קליה ראשונה במכונת פוקפורן
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
ובפורום שלנו מישהו הוסיף PID לפופקורן (אנחנו יותר שווים...)
פוטנציומטר מבזבז את ההספק עליו במקום על גוף החימום, PID ממתג את ההספק (יותר חכם)
פוטנציומטר מבזבז את ההספק עליו במקום על גוף החימום, PID ממתג את ההספק (יותר חכם)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אההה... וואלה, שכחתי את זה.
PID יותר חכם, אבל יכול לשרוף לך את גוף החימום הרבה יותר בקלות.
אני לא בטוח שגוף חימום של מכשיר פופקורן מיועד להדלקה/כיבוי כ"כ תכופים.
מצד שני, אין לי מושג מהחיים שלי בתחומים האלה...
PID יותר חכם, אבל יכול לשרוף לך את גוף החימום הרבה יותר בקלות.
אני לא בטוח שגוף חימום של מכשיר פופקורן מיועד להדלקה/כיבוי כ"כ תכופים.
מצד שני, אין לי מושג מהחיים שלי בתחומים האלה...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
לאחר 4 ימים מהקליה הראשונה אני יכול להגיד בוודאות שהקליה יצאה חמוצה מאוד
אז רובה עברה למקינטה, רובה היתה שוט קיור לאחר שנלחמתי אם רמות הטחינה והשאר חולק לטעימות.
היום קליתי 3 זנים שוב
והינה התמונות
סומטרו-כ 3 דק קליה ולדעתי אני צריך למשוך לכיוון ה4 דק
http://lh3.ggpht.com/_-FXfsQzoI5A/TJ4Dc ... C_0036.JPG
סנטו דומינגו-גם כ3 דק וגם כאן עשיתי טעות שלא משכתי את הקליה
http://lh6.ggpht.com/_-FXfsQzoI5A/TJ4Dd ... C_0037.JPG
ולחידוש-רובוסטה שרי- הקליה הייתה מאוד קשה רק לאחר 4 דק התחלתי לשמוע פיצוצים וגם הם נשמעו כפיצוץ שני ולא ראשון
והינה התוצאות
http://lh6.ggpht.com/_-FXfsQzoI5A/TJ4De ... C_0038.JPG
אז רובה עברה למקינטה, רובה היתה שוט קיור לאחר שנלחמתי אם רמות הטחינה והשאר חולק לטעימות.
היום קליתי 3 זנים שוב
והינה התמונות
סומטרו-כ 3 דק קליה ולדעתי אני צריך למשוך לכיוון ה4 דק
http://lh3.ggpht.com/_-FXfsQzoI5A/TJ4Dc ... C_0036.JPG
סנטו דומינגו-גם כ3 דק וגם כאן עשיתי טעות שלא משכתי את הקליה
http://lh6.ggpht.com/_-FXfsQzoI5A/TJ4Dd ... C_0037.JPG
ולחידוש-רובוסטה שרי- הקליה הייתה מאוד קשה רק לאחר 4 דק התחלתי לשמוע פיצוצים וגם הם נשמעו כפיצוץ שני ולא ראשון
והינה התוצאות
http://lh6.ggpht.com/_-FXfsQzoI5A/TJ4De ... C_0038.JPG
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

הרובוסטה נשרפה לך, זה יהיה מאוד מאוד מר וכבד.
הסנטו דומינגו נראה יפה, אבל לא כ"כ אחיד. איך זה נקלה?
שמע, באופן עקרוני הקליות שלך יחסית יפות, ובטח שמעולות למישהו שממש בתחילת הדרך. תמשיך ככה, ובקרוב מאוד תשלוט לגמרי בקליה עם מכשיר הפופקורן. סחטיין!
שמע, באופן עקרוני הקליות שלך יחסית יפות, ובטח שמעולות למישהו שממש בתחילת הדרך. תמשיך ככה, ובקרוב מאוד תשלוט לגמרי בקליה עם מכשיר הפופקורן. סחטיין!
לא יאמן מה קרה כרגע!
היום עוד לא שתיתי מהקליה הראשונה רק עירבבתי את 2 הזנים בקופסא ולא נגעתי
כרגע הכנסתי למטחנה והחלטתי הפעם לשתות צייסר מחוזק של קפה בפילטר הכפול ובקיצור
טחנתי בטחינה הרגילה דרגה 15 ולא יאמן איזה יופי מה קרה! יצאה לי החליטה הכי יפה שיצאה לי אי פעם! זליגה מושלמת! טייגר סקין! ריח ואפילו הטעם מדהים! חמצמץ כפי שנהוג בערביקה אבל בכלל לא נורא כמו שהיה אתמול!
המסקנות שלי מהשאט לדעתי- נראה לי שהפילטר למנה אחת שלי גרוע וצריך להחליף אותו,
דבר שני מכיוון שהידית שלי מגיעה אם 2 יציאות ובגודל זה לא התאים לי לציסר אלא רק לספלים, החלטתי לפרק ולזלוג ישר מהחור הראשי של הפילטר, לא יודע אם זה טוב אבל מה שבטוח יצא אספרסו מדהים!
