לפעמים לא צריך לסתום את הפה ..

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
yshalfin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 206

שליחה

nir11

מה זה "מחיר מופקע"? אם אתה מעריך את הצורך שלך במוצר מסויים בערך שגבוהה מהמחיר שהמוכר מבקש אתה מבצע את העסקה.
אם לא, שניכם הולכים לדרככם.

איך הוא מתמחר את המוצר זה שיקול עסקי שלו שבו הוא משכלל עשרות פרמטרים.
האם הוא מוכן להפסיד אותך כלקוח בגלל תמחור ראשוני גבוהה מדיי זה אחד השיקולים.

וגם איך אתה מחליט שהמחיר שראיתה בzap הוא מחיר הוגן ולא "מופקע"?
אם חנות מסויימת תחליט לסיים את המלאי של אותו המקרר ולמכור אותו בהנחה משמעותית יחסית למחיר שראיתה בzap,
האם זה הופך את המחיר ההוגן בzap למופקע מבלי שזה השתנה?

ולסיום, אף חנות לא מחוייבת להרוויח עליך את המינימום האפשרי. אם הרווח שנעשה עליך בעסקה מסויימת הוא גבוהה\נמוך\הוגן זה סוביקטיבי לחלוטין.
גם אם אתה מצפה שכל החנויות יתישרו לפי הסקלה שלך, תמיד ימצא מישהו אחר שעבורו ההפרש גבוהה מדי

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

אם חנות מסויימת מחליטה לצאת במבצע מקררים, זה לא הופך את שאר העולם לרמאים.
איך אני מחליט אם מחיר מסויים הוא מופקע?
לא ברורה לי השאלה. אם מישהו יציע לי מחר לקנות בוגאטי ויירון ב 700 אלף שקל (מחיר מגוחך, האמן לי), אני לא אקנה.
אני, קודם כל, אקנה רק מוצר שאני יכול להרשות לעצמי, וכמובן שלכל אחד סדרי העדיפויות שלו.
סוחר הגון קובע מחיר על פי מיטב שיקול דעתו, שהרי רק הוא יודע את העלויות שלו.
סוחר לא הגון הוא זה שמנסה לרמות (כן, בעיני זו בהחלט רמאות, אם כי ברור שלא לפי החוק) את מי שאינו מתמצא, ומוריד את המחיר כשמספרים לו את המציאות.
מה שחמור בעיני הוא, שלפחות בתחום האלקטרוניקה והחשמל יש רשתות שכמדיניות פועלות כך.
אני יכול לתת שני שמות של רשתות שפעולות כך, וזה מנסיוני הפרטי, רק לא ברור לי אם איך זה יתקבל על ידי המנהלים כאן, ולכן אמנע מכך לעת עתה.

עכשיו כשאני חושב על זה, יש גופים שנחשבים מכובדים יותר אפילו, שפועלים גם כך. אני מנוי על עיתון מסויים. התשלום הוא 90 שח לחודש. בכל חצי שנה מקפיצים לי את המחיר למשהו כמו 140 שקל, אני מתקשר, מבקש לבטל את המנוי, מחזירים לי למחיר הישן (וגם מזכים על החודש בו גבו יותר כסף!) וגם נותנים לי כל מני מתנות.
הסיבה היחידה שאני לא מעיף אותם מכל המדרגות היא שלא מצאתי חלופה ראויה. אחרת כבר מזמן הייתי מבטל את המנוי.

זו הנהלות חוקיל למהדרין. זו נחשבת בעיניך התנהלות ישרה? הם פועלים בתום לב?

אגב, משום מה יש לי הרגשה שאני מתדיין כאן עם סוחרים...

yshalfin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 206

שליחה

לא צריך להיות סוחר כדאי להאמין בכלכלה חופשית.

אומם אני הייתי צעיר כשעליתי לארץ מברה"מ אבל שמעתי מספיק סיפורים מההורים שלי.
המחיר של קילו תפוחי אדמה היה זהה ומפוקח בכל החנויות.
אז איך מתמודדים כשהביקוש גבוהה וההיצע נמוך? $מכירים$ את האנשים הנכונים, וכל השאר יאכלו קליפות.

zork17
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 829
שם מלא: zork17

שליחה

לא מבין מה הסיפור. זה קרה לי המון פעמים - פעם אחרונה שבוע שעבר בקניית UPS. בתחום המחשבים שיש בו המון מוצרים שמחירהם יורדים כל הזמן, לחנויות אין מספיק זמן לעדכן כל הזמן את המחירים באתר שלהן / מערכת המחשוב הפנימי שלהן / לברר עם הספק על שינוי במחיר. אבל כשאני מסב את תשומת ליבן למחיר הנמוך בזאפ כמעט תמיד אני מקבל אותו - הם הרי כולם קונים מאותו יבואן כמעט באותם תנאים.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”