צודק.sam22 כתב:תתחדשטלHD כתב:שנה טובה גם לך.ariel-ro כתב:טל, בסוף קנית את הרסיבר הזה?
שנה טובה...
כן, הזמנתי אותו....![]()
חסר יכולת דחיית סיפוקים שכמוך...
חיים רק פעם אחת.

צודק.sam22 כתב:תתחדשטלHD כתב:שנה טובה גם לך.ariel-ro כתב:טל, בסוף קנית את הרסיבר הזה?
שנה טובה...
כן, הזמנתי אותו....![]()
חסר יכולת דחיית סיפוקים שכמוך...

בדיוק בגלל חוסר תיאום פאזה ותנאי חדר. אבל עד שלא תנסה, לא תדעמה שאתה אומר נשמע לי הזוי...מ 2 סאבים יהיה פחות באס מאשר עם אחד [אני בשוק!]
גם הרמקולים הקדמיים מספקים באס. אז מה, הם מבטלים אחד את השני?...

אני מניח שיש כאן הרבה חברים עם 2 סאבים.Shtirlitz כתב:בדיוק בגלל חוסר תיאום פאזה ותנאי חדר. אבל עד שלא תנסה, לא תדעמה שאתה אומר נשמע לי הזוי...מ 2 סאבים יהיה פחות באס מאשר עם אחד [אני בשוק!]
גם הרמקולים הקדמיים מספקים באס. אז מה, הם מבטלים אחד את השני?......
נכון חלקית - הסאבים צריכים להיות צמודים אחד לשני על מנת לקבל את התוספת הזו. אם סאב אחד ממוקם נניחrobo7 כתב:סאב נוסף מתואם היטב יכול להוסיף 6 דציבלים לעוצמה הנוכחית....

נכון מאוד.HazooM כתב:נכון חלקית - הסאבים צריכים להיות צמודים אחד לשני על מנת לקבל את התוספת הזו. אם סאב אחד ממוקם נניחrobo7 כתב:סאב נוסף מתואם היטב יכול להוסיף 6 דציבלים לעוצמה הנוכחית....
בצד שמאל והשני בצד ימין (כמו הרמקולים) לא מקבלים בהכרח 6dB....

תסביר בבקשה יותר בפירוט למה הכוונה "מתואם היטב".robo7 כתב:נכון מאוד.HazooM כתב:נכון חלקית - הסאבים צריכים להיות צמודים אחד לשני על מנת לקבל את התוספת הזו. אם סאב אחד ממוקם נניחrobo7 כתב:סאב נוסף מתואם היטב יכול להוסיף 6 דציבלים לעוצמה הנוכחית....
בצד שמאל והשני בצד ימין (כמו הרמקולים) לא מקבלים בהכרח 6dB....
בגלל זה כתבתי "מתואם היטב"
...

החלל שלך רחוק מלהצדיק 2 סאביםטלHD כתב:ADICT,
כן, התמונות שהעלית הן ה"חלל" שלי.
לא קבעתי שאני צריך 2 סאבים...![]()
אני פשוט מחליף רסיבר שיש לו 2 יציאות לסאב וחשבתי להוסיף סאב שני ל"חגיגה".
אני לא מצפה לקבל כפול באס. גם אם אקבל עוד 50% זה יהיה נחמד...![]()
robo7,
אני לא יכול לשים אחד צמוד לשני. הם יהיו במרחק כמטר אחד מהשני (משני צידי הכוננית).
אני בכלל חשבתי לשים את השני בצד שני של החדר לקבלת פיזור טוב יותר של הבאס.......
מאיפה אתה שולף את הדברים האלו? תמיד עדיפים שניים (או ארבעה אם כבר) על אחד ודווקא ככל שהחללADICT כתב:החלל שלך רחוק מלהצדיק 2 סאבים
ואתה תיכנס לבעייה קשה של גלים עומדים
והחזרים שבאמת יעשו לך חגיגה אך לא תשמע כלום
זה בחזקת תפסת מרובה לא תפסת
הרסיוור שלי גם יש לו 2 יציאות לסאב וגם אפשרות ל9.1 כולל ביאמפין וכולל זון 2....
אז מה?אני חייב?
אל תשכח שהכיול שלך ירצח במלוא מובן המילה את 2 הסאבים
לאחר שיבין את גודל החלל שלך בכיול הראשוני
בהצלחה........

idan,idan309 כתב:הערה לא קשורה:
אם אני מבין נכון וזו הדרך בה אתה צופה אז לדעתי המסך ממוקם גבוה מידי.
לא ברור לי מהתמונה באיזה גודל המסך אבל בכל מקרה הייתי מוריד אותו לגובה שהתמונה תתחיל מגובה מקסימלי של 70 ס"מ מהרצפה (אם אפשר להגיע ל-50 ס"מ זה עדיף).
הערה נוספת.
את ההשקעה בסאב נוסף הייתי מבצע בהחלפת מסך למסך 16:9 (כך שיהיה לך מקטע שחור גם מעל התמונה).
לדעתי השיפור שתקבל בתמונה יהיה יותר מורגש מהשיפור בסאונד בגלל הסאב וזה גם יעלה פחות (אלא אם כן תלך על מסך מתיחה).
על הדרך הייתי מבצע גם הגדלה של המסך לרוחב של כ-2.3 מ' (במידה ואכן המסך ברוחב קטן יותר, כפי שעושה רושם מהתמונה)....