KomerKo כתב:כמו שכבר כתבתי לדעתי ה D90 מצלמה מעולה. לפני שקניתי אותה עשיתי סקר שוק ארוך ומקיף ולדעתי היא ה best value for money שקיים היום בשוק. אם ה D7000 מחוץ לטווח המחירים שלך אז היא אופציה מעולה אבל תקח בחשבון שברגע שה D7000 תצא כנראה ש ה D90 תרד במחיר עוד קצת. לגבי עדשה ב 1500 ש"ח זה תלוי אם אתה מעדיף עדשה אחת או שתיים. רוב האנשים לא אוהבים להחליף עדשות. אתה יכול לקנות את ה 18-105 שהיא עדשת קיט ועולה בערך 1500 או לקנות 18-55 ו 55-200 בערךך באותו סכום. ה 18-200 יקרה למסגרת שלך.
oferlaor כתב:מצד שני, גדלתי מהר מעוד על ה-D5000. כלומר, אחרי חודשיים התחלתי לחוש שהוא פשוט קטן למידותי ושהוא מגביל אותי. אם כבר אז הייתי הולך על ה-D90, ההפרש במחיר כבר לא כזה גבוה.
מבלי להיכנס לפרטים (אתה יכול לקרוא ביקורות מקיפות באינטרנט על כל אחת מהעדשות) אני אגיד שהעדשות האלו עושות את העבודה אבל לא נחשבות לאיכותיות. לדעתי חבל להשקיע כל כך הרבה כסף במצלמה ולקבל תמונות פחות ממצוינות. השילוב של ה 18-55 ו 55-200 של ניקון יביא לך תמונות הרבה יותר איכותיות באותו המחיר אבל זה דורש התעסקות עם 2 עדשות. אני אישית לא מבין אנשים שרוצים לקנות DSLR אבל לא אוהבים להחליף עדשות. לי יש כרגע 3 עדשות כשכל אחת מתאימה לסיטואציה אחרת. אתה יכול לראות תמונות של כל עדשה באתר הבא:
יש המון סיטואציות שאני לא מרגיש בטוח בהחלפת עדשות - בעיקר כשאני מחוץ לבית. זה פשוט נראה לי מסוכן לעשות באמצע טיול...
amirn,
ממשק משתמש מסורבל בגלל חוסר בכפתורים, כל שיטת ההארה והקביעה עם משהו בפוקוס או לא (תאורה רגילה ולא לייזר), פוקוס איטי ולא מדוייק ב-LIVE VIEW.
...
לגבי הפוקוס ב Live View ( אתה באמת משתמש בזה כ"כ הרבה ? ) אני לא בטוח שה D90 מהירה יותר.
ההתרשמות שלי היא שזה מאוד איטי. בכלל כל הסיפור של ה Live View ב DSLR לא ממש ברור לי והאמת שאפילו במצלמות פשוטות יותר ( לא DSLR ) אני מצלם באמצעות העינית.
לגבי הכפתורים, זה כבר סיפור אחר, ל D90 שני גלגלות קידמית ואחורית. אפילו אני - צלם חובב מתחיל, מוצא את עצמי משתמש בשתיהן כל הזמן !! אבל ממש. לא יודע מה היתי עושה בלי שתי הגלגלות האלה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק. הקולנוע שלי
לגבי הגלגלות אני מסכים, זה עושה את המצלמה לקלה לתפעול משמעותית.
לקנון 550 אין אחורית , יש 4 כפתורים וזה פחות נוח. בשביל זה צריך לעלות ל 50-60D בקנון. (ל 50 אין וידאו).
ה 60D בעיני יותר מוצלחת מה 550, משהו כמו ה 7000 מול 5000 של ניקון, אבל זה מחוץ לתקציב.
לגבי עדשה אני חושב שזום 18-55 זה סבבה להתחלה, לא צריך להסתבך, והבנאדם עוד לא יודע מה יהיו הצרכים שלו עוד שנה.
איתי_הגיתי כתב:לגבי הגלגלות אני מסכים, זה עושה את המצלמה לקלה לתפעול משמעותית.
לקנון 550 אין אחורית , יש 4 כפתורים וזה פחות נוח. בשביל זה צריך לעלות ל 50-60D בקנון. (ל 50 אין וידאו).
