חדשות מרעישות - רשת בלוקבאסטר האמריקאית צפוייה לפשוט רגל בשעות הקרובות

חדשות ועדכונים של HT Magazine
liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 653
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #21 

קודם כל כיף לשמוע שיש פה חברים רבים שבאו לסניף רעננה... האם אתם גם גרים ברעננה, או שאתם רק "תיירים" פה??

סגירת סניפי בלוק בסטר היא דבר עצוב, שממחיש עד כמה האינטרנט מהווה חלופה רצינית עבורם.
הרי בואו נודה באמת, אולי עדיין הרבה מאוד הולכים לקולנוע, אבל לא סתם תחום הקולנוע הביתי (לרבות הסטרימרים למיניהם) פורח כל כך. לא סתם יש ביקוש לרוחבי פס מהירים, לאתרי כתוביות (בארץ), ועוד.
בלוקבסטר עשו טעות אסטרטגית איומה כאשר הם לא קראו את המפה נכון ולא התמודדו עם הפיראטיות בכובד ראש. אולפני הסרטים הולכים עם הראש בקיר כבר זמן רב בנושא התביעות. המזל שלהם זה שיש להם הרבה מאוד כסף - הרבה אוויר לנשימה.
לצערי הרב, גם חברות התקליטים נוקטת באותה אסטרטגיה, וגם הם ימצאו את עצמם מול שוקת שבורה.

אני נגד הפיראטיות. אני חושב שכמו שכל אחד מאיתנו פה שהיה רוצה לקבל את שכרו על עבודותו, אין שום סיבה שאמנים, יוצרים, שחקנים וכל האנשים שידם בדבר, לא יקבלו את שכרם. תחשבו על זה. הגניבה הזו, הפיראטיות היא מכה. בעיקר מכה תרבותית. אני לא מתחסד חלילה, רק מעלה את הנקודה.

התנהלות נכונה מול הפיראטיות הייתה יכולה להביא לצדק, בעיקר כלפי העוסקים בתעשייה אבל בהחלט גם מול קהל הצרכנים.
לירן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78822
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #22 

נפילת בלוקבאסטר (זה עכשיו רשמי) לא קשורה לפיראטיות.

זה בגלל הפופולריות של שתי המתחרים (redbox ו netflix), הירידה במחיר של דיסקים לקניה והאלטרנטיבות הרבות להשכרה (אינטרנט, vod, ppv , אמאזון, שירותי צפיה אינטרנטים, אייטיונז וכו׳)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #23 

singera כתב:אחד הדברים שלא אהבתי בבלוק בסטר זה תוקף המנויים אם נגיד הייתי קונה מנוי (ל6,10,20 סרטים) הייתי צריך לנצל אותו תוך שנה למה צריך לעשות תוקף הרי זה כמו כרטיסיית אוטובוס זה לא חופשי חודשי.

כיום אני מנוי באוזן השלישית ולוקח פעם בכמה זמן סרטים שאני לא מצליח להשיג בRS לפחות שם אין תוקף.

תחשבו אם נגיד לכרטיסיית אוטובוס שלכם היה תוקף.....
הרי כבר החברה קיבלה ממני את הכסף למה הוא צריך לימחק אם לא הספקתי לנצל את הכרטיסייה
...
אין פה כל עיניין עקרוני. מדובר במודל תמחור לגיטימי בתנאי כמובן שהתנאים ברורים מראש.
זה קיים בהמון ענפים אחרים החל מחבילות prepaid לשיחות סלולריות, דרך תלושים לחג עם תוקף מוגבל ועד כרטיסי טיסה פתוחים לזמן מוגבל.
תחשוב על זה ככה : החברה לא קיבלה ממך את הכסף עבור השכרת X סרטים אלא את הכסף עבור השכרת X סרטים עד תאריך מסוים. אם זה היה בלתי מוגבל, מן הסתם גם היו גובים מחיר גבוה יותר.
משה

iziko
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1192
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #24 

בפ"ת הייתה בלוקבאסטר חנות ענקית ומדוגמת.
כל פעם שחיפשתי סרטים ישנים יחסית על DVD מצאתי. לפני שנתיים + /- החליטו לסגור ולהעביר לסניף בקניון אבנת, שם ברוב טיפשותם שמו חצי פינה בחנות רק עם DVD כביכול חדשים של סקטים וזהו.

חוץ מהחיסרון שאין כלל סרטים החיסרון השניה היה שהקניון נסגר ב -22:00. אצלי ברוב הפעמים שכן שכרתי סרט זה היה בים 22:00 ל - 11 וחצי.

כמו כן, בקניון אתה לא יכול להתניע את האוטו ולבוא עם כפכפים לבחור סרט.
צריך למצוא חניה וזה סרט כשלעצמו.

העתיד כבר לא קיים בסיפריות הוידיאו. במחיר של השכרת 10 סרטים אתה יכול לעשות מנוי שנתי לאתר הורדות.

אם היו מוכרים סרטים להורדה למזרימדיה / מחשב דרך האינטרנט במחיר מוזל (והרשת בישראל הייתה מתפקדת כמו שצריך), אולי היה עדיף.

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #25 

iziko כתב: כמו כן, בקניון אתה לא יכול להתניע את האוטו ולבוא עם כפכפים לבחור סרט.
.
...
מה הבעיה עם כפכפים בקניון?
...

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #26 

Giliboy כתב:
iziko כתב: כמו כן, בקניון אתה לא יכול להתניע את האוטו ולבוא עם כפכפים לבחור סרט.
.
...
...
הוא לא כדורגלן
יש לו קוד לבוש אחר

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #27 

sam22 כתב:
Giliboy כתב:
.
...
...
הוא לא כדורגלן
יש לו קוד לבוש אחר
...
אה, הבנתי..
שיעבור לפני זה אצל בוטצ'לי בכיכר..
...

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”