אני חייב לציין שכבבר יומיים אני סובל מהאספרסו שלי פשוט יצאו לי שאטים גרועים! והיום במיוחד היום! כשטיילתי קצת ושתיתי 2 כוסות אצל חברים,
זה מה שהספקתי לשתות היום, הינה גם רשמים מהאירוע:
שאט נספרסו בגירסאת לימיטד אדישן אצל חבר שהיה לא רע בכלל! ממש הופתעתי מהרמת קרמה שיצאה מהצעצוע הזה
ולאחר מכאן צייסר מלה סקאלה E61 שגם שם הקרמה פשוט יצאה בצורה שהעניים יצאו לי
בקיצר סוף סוף הגיע תור המכונה שלי להראות לי שגם היא יודעת להוציא אספרסו טוב, וממש פתאום כבר לא כל כך דחוף לי להחליף אותה

היום עוד לא שתיתי מהקליה הראשונה רק עירבבתי את 2 הזנים בקופסא ולא נגעתי
כרגע הכנסתי למטחנה והחלטתי הפעם לשתות צייסר מחוזק של קפה בפילטר הכפול ובקיצור
טחנתי בטחינה הרגילה דרגה 15 ולא יאמן איזה יופי מה קרה! יצאה לי החליטה הכי יפה שיצאה לי אי פעם! זליגה מושלמת! טייגר סקין! ריח ואפילו הטעם מדהים! חמצמץ כפי שנהוג בערביקה אבל בכלל לא נורא כמו שהיה אתמול!
המסקנות שלי מהשאט לדעתי- נראה לי שהפילטר למנה אחת שלי גרוע וצריך להחליף אותו,
דבר שני מכיוון שהידית שלי מגיעה אם 2 יציאות ובגודל זה לא התאים לי לציסר אלא רק לספלים, החלטתי לפרק ולזלוג ישר מהחור הראשי של הפילטר, לא יודע אם זה טוב אבל מה שבטוח יצא אספרסו מדהים!
אני חייב לציין שכבבר יומיים אני סובל מהאספרסו שלי פשוט יצאו לי שאטים גרועים! והיום במיוחד היום! כשטיילתי קצת ושתיתי 2 כוסות אצל חברים,
זה מה שהספקתי לשתות היום, הינה גם רשמים מהאירוע:
שאט נספרסו בגירסאת לימיטד אדישן אצל חבר שהיה לא רע בכלל! ממש הופתעתי מהרמת קרמה שיצאה מהצעצוע הזה
ולאחר מכאן צייסר מלה סקאלה E61 שגם שם הקרמה פשוט יצאה בצורה שהעניים יצאו לי
בקיצר סוף סוף הגיע תור המכונה שלי להראות לי שגם היא יודעת להוציא אספרסו טוב, וממש פתאום כבר לא כל כך דחוף לי להחליף אותה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אחחח... תאמין לי, הייתי ממסגר את ההודעה הזו ומראה אותה לכל אלו שלא מאמינים כמה קליה ביתית משדרגת את איכות הקפה בבית.
אי אפשר להתחרות בטריות הזו של הקפה!
בפעם הבאה, תעשה כמוני: ברגע שאתה רואה כזו זליגה מדהימה וטייגר סקין נוצר, רוץ מהר להביא מצלמה וצלם להראות לחבר'ה בפורום!
בפעם הבאה, תעשה כמוני: ברגע שאתה רואה כזו זליגה מדהימה וטייגר סקין נוצר, רוץ מהר להביא מצלמה וצלם להראות לחבר'ה בפורום!
מוטי לדעתך עדיף להעביר את הרובוסטה לפח הזבל? או שננסה לערבב ממנה טיפה טיפה בתערובת הבאה שלי ?moti_r כתב:הרובוסטה נשרפה לך, זה יהיה מאוד מאוד מר וכבד.
שמע, באופן עקרוני הקליות שלך יחסית יפות, ובטח שמעולות למישהו שממש בתחילת הדרך. תמשיך ככה, ובקרוב מאוד תשלוט לגמרי בקליה עם מכשיר הפופקורן. סחטיין!...
ודרך אגב היום אחרי שהתיאשתי מההמתנה בין קליה לקליה עד שהמכונה תתקרר אז אמרתי לעצמי כמה יתאים לי קולה ג'ין
moti_r כתב:אחחח... תאמין לי, הייתי ממסגר את ההודעה הזו ומראה אותה לכל אלו שלא מאמינים כמה קליה ביתית משדרגת את איכות הקפה בבית.
בפעם הבאה, תעשה כמוני: ברגע שאתה רואה כזו זליגה מדהימה וטייגר סקין נוצר, רוץ מהר להביא מצלמה וצלם להראות לחבר'ה בפורום!...
חחח תודה תודה, בפעם הבאה זה יקרה בטוח! מחר אני אמור לקבל את האיפון 4 ולפי מה שקראתי מצלמים בו סרט HD וישר מעלים ליוטיוב אז בדרך כזאת קלה אין סיבה שלא לעלות ולנצור שאטים כאלה מושלמים! רק שימשיכו לצאת!
