+1 חבל שלא קראת מה רשום.
המגבר שלך כנראה ממשיך את הסיגנל למסך ועל כן כאילו המחשב מחובר למסך ובהתאם לזה תאימות הפורמטים.
וודא במגבר שכל הHDMI CONTROL/PASSTHROUGH לא מאופשרים.
...
זה בדיוק מה שעשיתי לא קראת מה כתבתי ?
"
קראתי ב UserGuide של ה- YAMAHA467 והגדרתי אותו כמו שצריך ( Control OFF\HDMI Sound = AMP)
"
חוץ משתי ההגדרות האלו יש עוד הגדרות ?
HDMI Sound = AMP -> PASSTHROUGH
Control OFF -> HDMI CONTROL
agent__smith
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
שליחה
אין לי מגבר HDMI תוכל לפרט את כל האופציות שיש לשני הסעיפים ?
מעבר לזה צריך לעשות איתחול להכל על מנת לבצע HANDSHAKE מחדש.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
pixies
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
שליחה
כל עוד בחלון של Supported Formats שהבאת למעלה לא מופיעים הפורמטים הנתמכים במסגרת ה-Encoded Formats בתחתית החלון אין מה לעשות עם המקודדים. אתה חייב שיופיעו לך שם DTS, Dolby Digital, DTS-HD וכו לפני שתוכל להמשיך הלאה להגדרת המקודדים והנגנים.
שאלה דבילית אולי - האם הרסיבר והמסך דלוקים כשאתה מבצע את ההגדרות? האם אתה ישירות מול ה-HTPC עצמו ולא עובד דרך תוכנה לשליטה מרחוק?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
shaigot
חבר פעיל מאוד
תגובות: 186
שליחה
pixies כתב:כל עוד בחלון של Supported Formats שהבאת למעלה לא מופיעים הפורמטים הנתמכים במסגרת ה-Encoded Formats בתחתית החלון אין מה לעשות עם המקודדים. אתה חייב שיופיעו לך שם DTS, Dolby Digital, DTS-HD וכו לפני שתוכל להמשיך הלאה להגדרת המקודדים והנגנים.
...
למה ב- REALTEK התמיכה מופיע ישר - DTS וכו, ובכרטיס מסך לא מופיע ישר שיש תמיכה ב- DTS, רק בסטריאו ? מה הוא צריך לחכות ל- Handshake עם הרסיבר בשביל זה ? אולי יש בעייה בדרברים של הוינדוס ?
ולשאלתך את כל הקינפוגים אני עושה כשהרסיבר דלוק וגם המסך, הרי הכל עובר ב- HDMI לרסיבר ומשם לטלויזיה, והכל נעשה דרך המחשב,
agent__smith
חבר מכור קשה
שליחה
אופטי/קואקסיאלי זה תקן "טיפש" שגר ושכח.
HDMI הוא דו כיווני ההתקן המחובר אומר למשדר במה הוא תומך ואז נקבעים הפורמטים,
לכן זה מחזק את העובדה שהמחשב שלך כאילו מחובר למסך דרך המגבר והמסכים בד"כ לא תומכים DTS.
נערך לאחרונה על ידי agent__smith ב 05/12/2010 12:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
pixies
אחראי תחום HTPC
שליחה
האם אתה מחובר ל-2 מסכים? האם יש לך חוץ מכרטיס המסך גם כרטיס מסך מובנה לוח אם עם יציאת HDMI משלו?
shaigot
חבר פעיל מאוד
שליחה
pixies כתב:האם אתה מחובר ל-2 מסכים? האם יש לך חוץ מכרטיס המסך גם כרטיס מסך מובנה לוח אם עם יציאת HDMI משלו?
...
לא אני מחובר רק למסך אחד - או יותר נכון לרסיבר אחד שמחובר לטלויזיה אחת, אגב יש לי בכרטיס 2 יציאות HDMI אבל רק אחת מחוברת,
לא הלוח שלי\המעבד לא כולל כרטיס מסך פנימי:
I5 + P55M-UD2
מה שבטוח זה שהסאונד לא יוצא מהרסיבר לטלויזיה רק לרמקולים,
agent__smith
חבר מכור קשה
שליחה
לא נאמר שהוא יוצא למסך.
אבל כמו שאמרתי תקן HDMI הוא חכם והמחשב מבצע דיבור לא רק עם המגבר אלה גם עם המסך ומכיוון שהמסך תומך בפחות פורמטים אז המחשב מתקבע על זה ולא על כל הפורמטים של המגבר.
shaigot
חבר פעיל מאוד
שליחה
אז בעצם אם אני אחבר את המחשב ישירות לטלויזיה עם ה hdmi השני שיש לי על הכרטיס מסך וה hdmi הראשון ילך לרסיבר אז אין סיבה שה- HANDSHAKE לא יעבוד ?
agent__smith
חבר מכור קשה
שליחה
לא אל תעשה את זה.
