מכונת קפה ל"מתחילים" ?
אני בניגוד לכותבים לעיל, הגם שהם הרבה יותר מנוסים ממני, לא חושב כמוהם שנספרסו מפיקה אספרסו "מעולה". יש לנו בעבודה מכונת נספרסו ואני ממש לא מתלהב מטעם האספרסו שהיא מפיקה וזה בלשון המעטה. עם זאת, אין לי ספק שיש אנשים מסוימים שהן מבחינת תקציב והן מבחינת הזמן והאנרגיה שהם מוכנים להשקיע, שמכונת נספרסו היא בול מה שהם צריכים..גונן כתב:תגידו אם אתם אומרים שהתוצאה של הנספרסו בקפסולות "מעולה" אז למה בעצם לא לעבוד עם מכונה כזו?
...
אני חושב שאף אחד מאיתנו לא יגדיר את נספרסו כ"מעולה". במקרה הטוב מתקבל אספרסו סביר (וזה מאוד תלוי בתערובת בה משתמשים), אבל זה יותר ממה שאפשר להגיד על כל שיטה אוטומטית אחרת שאני ניסיתי עד היום.
אני לא חושב שמישהו כאן יערער על כך שעם מכונת קפה ב500 ש"ח ומטחנה ב900 ש"ח אפשר להגיע די בקלות לתוצאה הרבה יותר טובה.
אני לא חושב שמישהו כאן יערער על כך שעם מכונת קפה ב500 ש"ח ומטחנה ב900 ש"ח אפשר להגיע די בקלות לתוצאה הרבה יותר טובה.
אנסה לפצל את זמן ההכנה לפי הפעולות:MadCow כתב:omerneu, ואולי גם אחרים בעלי נסיון - כמה זמן לוקח (כמובן אחרי שמיומנים) לעשות אספרסו בבריקה ?...
1)למלא חלק תחתון מים לפי כוס מדידה (כמה שניות)
2)להניח את סלסלת הקפה על החלק התחתון, לטחון, למלא את סל בקפה טחון באופן מאוזן ושטוח (בין דקה לשתי דקות)
3)לנקות שאריות קפה (גרגירים מועטים) שנשפחו על עמדת ההכנה (כמה שניות)
4)להבריג חלק עליון, להניח על גז עד ההתפרצות, למזוג (2 - 3 דקות, משהו כזה)
אחרי שהבריקה מתקררת (אני מעדיף לא לקרר בעצמי) צריך לפרק בחזרה את החלקים לקראת ההכנה הבאה
שהפירוק לוקח משהו כדקה ולהניח ליבוש עד מחר
או אם צריך עוד קפה ואין זמן לחכות אז לנגב את הפילטר של החלק העליון, את הסלסלה וחלק התחתון שזה עוד כדקה.
חוץ מכל זה התחזוקה היחידה שיש לעשות מדי פעם זה לפרק את המשקולת ולנקות את ההברגות שזה עניין שולי ומהיר.
אני יודע שבמכונות אספרסו את טיפה יותר פעולות שמושכות זמן (כמו חימום הדוד והידית)
וגם תחזוקות של ניקוי דוד ועוד חלקים. בגלל זה כדאי להתחיל עם הבריקה ולא מיד להתחיל
עם המורכבות יחיסית של מכונה סטנדרטית.
תודה רבה. עושה רושם שבסה"כ הפתרון הזה סביר לקפוצ'ינו של בוקר. החלטנו אני ואחי ללכת על זה. השבוע נקנה את כל הרכיבים הדרושים ואדווח מהשטח
ובאותה הנשימה - האם המקציף טוטוקרמה הוא מומלץ יותר מאשר מקציף של בודום ? העניין הוא שהבודום מתאים לחימום במיקרוגל ולטעמי זה פתרון מאוד נוח (שוב, בהסתכלות של לחץ זמן בבוקר).
ובאותה הנשימה - האם המקציף טוטוקרמה הוא מומלץ יותר מאשר מקציף של בודום ? העניין הוא שהבודום מתאים לחימום במיקרוגל ולטעמי זה פתרון מאוד נוח (שוב, בהסתכלות של לחץ זמן בבוקר).
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
קרמריקה כתב:אני לא חושב שמישהו כאן יערער על כך שעם מכונת קפה ב500 ש"ח ומטחנה ב900 ש"ח אפשר להגיע די בקלות לתוצאה הרבה יותר טובה....
בדיוק כתבתי את זה הרגע בשרשור אחר.
אני תמיד משבח כאן את נספרסו ומספר שהקפה הוא מעולה, אבל רק כשמכניסים בחשבון את ההשקעה מול התועלת. בלחיצת כפתור אתה מקבל קפה מצוין.
