מדהים-בשקט ספקיות האינטרנט בישראל חוסמות אתרי הימורים בחו"ל עקב צו משטרתי!
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
הנושא בחיתולים...
איש משטרה שרצה להראות נוכחות פירש את החוק כלשונו, זכותו, החוק הוא לא שחור ולבן ברובו ונתון לפרשנויות רבות.
הוא עשה מעשה חוקי במדינת חוק ולמרות שאני לא מסכים איתו אין שום פסול במעשה שלו.
בקרוב תוגש עתירה כנראה והנושא יוסדר בבית משפט (בטח STAN JAMES או VC יעתרו באמצעות משרד עו"ד כלשהו)
כל הלובי שנוצר נגד אתרי ההימורים הוא לובי כלכלי נטו, הטוטו והלוטו מקדמים את הנושא כבר מספר שנים מכיוון שהחברות האלו גוזלות להן הכנסה יקרה באופן מהותי.
הבעיה שלהן נעוצה בנתונים היבשים על טיב השרות שהן מספקות, בכל אתרי ההימורים שמשרתים לקוחות מישראל יש בד"כ הימורים על הליגה הישראלית בנוסף לספרדית אנגלית וכו', הימורים אלו מקבילים להימורים בישראל של הטוטו אבל עדיין מחליטים כל המהמרים להשקיע את כספם בחברות ההימורים בחול...
מה ההגיון? הרי יש עמלות המרת מטבע וסיכון בעצם העובדה שאתה משקיע בכסף זר...
ובכן בדיונים בכנסת הובא מידע שהראה בברור כי היחסים שמציעים החברות בחול טובים ב-20-30% יותר מאלו שמציע הטוטו, וזה משמעותי מאוד.
בנוסף, שיטות ההימור הרבה יותר נוחות בחול וניתן להמר בצורה יותר מושכלת ומשוכללת.
השירות שהטוטו מציע ירוד, מיושן ועלוב ולכן בכנסת הייתה לו בעיה להניע את החוק ולהניע את הגלגלים.
אז הוא פנה למשטרה והפעיל שם לובי מסיבי שיצר את הפעולה הזו.
כמובן שזה לא יחזיק, מי שרוצה להמר יהמר.
יש תוכנה ואתר שנקראים HIDE MY ASS, תמורת 7 דולר לחודש בתשלום שנתי או 11 דולר בתשלום לחודש בלי התחייבות מקבלים VPN מאובטח ומוצפן מכל מדינה שתרצו, ארה"ב, רוסיה, אנגליה ספרד וכו....
הכל מסודר ע"י תוכנה פשוטה וקלילה שלבד יוצרת את ההגדרות.
כרגע אין צורך בזה כי החסימה היא ברמת ה DNS וכבר ראיתי מייל של STANJAMES שמסביר איך להתחבר (פשוט סיפק לינק שהוא IP ישיר)
אבל ברגע שיחסמו ברמת ניתוח PACKET אנשים ימצאו את תוכנות ה VPN ויעקפו.
מי שרוצה להמר יהמר...
(אגב אני תקופה ראיתי סרטים ב-HULU דרך HIDEMYASS, כך שהשרות מעולה)
איש משטרה שרצה להראות נוכחות פירש את החוק כלשונו, זכותו, החוק הוא לא שחור ולבן ברובו ונתון לפרשנויות רבות.
הוא עשה מעשה חוקי במדינת חוק ולמרות שאני לא מסכים איתו אין שום פסול במעשה שלו.
בקרוב תוגש עתירה כנראה והנושא יוסדר בבית משפט (בטח STAN JAMES או VC יעתרו באמצעות משרד עו"ד כלשהו)
כל הלובי שנוצר נגד אתרי ההימורים הוא לובי כלכלי נטו, הטוטו והלוטו מקדמים את הנושא כבר מספר שנים מכיוון שהחברות האלו גוזלות להן הכנסה יקרה באופן מהותי.
הבעיה שלהן נעוצה בנתונים היבשים על טיב השרות שהן מספקות, בכל אתרי ההימורים שמשרתים לקוחות מישראל יש בד"כ הימורים על הליגה הישראלית בנוסף לספרדית אנגלית וכו', הימורים אלו מקבילים להימורים בישראל של הטוטו אבל עדיין מחליטים כל המהמרים להשקיע את כספם בחברות ההימורים בחול...
מה ההגיון? הרי יש עמלות המרת מטבע וסיכון בעצם העובדה שאתה משקיע בכסף זר...
ובכן בדיונים בכנסת הובא מידע שהראה בברור כי היחסים שמציעים החברות בחול טובים ב-20-30% יותר מאלו שמציע הטוטו, וזה משמעותי מאוד.
