תגובות לביקורת: נגן האודיו SqueezeBox Touch
- go_go
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 842
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
מאיפה קונים ספק חיצוני מיוצב?Ilyan כתב:יש להם אחריות בינ"ל לשנתיים כך שאתה יכול להיות רגוע כל עוד זה משווק מורשה.
אבל עזוב אותך, SB3 ב-549ש"ח יותר משווה את זה, אם תרצה עוד שיפור בסאונד תוסיף לו ספק חיצוני מיוצב....
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 909
- נתן תודות: 46 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
לדעתי אם החיבור הוא דיגיטלי, ספק חיצוני לSB3 לא יכול לעשות שום הבדל. אם החיבור גם אופטי, אז אפילו תמנע כל אפשרות ללולאת אדמה מהכוון הזה. אם אתה מודאג מהאספקה לDAC, אז בebay קניתי ספקים חייתיים למדי בגרושים.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
yairf,
תוכל להרחיב על החשיבות של ספק חיצוני עבור חיבור דיגיטלי?
תוכל להרחיב על החשיבות של ספק חיצוני עבור חיבור דיגיטלי?
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

אלא מה? דעתי הציבורית?yairf כתב:טוב שאתה מדגיש שזו דעתך הפרטית...
רוצה שוב להכנס לדיון על כבלי אספקה ממתכות אצילות? אני כבר הוצאתי מספיק קיטור על זה...
וכן, אני יודע שיש כל מיני "משפרים" בשטח. נדמה לי שהם לרוב מטפלים בDAC וצפונה, ולא בשלב הדיגיטלי. אם יש דעה שנוגדת את דעתי, ומבוססת על איזשהו היגיון מתחום הפיזיקה/אלקטרוניקה/מדע מדוייק אחר - אשמח לשמוע ולהווכח בטעותי.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46352
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
urisavor,
התגובה הקודמת שלי היא באמת שאלה תמימה לצורך דיון ותו לא.
yairf,
אנחנו לא עורכים הסבר טכני.
התגובה הקודמת שלי היא באמת שאלה תמימה לצורך דיון ותו לא.
yairf,
אנחנו לא עורכים הסבר טכני.
אני לא יאיר פורמן אבל בעיקרון זה ידוע שאיכות הטרנספורט נקבעת עפ"י היכולת שלו להוציא מידע Bit Perfect מדוייק ומתוזמן, ספק חיצוני טוב יכול להעביר זרם במתח יציב וקבוע לעומת ספק סוויטצ'ינג ולא פחות חשוב החשמל יעבור סינון ויהיה נקי יותר מרעשי EMI של הספק עצמו. 2 הדברים האלה גורמים לשעון להוציא אות אמין ובתיזמון טוב יותר.
השורה התחתונה היא שSB3 נשמע יותר דינאמי ומפורט עם ספק חיצוני, ההבדל בשבילי הוא חד משמעי אבל לפני שהבאתי את המערכת שלי לרמת נייטראליות ורזולוציה מספיק גבוהה זה היה די זניח למען האמת.
השורה התחתונה היא שSB3 נשמע יותר דינאמי ומפורט עם ספק חיצוני, ההבדל בשבילי הוא חד משמעי אבל לפני שהבאתי את המערכת שלי לרמת נייטראליות ורזולוציה מספיק גבוהה זה היה די זניח למען האמת.
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

איליה, אני יכול להבין החלפת מקור תדר (למרות שגם זה, לדעתי, יביא לשינוי זניח ובלתי ניתן לאבחנה), אבל אם הSB3 מחובר בצורה אופטית, אז אין לEMI איך לעבור הלאה. ספק ממתג אכן משתמש בתדר פנימי, שהוא גבוה למדי (מאות ק"הץ ומהעלה) ויכול בהשראות להכניס אותו לכל רכיב בסביבה, אבל אני בספק שיש לו השפעה כלשהי ישירה כמו שתארת.
לגבי ההבדל בין ספק כח ממותג (?) לספק מיוצב (לינארי?): יעידו אלקטרונאים גדולים ממני כאן, אבל אם אינני טועה, גם בספק כח ממותג, הדרגה האחרונה היא דרגת ייצוב- לרוב צ'יפ מייצב זהה לזה של ספק לינארי (למשל 6905).
לגבי ההבדל בין ספק כח ממותג (?) לספק מיוצב (לינארי?): יעידו אלקטרונאים גדולים ממני כאן, אבל אם אינני טועה, גם בספק כח ממותג, הדרגה האחרונה היא דרגת ייצוב- לרוב צ'יפ מייצב זהה לזה של ספק לינארי (למשל 6905).
אוקיי בחנתי כרגע את החיבור האופטי (לא שומע הבדל בין קואקס לאופטי ד"א) ועדיין יש הבדל עצום עם הספק המיוצב, אני לא יכול להתייחס לצד הטכני מצטער אבל אפילו לא עם האוזניות רפרנס שלי אני שומע בקלות את ההבדל בדינאמיות, אין פה "קטנות", השיפור לא נופל מזה של שידורג הממיר למשל.
אני מניח שהספק שלי ממש טוב אם כך...
אני מניח שהספק שלי ממש טוב אם כך...
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

איליה, קראתי בלינק שסיפקת אודות הספק שלך.
לפי מה שאני קורא, הSB3 משתמש בכמה מתחים: ספציפית, 3.3V לשעון, למשל, ו-הDAC זקוק גם ל5V (לצד האנלוגי) וגם ל3.3V.
אני מניח שאת שני המתחים (אולי יותר משניים? בSB2 היה גם 9V) אתה מספק משני ספקים נפרדים? כי אם לא, אז יש רכיבים על הלוח של הSB3 שממיריים את המתחים בדיוק כמו שניסית למנוע ע"י הספק המיוצב - עם בדיוק אותן בעיות לכאורה.
לפי מה שאני קורא, הSB3 משתמש בכמה מתחים: ספציפית, 3.3V לשעון, למשל, ו-הDAC זקוק גם ל5V (לצד האנלוגי) וגם ל3.3V.
אני מניח שאת שני המתחים (אולי יותר משניים? בSB2 היה גם 9V) אתה מספק משני ספקים נפרדים? כי אם לא, אז יש רכיבים על הלוח של הSB3 שממיריים את המתחים בדיוק כמו שניסית למנוע ע"י הספק המיוצב - עם בדיוק אותן בעיות לכאורה.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
בהתייחסות ל-SB3 שאותו ניתחתי, ניתן לראות הבדלים מדידים על הסקופ בצורת האות של קו ה-SPDIF. ההבדלים מתבטאים בזמני עלייה וירידה מהירים יותר, ובלי אפקטים של מריחת הפולס או Ringing.
ההבדלים נראים דרמטיים רק בתנאי שספק הכח החיצוני מזין באופן עצמאי כל אחד מהרכיבים הנמצאים במסלול הסיגנל של ה-SPDIF. מן הסתם זה דורש שינוי פנימי ב-SB3 אבל זה שווה את המאמץ. מיותר לציין שישנם הבדלים שמיעתיים, לא אכנס לזה כאן.
אם מישהו כאן ירצה לבחון את הנושא לעומק אני אשמח לתרום אקזמפלר לבדיקה.
ההבדלים נראים דרמטיים רק בתנאי שספק הכח החיצוני מזין באופן עצמאי כל אחד מהרכיבים הנמצאים במסלול הסיגנל של ה-SPDIF. מן הסתם זה דורש שינוי פנימי ב-SB3 אבל זה שווה את המאמץ. מיותר לציין שישנם הבדלים שמיעתיים, לא אכנס לזה כאן.
אם מישהו כאן ירצה לבחון את הנושא לעומק אני אשמח לתרום אקזמפלר לבדיקה.
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

יאיר,
תודה על התשובה. שינויים כאלו באות דיגיטאלי לא אמורים, למיטב ידיעתי, לשהפיע על הDAC - שנמצא מעט הלאה בשרשרת. אם הם כן, אז אולי הבעייה נמצאת שם?
לגבי ההצעה שלך - אשמח לבדוק אקסמפלאר - ובמיוחד להשוות את האות היוצא בשני המיקרים.
תודה על התשובה. שינויים כאלו באות דיגיטאלי לא אמורים, למיטב ידיעתי, לשהפיע על הDAC - שנמצא מעט הלאה בשרשרת. אם הם כן, אז אולי הבעייה נמצאת שם?
לגבי ההצעה שלך - אשמח לבדוק אקסמפלאר - ובמיוחד להשוות את האות היוצא בשני המיקרים.
- urisavor
- חבר פעיל במיוחד

הSPEC של אפילו הDAC הפשוט שגיע בתוך הSB3 מציין שרמת ה0 וה-1 שלו היא 0.8V ומטה ל0, ו-2V ומעלה עבור 1.
האם ראית ringing או מריחות מעבר לרמות אלו (כלומר, מתחים בין 0.8 ל-2 וולט שלא בזמן המעבר בינהם)?
יש לו גם פילטרים לא "פריירים" בכניסה הדיגיטאלית על-מנת למנוע טעויות כאלו.
ולגבי הדעות: אולי מספיק? מה, הדעה שלך זה תורה מסיני?
הנה הספק, וזו לא דעה, זו עובדה:
http://www.ti.com/lit/gpn/pcm1748
האם ראית ringing או מריחות מעבר לרמות אלו (כלומר, מתחים בין 0.8 ל-2 וולט שלא בזמן המעבר בינהם)?
יש לו גם פילטרים לא "פריירים" בכניסה הדיגיטאלית על-מנת למנוע טעויות כאלו.
ולגבי הדעות: אולי מספיק? מה, הדעה שלך זה תורה מסיני?
הנה הספק, וזו לא דעה, זו עובדה:
http://www.ti.com/lit/gpn/pcm1748