אבל ברגע שמדברים על מכונה ידנית (מה שנקרא "חצי אוטומטית") + מטחנה, אנחנו עולים כבר לליגה אחרת לגמרי של קפה. לא "יותר טוב" או "ההבדל מורגש" או מילים קטנות שכאלה, אלא פשוט ליגה אחרת לחלוטין.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
לי יצא להשתמש בפלנג'ר (לא המקציף המיועד) של בודום למטרת הקצפה פעם אחת לא זכור לי הבדל משמעותי בינו לבין הטוטוקרמה. אולי אפילו כדאי להשתמש במוצר ג'נרי בעל מבנה דומה לבודום.MadCow כתב: ובאותה הנשימה - האם המקציף טוטוקרמה הוא מומלץ יותר מאשר מקציף של בודום ? העניין הוא שהבודום מתאים לחימום במיקרוגל ולטעמי זה פתרון מאוד נוח (שוב, בהסתכלות של לחץ זמן בבוקר)....
מה שאני עשיתי עם הטוטוקרמה זה ששמתי על הגז בהתאמה (סינכרון) בין ההתפרצות הבריקה לבין סיום חימום והקצפת החלב בטוטוקרמה. אז לפי מה שזכור זה לא מוסיף יותר זמן אלא טיפה עבודה (כמו כל קפה שמסיפים בו חלב). אבל תכלס, בסופו של דבר לא התלהבתי כל כך מהטוטוקרמה ולא הצחלתי להגיע לתוצאה כמו מכונה ומאוד עד בלתי אפשרי לעשות לאטה ארט בגלל העדר זרבובית, וכבר התחלתי לשתות ללא חלב מהבריקה.
שמחתי ועדיין שמח לעזור,
עומר
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
לדעתי המקציף טוטוקרמה הוא המקציף הידני הטוב ביותר שיש, לא פעם אני נדהם מחדש מאיכות ההקצפה שהוא מספק ובפשטות שזה נעשה.
אם אין לך זמן לחמם על הגז תמיד תוכל לחמם את החלב קודם במיקרו (בכלי זכוכית כן ?) ואז להעביר לטוטוקרמה ולהקציף, לא מאמין שפלנג'ר רגיל מגיע לאיכות הקצפה דומה ...
אם אין לך זמן לחמם על הגז תמיד תוכל לחמם את החלב קודם במיקרו (בכלי זכוכית כן ?) ואז להעביר לטוטוקרמה ולהקציף, לא מאמין שפלנג'ר רגיל מגיע לאיכות הקצפה דומה ...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני עושה לבבות עם פלנג'ר רגיל.
לא עבדתי עם טוטוקרמה - זה נראה עדיף אבל פלנג'ר מקציף בסדר.
לא עבדתי עם טוטוקרמה - זה נראה עדיף אבל פלנג'ר מקציף בסדר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אולי זה יעזור להכניס אותך לפרופורציות:
עזוב נספרסו בינתיים.
תתחיל עם מקינטה + קפה טחון מראש.
תתקדם, לך על מטחנה - טובה - אחת כזאת שתוכל להישאר גם כשתהיה לך מכונה.
אם זה טוב לך ואתה מרוצה, תישאר עם זה.
אם אתה רואה שאתה באופן קבוע נהנה מההכנה אבל רוצה להתקדם הלאה, לך על מכונה.
אצלי זה היה מאוד פשוט.. התחלתי עם מקינטה (+חימום החלב במיקרו).
אז קיבלתי מכונה על אדים (התקדמות מול המקינטה אבל עדיין לא יכול להיקרא מכונה - מה שכן התחלתי להקציף את החלב קצת עם המקציף שלה).
אחרי שהייתי בטוח שאני רגיל ומכין אספרסו בבית באופן קבוע, השקעתי במכונה ומטחנה. הטעות היחידה שלי היא שחשבתי שהמטחנה שקניתי תספיק, במחשבה אחורה הייתי משקיע עוד 400 - 500 שקל והולך על מטחנה טובה יותר.
עזוב נספרסו בינתיים.
תתחיל עם מקינטה + קפה טחון מראש.
תתקדם, לך על מטחנה - טובה - אחת כזאת שתוכל להישאר גם כשתהיה לך מכונה.
אם זה טוב לך ואתה מרוצה, תישאר עם זה.
אם אתה רואה שאתה באופן קבוע נהנה מההכנה אבל רוצה להתקדם הלאה, לך על מכונה.
אצלי זה היה מאוד פשוט.. התחלתי עם מקינטה (+חימום החלב במיקרו).
