אבל אולי זה עקב השידור, ולא בהכרח קשור לחוטים.
אופטי או קאוקסאלי. מה עדיף?
-
שי-כ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4811
- שם מלא: שי כהן
חיברתי אתמול את המזרימדיה באופטי ואת הממיר ב קואקסיאלי. היה נראה שיש דיליי בקואקסיאלי
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
אני בעבר חיברתי אופטי ולאחר מכן קואקסלי מדי וי די לרסיבר. מבחינת סאונד לא הרגשתי בהבדל. ככלל, אני מעדיף קואקסלי כי הוא כבל הרבה פחות עדין מהאופטי.
לגבי חיבור דרך טלויזיה, מיותר לחלוטין. תמיד לחבר מקורות סאונד לרסיבר. מהרסיבר, אם תומך, לטלויזיה\מקרן
לגבי חיבור דרך טלויזיה, מיותר לחלוטין. תמיד לחבר מקורות סאונד לרסיבר. מהרסיבר, אם תומך, לטלויזיה\מקרן
- CRAZYDIAMOND
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
אני תמיד העדפתי קואקסאלי, כי ככה אני יכול להשתמש בכבל RCA פשוט והוא עושה היטב את העבודה, רק מכשיר ה PS2 מחובר אצלי למגבר עם כבל אופטי כי אין לו יציאה קואקסיאלית.
-
שי-כ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4811
- שם מלא: שי כהן
איך כבל RCA יכול לתת הפרדה ל 5.1 ערוציםCRAZYDIAMOND כתב:אני תמיד העדפתי קואקסאלי, כי ככה אני יכול להשתמש בכבל RCA פשוט והוא עושה היטב את העבודה, רק מכשיר ה PS2 מחובר אצלי למגבר עם כבל אופטי כי אין לו יציאה קואקסיאלית....
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8143
כי מה שעובר עליו זה סיגנל דיגיטלי מקודד.שי-כ כתב:איך כבל RCA יכול לתת הפרדה ל 5.1 ערוציםCRAZYDIAMOND כתב:אני תמיד העדפתי קואקסאלי, כי ככה אני יכול להשתמש בכבל RCA פשוט והוא עושה היטב את העבודה, רק מכשיר ה PS2 מחובר אצלי למגבר עם כבל אופטי כי אין לו יציאה קואקסיאלית.......
כמו שאמרו פה לפני, ופותח השרשור קצת מתעקש ואני לא מבין למה, בתנאים ממוצעים אין הבדל בין שימוש בכבל אופטי לקורקסלי ( מה שחלק מהאנשים מכנים פה RCA ). מה שעובר שם זה סיגנל דיגיטלי.
איפה ההבדל בא לידי ביטוי ?
1. מחיר ( האופטי יותר יקר בדרך כלל )
2. אורכים - האופטי עדיף כי הוא אדיש להפרעות סביבתיות כמו השראות חשמליות.
3. המרה - שימוש באופטי דורש המרת הסיגנל מחשמלי לאופטי ובחזרה מאופטי לחשמלי. למעשה ציוד האודיו מוציא סיגנל שהוא חשמלי מהיציאה הדיגיטלית ולכן העברתו על כבל עם גידי נחושת - קואקסלי, חוסך את המרת הסיגנל לאור ובחזרה מאור לחשמלי בצד השני.
יש כאלה שטוענים שההמרה הזו לוקחת זמן ( והם צודקים, היא לוקחת זמן ) ולכן היא עלולה במקרים מסויימים ( בדרך כלל מצבי קיצון ) ליצור בעיות של latency.
בקיצור,
תשתמש במה שזמין לך בבית.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי