פיתרון איחסון שאינו בתצורת NAS

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46462

שליחה

עוד אופציה מעניינת הינו שימוש בפתרון של Sans Digital, אשר מהווה מארז חיצוני עם אספקת מתח, קירור ואפשרות לתצורות RAID. המארז ומתחבר למחשב ב eSATA.
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss? ... al&x=0&y=0

יש פתרונות דומים גם מחברות אחרות.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

אני עובד עם דיסקים קשיחים המון שנים. יש לי במעבדה כמה מאות דיסקים קשיחים, רובם לא מאיכות העולה על הרגיל במחשבים ביתיים.
המקרים בהם דיסק קשיח קורס באופן מוחלט הם לא בלתי אפשריים, אבל מ-א-ו-ד נדירים.
בדרך כלל מקבלים על זה הרבה אזהרות לפני שזה קורה.
כשמגבים סרטים שצופים בהם, שרידות היא לטעמי בזבזו של זמן, אנרגיה וגם פגיעה בביצועים.

אני כבר התרגלתי לחשוב על הרשת כאמצעי האחסון האמיתי. גם אם נדפק לי סרט - תוך 10 שעות מקסימום (אני מוריד 6 גיגה לשעה, ובטוח יש חברים עם חיבור מהיר ממני), אני מאחזר אותו מהרשת.
למה צריך להתעסק עם כאב הראש הזה של RAID?
לטעמי זה מיותר. דחוף דיסקים למחשב וזהו.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

nir11,
הבעיה היא שכאשר HDD הולך, לא רק סרט בודד הולך, אלא כמות הרבה יותר רחבה של תוכן. יש אנשים שנוהגים כן לשמור תכנים.
תחשוב על הורדה מחדש מהרשת 2TB של תכנים, זה כאב ראש לא קטן.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317

שליחה

שרידות היא לטעמי בזבזו של זמן, אנרגיה וגם פגיעה בביצועים
...
כל אירגון ומדינותו שלו.
אתה כנראה נמצא במקום שמאפשר למערכת לרדת ושיהיה DOWNTIME.
במקומות שבהם אלפי משתמשים מחוברים לשרת אסור שהוא יירד לחלקיק שנייה, כי אתה יודע זמן שווה כסף כפול אלפי משתמשים. ופה בא אלמנט השרידות ששווה את האנרגייה והכל, בד"כ הOS נמצאת על רייד 10 על מנת לחפות על איטיות רייד 1 והDATA על רייד 5 או 6. אם ילך לך בסיס נתונים של 300GByte כמה זה יוצא לפי 6GBit לשעה ? אללה איסתור.

שלא נדבר על VM שיושבים בכלל ברייד 7 של EMC או מקבילה אחרת.

רייד יקר אבל מגודל/חשיבות אירגון כלשהוא הוא פתרון השרידות הכי טוב ויעיל שיש היום.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

חלילה, אני מדבר על אחסון ביתי של חומר כמו סרטים בלבד.
סביבת העבודה שלי היא סביבת טסטינג, לא מדובר על דאטא סנטר.
האמן לי שאני מכיר היטב את העולם הזה של לקוחות שעושים כל מני דברים עם אמצעי האחסון ולא מוכנים לדאון טיים של שניה אפילו.

שרידות היא (בעיני) בזבוז למטרות ביתיות, לא למטרות עסקיות, בהם היא מחוייבת המציאות.

זיו, כמו שאמרתי, בקושי זכורים לי מקרים של איבוד נתונים מוחלט בדיסק. בדרך כלל זה מתחיל בכל מני כשלונות בכתיבות וקריאות. במצב הזה אפשר לאחזר את רוב הנתונים, ולעיתים קרובות את כולם, ואז פשוט להחליף את הדיסק.

גם במקרה הכי נורא ואיום, אם הלכו לך שני טרה, זה עניין של שבועיים (לפחות עבורי), להוריד אותם מחדש.
בשביל זה לשבור את הראש על מארזים יקרים (או פתרונות תוצרת בית) וגם לבזבז כסף?
זה כמובן עניין אישי, אני לא מוכן להשקיע בזה אפילו קלוריה אחת.
כבר קרה לי שאיבדתי כמה סרטים. לא כזה אסון גדול

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

יש לי טרה וחצי של סרטים ושירים , מסודרים בתיקיות עם תקצירים תמונות וכו' בשום אופן לא מוכן לאבד את זה , למי יש כח להוריד שוב ? (הכל מגובה לדיסק אחר)
כמו כן יש לי חצי טרה של סרטים משפחתיים ותמונות נמצא ב raid1 ומגובה בנוסף כל הזמן לשני דיסקים שונים חיצוניים (אחד נמצא באזור גאוגרפי אחר ..במילים אחרות במשרד) , בשום אופן לא אסכים לאבד את החומר הזה.

