headphone amplifiers DiY
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
מצטער, אני לא שותף לדיעה הזו. מנסיון, גם הרכיבים עם ה Psrr הכי גבוה שיש, מגיבים בצורה קיצונית לספק כח שקט יותר, וגם אם לא תמיד ניתן למדוד את זה (אלא אם יש לך סקופ דיגיטלי של $100K ), האוזן מייד שומעת את זה.
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
אם אתה הולך להתחרות ב - lehmann לא עדיף שתלך על 2 OPA627 x הם במובטח ייתנו סאונד יותר טוב (בנוסף ל - Crosstalk של שני רכיבים נפרדים יותר טוב).htbar כתב:vאמת שלאחר שהסתכלתי בדף הנתונים של המגבר (2134)
ראיתי שנתון ה-psrr (שינויים במתח היציאה כתוצעה של שינוים במתח ההספקה) שהוא מינימום 90db
ששינוי של 1 וולט (דבר שגם לא יכול להתקיים) יגרום לשינוי של 32 מיקרוולט ביציאה וזה לא בעל משמעות לדעתי
לגבי הכנסת הנגד בלופ המשוב יש לי חשש שאפגע בהפרדת הדרגות דוחף הספק
הקבלים בכניסה שניהם איכותיים מסוג mkt רק רציתי ערך מסויים כולל שישלו משמעות עבור frequency response של המגבר כולו (הערך כרגי 1.64 uf )...
לגבי הזנרים - באמת יש להם נטיה להרעיש - לכן כדאי להשתמש ב 317/337, ואם אתה רוצה ממש להשקיע אז LT1086.
מכל מה שהצעתי שיפור משמעותי ייתן לך רק ה - 627.
Coupling Caps בכניסה - אפשר להעיף אותם (אם אין DC ביציאת מקור) כי חוץ מפילטור הם גם מעוותים פאזה.
לדעתי לא יהיה הבדל משמעותי (אם בכלל).
באופן כללי - כל הכבוד על היוזמה !!!
אגב ממה זה נוצר (היוזמה אני מתכוון) ?
לגבי קבלי הכניסה הם ביחד עם הפוטנציומטר מרכיבים lpf מסכים איתך שאפשר להתכיל מ-dc אבל כדי להגן היציאה (בגלל שהכל צימוד זרם ישר) ממקור אשר לא מאופס מבחינת מתחים הdc שלו
למה היזמה ? אני אדם אוהב מוזיקה (גם מוזיקאי) חושב שאני מספיק בעל ידע וניסיון כדי להרים פרוייט קטן
כדי להפיק את המיטב בחינה מוזיקאלית
המעגל למעשה הוא סיןטזה של הרבה דברים שאני מכיר
המגבר של להמן המקורי נימקר בגרמניה ב700 קורם בארץ מוכרים אותו מעל 5000 ש"ח
בדוכן של סנהייזר בתערוכת ifa2010 היו שלושה מגברי מחוברים לhd800 hd650 hd600 ואחרים
אני מקווה שבעשירית מחיר יגיע לאותם הביצועים (או אולי יותר
)
אני עוסק בחום אנלוגי כמקצוע ידע וניסיון לא חסרים וגם רצון
אני בטוח שאם הפרוייט יצליח אכין עריכה מסודרת ומקצועית כפי שאני עושה ביום יום בעבודה שלי
התיכנון הוא ממש התחלתי ייתכנו שינויים רבים (תלוי בביצועים)
ידרשו מספר רב של זוגות אוזניים של חברים אשר הם יקבעו בצורה אובייקטיבית את טיב הסאונד המופק ממנו
בשימוש אוזניות בסוגים רבים
אני בעל אוזניות beyerdynamic t1 והמגבר בנדון אמור ליהיות הדוחך שלו
לא חסר לי כמה שקלים כדי לקנות מוצר מוגמר אבל אין כמו ליבנות אותו בעצמי למרות שנידרש השקע לא לעטה
למה היזמה ? אני אדם אוהב מוזיקה (גם מוזיקאי) חושב שאני מספיק בעל ידע וניסיון כדי להרים פרוייט קטן
