחד בתי קפה שיש לחץ של הזמנות- פשוט אין זמן לחכות 20-25 שניות להפקת אספרסו זה יתקע את כל העבודה... מה גם שרוב ההזמנות של לקוחות הן הפוכים למיניהם ככה שההבדל אינו כה מורגש..

היום בבוקר הכנתי אספרסו כפול (שירד מהר מדי) ואספרסו קצר שירד בסדר גמור ככה שהמצב הוא שהסלסלה הכפולה (אצלי לפחות) דורשת טחינה דקה יותר..

פתרון שאני חשבתי הוא להחזיר את מטחנת הנמוקס שלי למילואים ולכוון אותה לטחינה שתתאים לסלסלה הכפולה (למרות שחשבתי לפרסם אותה בפורום למכירה)

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958

שליחה

אולי אפשר להשאר עם אותה רמת טחינה, אך ללמוד לשים קצת יותר או פחות קפה בהתאם למנה (כפולה או בודדת, כתלוי מכונה)?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

alogobi, אני תכננתי למכור את הרוקי שלי, אבל מהר מאוד החלטתי להשתמש בה לקפה נטול.
ממליץ על זה מאוד! במהלך היום אני משתמש במטחנה אחת, ובערב פשוט טוחן במטחנה אחרת.
קלי קלות והופך את חווית הקפה הנטול לקלה הרבה יותר.

nimitzg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

doron_boogie כתב:אולי אפשר להשאר עם אותה רמת טחינה, אך ללמוד לשים קצת יותר או פחות קפה בהתאם למנה (כפולה או בודדת, כתלוי מכונה)?
...
דורון, במנה הבודדת אני שם פחות קפה ודוחס באותה טכניקה זה לא ממש עוזר ולכן אני צריך להוריד את דרגת הטחינה באספרסו.

alogobi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

doron_boogie כתב:אולי אפשר להשאר עם אותה רמת טחינה, אך ללמוד לשים קצת יותר או פחות קפה בהתאם למנה (כפולה או בודדת, כתלוי מכונה)?
...
ניסיתי.. תוצאה יותר טובה ואולי עם קצת אימון ניתן להגיע לתוצאה אידיאלית...

alogobi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

moti_r כתב:alogobi, אני תכננתי למכור את הרוקי שלי, אבל מהר מאוד החלטתי להשתמש בה לקפה נטול.
ממליץ על זה מאוד! במהלך היום אני משתמש במטחנה אחת, ובערב פשוט טוחן במטחנה אחרת.
קלי קלות והופך את חווית הקפה הנטול לקלה הרבה יותר.
...
הלוואי שהייתה לי האופציה להשתמש במכונה במהלך היום.. לצערי אני פוגש אותה רק בסביבות 20:00...
את הנמוקס אשאיר בינתיים ואנסה לכוון לטחינה שונה מהK3

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

nimitzg כתב:
...
דורון, במנה הבודדת אני שם פחות קפה ודוחס באותה טכניקה זה לא ממש עוזר ולכן אני צריך להוריד את דרגת הטחינה באספרסו.
...
alogobi כתב:
ניסיתי.. תוצאה יותר טובה ואולי עם קצת אימון ניתן להגיע לתוצאה אידיאלית...
...
(Y)
אז הדעות לא אחידות, אבל שווה לנסות. בכל אופן להחליף בכל פעם דרגות טחינה זו בעיה בגלל בזבוז של קפה בתהליך. אנסה לשחק קצת עם הכמויות.

nimitzg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

doron_boogie כתב: בכל אופן להחליף בכל פעם דרגות טחינה זו בעיה בגלל בזבוז של קפה בתהליך. אנסה לשחק קצת עם הכמויות.
...
אני יודע בדיוק מה רמת הוחינה לסלסה בודדת ולכפולה.ומשנה בהתאם. לא מבין למה אתה חשוב שזה מבזבז קפה?

