חדשות מרעישות - רשת בלוקבאסטר האמריקאית צפוייה לפשוט רגל בשעות הקרובות
- liranmishani
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 653
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
קודם כל כיף לשמוע שיש פה חברים רבים שבאו לסניף רעננה... האם אתם גם גרים ברעננה, או שאתם רק "תיירים" פה??
סגירת סניפי בלוק בסטר היא דבר עצוב, שממחיש עד כמה האינטרנט מהווה חלופה רצינית עבורם.
הרי בואו נודה באמת, אולי עדיין הרבה מאוד הולכים לקולנוע, אבל לא סתם תחום הקולנוע הביתי (לרבות הסטרימרים למיניהם) פורח כל כך. לא סתם יש ביקוש לרוחבי פס מהירים, לאתרי כתוביות (בארץ), ועוד.
בלוקבסטר עשו טעות אסטרטגית איומה כאשר הם לא קראו את המפה נכון ולא התמודדו עם הפיראטיות בכובד ראש. אולפני הסרטים הולכים עם הראש בקיר כבר זמן רב בנושא התביעות. המזל שלהם זה שיש להם הרבה מאוד כסף - הרבה אוויר לנשימה.
לצערי הרב, גם חברות התקליטים נוקטת באותה אסטרטגיה, וגם הם ימצאו את עצמם מול שוקת שבורה.
אני נגד הפיראטיות. אני חושב שכמו שכל אחד מאיתנו פה שהיה רוצה לקבל את שכרו על עבודותו, אין שום סיבה שאמנים, יוצרים, שחקנים וכל האנשים שידם בדבר, לא יקבלו את שכרם. תחשבו על זה. הגניבה הזו, הפיראטיות היא מכה. בעיקר מכה תרבותית. אני לא מתחסד חלילה, רק מעלה את הנקודה.
התנהלות נכונה מול הפיראטיות הייתה יכולה להביא לצדק, בעיקר כלפי העוסקים בתעשייה אבל בהחלט גם מול קהל הצרכנים.
סגירת סניפי בלוק בסטר היא דבר עצוב, שממחיש עד כמה האינטרנט מהווה חלופה רצינית עבורם.
הרי בואו נודה באמת, אולי עדיין הרבה מאוד הולכים לקולנוע, אבל לא סתם תחום הקולנוע הביתי (לרבות הסטרימרים למיניהם) פורח כל כך. לא סתם יש ביקוש לרוחבי פס מהירים, לאתרי כתוביות (בארץ), ועוד.
בלוקבסטר עשו טעות אסטרטגית איומה כאשר הם לא קראו את המפה נכון ולא התמודדו עם הפיראטיות בכובד ראש. אולפני הסרטים הולכים עם הראש בקיר כבר זמן רב בנושא התביעות. המזל שלהם זה שיש להם הרבה מאוד כסף - הרבה אוויר לנשימה.
לצערי הרב, גם חברות התקליטים נוקטת באותה אסטרטגיה, וגם הם ימצאו את עצמם מול שוקת שבורה.
אני נגד הפיראטיות. אני חושב שכמו שכל אחד מאיתנו פה שהיה רוצה לקבל את שכרו על עבודותו, אין שום סיבה שאמנים, יוצרים, שחקנים וכל האנשים שידם בדבר, לא יקבלו את שכרם. תחשבו על זה. הגניבה הזו, הפיראטיות היא מכה. בעיקר מכה תרבותית. אני לא מתחסד חלילה, רק מעלה את הנקודה.
התנהלות נכונה מול הפיראטיות הייתה יכולה להביא לצדק, בעיקר כלפי העוסקים בתעשייה אבל בהחלט גם מול קהל הצרכנים.
לירן
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78822
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
נפילת בלוקבאסטר (זה עכשיו רשמי) לא קשורה לפיראטיות.
זה בגלל הפופולריות של שתי המתחרים (redbox ו netflix), הירידה במחיר של דיסקים לקניה והאלטרנטיבות הרבות להשכרה (אינטרנט, vod, ppv , אמאזון, שירותי צפיה אינטרנטים, אייטיונז וכו׳)
זה בגלל הפופולריות של שתי המתחרים (redbox ו netflix), הירידה במחיר של דיסקים לקניה והאלטרנטיבות הרבות להשכרה (אינטרנט, vod, ppv , אמאזון, שירותי צפיה אינטרנטים, אייטיונז וכו׳)
אין פה כל עיניין עקרוני. מדובר במודל תמחור לגיטימי בתנאי כמובן שהתנאים ברורים מראש.singera כתב:אחד הדברים שלא אהבתי בבלוק בסטר זה תוקף המנויים אם נגיד הייתי קונה מנוי (ל6,10,20 סרטים) הייתי צריך לנצל אותו תוך שנה למה צריך לעשות תוקף הרי זה כמו כרטיסיית אוטובוס זה לא חופשי חודשי.