אז קיבלתי מכונה על אדים (התקדמות מול המקינטה אבל עדיין לא יכול להיקרא מכונה - מה שכן התחלתי להקציף את החלב קצת עם המקציף שלה).
אחרי שהייתי בטוח שאני רגיל ומכין אספרסו בבית באופן קבוע, השקעתי במכונה ומטחנה. הטעות היחידה שלי היא שחשבתי שהמטחנה שקניתי תספיק, במחשבה אחורה הייתי משקיע עוד 400 - 500 שקל והולך על מטחנה טובה יותר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה ייצא פחות טעים מבריקה כי זאת תהיה מכונת פלסטיק סינית
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
במסגרת מה שנכתב למעלה
מבחינת איכות הקפה שמופק - עדיף בריקה על מקינטה רגילה.
אם אתה גר באיזור כפר סבא, נדמה לי שבלוי יצחק הבריקה נמכרת יחסית בזול.
קח בחשבון שבבריקה/מקינטה אתה מכין את הכמות המוגדרת של כוסות קפה בכל פעם - לא יותר ולא פחות. אם תיקח בריקה/מקינטה ל 4 כוסות תצטרך להכין בו זמנית כמות של 4 כוסות אספרסו.
בהצלחה
אם אתה גר באיזור כפר סבא, נדמה לי שבלוי יצחק הבריקה נמכרת יחסית בזול.
קח בחשבון שבבריקה/מקינטה אתה מכין את הכמות המוגדרת של כוסות קפה בכל פעם - לא יותר ולא פחות. אם תיקח בריקה/מקינטה ל 4 כוסות תצטרך להכין בו זמנית כמות של 4 כוסות אספרסו.
בהצלחה
רבותי...
בשעה טובה ומוצלחת רכשתי היום את כל האביזרים הדרושים - בריקה, טוטוקרמה, מטחנה של דלונגי וקופסת ואקום... וכמובן פולי קפה טריים משוק הכרמל.
לאחר ארוחת הצהריים עמלנו אני ואחי כדי לתפעל את כל העסק. בכל זאת, פעם ראשונה לוקחת הרבה זמן. אבל אחרי ה"הרצה" של המקינטה (3 פעמים לזרוק את הקפה) הכנו זוג קפוצ'ינו ל"טעימות" למשפחה ומה אני אגיד לכם... בית קפה במטבח ! הקפה סמיך במידה הנכונה, המקציף פשוט אדיר (למרות שאני יודע שלא תיפעלתי אותו מי יודע מה) והטעם... פשוט גורם לך לחייך ולהנות.
תודה לכל מי שעזר וייעץ. אני חושב שהגעתי להחלטה הנכונה.
רציתי להוסיף - חלק גדול מההתלבטות שלי לפני הקניה הייתה האם הכנת הקפה תהיה פרקטית בבוקר, מכיון שזו היתה מטרת הקניה - להשתדרג מקפה נמס. החלק העיקרי בהכנה של הבריקה הוא הרתיחה, שלוקחת בדיוק 3 דקות ולכן אלמנט הזמן זניח עבורי.
שוב תודה לכולם, ועכשיו.... קפה
בשעה טובה ומוצלחת רכשתי היום את כל האביזרים הדרושים - בריקה, טוטוקרמה, מטחנה של דלונגי וקופסת ואקום... וכמובן פולי קפה טריים משוק הכרמל.
לאחר ארוחת הצהריים עמלנו אני ואחי כדי לתפעל את כל העסק. בכל זאת, פעם ראשונה לוקחת הרבה זמן. אבל אחרי ה"הרצה" של המקינטה (3 פעמים לזרוק את הקפה) הכנו זוג קפוצ'ינו ל"טעימות" למשפחה ומה אני אגיד לכם... בית קפה במטבח ! הקפה סמיך במידה הנכונה, המקציף פשוט אדיר (למרות שאני יודע שלא תיפעלתי אותו מי יודע מה) והטעם... פשוט גורם לך לחייך ולהנות.
תודה לכל מי שעזר וייעץ. אני חושב שהגעתי להחלטה הנכונה.
רציתי להוסיף - חלק גדול מההתלבטות שלי לפני הקניה הייתה האם הכנת הקפה תהיה פרקטית בבוקר, מכיון שזו היתה מטרת הקניה - להשתדרג מקפה נמס. החלק העיקרי בהכנה של הבריקה הוא הרתיחה, שלוקחת בדיוק 3 דקות ולכן אלמנט הזמן זניח עבורי.
שוב תודה לכולם, ועכשיו.... קפה
נערך לאחרונה על ידי MadCow ב 15/10/2010 18:50, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
תתחדש!