בנוסף, שיטות ההימור הרבה יותר נוחות בחול וניתן להמר בצורה יותר מושכלת ומשוכללת.
השירות שהטוטו מציע ירוד, מיושן ועלוב ולכן בכנסת הייתה לו בעיה להניע את החוק ולהניע את הגלגלים.
אז הוא פנה למשטרה והפעיל שם לובי מסיבי שיצר את הפעולה הזו.
כמובן שזה לא יחזיק, מי שרוצה להמר יהמר.
יש תוכנה ואתר שנקראים HIDE MY ASS, תמורת 7 דולר לחודש בתשלום שנתי או 11 דולר בתשלום לחודש בלי התחייבות מקבלים VPN מאובטח ומוצפן מכל מדינה שתרצו, ארה"ב, רוסיה, אנגליה ספרד וכו....
הכל מסודר ע"י תוכנה פשוטה וקלילה שלבד יוצרת את ההגדרות.
כרגע אין צורך בזה כי החסימה היא ברמת ה DNS וכבר ראיתי מייל של STANJAMES שמסביר איך להתחבר (פשוט סיפק לינק שהוא IP ישיר)
אבל ברגע שיחסמו ברמת ניתוח PACKET אנשים ימצאו את תוכנות ה VPN ויעקפו.
מי שרוצה להמר יהמר...
(אגב אני תקופה ראיתי סרטים ב-HULU דרך HIDEMYASS, כך שהשרות מעולה)
- Chris_Barnes
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 224
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
אני לא מבין כ"כ מה הבעיה.
החוק בישראל לא מתיר הימורים ובדר"כ גפ דואגים שחוקים יישארו כוללניים מספיק בשביל שלא יצטרכו לרוץ ולשכתב אותם על כל מנת להתגבר על כך שהחקיקה תמיד יותר איטית מהתחום המפוקח על ידה. זה שהאינטרנט זה דבר פרוץ והיה ניתן לצפצף על החוק לתקופה מסויימת, זה לא אומר שהחוק שחל במציאות לא אמור לחול גם על האינטרנט.
לגבי המיסוי שהוא חייב בארץ, זה כבר קשור לשיטת המיסוי בארץ שהיא פרסונלית ועל פיה, אדם תושב ישראל שמרוויח כסף בחו"ל חייב עליו במס בארץ (זה שהרבה יותר קל להעלים הכנסה מחו"ל זה כבר משהו אחר, אני כרגע מדבר על החוק היבש). סתם לצורך הדוגמא, גם הכנסות לא חוקיות בארץ חייבות במס, מעבר לשאר התופינים שמחכים לעבריין.
דרך אגב, מבחינת מקרים דומים בעולם, ארה"ב עשתה מעשה הרבה יותר אגרסיבי והורתה לחברות האשראי האמריקאיות לחסום את שירותי הסליקה לאתרי ההימורים הגדולים מחוץ לארה"ב מתוך מחשבה שעדיף שהמיליארדים האלה ייכנסו לחברות אמריקאיות מאשר יברחו לחו"ל.
החוק בישראל לא מתיר הימורים ובדר"כ גפ דואגים שחוקים יישארו כוללניים מספיק בשביל שלא יצטרכו לרוץ ולשכתב אותם על כל מנת להתגבר על כך שהחקיקה תמיד יותר איטית מהתחום המפוקח על ידה. זה שהאינטרנט זה דבר פרוץ והיה ניתן לצפצף על החוק לתקופה מסויימת, זה לא אומר שהחוק שחל במציאות לא אמור לחול גם על האינטרנט.
לגבי המיסוי שהוא חייב בארץ, זה כבר קשור לשיטת המיסוי בארץ שהיא פרסונלית ועל פיה, אדם תושב ישראל שמרוויח כסף בחו"ל חייב עליו במס בארץ (זה שהרבה יותר קל להעלים הכנסה מחו"ל זה כבר משהו אחר, אני כרגע מדבר על החוק היבש). סתם לצורך הדוגמא, גם הכנסות לא חוקיות בארץ חייבות במס, מעבר לשאר התופינים שמחכים לעבריין.
דרך אגב, מבחינת מקרים דומים בעולם, ארה"ב עשתה מעשה הרבה יותר אגרסיבי והורתה לחברות האשראי האמריקאיות לחסום את שירותי הסליקה לאתרי ההימורים הגדולים מחוץ לארה"ב מתוך מחשבה שעדיף שהמיליארדים האלה ייכנסו לחברות אמריקאיות מאשר יברחו לחו"ל.
- shlomiassaf
- חבר ותיק

- תגובות: 1444
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 70 פעמים
אבל ארה"ב השאירה את האופציה להמר, זאת אומרת, הם אומרים הימורים זה לא בסדר אבל אנחנו לא דיקטטורה וזה לא סין פה
אנחנו נאפשר הימורים למי שרוצה אבל תחת פיקוח בכדי שזה לא יצא משליטה.
הנושא של הימורים הוא שנוי במחלוקת מיסודו ונוגע גם לעניני דת, לכן יש בעיה במדינה.
יש תומכים לכאן ולכאן וכולם צודקים ולכן הפתרון שקיים בארה"ב הוא הדבר הנכון.
למסד את זה ובאותה נשימה להשאיר את זה תחת פיקוח הדוק ולשמור את הכל באותו קן (ראה ערך לאס וגאס/אטלנטיק סיטי)
הנושא של המיסוי בכלל לא רלוונטי אני לא חושב שיש מישהו ברשויות המס שזה באמת מעניין אותו.
מי שרוצה להעלים מס מעלים והוא לא חייב להרוויח בחול בשביל זה.
אגב, בכדי להיות מדוייקים, שיטת המיסוי בישראל היא משולבת, פרסונלית + טרטוריאלית.
אם אתה תושב ישראל אתה תמוסה פרסונלית (בניכוי מיסים ששילמת, אם בכלל, במדינה אחרת)
אם אתה לא תושב ישראל אבל מפיק הכנסה בישראל אתה תשלם מס בישראל קודם כל.
אנחנו נאפשר הימורים למי שרוצה אבל תחת פיקוח בכדי שזה לא יצא משליטה.
הנושא של הימורים הוא שנוי במחלוקת מיסודו ונוגע גם לעניני דת, לכן יש בעיה במדינה.
יש תומכים לכאן ולכאן וכולם צודקים ולכן הפתרון שקיים בארה"ב הוא הדבר הנכון.
למסד את זה ובאותה נשימה להשאיר את זה תחת פיקוח הדוק ולשמור את הכל באותו קן (ראה ערך לאס וגאס/אטלנטיק סיטי)
הנושא של המיסוי בכלל לא רלוונטי אני לא חושב שיש מישהו ברשויות המס שזה באמת מעניין אותו.
מי שרוצה להעלים מס מעלים והוא לא חייב להרוויח בחול בשביל זה.
אגב, בכדי להיות מדוייקים, שיטת המיסוי בישראל היא משולבת, פרסונלית + טרטוריאלית.
אם אתה תושב ישראל אתה תמוסה פרסונלית (בניכוי מיסים ששילמת, אם בכלל, במדינה אחרת)
אם אתה לא תושב ישראל אבל מפיק הכנסה בישראל אתה תשלם מס בישראל קודם כל.
חוקי ההימורים, אונליין ורגילים, זה דווקא נושא מאוד מדובר בארה"ב.
אי אפשר בכלל לדבר בנשימה אחת על ארה"ב בנושא הזה, כי השוני בין החוקים במדינות השונות הוא גדול מאוד.
כמו כן, גם במדינות שזה אסור, זה מתקיים בשמורות אינדיאנים.
בנוסף יש גם חוקים פדרליים.
לא הייתי לוקח דוגמא מארה"ב, כי פשוט אני לא יודע מה הדוגמא, נוודה, טקסס או קליפורניה
הנושא הכי חם, זה איפה שרץ כנראה הכי הרבה כסף וזה פוקר אונליין. שם יש עוד תסבוכת חוקית של האם פוקר בכלל עונה על ההגדרה של "הימורים" תלוי איך בדיוק מגדירים זאת.
מאמר בנושא: http://blogs.forbes.com/nathanvardi/201 ... oker-cash/
אי אפשר בכלל לדבר בנשימה אחת על ארה"ב בנושא הזה, כי השוני בין החוקים במדינות השונות הוא גדול מאוד.
כמו כן, גם במדינות שזה אסור, זה מתקיים בשמורות אינדיאנים.
בנוסף יש גם חוקים פדרליים.
לא הייתי לוקח דוגמא מארה"ב, כי פשוט אני לא יודע מה הדוגמא, נוודה, טקסס או קליפורניה
הנושא הכי חם, זה איפה שרץ כנראה הכי הרבה כסף וזה פוקר אונליין. שם יש עוד תסבוכת חוקית של האם פוקר בכלל עונה על ההגדרה של "הימורים" תלוי איך בדיוק מגדירים זאת.
מאמר בנושא: http://blogs.forbes.com/nathanvardi/201 ... oker-cash/
משה
משה,
יפה
לא ידעתי שיש לנו דבר כזה שנקרא איגוד האינטרנט הישראלי
אני ציפיתי לתגובה הרבה יותר זועמת מצד התקשורת והקהילת הגולשים אצלנו לחסימה ההזויה הזאת אבל התבדתי
יפה
לא ידעתי שיש לנו דבר כזה שנקרא איגוד האינטרנט הישראלי
אני ציפיתי לתגובה הרבה יותר זועמת מצד התקשורת והקהילת הגולשים אצלנו לחסימה ההזויה הזאת אבל התבדתי
כן , כנראה שרק אני ואתה מחזיקים בדיעה , שמחוץ ל"מדינה " הזו, בכול מדינה אעלק דמוקרטית , הניצב הזה היה בחוץ בשעה הזו . שלא לדבר על הסערה בתקשורת .osherov כתב:אני ציפיתי לתגובה הרבה יותר זועמת מצד התקשורת והקהילת הגולשים אצלנו לחסימה ההזויה הזאת אבל התבדתי...
רק ברבופליקת בננות שרוצה להיות דיקטטורה יכול קצין משטרה להחליט שהוא השופט ומחליט לבד , וזה בגלל אינטרסים כלכליים , ולובי חיצוני
היום זה כוח פוליטי, מחר אפשר יהיה לקנות את המשטרה בכסף ?
אולי מחרתיים נהיה שקגו של שנות החמישים ?
מבלי להכנס לסוגיה המשפטית שקיימת כיום, שיש עליה אגב לא מעט פסיקה בעניין, ההימורים אסורים היום בהתאם לחוק העונשין. ההימורים אסורים בכזה אופן, שאסור לקחת חלק, להשתתף, לנהל מה שהחוק מכנה "משחק אסור". שרתי ההימורים עצמם יושבים בחו"ל. יחד עם זאת, חברות ישראליות, על בסיס תשתית
שבחלקה ישראלית, מאפשרות גישה לאחרים ולמעשה, הופכות לשותף פאסיבי לעבירה.
יתכן שיש צו שופט ויתכן שאין. חברות האינטרנט, ממלאות אחרי הצו, בגלל שקיים איסור חוקי, ואיש לא רוצה לקחת סיכון שיועמד לדין של שותפות / סיוע לעבירה זו. יש כאן הרבה פרקטורים לקחת, שמדובר בספק שירות שמאפשר גישה למליונים לאתרים האלה, להבדיל מבעל פיצוציה שמחזיק משחק "בינגו 3 כדורים".
העבירה היא משולבת וחוצה טריטוריות, אבל בגלל שהתחולה של חוק העונשין היא בישראל, חסימת הגישה מישראל, היא הדבר הנכון לעשות.
הדבר שונה מאתרים אחרים, המציגים תוכן פוגעני אבל אין איסור בחוק על הפעלתם.
על אותו משקל אגב, היו מקרים, שספקים חסמו אתרים שהציגו פירסומי תועבה, שזו לשון החוק לחומר פדופיליה, מאותה סיבה בדיוק.
שגוף ממלכתי רוצה לעשות צעד, לא רצים לבג"צ מכיוון שאין חובה חוקית לקבל את אישורו. גם ביהמ"ש לא יכול להוציא צו לכל החברות "לנצח", אין סעד כזה בחוק. הדרך היחיד היא הוראה חקיקתית. האיסור חל היום והיקף התופעה בהחלט מצדיק חסימה מעין זו. אם זה אסור, אז זה אסור.
כל עוד החוק לא תוק, לא נפתרה סופית סוגיית הסמכות ואין התערבות של בג"צ, טוב עושות הספקיות שחוסמות את האתרים.
לא בכדי, כל חברות ההימורים רשומות בכל מני מקלטי מס', שם אין כללים לכלום.
ותאמינו לי, היקף התופעה כל כך גדול, שאין לכם מושג.
אני אומר את זה בתור עוסק בתחום, (לא מהמר
).
שבחלקה ישראלית, מאפשרות גישה לאחרים ולמעשה, הופכות לשותף פאסיבי לעבירה.
יתכן שיש צו שופט ויתכן שאין. חברות האינטרנט, ממלאות אחרי הצו, בגלל שקיים איסור חוקי, ואיש לא רוצה לקחת סיכון שיועמד לדין של שותפות / סיוע לעבירה זו. יש כאן הרבה פרקטורים לקחת, שמדובר בספק שירות שמאפשר גישה למליונים לאתרים האלה, להבדיל מבעל פיצוציה שמחזיק משחק "בינגו 3 כדורים".
העבירה היא משולבת וחוצה טריטוריות, אבל בגלל שהתחולה של חוק העונשין היא בישראל, חסימת הגישה מישראל, היא הדבר הנכון לעשות.
הדבר שונה מאתרים אחרים, המציגים תוכן פוגעני אבל אין איסור בחוק על הפעלתם.
על אותו משקל אגב, היו מקרים, שספקים חסמו אתרים שהציגו פירסומי תועבה, שזו לשון החוק לחומר פדופיליה, מאותה סיבה בדיוק.
שגוף ממלכתי רוצה לעשות צעד, לא רצים לבג"צ מכיוון שאין חובה חוקית לקבל את אישורו. גם ביהמ"ש לא יכול להוציא צו לכל החברות "לנצח", אין סעד כזה בחוק. הדרך היחיד היא הוראה חקיקתית. האיסור חל היום והיקף התופעה בהחלט מצדיק חסימה מעין זו. אם זה אסור, אז זה אסור.
כל עוד החוק לא תוק, לא נפתרה סופית סוגיית הסמכות ואין התערבות של בג"צ, טוב עושות הספקיות שחוסמות את האתרים.
לא בכדי, כל חברות ההימורים רשומות בכל מני מקלטי מס', שם אין כללים לכלום.
ותאמינו לי, היקף התופעה כל כך גדול, שאין לכם מושג.
אני אומר את זה בתור עוסק בתחום, (לא מהמר
syn אני מבין היטב מה זה הימורים , יצא לי להתקל במשפחות של מכורי הימורים כשתרמתי לארגון עזרה , אני יודע את המצב הכלכלי של תעשיית ההימורים , וברור לי שני דברים :
1 - מכור להימורים הוא כמו מכור להירואין , משניהם רק ניסים מוציאים , וכןל הסיפורים על גמילה, הם על המעטים שנכנסו לזה בגלל טראומה כזו ענקית שהם נשברו לחלוטין , אבל היה להם לפני זה מספיק חוט שדרה כך שהם יוכלו להשתקם . הם היוצאים מהכלל שמוכיחים את הכלל.
2 - העסק הזה הוא השלישי בהכנסותיו אאל"ט אחרי סמים , ועבדות אנושית (שזה כולל זנות), ובסכומים האדירים שמסתובבים בו , אף אחד לא יעצור את זה
כך שאף אחד לא מתווכח על כך שזה לא חוקי.
הבעיה היא שבא קצין משטרה ומחליט שהוא יחליט שנייטרליות הרשת , שזה ערך די חשוב , הוא כלום , והוא יכול בשם מניעת עבירה, לומר לספק להחליט עבור המשתמש מה הוא יוכל לעשות ומה לא .
הרי כולנו צורחים על תיעדוף של הספקים , חברות IP צורחות על תיעדוף , סלקום הולכת לרגולטור אאל"ט על כזה דבר , ובא קצין , ונותן לגיטימציה לכאלו דברים .
מה שאני מנסה להבהיר , שזה שהמטרה צודקת , וזה שהיא חשובה , לא אומר שמותר לך לשפוך את המיים עם התינוק , ולהחליט מה יועבר ברשת ומה לא .
למשטרה יש מספיק דרכים לעקוב אחרי מה שקורה , ואם היא לא רוצה לעבוד קשה , שלא תעביר את האימפוטנציה שלה לספקים , שעכשיו קיבלו לגיטימציה לתעדף תעבורה
אני אולי לא מצליח להסביר את זה , אבל לגבי לפחות זה בדיוק כמו ברוסיה . המשטרה יכולה להחליט על חרויות האזרח , בגלל מלחמתה בפשע
1 - מכור להימורים הוא כמו מכור להירואין , משניהם רק ניסים מוציאים , וכןל הסיפורים על גמילה, הם על המעטים שנכנסו לזה בגלל טראומה כזו ענקית שהם נשברו לחלוטין , אבל היה להם לפני זה מספיק חוט שדרה כך שהם יוכלו להשתקם . הם היוצאים מהכלל שמוכיחים את הכלל.
2 - העסק הזה הוא השלישי בהכנסותיו אאל"ט אחרי סמים , ועבדות אנושית (שזה כולל זנות), ובסכומים האדירים שמסתובבים בו , אף אחד לא יעצור את זה
כך שאף אחד לא מתווכח על כך שזה לא חוקי.
הבעיה היא שבא קצין משטרה ומחליט שהוא יחליט שנייטרליות הרשת , שזה ערך די חשוב , הוא כלום , והוא יכול בשם מניעת עבירה, לומר לספק להחליט עבור המשתמש מה הוא יוכל לעשות ומה לא .