אולי אני פרנואיד אבל .....זה הוכיח את עצמו.

michael100
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 288

שליחה

ziv_r כתב:עוד אופציה מעניינת הינו שימוש בפתרון של Sans Digital, אשר מהווה מארז חיצוני עם אספקת מתח, קירור ואפשרות לתצורות RAID. המארז ומתחבר למחשב ב eSATA.
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss? ... al&x=0&y=0

יש פתרונות דומים גם מחברות אחרות.
...
הדבר היחיד שחסר כאן (לפחות לי) הוא חיבור לרשת.

guyyug
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909

שליחה

זה לא מספיק
זה לא NAS זה בסה"כ מארז לדיסקים = מחזיק את הדיסקים + כרטיס רשת עם RAID בתוכנה + ספק כוח לדיסקים
הכל מתחבר למחשב דרך eSATA שעושה את כל השאר
גיא

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

michael100,
כמעט מה שהחבר guyyug ציין. יש מארזים דומים עם RAID בחומרה.
היתרון במוצר הזה הינו עלות זולה (בגלל הצורך בצימוד מחשב פעיל) ואפשרויות נוחות לשליטה ותפעול.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164

שליחה

מנצל"ש - מה הם הפרמטרים החשובים שיש לבחון שבאים לרכוש NAS ?
ראיתי שישנם נאסים ממחיר של 800 ש"ח ועד מחיר של כמה אלפים טובים
בקריאת השרשור הזה עלה לי בראש לרכוש NAS
האם ההבדלים ביינהם עד כדי כך גדולים?
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579

שליחה

שאלה ראשונה - כמה כוננים/נפח אחסון אתה רוצה?

ido22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639

שליחה

אני אפתח בלענות לשאלה מעליי:

אני מניח שאתה מחפש NAS לשימוש ביתי.
א. אני בספק שתצטרך RAID לשרידות, שכן שרידות אינה גיבוי ! - גיבוי מבצעים על בנפרד וזה לא קשור ל NAS.
ב. נפח - תחליט כמה אתה צריך. יש NASים שמאכלסים מספר דיסקים ואפשר להגדיל כך את הנפח שלהם בקלוט יחסית (או RAID, אבל זה פחות רלווטי לגביך..)
ג. פיצפקעס - יש NASים שיש להם תמיכה בגיבוי מרחוק, להודיע במייל על תקלות, חיבור ל UPS, קליינט BITTORRENT מובנה, וכו' וכו' - תבדוק אם יש משהו שמעניין אותך.
ד. מהירות - NASים יקרים בד"כ מהירים יותר, אבל שים לב שחלקים מיועדים גם לשימוש של אפילו עשרות משתמשים - ולכן יש צורך למהירות גבוהה. לשימוש ביתי - אני מאמין שתצטרך במינימום STREAMING של 1080P, שכמעט כל NAS יספק את זה (למעט סינים זולים).
ה. הפיכת מחשב שולחני ל NAS גם אופציה, אבל זה מעט OVERKILL לטעמי, שכן הוא בד"כ לא חסכוני בחשמל, עושה הרבה רעש, ויקר. מצד שני זה תלוי בצרכיים האישיים -- יש כאלה שמחשב כזה משתמש גם כשרת אחסון/NAS וגם מחובר לטלויזיה, או בתור DVR.

אני עם שנים של נסיון, גם עם מחשב וגם NAS ניידים. וכרגע אני משתמש ב NAS של Buffallo linkstation.

יש לו קליינט BT (במקום להשאיר את המחשב דלוק).
יש לו DLNA (עושה STREAMING לוידיאו למכשירים אחרים)
ובכלל, יש לו ממשק רשת Gigabit, ויציאת USB לחיבור דיסק נוסף.
פתחתי לו גם את הגישה לשל של לינוקס, מה שמאפשר לי להריץ עליו שרת דואר, שרת WEB להריץ WIKI.
למעשה אני מריץ עליו עוד המון דברים אחרים (מוריד כתוביות אוטומטי לסרטים, וכו')

החלטתי ללכת על הפתרון הזה במקום מחשב רגיל מכיוון שהוא יחסית זול, חסכוני בחשמל (בערך 14W) ועושה כל מה שאני צריך.