ה 60D בעיני יותר מוצלחת מה 550, משהו כמו ה 7000 מול 5000 של ניקון, אבל זה מחוץ לתקציב.
לגבי עדשה אני חושב שזום 18-55 זה סבבה להתחלה, לא צריך להסתבך, והבנאדם עוד לא יודע מה יהיו הצרכים שלו עוד שנה.
...
אני חושש שזה לא מספיק. זו אולי עדשה רחבה מספיק לצלם מתחיל אבל אין בה מספיק זום.
ה 18-105 במקרה של ניקון ( זאת עדשת הקיט של ה 90 וגם של ה 7000 ) או ה 18-135 במקרה של הקנון הם המינימום לדעתי.
ליאור
אני לא יודע אם זה מספיק לו או לא.
רק הבחור עצמו יודע את זה.
אני למשל מסתפק בעדשת NORMAL וזהו. ממש לא אוהב את הזומים האלה.
אבל לך תמליץ למישהו לקנות עדשה אחת, ועוד לא זום...
כ"כ ה 18-135 גדולה, כבדה, ויקרה יחסית ל 55.
תודה על הטיפים. אני כן מחפש זום. העדשה של 18-55 מספקת בערך X3 שזה לא נראה לי מספק. (ואני כן רוצה אופציה של זום). לכן עדשה בודדת של 18-55 לא תספק אותי בוודאות.
אני עדיין לא החלטתי אם ללכת על 2 עדשות או על אחת עם טווח של 18-105. אני מאמין שזו ההתלבטות האחרונה שנשארה.
האם החלפת העדשות הינה פעולה פשוטה? האם החלפה יותר מדי פעמים של עדשה יכולה לפגוע בגוף? בעדשה? האם נשיאת עדשה נוספת לא מכבידה מאוד על נשיאת המצלמה?
לגבי פלאש, גם עם המצלמה הקודמת התחלתי בקטן ואז הוספתי עדשה רחבה ופלאש חיצוני... לאט לאט אני אשדרג את כל העסק. עכשיו יש לי כסף בקושי למצלמה ועדשה אחת.
sagyle כתב:תודה על הטיפים. אני כן מחפש זום. העדשה של 18-55 מספקת בערך X3 שזה לא נראה לי מספק. (ואני כן רוצה אופציה של זום). לכן עדשה בודדת של 18-55 לא תספק אותי בוודאות.
אני עדיין לא החלטתי אם ללכת על 2 עדשות או על אחת עם טווח של 18-105. אני מאמין שזו ההתלבטות האחרונה שנשארה.
האם החלפת העדשות הינה פעולה פשוטה? האם החלפה יותר מדי פעמים של עדשה יכולה לפגוע בגוף? בעדשה? האם נשיאת עדשה נוספת לא מכבידה מאוד על נשיאת המצלמה?
לגבי פלאש, גם עם המצלמה הקודמת התחלתי בקטן ואז הוספתי עדשה רחבה ופלאש חיצוני... לאט לאט אני אשדרג את כל העסק. עכשיו יש לי כסף בקושי למצלמה ועדשה אחת.
...
יש לך עוד אופציה, אבל היא מאוד יקרה. 18-200 של ניקון. בסביבות 650 דולר.
sagyle כתב:תודה על הטיפים. אני כן מחפש זום. העדשה של 18-55 מספקת בערך X3 שזה לא נראה לי מספק. (ואני כן רוצה אופציה של זום). לכן עדשה בודדת של 18-55 לא תספק אותי בוודאות.
...
אני כרגע עם 18-55 ואני יכול להגיד לך שזה לא מספיק בכלל.
כל פעם שאני יוצא לצלם, אני מרגיש שהעדשת זום חסרה לי.
לדעתי עדיף ללכת על שתי עדשות ועדיף איכותיות.
עדשת הקיט לא להיט לדעתי ולא חדה מספיק.
החלפת עדשה לוקחת פחות משניה מרגע שהיא אצלך ביד, לדעתי זה לא מזיק אלא אם כן אין לך רגש ביד.
אם תיהיה לך עדשת טלה 400MM בטח שזה יהיה כבד ולא מאוזן.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2
Nba כתב:
אני כרגע עם 18-55 ואני יכול להגיד לך שזה לא מספיק בכלל.
כל פעם שאני יוצא לצלם, אני מרגיש שהעדשת זום חסרה לי.
לדעתי עדיף ללכת על שתי עדשות ועדיף איכותיות.