כדי להפיק את המיטב בחינה מוזיקאלית
המעגל למעשה הוא סיןטזה של הרבה דברים שאני מכיר
המגבר של להמן המקורי נימקר בגרמניה ב700 קורם בארץ מוכרים אותו מעל 5000 ש"ח
בדוכן של סנהייזר בתערוכת ifa2010 היו שלושה מגברי מחוברים לhd800 hd650 hd600 ואחרים
אני מקווה שבעשירית מחיר יגיע לאותם הביצועים (או אולי יותר
אני עוסק בחום אנלוגי כמקצוע ידע וניסיון לא חסרים וגם רצון
אני בטוח שאם הפרוייט יצליח אכין עריכה מסודרת ומקצועית כפי שאני עושה ביום יום בעבודה שלי
התיכנון הוא ממש התחלתי ייתכנו שינויים רבים (תלוי בביצועים)
ידרשו מספר רב של זוגות אוזניים של חברים אשר הם יקבעו בצורה אובייקטיבית את טיב הסאונד המופק ממנו
בשימוש אוזניות בסוגים רבים
אני בעל אוזניות beyerdynamic t1 והמגבר בנדון אמור ליהיות הדוחך שלו
לא חסר לי כמה שקלים כדי לקנות מוצר מוגמר אבל אין כמו ליבנות אותו בעצמי למרות שנידרש השקע לא לעטה
הרכיב אמנם בעל ביצועי יציבות מה lm317 רק שמתח כניסה מירבית מגיע רק ל25 וולט לעומת 40 של ה lm317ואם אתה רוצה ממש להשקיע אז LT1086...
השנאי מוצאי 15 וולט זרם חילופין ב 220 ובמיקרה שמתח הכניסה עולה ל240 אז השנאי מוצאי כבר 16.5
16.5 לאחר אישור בתוספת קבל מגיע למתח שאי של 23 וולט (2 וולט הפרש בילבד מסף העליון של הרכיב אני שם לא לוקח סיכון
המייצבים סרגילים מסידרת 78xx 79xx מוגבלים ל30
לא ברור לי מאיפה הבאת את זה. מייצב בסגנון של 317 / 1086 לא "יודע" בכלל מה מתח הכניסה, אלא עובד על הפרש מתחים בין הכניסה למוצא. גם אם תחבר אותו ל-350V, במעגל הנכון הוא יעבוד בסדר.
כדאי לעשות קצת סדר
זה נכון שהמייבים עובדים על הפרש מתחים אלה שמדובר על הפרשמתחים מינימאלי שהרכיב צריך על מנת לתת מתח ציוצב נתון
מתח ההפרש הזה תלוי במתח הייחום לגבי 7800 וגם ךצ317 זה בערך קצת יותר משני וולט אם לא תבטיח את ההפרש המינימאלי מתח היציאה תרד
כל זה נכון עד המתח המקסימלי (יחסית לאדמה) שהרכיב יכול לעמוד
אם תעבור את המתח הזה (זה אחד הנתונים הראשונים שמופעים בדפי הנתונים של הייצן
אפשר כמובן להשתמש בו במתחים הרבה יותר גבןהים אבל אז הרגיב "צף" ורכיבים אחרים "סןבלים" את מתח הגבוה
מצרף תמונה קטנה שמופיע בדף ראשי של ייצרן national semiconductors
אפשר להאמין מהשהם כותבים שם
המשמאות מתח כניסה עד 28v בילבד
אתה מוזמן לעשות ניסוי לעלות ל100vולירות (וגם להעריח) את התוצאות
...
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אני עובד איתם במתחים של 60V ללא בעיות מיוחדות, וזה מריח מצויין. שים לב שאין הרבה קשר בין יישום של 78XX לבין 317 . המשותף ביניהם זה רק עיקרון הפעולה.
אגב, אם כבר הבאת צילום מתוך ה-DATA SHEET, אני ממליץ לך גם לקרוא את הטקסט, ולא רק את הציורים, תהיה לך הזדמנות להבין אולי למה אין קשר בין מה שכתבת למציאות.
אגב, אם כבר הבאת צילום מתוך ה-DATA SHEET, אני ממליץ לך גם לקרוא את הטקסט, ולא רק את הציורים, תהיה לך הזדמנות להבין אולי למה אין קשר בין מה שכתבת למציאות.
אתה צודק אם אתה משתמש ברכיב LM317HV הוא יכול לעמוד במתחי כניסה עד 60 וולט הרכיבים הרגילים מוגבלים ל37 וולט
אם תעבור את הסף ייוצר קצר בין כניסה ליציאה (רכיב הbypass הפנימי של המייצב לא יוכל למעוד בהפרש כה גדול
הייצרן מאפשר עוד 20% תוספת במגבלות וזה תלוי ומשתנה בין סידרת ייצור כזה או אחרת
אם תעבור את הסף ייוצר קצר בין כניסה ליציאה (רכיב הbypass הפנימי של המייצב לא יוכל למעוד בהפרש כה גדול
הייצרן מאפשר עוד 20% תוספת במגבלות וזה תלוי ומשתנה בין סידרת ייצור כזה או אחרת
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
htbar
לצורך הזנת מגבר שרת 1086 יתאים לך במדוייק וייתן (על הנייר כמובן) ביצועים טובים מאלה של 317.
בפועל, לדעתי, זה לא משנה איזה סוג רגולטור תשים במקום הזה, הם יעשה את העבודה (יש טענה כי Adj מתמודד עם Ripple טוב יותר מקבוע, לא בדקתי את זה אף פעם).
שלב אחד לפני האחרון אני מניח שאתה משתמש בזוג BC550/560C הם בין השקטים, ונתנים להשגה.
שלב האחרון BD139/140 ...
ניחשתי נכון ?
לצורך הזנת מגבר שרת 1086 יתאים לך במדוייק וייתן (על הנייר כמובן) ביצועים טובים מאלה של 317.
בפועל, לדעתי, זה לא משנה איזה סוג רגולטור תשים במקום הזה, הם יעשה את העבודה (יש טענה כי Adj מתמודד עם Ripple טוב יותר מקבוע, לא בדקתי את זה אף פעם).
שלב אחד לפני האחרון אני מניח שאתה משתמש בזוג BC550/560C הם בין השקטים, ונתנים להשגה.
שלב האחרון BD139/140 ...
ניחשתי נכון ?
אתה לא רחוק מין האמת רק הוסיף שלגבי הרכיבים הקטנים בחרתי את כל הבלונדינים של החבורה
את הרכיבים הקטנים כולם באים ממשפחה טובה אבל כאמור רק "הבלונדיניים " יתקבלו
יתר החברים ייחקו על הספסל אם בלונדיני אחד יפגע ....
את הרכיבים הקטנים כולם באים ממשפחה טובה אבל כאמור רק "הבלונדיניים " יתקבלו
יתר החברים ייחקו על הספסל אם בלונדיני אחד יפגע ....
החלטתי לבסוף להוסיף עוד שני מייבים 317.337 עבור הדוחף 2134
שניתי מיקום של מספר רכיבים למכאניקה טובה יותר
עוד כמה ימים אדע האם כל ההשקע של זמן כסף ומאמץ היה כדאי
בינתיים אני רק נהנה עם ה"לגו" שלי
רק חבל לי שלא הצלחתי למצא קופסה עם עוד 10 ם:ם עורך אז היתי מכניס גם את השנאי בתוך הקופסה
אני לאממר לחבר חשמל אדיין בדרגת הספק מעדיף לעשות עוד כמה בדיקות
טוב בינתיים חג שמח לכולם
שניתי מיקום של מספר רכיבים למכאניקה טובה יותר
עוד כמה ימים אדע האם כל ההשקע של זמן כסף ומאמץ היה כדאי
בינתיים אני רק נהנה עם ה"לגו" שלי
רק חבל לי שלא הצלחתי למצא קופסה עם עוד 10 ם:ם עורך אז היתי מכניס גם את השנאי בתוך הקופסה
אני לאממר לחבר חשמל אדיין בדרגת הספק מעדיף לעשות עוד כמה בדיקות
טוב בינתיים חג שמח לכולם
לאחר כמה אכזבות שבהם כל פעם שחיברתי את השנאי התרחשו פצוצים
שגרמו לכמה רכיבים ליגמור
את תפקידם מוקדם מהצופה לא היה כל
לגלות את הטויות החיוט שלי ועוד יותר קשה לתקן את החיוט
אבל בסופו של דבר מתחיל לעבוד
הוא נישמע מצויין אבל אני לא מרוצה מה offset אחד הערוצים מוצאי 33 מיליולט והשני 13 לא חושב שאני אצתרך מעגל סרון לתיקון כי הם יציבים לאורך זמן ולא משצנים
אני אדעג לאיזון העדין הנחוץ עלידי שינוי ערך נגד או אחד הbc550c bc560c
לבדיקה הראשונית חיברתי אוזניות עם עכבת של 32 אוהם לאחר מכן חיברתי את הbeyerdynamic t1
והם נישמעו טוב מעוד
בהמשך אני אבדוק אותו בצורה יותר מעמיקה
לא יודע מאיפה אני מוצאי את כל הסבלנות
כדי להלחים אין סוף חוטים אבל בסופו של דבר זה משתלם
את תפקידם מוקדם מהצופה לא היה כל
אבל בסופו של דבר מתחיל לעבוד
הוא נישמע מצויין אבל אני לא מרוצה מה offset אחד הערוצים מוצאי 33 מיליולט והשני 13 לא חושב שאני אצתרך מעגל סרון לתיקון כי הם יציבים לאורך זמן ולא משצנים
אני אדעג לאיזון העדין הנחוץ עלידי שינוי ערך נגד או אחד הbc550c bc560c
לבדיקה הראשונית חיברתי אוזניות עם עכבת של 32 אוהם לאחר מכן חיברתי את הbeyerdynamic t1
והם נישמעו טוב מעוד
בהמשך אני אבדוק אותו בצורה יותר מעמיקה
לא יודע מאיפה אני מוצאי את כל הסבלנות
עשיתי הרבה בדיקות על המעגל עצמו ואני מרוצה לא אכנס לפרטים
אין לי מכשירים יקרים ומסובכים כדי לקבוע איכות שמע
רק האזניים שלי
כאשר המכשיר מחובר ואין כניסה שמע לא נישמע שם גליות ב50 או 100 הרץ
כאשר הפוטנציומטר במקסימום לא נישמע שום רעש (כאילו עדיים כבוי)
הדינמיות המוזיקה עצומה ,ואני משווה אותה לאות היוצא מן הנגן המרנץ שלי 7001 יציאת האוזניות בנגן יוצאת מתוך מגבר יעודי לכך מסוג hdmi
תדרים הגהוים מופעים מפורטים מאוד שקופות ללא צבעוניות
התחום הביניים חם ומלא למקרב אותך לכל כלי הנישמע (אכן הצ'לו נישמע כפי שהוא צריך להישמע ולא נישמע כמו כינור מזייף)
התחום הנמוך מתאפיין בריסון ושליטה הוא לא מופיע עד ששומעים ומגיע נמוך מאוד
האוזניות שלי בעלות עקבת של 600 אוהם לא מהוות שום קושי למגבר
המגבר מכוון להגבר של 5 זה די ומספיק כי אני לא מסוגל לישמוע מוזיקה כל כך חזק עם האוזניות על הראש
