האם זה יהיה הטבלט-מחשב-קורא ספרים הטוב ביקום? (לדעתי כן)

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

crusader,
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 38#1190438
פטיש בראש :hammer:
אגב, הספק (על הנייר) של ה ADAM או By Far מרשים יותר מזה של הסמסונג גלקסי טאב (על הנייר)

crusader
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1952

שליחה

אריה צודק,
בדיוק הרגע הגעתי לשרשור הזה שבו הנושא פורסם.
אולם מידע חשוב, היות והמכשיר עוד לא הוכרז רשמית, הSpec הזה משול לקליפת השום, נמתין בסבלנות עד ההכרזה הרשמית :)
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

אני מקווה מאד שה-Spec הזה הוא אמיתי.
אם כן זה באמת מכשיר מלהיב.
אבל לצערי בזמן האחרון אנחנו שומעים על יותר מדי חברות שמבטיחות הרים וגבעות ובסוף אנחנו מתאכזבים.
נחמד מאד לעקוב אחרי המוצר, ולראות מה משחררים לנו מדי פעם, אבל אני לוקח הכל בערבון מוגבל.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

משה,
תרשום שאבי לא רוצה שתרכוש בשבילו את הטבלט בטיסה שלך אל הדוד סם בסוף השנה :wink:
אז אתה סה"כ צריך להביא שניים ואת האחד שאתה רוכש לעצמך תעביר דרכי כדי שאני אוכל לפרק לך בו את יציאת SD, יציאת HDMI, המצלמה, 2 חיבורי USB ונמצא כבר דרך לבצע דיכוי למנגנון ריבוי המשימות שלו :)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

אריה, נחמד מאד להכניס מילים לפה של אחרים (עכשיו אני מבין את הצד של משה בויכוחים שלכם :P ).
אני לא אמרתי שאני לא רוצה מכשיר שכזה, אני רק אמרתי שכרגע, אני לוקח הכל בערבון מוגבל, אני רוצה לראות מה הוא מסוגל, לא מספיק לי דף נייר.
אם זו הייתה חברה כמו HTC שאומרת שהיא משחררת X, הייתי מאמין בעיניים עצומות, כי זו חברה שרכשה את האמון שלי, אבל חברה עלומה, שמשחררת Spec, עדיין לא רכשה את אמוני.
כמו שציינתי, אני מאד מקווה שה-Spec יהיה נכון, אני גם מחכה לראות מה Google ו-HTC מכינות לנו בתחום, ולא נשכח את HP ו-Samsung.
הולך להיות שמח.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

אבי,
הבנתי אותך, אל חשש זה היה בצחוק (הוא יביא גם לך אחד)...התבוסה של הקבוצה שלך אתמול כנראה עדיין משפיעה עליך :)

אגב, חלק גדול מהטבלטים שיצאו בחודשים הקרובים כבר נחשף-הודלף לרשת. באמת אחד המענינים יהיה המכשיר שם גוגל-HTC שיושק בנובמבר (המעניין ביותר איתו מעבר לכך שזה גוגל, הוא התמיכה בכרום OS ולא באנדרואיד): http://www.hometheater.co.il/vt120496

עוד טבלט שנראה מעניין יהיה של מוטורולה (שוב בשיתוף גוגל)....על הנייר הוא נראה די מרשים (אם הידיעה באמת תתברר כנכונה בסוף): http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 59#1190159
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 22/08/2010 12:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

נמחק (הודעה כפולה)

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

אני דווקא מושפע לטובה מהנצחונות של 2 הקבוצות שלי אתמול, ומההפסד של חבריו של גילי... :wink:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

theAman כתב:אריה, נחמד מאד להכניס מילים לפה של אחרים (עכשיו אני מבין את הצד של משה בויכוחים שלכם :P ).
...
רק עכשיו ??
הגיע הזמן, לא?

בשביל אריה, אנחנו רק מהווים קיר שאיתו הוא מתווכח והוא חופשי להצמיד לקיר איזה טיעונים שנוחים לו :wink:

אריה,
נא לא לפרק את כל ה goodies . לי הם דווקא יכולים להיות שימושיים.
הטענה שלי לגביהם (לאלה שרשמתי, לא לכל הספק המרשים של הAdam) היא כמו שציינתי, כמו אל התוכניות במכונות הכביסה.
זה כלי נהדר ושיווק ומכירות. כך משכנעים את הקונה: לנו יש את X וY ולמתחרה אין.
השאלה היא אם לאחר הקנייה בכלל משתמשים באותם X ו Y .
משה