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

nimitzg כתב:
doron_boogie כתב: בכל אופן להחליף בכל פעם דרגות טחינה זו בעיה בגלל בזבוז של קפה בתהליך. אנסה לשחק קצת עם הכמויות.
...
אני יודע בדיוק מה רמת הוחינה לסלסה בודדת ולכפולה.ומשנה בהתאם. לא מבין למה אתה חשוב שזה מבזבז קפה?
...
אתה משנה את רמת הטחינה כשהמכונה במצב סגור? אני הבנתי ממספר משתמשים שכדאי לשנות רמות רק תוך כדי עבודה על מנת לא לפגוע בסכינים. מעבר לזה בתוך המטחנה נשאר קצת קפה טחון מהמנה הקודמת, ברמת הטחינה הקודמת. יכול להיות שבמטחנה אחרת (אצלי K3) התמונה שונה.

nimitzg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה

[quote="doron_boogie]
אתה משנה את רמת הטחינה כשהמכונה במצב סגור? אני הבנתי ממספר משתמשים שכדאי לשנות רמות רק תוך כדי עבודה על מנת לא לפגוע בסכינים. מעבר לזה בתוך המטחנה נשאר קצת קפה טחון מהמנה הקודמת, ברמת הטחינה הקודמת. יכול להיות שבמטחנה אחרת (אצלי K3) התמונה שונה.[/quote]

אני לא משנה בזמן הטחינה.
נכון ייתכן שנשאר איזה גרם במעבר מהסכינים למחלק מנות...אבל לא צריך להיות קטנוניים... :wink:
כשאני רוצה להכין אספרסו אני מדלק שתי נקישות ממספר 6 במטחנה שלי ל 5.5 לפעמים 5.75
וטוחן.

בכל מקרה יש פה עניין לא פתור.
כרגע זה מה שאני עושה.אולי מחר אנסה לעשות אספרסו עם פחות קפה בטחינה רגילה.
אני מניח שאחד מהשניים יקרה:
א.לא יצאו מיים כלל - כבר קרה לי.
ב.יעברו מיים מהר מדיי.

balila30
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
שם מלא: בועז בלילה

שליחה

אני שותה אספרסו במנה הבודדת אבל מוסיף עוד כשתי גרם למנה.
בוטרנו הסלסלה למנה בודדת היא קונית ללא מדרגה.
הסלסלה של ה lm ניראית טובה אני אנסה אותה מאוד מעניין מה ההבדלים בין הסלסלות.
וגם אצלי יש צורך בטחינה גסה יותר למנה בודדת.וביגלל זה התוספת של השתי גרם.

Oferot
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976

שליחה

לדעתי כל הסיפור הזה הוא חוק אום פשוט :)
I=U/R
I=זרם (במקרה הזה הכוונה לקפה שיורד לכוס)
U= לחץ חליטה
R= התנגדות הקפה - ככל שטוחנים יותר דק אז שטח הפנים של הקפה גדל --> ההתנגדות עולה וכנל כשמוסיפים עוד קפה. כלומר ההתנגדות = כמות קפה+רמת טחינה.

בתכלס זה תלוי בעוד דברים כמו למשל אם המים יוצאים בלחץ שווה בראש המכונה (אני מניח שכן - פסקל)..כמו כן בהתנגדות של המתכת מול הקפה כשמדובר בראש קוני יחיד...לא יודע אם המים מצליחים לעבור בין הקפה למתכת או לא...
כמו שהדחיסה גם משחקת תפקיד חשוב אבל אני לוקח בחשבון שהדחיסה תשאר קבועה וצריך שתהיה דחיסה טובה כדי להבטיח שההתנגדות בסלסלה (קרי קפה) תהיה שווה לכל גודלה של הסלסלה..

בקיצר ועכשיו צריך לשחק עם המשתנים שלנו..אתם רוצים להישאר באותו לחץ כל הזמן ואתם מסתכלים על הזרם כדי לשפוט את המשחק בין כל הפקטורים..
אז פשוט תשחקו עם מה שאתם יכולים..טחינה וכמות קפה...ותגידו איך יצא :)

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה

יש לי שאלה שלא ממש קשורה אבל חבל ליפתוח בישבילה פוסט חדש,

מקובל להכין מנה כפולה עם כמות מיים של מנה אחת 30-40 מ"ל ? או שתמיד כשהמנה כפולה גם כמות המיים כפולה?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

כפול זה 60 מ"ל מים, בדיוק פעמיים הקפה ופעמיים המים.
שים לב שארוך זה 45 מ"ל מים, לא 60.

כאן יש דיאגרמה עם כל מני משקאות קפה:
http://www.htcafe.co.il/article01723

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

זה לא בדיוק חוק אוהם כי אין יחס ישיר בין ספיקה (זרם) ללחץ (מתח) מה גם שההתנגדות (קפה) נורא משתנה בין מנה למנה (כי המפעיל הוא בן אדם) אבל זה ההסבר הכי טוב שאני מצאתי לעצמי גם כן (כי זה עולם המושגים שלי...)
מספיק שתשים קצת יותר קפה ותדחס לא אחיד ותקבל נגד אחר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”