הרי כולנו צורחים על תיעדוף של הספקים , חברות IP צורחות על תיעדוף , סלקום הולכת לרגולטור אאל"ט על כזה דבר , ובא קצין , ונותן לגיטימציה לכאלו דברים .
מה שאני מנסה להבהיר , שזה שהמטרה צודקת , וזה שהיא חשובה , לא אומר שמותר לך לשפוך את המיים עם התינוק , ולהחליט מה יועבר ברשת ומה לא .
למשטרה יש מספיק דרכים לעקוב אחרי מה שקורה , ואם היא לא רוצה לעבוד קשה , שלא תעביר את האימפוטנציה שלה לספקים , שעכשיו קיבלו לגיטימציה לתעדף תעבורה
אני אולי לא מצליח להסביר את זה , אבל לגבי לפחות זה בדיוק כמו ברוסיה . המשטרה יכולה להחליט על חרויות האזרח , בגלל מלחמתה בפשע
לא יכולתי לרשום את זה טוב מכך...הם פשוט החליטו לשפוך את המיים עם התינוקtruejoker כתב: מה שאני מנסה להבהיר , שזה שהמטרה צודקת, וזה שהיא חשובה, לא אומר שמותר לך לשפוך את המיים עם התינוק , ולהחליט מה יועבר ברשת ומה לא. למשטרה יש מספיק דרכים לעקוב אחרי מה שקורה, ואם היא לא רוצה לעבוד קשה, שלא תעביר את האימפוטנציה שלה לספקים, שעכשיו קיבלו לגיטימציה לתעדף תעבורה...
אני לא חושב. כל עוד זו חסימה נקודתית, רק בתחום ההימורים, הנימוק של נייטרליות הרשת לא תופס.osherov כתב:לא יכולתי לרשום את זה טוב מכך...הם פשוט החליטו לשפוך את המיים עם התינוקtruejoker כתב: מה שאני מנסה להבהיר , שזה שהמטרה צודקת, וזה שהיא חשובה, לא אומר שמותר לך לשפוך את המיים עם התינוק , ולהחליט מה יועבר ברשת ומה לא. למשטרה יש מספיק דרכים לעקוב אחרי מה שקורה, ואם היא לא רוצה לעבוד קשה, שלא תעביר את האימפוטנציה שלה לספקים, שעכשיו קיבלו לגיטימציה לתעדף תעבורה......
נייטרליות אינה עילה לצריכת תכנים שאינם חוקיים. מעבר לכך, לדעתי, מבלי שבדקתי, אין בחוק סמכות לקצין
להוציא צו השקול לצו של שופט בתחום הזה, (להבדיל מהשבתת רכבים, סגירת מקומות עינוגים ועוד).
מכאן, שעל מנת שהאתרים יחסמו, צריכים שניים לטנגו. הקצין והספק. שספק בוחר לציית לדרישה שאינה צו
שופט, הוא "אשם" לא פחות מהשוטר שעושה תפקידו ומנסה לחסום גישה לאתרי ההימורים.כאשר ברור
שהספק עושה זה ממניעים כלכליים בלבד או חשש מסנקציות משפטיות. את התאגידים תאבי הבצע בארץ לא
מטריד דבר זולת המאזן הכספי, שלא לדבר על נייטרליות הרשת.
לא הכל מותר בשם הנייטרליות. זו מילה גדולה, המכסה תחום רחב מאוד ואפור של נושאים. אני דיי בטוח שהוויכוח
הזה לא היה מתקיים, אם השב"כ היה מאלץ לחסום ספקיות מלתת גישה לאתר מסויים מהמווה איום על בטחון המדינה.
לדוגמא אתר המפרסם סודות, (אמיתיים ולא חרטא כמו שיש).
הימורים אסורים על פי חוק, לא משנה באיזה צורה תגשו לסיטואציה, כל עוד האיסור החוקי לא הוסר, איסור גישה לאותם תכנים הוא לגטימי. מעבר לזה, אם החוק מסמיך קצין להוציא צו, או ספק לציית לצו, הטרוניה צריכה להיות כלפי המחוקק שבחר לתת עוצמה כה חזקה בידי קצין וללא ביקורת שיפוטית.
אי אפשר לבוא בטענות לבעל סמכות כשהוא מפעיל את אותה סמכות כדין ובהנחה ואין ניצול שלה לרעה.
משהו פעם העלה על דעתו לתקוף קציני גיוס כי הם קוטפים ילדים בני 18 בשיא החיים לצבא? או את מס הכנסה שלוקח כסף כל חודש ללא שום צו, אלא מכוח הליך חוקי? בכל איסור כזה, עומדת תכלית, כאן היא מניעת הימורים.