בקיצור ההשקע הגדולה משתלמת ואני מרוצה מהביצועים הטכניים וגם קולים של המגבר
אני מזמין חברים אשר מעונינים לישמוע אותו ליצור איתי קשר
במידה שההתענינות יהיה גדולה מוכן ללכת לאורך מעגלים מודפסים ולשכפל בצורה מקצועית "את ים התפירות שיש עכשיו"
אין לי מכשירים יקרים ומסובכים כדי לקבוע איכות שמע
כאשר המכשיר מחובר ואין כניסה שמע לא נישמע שם גליות ב50 או 100 הרץ
כאשר הפוטנציומטר במקסימום לא נישמע שום רעש (כאילו עדיים כבוי)
הדינמיות המוזיקה עצומה ,ואני משווה אותה לאות היוצא מן הנגן המרנץ שלי 7001 יציאת האוזניות בנגן יוצאת מתוך מגבר יעודי לכך מסוג hdmi
תדרים הגהוים מופעים מפורטים מאוד שקופות ללא צבעוניות
התחום הביניים חם ומלא למקרב אותך לכל כלי הנישמע (אכן הצ'לו נישמע כפי שהוא צריך להישמע ולא נישמע כמו כינור מזייף)
התחום הנמוך מתאפיין בריסון ושליטה הוא לא מופיע עד ששומעים ומגיע נמוך מאוד
האוזניות שלי בעלות עקבת של 600 אוהם לא מהוות שום קושי למגבר
המגבר מכוון להגבר של 5 זה די ומספיק כי אני לא מסוגל לישמוע מוזיקה כל כך חזק עם האוזניות על הראש
בקיצור ההשקע הגדולה משתלמת ואני מרוצה מהביצועים הטכניים וגם קולים של המגבר
אני מזמין חברים אשר מעונינים לישמוע אותו ליצור איתי קשר
במידה שההתענינות יהיה גדולה מוכן ללכת לאורך מעגלים מודפסים ולשכפל בצורה מקצועית "את ים התפירות שיש עכשיו"
היום היתה לי היזדמנות לישמוע את המגבר lehmann linear cube המקורי אצל אלגזי בהוד השרון
המוכר האדיב פתח קופסה סגורה של המכשיר בישבילי וחיבר אותו ישירות לנגן (תודה רבה!!)
cambridge azur
מעל חצי שעה האוזניים שלי נהנו מכל צליל שם בחנות (עכשיו אני נהנה בבית
)
לקחתי איתי קובץ תקליטוארים איתי shostakovitz jazz vocal newage
נידהמתי כמה טוב המכשיר החמוד הזה נישמע (יחד עם האוזניות T1 )
גם המוכר נישאר עם פה פתוח לאחר שהוא שמע מה שאני שמעתי
הבנתי שאני היתי מאוד מרוצה בביצועים אבל לא היה לי עד עכשיו שום אפשרות להשוות
שמתי לב שהמגבר לאחר כחצי שעה לא מתחמם ממש למרות שדרגת ההספק עובדת ב-class A
נפל לי האסימון
רצתי הביתה כדי לתקן את העניין
שינוי ערך של כמה נגדים גרם למגבר שלי להשמיע את קולו בידיוק כמו המגבר הגרמני
אני לא ממהר עכשיו לבנות את הגירסה החדשה אני בינתיין אהנה מהדור הנוחכי
המוכר האדיב פתח קופסה סגורה של המכשיר בישבילי וחיבר אותו ישירות לנגן (תודה רבה!!)
cambridge azur
מעל חצי שעה האוזניים שלי נהנו מכל צליל שם בחנות (עכשיו אני נהנה בבית
לקחתי איתי קובץ תקליטוארים איתי shostakovitz jazz vocal newage
נידהמתי כמה טוב המכשיר החמוד הזה נישמע (יחד עם האוזניות T1 )
גם המוכר נישאר עם פה פתוח לאחר שהוא שמע מה שאני שמעתי
הבנתי שאני היתי מאוד מרוצה בביצועים אבל לא היה לי עד עכשיו שום אפשרות להשוות
שמתי לב שהמגבר לאחר כחצי שעה לא מתחמם ממש למרות שדרגת ההספק עובדת ב-class A
נפל לי האסימון
שינוי ערך של כמה נגדים גרם למגבר שלי להשמיע את קולו בידיוק כמו המגבר הגרמני
אני לא ממהר עכשיו לבנות את הגירסה החדשה אני בינתיין אהנה מהדור הנוחכי
-
- המגבר המקורי