אני יודע שזה לא פורום מכירה, אבל מכיוון שכבר הזכרתי אותו, אז אני אציין שאני מוכר אחד (יש לי למעשה שניים כאלה ואני לא צריך אחד יותר)
אם מישהו מעוניין, שיצור קשר בפרטי.

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164

שליחה

ido22 כתב:אני אפתח בלענות לשאלה מעליי:

אני מניח שאתה מחפש NAS לשימוש ביתי.
א. אני בספק שתצטרך RAID לשרידות, שכן שרידות אינה גיבוי ! - גיבוי מבצעים על בנפרד וזה לא קשור ל NAS.
ב. נפח - תחליט כמה אתה צריך. יש NASים שמאכלסים מספר דיסקים ואפשר להגדיל כך את הנפח שלהם בקלוט יחסית (או RAID, אבל זה פחות רלווטי לגביך..)
ג. פיצפקעס - יש NASים שיש להם תמיכה בגיבוי מרחוק, להודיע במייל על תקלות, חיבור ל UPS, קליינט BITTORRENT מובנה, וכו' וכו' - תבדוק אם יש משהו שמעניין אותך.
ד. מהירות - NASים יקרים בד"כ מהירים יותר, אבל שים לב שחלקים מיועדים גם לשימוש של אפילו עשרות משתמשים - ולכן יש צורך למהירות גבוהה. לשימוש ביתי - אני מאמין שתצטרך במינימום STREAMING של 1080P, שכמעט כל NAS יספק את זה (למעט סינים זולים).
ה. הפיכת מחשב שולחני ל NAS גם אופציה, אבל זה מעט OVERKILL לטעמי, שכן הוא בד"כ לא חסכוני בחשמל, עושה הרבה רעש, ויקר. מצד שני זה תלוי בצרכיים האישיים -- יש כאלה שמחשב כזה משתמש גם כשרת אחסון/NAS וגם מחובר לטלויזיה, או בתור DVR.

אני עם שנים של נסיון, גם עם מחשב וגם NAS ניידים. וכרגע אני משתמש ב NAS של Buffallo linkstation.

יש לו קליינט BT (במקום להשאיר את המחשב דלוק).
יש לו DLNA (עושה STREAMING לוידיאו למכשירים אחרים)
ובכלל, יש לו ממשק רשת Gigabit, ויציאת USB לחיבור דיסק נוסף.
פתחתי לו גם את הגישה לשל של לינוקס, מה שמאפשר לי להריץ עליו שרת דואר, שרת WEB להריץ WIKI.
למעשה אני מריץ עליו עוד המון דברים אחרים (מוריד כתוביות אוטומטי לסרטים, וכו')

החלטתי ללכת על הפתרון הזה במקום מחשב רגיל מכיוון שהוא יחסית זול, חסכוני בחשמל (בערך 14W) ועושה כל מה שאני צריך.

אני יודע שזה לא פורום מכירה, אבל מכיוון שכבר הזכרתי אותו, אז אני אציין שאני מוכר אחד (יש לי למעשה שניים כאלה ואני לא צריך אחד יותר)
אם מישהו מעוניין, שיצור קשר בפרטי.
...
תודה (Y)

מה נחשב זול אצלך אשר במחיר כזה היית חושד באיכות הNAS
או נגדיר את השאלה אחרת מה היא הקונפיגורציה הבסיסית /התחלתית טובה מבחינתך למכשיר NAS לקיבולת של לא יותר מ 4 HDD
כאשר במפרט הטכני של הNAS מדברים על תמיכה עד 1 TB האם הכוונה לסה"כ כול הכוננים או עבור כול כונן בניפרד

להפוך מחשב בייתי לNAS יכול להיות דווקא רעיון נחמד יש לי כמה מחשבים שכרגע לא בשימוש
אשמח לקבל קונפיגורציה למחשב בייתי NAS
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152

שליחה

מישהו יעול להסביר בבקשה מה ההבדל בדיוק בין שרידות מידע לגיבוי?

אם NAS לא משמש לגיבוי אלא רק לשרידות ואחסנה (ואני מבין שמשתמש ביתי לא צריך שרידות), למה בכלל צריך אותו?
למה לא להוסיף או להחליף HDD ופשוט להגדיל קיבולת?
של כל דבר עם 4 גלגלים!