כיום אני מנוי באוזן השלישית ולוקח פעם בכמה זמן סרטים שאני לא מצליח להשיג בRS לפחות שם אין תוקף.
תחשבו אם נגיד לכרטיסיית אוטובוס שלכם היה תוקף.....
הרי כבר החברה קיבלה ממני את הכסף למה הוא צריך לימחק אם לא הספקתי לנצל את הכרטיסייה...
זה קיים בהמון ענפים אחרים החל מחבילות prepaid לשיחות סלולריות, דרך תלושים לחג עם תוקף מוגבל ועד כרטיסי טיסה פתוחים לזמן מוגבל.
תחשוב על זה ככה : החברה לא קיבלה ממך את הכסף עבור השכרת X סרטים אלא את הכסף עבור השכרת X סרטים עד תאריך מסוים. אם זה היה בלתי מוגבל, מן הסתם גם היו גובים מחיר גבוה יותר.
משה
בפ"ת הייתה בלוקבאסטר חנות ענקית ומדוגמת.
כל פעם שחיפשתי סרטים ישנים יחסית על DVD מצאתי. לפני שנתיים + /- החליטו לסגור ולהעביר לסניף בקניון אבנת, שם ברוב טיפשותם שמו חצי פינה בחנות רק עם DVD כביכול חדשים של סקטים וזהו.
חוץ מהחיסרון שאין כלל סרטים החיסרון השניה היה שהקניון נסגר ב -22:00. אצלי ברוב הפעמים שכן שכרתי סרט זה היה בים 22:00 ל - 11 וחצי.
כמו כן, בקניון אתה לא יכול להתניע את האוטו ולבוא עם כפכפים לבחור סרט.
צריך למצוא חניה וזה סרט כשלעצמו.
העתיד כבר לא קיים בסיפריות הוידיאו. במחיר של השכרת 10 סרטים אתה יכול לעשות מנוי שנתי לאתר הורדות.
אם היו מוכרים סרטים להורדה למזרימדיה / מחשב דרך האינטרנט במחיר מוזל (והרשת בישראל הייתה מתפקדת כמו שצריך), אולי היה עדיף.
כל פעם שחיפשתי סרטים ישנים יחסית על DVD מצאתי. לפני שנתיים + /- החליטו לסגור ולהעביר לסניף בקניון אבנת, שם ברוב טיפשותם שמו חצי פינה בחנות רק עם DVD כביכול חדשים של סקטים וזהו.
חוץ מהחיסרון שאין כלל סרטים החיסרון השניה היה שהקניון נסגר ב -22:00. אצלי ברוב הפעמים שכן שכרתי סרט זה היה בים 22:00 ל - 11 וחצי.
כמו כן, בקניון אתה לא יכול להתניע את האוטו ולבוא עם כפכפים לבחור סרט.
צריך למצוא חניה וזה סרט כשלעצמו.
העתיד כבר לא קיים בסיפריות הוידיאו. במחיר של השכרת 10 סרטים אתה יכול לעשות מנוי שנתי לאתר הורדות.
אם היו מוכרים סרטים להורדה למזרימדיה / מחשב דרך האינטרנט במחיר מוזל (והרשת בישראל הייתה מתפקדת כמו שצריך), אולי היה עדיף.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
מה הבעיה עם כפכפים בקניון?iziko כתב: כמו כן, בקניון אתה לא יכול להתניע את האוטו ולבוא עם כפכפים לבחור סרט.
....
...
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אה, הבנתי..sam22 כתב:הוא לא כדורגלןGiliboy כתב:מה הבעיה עם כפכפים בקניון?iziko כתב: כמו כן, בקניון אתה לא יכול להתניע את האוטו ולבוא עם כפכפים לבחור סרט.
.......
יש לו קוד לבוש אחר...
שיעבור לפני זה אצל בוטצ'לי בכיכר..
...