שאתה מציג את זה ככה, סביר להניח שאני ישים לב, כנראה אני יותר יחפש את זה.
זאת אומרת שבמאוזן הוא מאבד הרבה פיקסלים, החדות יורדת ואין לי מושג מה עוד.
בגודל אני חושב שאני אוכל להסתדר, אני כמו רוב הפורום גם אני שואף ל-1080 אחרי שראיתי באמת hd בפעולה, וזה פשוט חלום רטוב עבורי, אבל בנתיים לא נופלים עליי סטיפות של 200 ואני יכול באמת להנות גם מה"רכות" הזאת, עד היום הייתי רגיל ל600x300 (ממוצע).
כך שאם אני אוכל לצפות בתכנים שהם כביכול 720, והחדות יורדת בגלל שהמסך הוא 1024, אני יכול להסתדר עם זה.
תגובה לעופר:
כנראה שלא הבנתי נכון ואני עורך, רוב הסרטים היום הם ביחס של 16:9 (שזה 1.83:1, נכון? אתה רשמת כאן יחס שלש 1.85:1 שהוא יותר גבוהה? מה שאומר שיהיו פסים שחורים, הבנתי נכון?). לרגע שחשבתי שכל סרט שאראה יהיו פסים שחורים...
ומה זה בדיוק הפורמט החדש?
מה הרזולוציה של panasonic 42PHD8?
-
tevel3
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1016
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78970
- שם מלא: עפר לאור
tevel3,
16:9 זה 1.77 (מחשבון כיס עוזר במקרה כזה...)
אגב, איפה ראית 1080P, מעט מסכים מציגים את זה בארץ (בעיקר מסכי LCD)?
לגבי ההבדל בין 1280 ל-1024, אין סיכוי שתצליח להבדיל... בכל מקרה, אתה מתעקש על משהו שהוא מינורי מאוד... צריך לזכור שההבדל (מעט יותר מ-200 פיקסלים) מתפזר לאורך 1024 הפיקסלים הקיימים.
כלומר, כל פיקסל בעצם מציג פיקסל ורבע במקום פיקסל אחד.
רק ב-TEST PATTERNS ניתן יהיה לראות שרוחב הסרט יותר גדול.
16:9 זה 1.77 (מחשבון כיס עוזר במקרה כזה...)
אגב, איפה ראית 1080P, מעט מסכים מציגים את זה בארץ (בעיקר מסכי LCD)?
לגבי ההבדל בין 1280 ל-1024, אין סיכוי שתצליח להבדיל... בכל מקרה, אתה מתעקש על משהו שהוא מינורי מאוד... צריך לזכור שההבדל (מעט יותר מ-200 פיקסלים) מתפזר לאורך 1024 הפיקסלים הקיימים.
כלומר, כל פיקסל בעצם מציג פיקסל ורבע במקום פיקסל אחד.
רק ב-TEST PATTERNS ניתן יהיה לראות שרוחב הסרט יותר גדול.
-
tevel3
-
- חבר ותיק

עופר.
אני לא מתעקש
אני עדיין צופה בתת רמה של רזולוציה, כך שאני מקבל בברכה את ה1024.
קצת מנסה להבין את כל העניין כי זה שונה ממה שהתחלתי להבין בכל העניין של ה720p וכל זה, ה1024 פשוט בלבל אותי.
אני עדיין מנסה להבין אם יהיו פסים שחורים מלמטה ומעלה או לא חחחח כבר התחיל לבלבל, אני צריך להתחיל לקרוא תמאמרים באתר מחדש.
אהה ו1080 ראיתי בתערכות טלקום לפני שנה וחצי\ שנתיים, על מסך אם אני לא טועה של 50 אינץ,
הציגו כזה תוכן משעמם של משאית נוסעת, אבל כמו שמתארים אפקט של חלון!
ממה כמו לצפות על משהו שהוא מצד שני של החלון.
ואני מניח שזה היה פלאזמה, היה משהו בצבעים שלו שהם פשוט שונים בחום (hot) שלהם מאשר בlcd.
א
אני לא מתעקש
קצת מנסה להבין את כל העניין כי זה שונה ממה שהתחלתי להבין בכל העניין של ה720p וכל זה, ה1024 פשוט בלבל אותי.
אני עדיין מנסה להבין אם יהיו פסים שחורים מלמטה ומעלה או לא חחחח כבר התחיל לבלבל, אני צריך להתחיל לקרוא תמאמרים באתר מחדש.
אהה ו1080 ראיתי בתערכות טלקום לפני שנה וחצי\ שנתיים, על מסך אם אני לא טועה של 50 אינץ,
הציגו כזה תוכן משעמם של משאית נוסעת, אבל כמו שמתארים אפקט של חלון!
ממה כמו לצפות על משהו שהוא מצד שני של החלון.
ואני מניח שזה היה פלאזמה, היה משהו בצבעים שלו שהם פשוט שונים בחום (hot) שלהם מאשר בlcd.
א
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78970
- שם מלא: עפר לאור
אם ראית אז רק על LCD, על מקרן כמו שצריך או עם פלאזמה גדולה זה כבר סיפור אחר לגמרי...
-
tevel3
-
- חבר ותיק

אני בטוח במאה אחוז שזה היה על פלאזמה!
במאה אחוז בטוח שזה היה פלאזמה, נראה לי בצד השני שהיה נציג של הוט ושאלתי אותו הוא אמר שזה פלאזמה
אז כנראה גם בצד השני היה פלאזמה hdtv.
למה זה כל כך נפוץ hdtv בארץ? hdtv מלא אפשר למצוא רק במסכים ב50 אינץ ומעלה?
לא מוכרים אותם (full hdtv) במסכים של 42?
במאה אחוז בטוח שזה היה פלאזמה, נראה לי בצד השני שהיה נציג של הוט ושאלתי אותו הוא אמר שזה פלאזמה
אז כנראה גם בצד השני היה פלאזמה hdtv.
למה זה כל כך נפוץ hdtv בארץ? hdtv מלא אפשר למצוא רק במסכים ב50 אינץ ומעלה?
לא מוכרים אותם (full hdtv) במסכים של 42?