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

משה,
לפחות בעניין USB, כניסת SD, ומולטיטאסק, אין ספק שהם שימושיים ולא רק גימיק שאין למתחרה.
לגבי HDMI, אפשר להתווכח אם באמת ישתמשו בו ואז נקבל גם מזרימדיה או סוג של HTPC.
המצלמה מיועדת כאמור לשיחות וידאו, וזה כבר יותר גימיק מאשר צורך אמיתי.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

theAman כתב:משה,
לפחות בעניין USB, כניסת SD, ומולטיטאסק, אין ספק שהם שימושיים ולא רק גימיק שאין למתחרה.
לגבי HDMI, אפשר להתווכח אם באמת ישתמשו בו ואז נקבל גם מזרימדיה או סוג של HTPC.
המצלמה מיועדת כאמור לשיחות וידאו, וזה כבר יותר גימיק מאשר צורך אמיתי.
...
אני לא אמרתי שהם לא שימושיים בכלל. לכל דבר יש שימוש, גם למצלמה, ויהו אנשים שהשימוש הזה קריטי עבורם.
אני, למשל, מאוד יהנה ממולטיטאסקינג.
הנקודה היא סטטיסטית - לאיזה אחוז מהמשתמשים זה יהיה שימושי. לדעתי לאחוז קטן.
מה משתמש רגיל שבעיקר גולש ברשת (דרך דפדפן או דרך אפליקציה ייעודית) יהנה ממולטיטאסקינג?
על USB אחד ויתרתי :-) כי בכל זאת צריך יכולת קישור ולו לשדרוג מ"ה, אבל למה צריך שלושה.
תחבר לו מקלדת ועכבר ?
מי שצריך מחשב אישי שיקנה כזה, ושיקנה נטבוק אם זה צריך להיות קטנטן.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

משה,
לנגן מוזיקה באפליקציית נגן צד שלישי* ובאותו הזמן לגלוש בדפדפן = מולטיטאסקינג!!
לנווט ב GPS ולקבל שיחה במקביל = מולטיטאסקינג
אתה לא חושב שגם משתמש רגיל ירצה את היכולת הזאת? (הרבה יותר מאחוז קטן)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

אריה,
תסלח לי, אבל אני חושב שהשרשור הזה חוזר לימים הטובים של האקסטרימר פרו והדיונים התיאורטיים האינסופיים.
מבחינתי - בוא נדבר כשהמוצר הזה יהיה בשוק ואז נשווה אותו למוצרים אחרים שנמצאים באותו הרגע בשוק (למשל, אייפד עם OS 4 שמכילה תמיכה במולטיטאסקינג).

דיון פורה שיהיה לכם עד אז.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

אורי,
לא הצלחתי להבין מה מפריע לך בפרסום ומה הקשר לשרשור של ה PRO ששם השרשור התייחס להאם כדאי או לא כדאי לבצע הזמנה מוקדמת והאם החברה תטעה שוב את הלקוחות שלה (מאיפה הגעת להשוואה הזאת בכלל?!).

חלק לא מבוטל מהאתר הזה מבוסס על פרסומים של מוצרים שעדיין לא יצאו, בטח בפורום ניידים...אז אני אשמח אם תבהיר מה לא מתיישב אצלך טוב.... (ועדיין לא ענית לי מה ההבדל בין המוצר הזה לבין נניח ה Boxee Box שבצדק, כולם מתלהבים ממנו וכרגע גם הוא, נמצא על הנייר) ומה הקשר בין דיון תאורטי של מולטיטאסקינג-כן או לא לבין האייפון לבין המוצר הספציפי הזה......אתה מניח שאתה מודע לכך שאתה לא חייב להשתתף בדיון הזה אם אתה כל כך נרתע מהמוצר על הנייר הזה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

ההשוואה שלי פשוטה -
גם כשהתחילו לדבר על ה-Xפרו ישר קפצו והשוו אותו לכל מזרימדיה בשוק, אמרו שהוא מתעלה על כולם בגלל א-ב-ג, אבל כשהוא יצא לשוק התברר שהוא רחוק מזה, וכבר יש מתחרים שבהחלט עולים עליו בתכונות מסוימות.

ההבדל מול ה Boxee Box הוא שאף אחד לא משווה אותו בטבלאות וברשימות למוצרים הקיימים בשוק אלא מדברים עליו כפרוספקט מוצלח (ויותר מכך - הדיון התחיל מבחינה פיזית שנציג מומחה של האתר ביצע, ולא מאיזה פרסום היפותטי, ביקורת לא מוכרת או סרטון ביוטיוב, מרשים ככל שיהיה).

לגבי המולטיטאסקינג, אני מתייחס להודעות שלך הרואות בתכונה זו דבר מהותי - זה כבר מומש ב iOS 4 ועד שה ADAM יגיע לשוק זה יהיה גם באייפד (ואני לא לגמרי מבין מה הבעיה שלך עם צורת המימוש שאפל יישמה, אני מאוד מרוצה ממנה על האייפון 3GS שלי).