העסק יתבלבל, עדיין יש רק כרטיס קול יחיד לא כמה.
pixies
אחראי תחום HTPC
שליחה
אני חושב שמה שסמית' כותב זה נכון. זה ככל הנראה בעייה בהגדרות הרסיבר, ש"יורש" את התכונות של המסך, ואז מציג כלפי המחשב תמיכה בסטריאו בלבד.
shaigot
חבר פעיל מאוד
שליחה
לרסיבר יש 4 HDMI Input, ל input הראשון קוראים גם HDMI1 (DVD) input
זה משנה אם אני מחבר את המחשב לרסיבר ל input הראשון (DVD) או לשאר ?
pixies
אחראי תחום HTPC
שליחה
לא אמור לשנות. DVD הרי תומך גם ב-DTS ו-DD, שהם פורמטים של 5.1.
jan כתב:במגבר ימהה יש מקום עם הגדרה כזו
tv+amp
ואפשר לעשות שרק ישמעו מהמגבר amp לבד
זה מבה שאתה צריך
...
עשיתי את זה = AMP, ועוד כמה קינפוגים:
Control Off - זה נותן לך את האפשרות של בחירת AMP\TV\AMP+TV
Return channel Off - לא יודע בדיוק מה זה אבל נראה לי שזה יכול רק להפריע - שה- TV יכול להחזיר סאונד לרסיבר
ולא נראה לי שיש עוד משהו לשנות ברסיבר
pixies
אחראי תחום HTPC
שליחה
שים גם את ה-Control על Off (מיועד לשליטה על מכשירים נוספים דרך HDMI, מיותר כרגע), אבל בעיקר - גם את ה-Return Channel על Off. זוהי פונקצייה בה אפשר לקבל אודיו מהטלוויזיה, למשל ממקלט DTT מובנה. מיותר ורק יעשה צרות.
Audio כמובן צריך להיות על Amp בלבד.
אחרי כל הפעולות האלה, ריסטרט גם לרסיבר וגם למחשב.
דווח!
shaigot
חבר פעיל מאוד
שליחה
זה לא עזר,
אני חושב שמקור הבעייה היא ב- FFDSHOW, למרות שכבר התקנתי אותה מחדש ( גם 64 ביט וגם 32 ביט ),
כאשר ה- Default player הוא 64 ביט ( מגדירים את זה ב- FFDSHOW של 64 ביט),
אני מנגן סרט (DTS) וה- ICON של ה- FFDSHOW לא מופיע ( והרסיבר מראה PCM) -> בעייה ,
אבל כאשר אני מאלץ את הסרט לרוץ עם 32 ביט player, אני רואה 2 FFDSHOW Icons - אחד מוציא SPDIF והשני מוציא stereo והרסיבר קולט PCM והרבה רעש נשמע ברמקולים - ואין לי שום נגן אחר שעובד באותו זמן והאליספליטר מראה על ביטסטרים של DTS,
בכל מקרה יכול להיות שבגלל שמופיע לו Default של 64 ביט ואני פותח אפליקציה של 32 ביט זה מחרפן אותו, אבל השאלה היא למה שאני פותח Player של 64 ביט שהוא מוגדר כ- Default ב ffdshow אני לא רואה icon של ffdshow ?
pixies
אחראי תחום HTPC
שליחה
לדעתי הבעייה היא לא ב-FFDshow. אתה חייב להגיע למצב שכל הפורמטים מופיעים במסגרת התחתונה בחלון ה-Supported Formats כמו כאן:
רק אחרי שתראה את הפורמטים האלה מופיעים, ניתן לגשת להגדרת ה-FFDShow audio. צריך כמובן שהאייקון הכחול שלו יופיע כדי שתוכל להעביר את כל הפורמטים. במערכת הפעלה של 64 ביט צריך להתקין 2 גירסאות FFDShow (או של Shark007 אם אתה עובד איתו), של 32 ביט ושל 64 ביט, ולהגדיר כל דבר פעמיים.
shaigot
חבר פעיל מאוד
שליחה
pixies כתב:לדעתי הבעייה היא לא ב-FFDshow. אתה חייב להגיע למצב שכל הפורמטים מופיעים במסגרת התחתונה בחלון ה-Supported Formats .
...
את הפורמטים ( DTS וכו) אפשר לראות רק אחרי Handshake בין הרסיבר לכרטיס מסך ?
או גם אם לא מחובר כלום ליציאה של ה- HDMI בכרטיס מסך ( לדוגמא אם אני מנתק את הרסיבר מהכרטיס מסך) אני יוכל לראות את כל הפורמטים הללו ?
pixies
אחראי תחום HTPC
שליחה
1. כן, רק אחרי ה-handshake.
2. אתה חייב שכרטיס המסך של המחשב יהיה מחובר לרסיבר כדי שהפורמטים האלו יופיעו וייתמכו ע"י מערכת ההפעלה.