הרפתקאות מוטי והקפה נטול הקפאין - חלק ד'
אני מאמין שכל הנטולים למיניהם בריאים או לא בצורה שווה,אני לא מתאר לעצמי שבגרמניה עומדים בתנאים ותקנים פחות מחמירים מאשר שוויצרים או אמריקאים,כי גם באירופה יש דרישות מאוד מחמירות בכל נושא,לא רק בעיבוד וניטול של קפה.
לא נראה לי שאפשר לעשות הפרדה כימית ללא חומרים כימיים,גם מיצוי של כוספה לשמנים נעשה בתהליכי הפרדה כימיים,ויש מאות ואלפים של מוצרי מזון שהמיצוי שלהם נעשה גם בצורה כימית,מכיוון שלא ניתן לעשות זאת בדרך אחרת.
לא נראה לי שאפשר לעשות הפרדה כימית ללא חומרים כימיים,גם מיצוי של כוספה לשמנים נעשה בתהליכי הפרדה כימיים,ויש מאות ואלפים של מוצרי מזון שהמיצוי שלהם נעשה גם בצורה כימית,מכיוון שלא ניתן לעשות זאת בדרך אחרת.
יש כאלה שמודים שהם משתמשים בכימיקלים מזיקים (גם אם טוענים שמסירים אותם), ויש כאלה שטוענים (וזה נראה אמין לחלוטין) שהם משתמשים רק במים. אני בוחר להאמין וללכת על היותר בטוח. יש כ"כ הרבה דברים לא בריאים במה שאנחנו מכניסים לגוף, אין סיבה להוסיף דברים כשיש אלטרטיבה.יוסיסופר כתב:אני מאמין שכל הנטולים למיניהם בריאים או לא בצורה שווה,אני לא מתאר לעצמי שבגרמניה עומדים בתנאים ותקנים פחות מחמירים מאשר שוויצרים או אמריקאים,כי גם באירופה יש דרישות מאוד מחמירות בכל נושא,לא רק בעיבוד וניטול של קפה.
לא נראה לי שאפשר לעשות הפרדה כימית ללא חומרים כימיים,גם מיצוי של כוספה לשמנים נעשה בתהליכי הפרדה כימיים,ויש מאות ואלפים של מוצרי מזון שהמיצוי שלהם נעשה גם בצורה כימית,מכיוון שלא ניתן לעשות זאת בדרך אחרת....
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
יוסי, בגרמניה עדיין מותר לעשן סיגריות, ככה שאי אפשר לסמוך על סמוך.
גם אני מעדיף לקנות קפה שלפחות מישהו מסודר טוען שהוא לא מיוצר בתהליכים כימיים.
(כן, אני יודע שזה קצת פרמיטיבי לפחד מתהליכים כימיים, אבל לא אכפת לי להיות פרמיטיבי כשמדובר בבריאות שלי
)
ירון, אתה זוכר שדיברנו פעם על הבאה של חבית קפה בעצמנו?
אולי הגיע הזמן לבדוק את זה ברצינות, עבור קפה נטול?
גם אני מעדיף לקנות קפה שלפחות מישהו מסודר טוען שהוא לא מיוצר בתהליכים כימיים.
(כן, אני יודע שזה קצת פרמיטיבי לפחד מתהליכים כימיים, אבל לא אכפת לי להיות פרמיטיבי כשמדובר בבריאות שלי
ירון, אתה זוכר שדיברנו פעם על הבאה של חבית קפה בעצמנו?
אולי הגיע הזמן לבדוק את זה ברצינות, עבור קפה נטול?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אז כשדיברנו על זה, המסקנה שאני הגעתי אליה היא שקנייה של כמות גדולה (20 ק"ג) לא מוזילה את העסק, שכן אז מצטרף המכס ומקלקל את הרווחים והמשלוח בסופו של דבר לא יוצא זול יותר כי אתה לא במסגרת FLAT RATE BOX שהיא הזולה ביותר.
עבור כמות גדולה מ20 ק"ג אתה יוצא ממסגרת היבוא האישי, ועובר לייבוא מסחרי, וזה כבר דורש השקעה כספית ובירוקרטית לא קטנה.
יכול להיות שהכיוון שצריך ללכת עליו הוא לפנות לאחד היבואנים הקיימים ולברר מה הם יכולים לעשות בנדון.
עבור כמות גדולה מ20 ק"ג אתה יוצא ממסגרת היבוא האישי, ועובר לייבוא מסחרי, וזה כבר דורש השקעה כספית ובירוקרטית לא קטנה.
יכול להיות שהכיוון שצריך ללכת עליו הוא לפנות לאחד היבואנים הקיימים ולברר מה הם יכולים לעשות בנדון.
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
חברים!