לגבי ההשתתפות שלי - אני נרתע מהשתתפות לא בגלל נושא הדיון אלא בגלל אופיו.
אני פשוט לא מבין כיצד אפשר להשוות מוצר תיאורטי - וכן, כרגע הוא עדיין תיאורטי, למוצר שקיים בשוק.
אני יכול לבוא להציג לפניך עכשיו את הטבלט EVE, לבנות מודל שלו ב 3D studio max ולהגיד שהוא יהיה עם מסך 10 אינץ', יעבוד שלושה שבועות בניגון וידאו וישקול 150 ג'.
זה אומר שזה נכון? לא, ולכן אני לא אשווה אותו ל ADAM או לכל מוצר אחר.
מוזר לי פשוט שרשור מלא התלהבות וסופרלטיבים ממוצר שאינו קיים עדיין.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

אורי,
1. מכשיר פרוטוטיפ עובד הוצג ב Mobile World Congress בתחילת השנה, לכן הייתי אומר שזה מקור לא רע ודי אמין למוצר שהוא קצת יותר מתרשים או כפרוספקט מוצלח על נייר וסירטון ב youtube...(שלא לדבר על כך שכל האתרים המובילים מלווים את הפרוייקט שלו כבר חצי שנה)

2. ראית מה הכותרת של המאמר על ה Boxee Box באתר? "הצצה ראשונה: ה- Boxee Box נחת. האם להתחיל להספיד את מזרימי המדיה?", ובצדק המכשיר והשרשור מכוון ומדבר בדיוק על השוואה בינו לבין מזרימי המדייה הקיימים ומכשירי HTPC

3. התגובות שלך בשרשור קצת הוציאו לי את החשק לדבר ולהסביר לעומק על ריבוי המשימות החלקי שממומש ב OS 4 (יש מספיק חומר על זה ברשת)...בקטנה אני אומר שאחד ההבדלים המרכזיים נעוצים בכך שלדוגמא תוכנת IGO כיום לא תומכת ביכולת הזאת במכשיר שמריץ את ה OS 4. בכל מערכת ריבוי משימות אמיתית אחרת (נניח אנדרואיד) לא היה שום צורך לבצע התאמת הקוד ע"י החברה המפתחת כדי לרוץ במקביל במערכת

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:משה,
לנגן מוזיקה באפליקציית נגן צד שלישי* ובאותו הזמן לגלוש בדפדפן = מולטיטאסקינג!!
לנווט ב GPS ולקבל שיחה במקביל = מולטיטאסקינג
אתה לא חושב שגם משתמש רגיל ירצה את היכולת הזאת? (הרבה יותר מאחוז קטן)
...
לגבי מוזיקה, פה כנראה יש מסה לא קטנה של אנשים שעושים את שני הדברים ביחד וזו הסיבה כמובן שזה התאפשר על האייפאד. אבל אתה שאלת על נגן צד שלישי, ומיעוט של אנשים לא יסתפק בנגן מובנה. הרי המוזיקה לא תשתפר בהחלפת הנגנים.

לגבי GPS, אני לא רואה שימוש נרחב לטבלטים כGPS. אחת התכונות המחויבות מכל GPS סביר זה שהוא יהיה קטן מספיק לשים באוטו על הדשבורד או על מתקן כלשהו.
מעבר לכך, גם שיחות טלפון זה לא הכי סביר, כי טבלט לא צמוד אליך 24 שעות, ולכן זה לא תחליף טלפון.
מסמרטפון, אני בהחלט מצפה ששיחת טלפון תתאפשר במקביל לכל יישום שהוא.
משה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה

osherov כתב:אורי,
1. מכשיר פרוטוטיפ עובד הוצג ב Mobile World Congress בתחילת השנה, לכן הייתי אומר שזה מקור לא רע ודי אמין למוצר שהוא קצת יותר מתרשים או כפרוספקט מוצלח על נייר וסירטון ב youtube...(שלא לדבר על כך שכל האתרים המובילים מלווים את הפרוייקט שלו כבר חצי שנה)

2. ראית מה הכותרת של המאמר על ה Boxee Box באתר? "הצצה ראשונה: ה- Boxee Box נחת. האם להתחיל להספיד את מזרימי המדיה?", ובצדק המכשיר והשרשור מכוון ומדבר בדיוק על השוואה בינו לבין מזרימי המדייה הקיימים ומכשירי HTPC