עדשת הקיט לא להיט לדעתי ולא חדה מספיק.
החלפת עדשה לוקחת פחות משניה מרגע שהיא אצלך ביד, לדעתי זה לא מזיק אלא אם כן אין לך רגש ביד.
אם תיהיה לך עדשת טלה 400MM בטח שזה יהיה כבד ולא מאוזן.
אני אמור לקבל את הקנון 60D החדשה ביום רביעי הבא כולל עדשת קיט 18-135. חברים עם ניסיון כולל של כ-20 שנה פלוס המליצו לי בתור התחלה לרכוש את המצלמה יחד עם עדשת קיט עם זום טוב (לא את ה-55) ושה-135 נכנסת במשוואה - וכך עשיתי.
אני אשמח לתת לך רשמים שלי ושל חברי הצלמים לאחר ההתנסות.
נערך לאחרונה על ידי nils3373 ב 28/09/2010 20:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
אתה לא חייב לקנות עדשה חדשה מהניילון.
מצלמה אולי לא הייתי קונה אבל עדשה - קניתי לא מזמן sigma 17-70mm f2.8-4.5 ביד שניה ואני לא מתחרט לרגע אחד.
העדשה מכסה את טווח הביניים והיא לא רעה בכלל - חדשה עולה בסביבות 2500 ש"ח.
רק כדאי לראות את העדשה בעיניים ולראות שהיא לא פגומה או שרוטה. במקרה העדשה שלי היתה כמעט חדשה. קניתי אותה מחנות שמוכרת גם יד שניה ככה שטיפלו בה יפה, נתנו לי לחבר אותה למצלמה שלי ולתת כמה קליקים וזרקו עליי כמה מתנות כמו פילטר UV, מגן שמש והכי חשוב - אחריות!
עוד דבר, אני לא מבין למה אנשים תקועים על עדשות מהחברה של המצלמה - אין בזה שום יתרון. יש יצרניות שמייצרות עדשות מעולות לכל המצלמות כמו SIGMA, TAMRON, שלא נדבר על CARL ZEIS...
נערך לאחרונה על ידי harari ב 28/09/2010 22:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
לי יש את הקאנון 500D ,מי שרוצה להיכנס לעולם ה DSLR יכול בהחלט להסתפק ב 550 D .
בסופו של דבר תגלה שאתה כל חודשיים מחליף עדשות וכאן הולך למעשה כל הכסף. זה הכסף הגדול.
היו לי 2 עדשות קיט, מכרתי אותן , קניתי מאז עוד 3 עדשות , היום קניתי עדשה של סיגמא 180 מאקרו . ו יש לי כבר עדשה של סיגמא 50 גם מאקרו. אתה תראה מהר מאוד שתרצה להתפתח, עדשות עם צמצם רחב יותר, עדשות עם זום גדול יותר, עדשות מאקרו, עדשות קבועות, עדשות עם זווית רחבה , עין הדג, מכפילי עדשה, טבעות הארכה,פילטרים ועוד ועוד.....
harari כתב:אתה לא חייב לקנות עדשה חדשה מהניילון.
מצלמה אולי לא הייתי קונה אבל עדשה - קניתי לא מזמן sigma 17-70mm f2.8-4.5 ביד שניה ואני לא מתחרט לרגע אחד.
העדשה מכסה את טווח הביניים והיא לא רעה בכלל - חדשה עולה בסביבות 2500 ש"ח.
רק כדאי לראות את העדשה בעיניים ולראות שהיא לא פגומה או שרוטה. במקרה העדשה שלי היתה כמעט חדשה. קניתי אותה מחנות שמוכרת גם יד שניה ככה שטיפלו בה יפה, נתנו לי לחבר אותה למצלמה שלי ולתת כמה קליקים וזרקו עליי כמה מתנות כמו פילטר UV ומגן שמש.
עוד דבר, אני לא מבין למה אנשים תקועים על עדשות מהחברה של המצלמה - אין בזה שום יתרון. יש יצרניות שמייצרות עדשות מעולות לכל המצלמות כמו SIGMA, TAMRON, שלא נדבר על CARL ZEIS...
...
עדשות קרל צייס הן עדשות עם אופטיקה מעולה ולרוב עם בוקה משובח ביותר. הן גם יקרות ולא קל למצוא אותן בארץ...