בסדר, לא בסדר, אפשר להתווכח. אבל, כל עוד זה המצב החוקי, זה רק לגיטימי להפעיל את הסמכויות שמקנה החוק.
בדומה לפגיעה בחופש העיסוק, כאשר סוגרים מקומות המשמשים לזנות, מקומות המוכרים אלכוהול לקטינים ומקומות
שהתרחשו בהם קטטות, (מועדונים וכו').
הנושא יותר "סקסי" כי הוא מערב את הרשת ויש לו ניחוח בינלאומי, אבל העובדה היא שבכל הפעלת סמכות, בד"כ פוגעים
בחירויות כאלה ואחרות. לחלק התרגלנו ולחלק לא. מהותית זה לא שונה בדבר. העובדה שקצין בדרגת פקד, יכול במקום,
ללא כל תירוץ להוריד נהג לשוליים ולקחת לו את הרישיון ל-30 יום לדעתי, מהותית הרבה יותר, (אני אגב בעד).
במקרה הזה אגב, רק שופט יכול להורות על החזרת הרישיון.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78826
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5383 פעמים
חמור מאוד. אם זה ימשך, זה מכת מוות לניוטרליות הרשת.
אני רק יכול לדמיין מה ש״ס יעשו עם תקדים כזה כשאדם שלהם יהיה ממונה שוב על תחום התקשורת.
מלחמה בהימורים זה סתם תירוץ עלוב. יש מלחמות חשובות יותר, כגון פדופיליה, זנות וסחר בנשים שלא מטופלים באותה צורה.
הפיתרון הוא ברמת בנקים ישראלים שינתקו קשרים עם הגופים הללו.
אני רק יכול לדמיין מה ש״ס יעשו עם תקדים כזה כשאדם שלהם יהיה ממונה שוב על תחום התקשורת.
מלחמה בהימורים זה סתם תירוץ עלוב. יש מלחמות חשובות יותר, כגון פדופיליה, זנות וסחר בנשים שלא מטופלים באותה צורה.
הפיתרון הוא ברמת בנקים ישראלים שינתקו קשרים עם הגופים הללו.
אתה טועה....גם אם השב"כ, המוסד או שר הביטחון עצמו היו מחליטים לחסום אתר מסוים בגלל איום על ביטחון המדינה זה היה נתון לביקורת, בתנאי שמישהו היה מספר לנו שהם עשו כך (בדיוק כמו שהשב"כ הסתיר בזמנו במשך מספר חודשים את פרשיית ענת קם בטוענה של ביטחון המדינה וספג ים של ביקורות אח"כ, כאשר הפרשייה נחשפה)sYn כתב: אם השב"כ היה מאלץ לחסום ספקיות מלתת גישה לאתר מסויים מהמווה איום על בטחון המדינה.
לדוגמא אתר המפרסם סודות, (אמיתיים ולא חרטא כמו שיש)....
sYn,
אתה מנסה להדגיש שגם האינטרנט הוא לא מעל החוק ויתכנו מקרים שגם שם תתבצע חסימה על מנת למנוע פשע ובגדול אני מסכים איתך לגבי זה....אבל המשמעות של חסימה כזאת היא עצומה ויכולות להיות לה השלכות מרחיקות לכת בעתיד (בדיוק כמו שעופר רשם). המקרה הזה לבטח לא מצדיק אסמכתה לבצע חסימה גורפת כזאת (אפילו לא קרוב) וזה רק כי המשטרה החליטה שזאת הדרך היחידה להילחם בתופעה הזאת (שממש לא קשורה בכלום למניעת פשע אלא קשור לאתרים שמבצעים עברה על חוק בישראל (שאפילו זה תאור נכון של האתרים האלה))
כדי להדגיש את הבעיתיות אני אשמח אם תגיד לי מה דעתך על החסימות הבאות:
-חסימת גישה לאתרים אנטי ישראלים שמציגים תעמולות שקריות כנגד מדינת ישראל
-חסימת שירותי usenet, אתרי כתוביות, שרותי טורנט (נניח חסימה של אתר nzbmatrix ואתר torec.net)
-חסימת גישה לאתרים שמוכרים תרופות לא מאושרות (ללא מרשם רופא)
-חסימת אתרי מכירות בפסח אשר מוכרים חמץ
-חסימת אתרי warez למינהם בעולם (כל התוכן שם הוא לא חוקי)
-חסימת תכנים לא חוקיים באתרי הורדות (כגון ראפיד) נניח שאני יכול לספק לך כלים שמזהים הורדה לא חוקית