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן

שליחה

הסבר ישן שלי

RAID בתור גיבוי
בעיקרון ישנם שני מערכי רייד עיקריים שנועדים ל"גיבוי" RAID1 וRAID5.
אבל , מטרת ה"גיבוי" שמבצע הרייד היא אחרת מביצוע גיבוי רגיל. מערכי רייד אלו נועדו לשפר את שרידות המידע. כלומר למנוע מצב בו כונן קשיח מת והעבודה שמבוצעת על המחשב הולכת לאיבוד. אולם אין זה מונע מהמידע להימחק.

אז למה לבצע רייד בכל זאת?
הסיבה לכך היא פשוטה, גיבוי רגיל הוא צורה נוחה מאוד לשמירה על מידע כאשר אנחנו מדברים על נפחים סבירים של עד 1000 ג"ב. אבל מה עושים כאשר יש לך מידע בנפח
של עשרות טרה בייט? במקרה הזה גיבוי מלא מאבד את התועלת שלו מכיוון שיש צורך לרכוש פי 2 יותר אחסון על מנת לגבות את המידע.
רייד איננו מונע מהמידע להימחק אבל הוא נותן שרידות למערכת למקרה של הרס של קשיח בודד (או יותר).

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

לא בדיוק הבנתי למה אתה מתכוון.

אם (לדוגמא) קשיח אחד מתוך 4 במערך RAID5 מת, המידע לא נמחק. מכניסים קשיח תקין חדש והכל חוזר לקדמותו.. זה בהחלט סוג של גיבוי, לא הבנתי למה אתה אומר שהמידע יכול להמחק? אלא אם אתה מתכוון למצב עם סבירות אפסית שבו שני קשיחים מתים בו"ז, אבל זה יכול לקרות גם עם גיבוי חיצוני.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן

שליחה

הסבר מחודש

נניח שיש לך קשיח פנימי במחשב בגודל של 1 טרה, נקרא לו A
נניח שיש לך קשיח חיצוני בגודל 1 טרה, נקרא לו B
ונצא מהנחה שיש לך סרט עליהם שיקרא X
היום בשעה 1200 עשית גיבוי של המידע שיש על A לכונן B, הכל טוב ויפה
בשעה 1300 מחקת את סרט X בטעות מכונן A, מה עושים במצב כזה? מחברים את B ומשחזרים את X. הרי אין קשר ישיר בין A ל B

הבעיה? נניח שהורדת סרט Y על קשיח A אבל קשיח A מת לפני שהספקת לגבות אותו לB
המידע שנשאר לך הוא רק זה שגיבית בזמנו לB
זה גיבוי

עכשיו נניח שיש 3 כוננים ברייד 5 שיקראו A B C וגם עליהם יש את סרט X
בשעה 1400 מחקת את סרט X מהרייד5, זהו... הוא איננו, אין לך גיבוי שלו במקום אחר
אבל נניח שבשעה 1330 מת לך קשיח B... מבחינתך לא קרה כלום, אתה עדיין יכול לראות את סרט X

הבעיה? נניח שמחקת קובץ... אין לו גיבוי בשום מקום מאחר ורייד איננו גיבוי אלא רק שרידות מכשל פיזי
זה שרידות

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

עכשיו אני מבין.. מבחינתי לפחות זה non issue, מאחר וטעויות אנוש שכאלו לא רלוונטיות אליי. אני מניח שבארגונים המצב שונה ושם באמת יש צורך בגיבוי חיצוני מלא.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030

שליחה

בארגונים גיבויי לא בא במקום שרידות ולא להיפך, תמיד יהיה מערך RAID בשביל שלא יהיה DOWNTIME למערכת ועוד גיבויי (לווא דווקא בגלל טעויות אנוש אלא בגלל קריסת מערכות ומקרי חירום)

הבחירה היא אישית והשיקולים הם אינדיבידואליים.
בדיוק כמו לשאול מה עדיף RAID או UNRAID (שאלה שעולה כאן הרבה בזמן האחרון) - לכל אחד העדפות ושיקולים שונים.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152

שליחה

לא כל כך הבנתי עדיין...

ברייד5 הסרט שאתה מדבר עליו שמור על שלוש הכוננים?
ואם אני מוחק משהו ממערך הרייד אז הוא נמחק מכל הכוננים?
לפי מה שאני מבין אני רואה את 3 הכוננים כיחידה אחת, נכון? כלומר אם יש לי 3 כוננים של 1 טרה אז אני רואה ועובד איתם כאילו מדובר בכונן אחד של 3 טרה?
של כל דבר עם 4 גלגלים!

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”