3. התגובות שלך בשרשור קצת הוציאו לי את החשק לדבר ולהסביר לעומק על ריבוי המשימות החלקי שממומש ב OS 4 (יש מספיק חומר על זה ברשת)...בקטנה אני אומר שאחד ההבדלים המרכזיים נעוצים בכך שלדוגמא תוכנת IGO כיום לא תומכת ביכולת הזאת במכשיר שמריץ את ה OS 4. בכל מערכת ריבוי משימות אמיתית אחרת (נניח אנדרואיד) לא היה שום צורך לבצע התאמת הקוד ע"י החברה המפתחת כדי לרוץ במקביל במערכת
...
1. לא כל אב טיפוס מגיע לידי השקה כמוצר בשל.
2. לגיטימי להשוות קטגורית, אבל להתחיל להיכנס להשוואה ברמת הפרטים הבודדים זה כבר קטנוניות שלא במקומה, בדיוק בגלל שמדובר במוצר תיאורטי. שוב - ברגע שתהיה בחינה ברמת השוואה מדויקת של מוצר זמין בשוק, אין לי בעיה עם ההשוואה הספציפית.
3. "מערכת ריבוי משימות אמיתית" כהגדרתך גוררת בד"כ פגיעה בזמן סוללה, וזה היתרון במערכת כפי שאפל יישמו אותה.
מבחינתי, לא אכפת לי שהמפתח ישקיע קצת יותר בהתאמה אם זה אומר שיהיה שימור טוב יותר של זמן הסוללה שלי.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

1-2. נראה לי שקצת שינית את העמדה "המזלזלת משהו" שלך לפני כן

3. אפל האכילו אתכם שטויות ואתם מאמינים לזה :)
הסיבה שלא היה ריבוי משימות ב OS 3 של מכשירי האייפון לא קשורה בכלום לנושא הסוללה (יש חיסכון בזמן סוללה אבל זה ממש לא קשור לסיבה האמיתית שלא היה ריבוי משימות במערכת...עובדה עכשיו יש ריבוי משימות...אז הסוללה כבר לא מפריעה?!). זה קשור לכך שה OS 3 לא מומש כמערכת שתתמוך בריבוי משימות לתוכנות צד 3 (רק לתוכנות מובנות של אפל) מהסיבה שהוא לא ידע להקצות ולנהל את משאבי מערכת לכמות גדולה של משימות שרצות (resources). בגלל מחסור בזיכרון פנימי במשירי סמרטפון (256MB ל 3GS) ובגלל שלמכשיר סמרטפון אין hard drive לצורך מימוש swap file כמו במחשב, אז יש צורך לממש מנהל זיכרון הרבה יותר מתוחכם מזה שאנחנו מכירים במחשבים שלנו (מתוחכם בתאוריה כמובן, כי מנהל משימות בחלונות 7 נניח, הוא לא משהו פשוט). ה OS 3 לא יודע לעשות את זה ולכן הפתרון שלו הוא פשוט להרוג משימות. אנדרואיד, שנבנה מ 0 מעל קרנל של לינוקס מימש מנגנון מתוחכם של ניהול משימות והתמודדות עם מצב בו המשאבים נגמרים במערכת. ה OS 4 הלך כברת דרך לכיוון מימוש דומה לזה של אנדרואיד אבל אפל לא הלכה עד הסוף והחליטה לממש גם כאן מודל של גן סגור......(אגב, הסיבה שהמימוש החדש לא רץ על מכשירי 3G (ודרומה) נובעת מכך שאין למכשיר מספיק זיכרון פנימי (128MB) על מנת להריץ את התוכנות במקביל על ה RAM של המכשיר, דבר שהיה מוביל לריצה מאוד איטית של המערכת ולתלונות מפה עד הודעה חדשה של הלקוחות)

אהבתי את זה שלא איכפת לך מכך שהמתכנת יעשה עבודה כפולה ויממש גירסה חדשה......רק כנראה זה כן צריך לעניין אותך, כי הרבה אפליקציות (רוב האפליקציות ב App Store כיום) לא הלכו עדיין ומימשו תמיכה ביכולת הזאת ולכן אתה כלקוח לא נהנה מריבוי משימות (לדוגמה ה IGO)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אריה,
אתה מתעמק בהיבטים הטכניים של multitasking, ונותן סיבות שגם הן טכניות למדוע אפל לא מימשו את זה, ואתה מתעלם מדברים הרבה יותר בסיסיים של הגדרת מוצר.
הרי אף סיבה טכנית שנתת היא לא בלתי פתירה, עובדה שבאנדרויד יש multitasking וגם בiOS הבא.

מכירות האייפון והאייפאד, מוכיחות שכנראה הם לא טעו בויתור על multitasking. המכשירים הללו נמכרים כמו לחמניות והלקוחות מרוצים.

multitasking בהחלט יהיה שיפור, אבל בתחום הטבלט, כנראה שיפור שרק מעט יהנו ממנו.
משה

חזור אל “Android - אנדרויד”