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

לדעתי אין שום סיבה שתזרוק שום דבר לזבל, אלא אם אתה לא אוהב אותו.
בכל אופן, אתה מתנסה כרגע, ולכן אתה חייב לעצמך לשתות כל דבר שיוצא לך. ולו רק כדי להבין מה קרה ולהסיק מסקנות להמשך.
אני ממליץ לך מאוד מאוד להכין רשימה מסודרת, עמוד אקסל, של:
- זן (או אחוזים של זנים במידה ומדובר בתערובת)
- זמן קליה
- מתי עצרתי
- תיאור הטעם
אני עשיתי את זה בתחילת הדרך. הייתי כותב ממש דברים כמו "טעים מאוד, מר וכבד, לא חמוץ בכלל" או "חמוץ איכסה, זרקתי לפח" וכו'.
ככה למדתי, לאט לאט, על כל זן ותערובת, והבנתי מה אני מעדיף.
בכל אופן, אתה מתנסה כרגע, ולכן אתה חייב לעצמך לשתות כל דבר שיוצא לך. ולו רק כדי להבין מה קרה ולהסיק מסקנות להמשך.
אני ממליץ לך מאוד מאוד להכין רשימה מסודרת, עמוד אקסל, של:
- זן (או אחוזים של זנים במידה ומדובר בתערובת)
- זמן קליה
- מתי עצרתי
- תיאור הטעם
אני עשיתי את זה בתחילת הדרך. הייתי כותב ממש דברים כמו "טעים מאוד, מר וכבד, לא חמוץ בכלל" או "חמוץ איכסה, זרקתי לפח" וכו'.
ככה למדתי, לאט לאט, על כל זן ותערובת, והבנתי מה אני מעדיף.
הבטחתי סירטון אז הינה יש אחד
לא מושלם כמו אתמול אבל אם שינוי קל
היום הייתי אצל אברהמי וקניתי ממנו פילטר 7 ג' חדש מכיוון ושלי היה נורא ועל הדרך לקחתי משפך לכוס אחת
והינה התוצאות:
היה לי היום עוד צייסר אחד יותר מושלם מזה אבל זה גם לדעתי יצא מדהים חבל שאין לי אופציה להשוות איך היה נראו הצייסרים המזעזעים שלי מלפני שלמדתי לעשות את הקולינגפלאש וכמובן החשוב מכולם הקליה ביתית!
דרך אגב היום התערובת קיבלה לי טעם מדהים עירבבתי את הסנטו דומינגו והסופירמו מהקליה הראשונה שלי והיום הם כבר תפסו טעם מדהים, החמיצות ירדה והתווספו לתערובת מספר טעמים שהמגוון אדיר ממש כיף!
לא מושלם כמו אתמול אבל אם שינוי קל
היום הייתי אצל אברהמי וקניתי ממנו פילטר 7 ג' חדש מכיוון ושלי היה נורא ועל הדרך לקחתי משפך לכוס אחת
והינה התוצאות:
היה לי היום עוד צייסר אחד יותר מושלם מזה אבל זה גם לדעתי יצא מדהים חבל שאין לי אופציה להשוות איך היה נראו הצייסרים המזעזעים שלי מלפני שלמדתי לעשות את הקולינגפלאש וכמובן החשוב מכולם הקליה ביתית!
דרך אגב היום התערובת קיבלה לי טעם מדהים עירבבתי את הסנטו דומינגו והסופירמו מהקליה הראשונה שלי והיום הם כבר תפסו טעם מדהים, החמיצות ירדה והתווספו לתערובת מספר טעמים שהמגוון אדיר ממש כיף!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
משפך בודד משדרג את החוויה של האספרסו.
אם תכניס גוואטמלה לתערובת זה יקפיץ אותה עוד יותר.
אם תכניס גוואטמלה לתערובת זה יקפיץ אותה עוד יותר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
היום ניסיתי את הרובוסטה והוסמטרו ושניהם לא רעים בכלל, הפעם הקליה באמת יצאה לי טובה יותר מרגישים מאוד את מגוון הטעמים.
הרובוסטה מרגיש באמת מרירה מרגישה כאילו שותים עשב מזכיר לי מעט את הטעימה הראשונה מהסומטרו אבל לסומטרו יש מגוון הרבה יותר טוב של טעמים ממש אהבתי אהבתי אותו.
עכשיו נותר לטעום את הסנטו דומינו ולאחר מכאן אני פשוט מערבב את שלושתם ובודק תוצאות
זה יצא בערך
20%רובוסטה
30% סנטו דומינגו
50% סומטרו
נחזור אם רשמים.
הרובוסטה מרגיש באמת מרירה מרגישה כאילו שותים עשב מזכיר לי מעט את הטעימה הראשונה מהסומטרו אבל לסומטרו יש מגוון הרבה יותר טוב של טעמים ממש אהבתי אהבתי אותו.
עכשיו נותר לטעום את הסנטו דומינו ולאחר מכאן אני פשוט מערבב את שלושתם ובודק תוצאות
זה יצא בערך
20%רובוסטה
30% סנטו דומינגו
50% סומטרו
נחזור אם רשמים.