אל תקחו אותי כמגן האולטימטיבי של שימוש בכימיקלים, אבל כזכור לכם הכל כימיה: מהאוכל, המים, התרופות הבית שאנו גרים בו, מערכת הקולנוע הביתי שלנו, ותהליך הוצאת הקפאין מהקפה. מטיל כלוריד נראה לכם בסדר, אבל מטיל כלוריד הוא חומר שמשמש להקפאת האוזן לפני הניקוב, והוא חומר הרותח ב- 24 מעלות מתחת ל-0. הכוונה CH3Cl. זה בוודאי לא החומר שמשמש למיצוי קפאין אלא מתילן כלוריד(הבדל קטן אבל לי זה צורם בעיניים) CH2Cl2 זה כבר רותח ב-40 מעלות, ואכן משמש למיצוי קפאין. מי מסתכן בתהליך המיצוי? לדעתי רק הפועלים שעובדים במפעל המיצוי. הפולים מיובשים בזרימת אויר חם שמאייד את שאריות המתילן כלוריד, ואם אין מלכודת ביציאה של התנור, יש אדים של החומר. אבל בכל מקרה בתוך הפולים זה לא יכול להחזיק מעמד. אחר כך אנו גם קולים את הקפה ב-230 מעלות: הסרה מוחלטת של כל שריד ופליט של מולקולות המתילן כלוריד. האופציה השניה (חוץ מאלה של המים או פחמן דו חמצני) הכימית מתייחסת לאתיל אצטאט כממס המשמש למיצוי הקפאין. זה נקרא התהליך ה"טבעי", והסיבה שבעצם אתיל אצטאט הוא ממס הנבנה, ומפורק בגוף לכהל אתילי (שישמח לבב אנוש) וחומצה אצטית היא חומצת חומץ. שני חומרים טבעיים שאם יהיו מספר חלקים למליון( מיליגרם לקילו) של ממס בקפה שיחזיקו מעמד, לא יצליחו לגרום כל נזק לגוף. האתיל אצטאט הוא שרותח ב 77 מעלות, וכנראה שמיכה ערבב נתונים כשאמר מטיל כלוריד ו80 מעלות.
בברכה
אדי
אל תקחו אותי כמגן האולטימטיבי של שימוש בכימיקלים, אבל כזכור לכם הכל כימיה: מהאוכל, המים, התרופות הבית שאנו גרים בו, מערכת הקולנוע הביתי שלנו, ותהליך הוצאת הקפאין מהקפה. מטיל כלוריד נראה לכם בסדר, אבל מטיל כלוריד הוא חומר שמשמש להקפאת האוזן לפני הניקוב, והוא חומר הרותח ב- 24 מעלות מתחת ל-0. הכוונה CH3Cl. זה בוודאי לא החומר שמשמש למיצוי קפאין אלא מתילן כלוריד(הבדל קטן אבל לי זה צורם בעיניים) CH2Cl2 זה כבר רותח ב-40 מעלות, ואכן משמש למיצוי קפאין. מי מסתכן בתהליך המיצוי? לדעתי רק הפועלים שעובדים במפעל המיצוי. הפולים מיובשים בזרימת אויר חם שמאייד את שאריות המתילן כלוריד, ואם אין מלכודת ביציאה של התנור, יש אדים של החומר. אבל בכל מקרה בתוך הפולים זה לא יכול להחזיק מעמד. אחר כך אנו גם קולים את הקפה ב-230 מעלות: הסרה מוחלטת של כל שריד ופליט של מולקולות המתילן כלוריד. האופציה השניה (חוץ מאלה של המים או פחמן דו חמצני) הכימית מתייחסת לאתיל אצטאט כממס המשמש למיצוי הקפאין. זה נקרא התהליך ה"טבעי", והסיבה שבעצם אתיל אצטאט הוא ממס הנבנה, ומפורק בגוף לכהל אתילי (שישמח לבב אנוש) וחומצה אצטית היא חומצת חומץ. שני חומרים טבעיים שאם יהיו מספר חלקים למליון( מיליגרם לקילו) של ממס בקפה שיחזיקו מעמד, לא יצליחו לגרום כל נזק לגוף. האתיל אצטאט הוא שרותח ב 77 מעלות, וכנראה שמיכה ערבב נתונים כשאמר מטיל כלוריד ו80 מעלות.
בברכה
אדי
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אגב - אם אתם כל כך מפחדים מ"כימיקלים" כדאי שתפסיקו להשתמש בשמן מאכל (למעט שמן זית שמופק במיצוי קר). את שמני המאכל ממצים בעזרת הקסאן, שזה חומר לא חביב. כמו שאדי הסביר לגבי הקפה, גם את התערובת של הקסאן/שמן מזקקים כך שלא נשאר זכר להקסאן, אבל התופעה דומה. אם אתם משתמשים בשמן לטיגון או לסלט, אתם יכולים לשתות קפה נטול בשקט.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler