סוג עץ לתיבה
אני לא מאמין בתיאורים סובייקטיביים כאלה או אחרים בנוגע ל"אופי" הצליל.
בזמנו אני זוכר שמישהו השווה B&W 805 לדגם ישן עוד יותר מה SR71 אבל דומה של SEAS והוא נמדד טוב יותר חוץ מהתחום הקצה העליון ( 16KHZ ומעלה ) בגלל הטוויטר יהלום של B&W , כל השאר ה SEAS לקח במדידות.
אני מאמין שבמדידות אפשר למצוא הכל בצורה מדעית , כל ההתנהגות של הרמקול.
לא רע אם חושבים שהשוו אותו לרמקול שעולה 14 אלף ש"ח.
ה SR71 הוא דגם שמבוסס על דרייברים חדישים יותר של SEAS , וה IDUNN מבוסס על דרייברים חדישים עוד יותר.
בזמנו אני זוכר שמישהו השווה B&W 805 לדגם ישן עוד יותר מה SR71 אבל דומה של SEAS והוא נמדד טוב יותר חוץ מהתחום הקצה העליון ( 16KHZ ומעלה ) בגלל הטוויטר יהלום של B&W , כל השאר ה SEAS לקח במדידות.
אני מאמין שבמדידות אפשר למצוא הכל בצורה מדעית , כל ההתנהגות של הרמקול.
לא רע אם חושבים שהשוו אותו לרמקול שעולה 14 אלף ש"ח.
ה SR71 הוא דגם שמבוסס על דרייברים חדישים יותר של SEAS , וה IDUNN מבוסס על דרייברים חדישים עוד יותר.
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
1. זו שיטה מצויינת לקבלת stiffness. מנסיון. כך נבנה הסאב שלי.Diforce כתב: 1. התיבה תיבנה כנראה סטייל MAGICO MINI , בשיטת ה "TRANS-LAM" ...
2. זאת שיטת בנייה מאוד לא מקובלת...
3. אין טעם להשתמש ב MDF אלה אם כן בשביל לחסוך עלויות , אני לא בונה רמקול כזה כל חודש לכן אני מעדיף להשקיע עוד קצת בשביל לקבל איכות וקשיחות מוכחים יותר במקום לבזבז את כספי על חיווט באלפי שקלים או וודוו אודיופילי כזה או אחר
4. בסופו של דבר אני חושב שמיטב האנשים לא מבינים את חשיבות התיבה וכיצד היא תורמת לסאונד , זה הרבה יותר מדע מעבר לפשוט כמה שיותר כבד ועבה ככה יותר "מת" וטוב......
2. למה לא מקובלת ? גם קרוס אקטיבי לא מקובל.
3. עבור התיבה של IDUNN , שני החומרים הם מעל ומעבר. (בסאב נוצר לחץ הרבה יותר גבוה).
4. מסכים אתך בהחלט. הנושא מורכב יותר ממה שנראה על פניו, והדיון לא נותב ולא נגע בכל האספקטים האפשריים.
בשרשור של DIY ניתן לך טיפ(מצויין) לבניית התיבה. לפי השרטוט המצורף
לא רואים איך הוא מיושם. חסר שם משהו. (תחתית ומכסה)
בהצלחה.
תחתית ומכסה יהיו בנויים פשוט משני פלטות דבוקות ביחד של 18 מ"מ מה שיתן 36 מ"מ.
יהיה גם צמר אקוסטי Acoustafill בתיבה, 250 גרם לפי המלצה של SEAS.
תיבה חזקה חשובה יותר לרמקול רגיל מאשר לסאב ! המטרה היא הסוואת Sound coloration , איך אומרים את זה בעיברית ... עם סאב זה פחות מורגש , אבל ברמקול רגיל זה יכול לפגוע בתחום במיד וכדומה.
יהיה גם צמר אקוסטי Acoustafill בתיבה, 250 גרם לפי המלצה של SEAS.
תיבה חזקה חשובה יותר לרמקול רגיל מאשר לסאב ! המטרה היא הסוואת Sound coloration , איך אומרים את זה בעיברית ... עם סאב זה פחות מורגש , אבל ברמקול רגיל זה יכול לפגוע בתחום במיד וכדומה.
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
Diforce כתב:התיבה תיבנה כנראה סטייל MAGICO MINI , בשיטת ה "TRANS-LAM" שנראית כמו קיר לבנים ...
יש לכם תמונה פה :
http://img821.imageshack.us/img821/6656 ... lbrace.png
כמו שאפשר לראות זוג כאלה ידרשו כ 192 "לוחות" קטנים של סנדוויץ' ליבנה בגודל של 300mm x 30mm x 18mm שיודבקו אחד לשני בשיטת קיר לבנים , כמו כן כל 4 שורות בערך יהיה מורכב חתיכה אחת של BRACE כמו שאפשר לראות בתמונה ( התמונה לא מעודכנת בסופו של דבר יהיו 4 כאלה לא 2 ).
זאת שיטת בנייה מאוד לא מקובלתאבל אחרי דיון ארוך ומעמיק ב DIYAUDIO עם מיטב המוחות הגדולים
החלטתי ככה ...
עריכה : אין טעם להשתמש ב MDF אלה אם כן בשביל לחסוך עלויות , אני לא בונה רמקול כזה כל חודש לכן אני מעדיף להשקיע עוד קצת בשביל לקבל איכות וקשיחות מוכחים יותר במקום לבזבז את כספי על חיווט באלפי שקלים או וודוו אודיופילי כזה או אחר
בסופו של דבר אני חושב שמיטב האנשים לא מבינים את חשיבות התיבה וכיצד היא תורמת לסאונד , זה הרבה יותר מדע מעבר לפשוט כמה שיותר כבד ועבה ככה יותר "מת" וטוב......
ממש ממש ממש לא ברור לי איך תיבה בצורה הזו הוכחה כבעלת תמורות אקוסטיות(ולזה אתה מאמין) ומצד שני אתה אומר שכבלים זה וודו....
כמו כן אתה מציג יתרונות לבניית ארון מטבח שאתה מדבר על עץ - למה אתה לא בוחן את זה ולא בכמה כסף זה עולה אלא בתמורות האקוסטיות,
אתה יודע כמה חברות רמקולים מייצרים עם MDF?חלקם אגב רמקולים של 40 אלף דולר...
חלילה לא בציניות אבל שאתה אומר "זה הרבה יותר מדע " ולא מבסס למה לבחור בסנדוויץ הוא עדיף זה לא משכנע.
מכל השרשור הזה - לא הצלחתי להשתכנע למה סנדוויץ ליבנה הוא עדיף מבחינה אקוסטית.
אגב מהרבה טיעונים שכביכול הסנדוויץ' עדיף אפשר להקצין ולהגיד שמאותן סיבות הסיבית עדיף אז למה שלא תבחר הסיבית ?(הוא בעל סאונד "מאוורר" יותר והקופסא "נושמת").
אגב אני במקומך - הייתי מדביק שתי פלטות סנדוויץ וMDF כאשר הסנדוויץ' 18MM הוא פנימי.
ככה תקבל תמורות אקוסטיות(כלשהן..) ויחד עם זאת אטימות ומשקל שהם חשובים ביותר לרמקול בקונפגירציה הזו.
MDF רועד ומתעוות בתדרים מסויימים , ככה זה החומר בלי קשר לעובי שלו.
כמה אתה תשמע את זה ? כנראה שלא תשמע אבל זה לא משנה כי זה קיים ונמדד.
העלות של הרמקול לא מעניינת , אני לא אומר ש MDF זה "רע" אני אומר שיש אופציות טובות יותר , לדוגמא לבנות תיבה מאלומיניום יצוק אם היה עולה אותו הדבר לא היה עדיף יותר ? אז הסנדוויץ' ליבנה עולה אותו דבר כמו MDF . ( אם אתה קונה פלטה וחותך לבד )
היתרון הנוסף שלא קיים ב MDF זה אופן הדרך שאתה משתמש בסנדוויץ' ליבנה ( BIRCH ) , ה MDF זהה בכל דרך שתשים אותו , על התחתית או תשכיב אותו על הצד ... ואילו בירץ' אם תשתמש בוא בצורה אנכית ולא אופקית ( לא ככה - ||| ) הוא יהיה חזק יותר.
רמקול זז ומעביר אנרגיה מהתנודות לכל דבר שבא איתו במגע , כמה שיותר אתה ממזער את זה ככה טוב יותר . אני בטוח שאתה יודע את זה , כמו כן אני בבית יכול לבנות תיבות ללא שיקולים של חברות רמקולים ואני יכול להשתמש בכל האמצעים בלי לחשוב על עלויות או זמן או קושי ביצוע - עלויות שקיימות גם ברמקולים ב 100 אלף ש"ח. ( שכנראה עולים 5000 אלף דולר במדינה נורמלית אבל עזוב ... )
אבל רמקול ב 40 אלף שעשוי מ MDF זה כבר בדיחה לטעמי
תראה לי בבקשה.
כמה אתה תשמע את זה ? כנראה שלא תשמע אבל זה לא משנה כי זה קיים ונמדד.
העלות של הרמקול לא מעניינת , אני לא אומר ש MDF זה "רע" אני אומר שיש אופציות טובות יותר , לדוגמא לבנות תיבה מאלומיניום יצוק אם היה עולה אותו הדבר לא היה עדיף יותר ? אז הסנדוויץ' ליבנה עולה אותו דבר כמו MDF . ( אם אתה קונה פלטה וחותך לבד )
היתרון הנוסף שלא קיים ב MDF זה אופן הדרך שאתה משתמש בסנדוויץ' ליבנה ( BIRCH ) , ה MDF זהה בכל דרך שתשים אותו , על התחתית או תשכיב אותו על הצד ... ואילו בירץ' אם תשתמש בוא בצורה אנכית ולא אופקית ( לא ככה - ||| ) הוא יהיה חזק יותר.
רמקול זז ומעביר אנרגיה מהתנודות לכל דבר שבא איתו במגע , כמה שיותר אתה ממזער את זה ככה טוב יותר . אני בטוח שאתה יודע את זה , כמו כן אני בבית יכול לבנות תיבות ללא שיקולים של חברות רמקולים ואני יכול להשתמש בכל האמצעים בלי לחשוב על עלויות או זמן או קושי ביצוע - עלויות שקיימות גם ברמקולים ב 100 אלף ש"ח. ( שכנראה עולים 5000 אלף דולר במדינה נורמלית אבל עזוב ... )
אבל רמקול ב 40 אלף שעשוי מ MDF זה כבר בדיחה לטעמי
תראה לי בבקשה.
כשמדובר על רמקולים "יוקרתיים" היתרונות/חסרונות של החומר פחות באים לידי ביטוי. לכו תגידו לחברה
מ sonus faber (עם הספינת דגל החדשה שלהם ב 140K יורו) שעדיף להם להשתמש ב MDF במקום
בבירץ'. לכו תגידו לחברה מ Focal שהיה עדיף שה utopia (ב 180K$) תהיה עם תיבה שעשויה מבירץ'
במקום MDF. לכו תגידו ליואב גבע (מ YG acoustics) שעדיף לו להשתמש בספינת הדגל שלו (ב 100K$)
בבירץ' או MDF במקום אליומיניום...
ולא חסרות דוגמאות הרבה הרבה יותר יקרות מאלו.
מ sonus faber (עם הספינת דגל החדשה שלהם ב 140K יורו) שעדיף להם להשתמש ב MDF במקום
בבירץ'. לכו תגידו לחברה מ Focal שהיה עדיף שה utopia (ב 180K$) תהיה עם תיבה שעשויה מבירץ'
במקום MDF. לכו תגידו ליואב גבע (מ YG acoustics) שעדיף לו להשתמש בספינת הדגל שלו (ב 100K$)
בבירץ' או MDF במקום אליומיניום...
ולא חסרות דוגמאות הרבה הרבה יותר יקרות מאלו.
לא התכוונתי לעלות הבניה של התיבה בלבד אלא לעלות הכוללת של הרמקול כולל הדרייבירם. הרי העלות של סקן ספיק יקרה הרבה יותר ולמיטב הבנתי גם איכותית יותרDiforce כתב:מה זה קשור , יש שיקול לעלות הבניה כמובן , הוא פשוט זהה בשני המיקרים...
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
partner11 כתב:לא התכוונתי לעלות הבניה של התיבה בלבד אלא לעלות הכוללת של הרמקול כולל הדרייבירם. הרי העלות של סקן ספיק יקרה הרבה יותר ולמיטב הבנתי גם איכותית יותרDiforce כתב:מה זה קשור , יש שיקול לעלות הבניה כמובן , הוא פשוט זהה בשני המיקרים......
אני מכיר חברות סופר היי הנד שלא משתמשות בסקן ספייק אלא בחברות אחרות - יש אומרים שאפילו יותר טובות....
לדוגמא 18SOUND JBL ALTEC וכ' וכ'.
אין לי ספק שיש מוצרים טובים בשוק. רמקולים טובים זה קודם כל התאמה נכונה של הרכיבים. לא מעט פעמים ראיתי רמקולים יקרים מאד שעלות כל הדרייברים שלהם ביחד, אולי כמות מאות דולרים בודדים והם נכרים פי כמה עשרות יקר יותר