-חסימת אתרים בחו"ל שמפרסמים מידע אשר הצנזורה אוסרת לפרסם אותו עדיין בארץ
-להכריח את ספקיות האינטרנט לדווח למשטרה על כל משתמש אשר מבצע פעולה של הורדת תכנים לא חוקיים
-חסימת אתרי סקס ברשת (כדי שילדים לא יחשפו אליהם בלחיצת כפתור)
-חוק המאפשר לחשוף פרטים של טוקבקיסט על פי בקשת המשטרה בלבד לאדם שלכאורה ביצע עברה בגין לשון הרע
Re: מדהים-בשקט ספקיות האינטרנט בישראל חוסמות אתרי הימורים בחו"ל עקב צו משטר
סין או לא סיןosherov כתב:לאחרונה פנתה המשטרה לספקיות האינטרנט בדרישה לחסום אתרי הימורים מוכרים וגדולים באמצעות חסימת כתובת ה-IP של אותם אתרים. בהתחלה דובר על מספר קטן של אתרי הימורים גדולים בחו"ל, אבל עכשיו אני שומע בערוץ 2 כאשר שיחת טלפון מול נציג תמיכה ב netvision מספר על כך שהם קיבלו רשימה (לא עשר ולא עשרים על פי דבריו) של אתרים שהם כבר היום מחויבים לחסום!! רק לשם הבהרה, הדבר הזה לעולם לא נידון בבית משפט בישראל אלא גחמה של משטרת ישראל! האם אנחנו הופכים להיות סין![]()
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3939149,00.html...
טוב שזה נעשה
ההימורים משחיתים את הנוער.
Re: מדהים-בשקט ספקיות האינטרנט בישראל חוסמות אתרי הימורים בחו"ל עקב צו משטר
זה כבר ממש לא קשור.doron35 כתב:סין או לא סיןosherov כתב:לאחרונה פנתה המשטרה לספקיות האינטרנט בדרישה לחסום אתרי הימורים מוכרים וגדולים באמצעות חסימת כתובת ה-IP של אותם אתרים. בהתחלה דובר על מספר קטן של אתרי הימורים גדולים בחו"ל, אבל עכשיו אני שומע בערוץ 2 כאשר שיחת טלפון מול נציג תמיכה ב netvision מספר על כך שהם קיבלו רשימה (לא עשר ולא עשרים על פי דבריו) של אתרים שהם כבר היום מחויבים לחסום!! רק לשם הבהרה, הדבר הזה לעולם לא נידון בבית משפט בישראל אלא גחמה של משטרת ישראל! האם אנחנו הופכים להיות סין![]()
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3939149,00.html...
טוב שזה נעשה
ההימורים משחיתים את הנוער....
ההימורים מעודדים ישירות על ידי מדינת ישראל ובהיקף אדיר.
משה
אפשר לשאול איזה מלחמה בזנות בדיוק? זנות היא חוקית בארץ.oferlaor כתב:חמור מאוד. אם זה ימשך, זה מכת מוות לניוטרליות הרשת.
הפיתרון הוא ברמת בנקים ישראלים שינתקו קשרים עם הגופים הללו....
לא לבלבל בין זנות, שהיא חוקית, לשידול לזנות (סרסור, בתי זונות או פרסום) שזה לא חוקי.
והפיתרון הוא להפוך הימוריים לחוקיים, לא משהו אחר. יהיו הימורים בין כה וכה, פשוט הם יהיו שחורים או בחו"ל כל עוד זה לא חוקי בארץ. אגב, נא לא להתחכם ולהגיד את אותו הדבר על משהו אחר- הימורים הם לא סכנה לציבור בניגוד להירואין למשל.
ואם להיות כנה, אני מעדיף שיהיה הכל באינטרנט ושלא יצונזר כלום. אם הספקיות רוצות, שיציעו שירותים עם צנזור האינטרנט. אני רוצה את האינטרנט שלי עם גישה לכל חומר שיש, לא שיהיה מישהו שיחליט מה מתאים לי ומה לא. ואם מישהו יחליט, זה בטח לא צריך להיות שוטר. המשטרה היא גוף אוכף, לא מחוקק או מפרש של החוק. נקווה שיכנסו מספיק חזק במשטרה שגלי ההדף ירתיעו את כל מי שינסה לצנזר את האינטרנט.
osherov כתב:אתה טועה....גם אם השב"כ, המוסד או שר הביטחון עצמו היו מחליטים לחסום אתר מסוים בגלל איום על ביטחון המדינה זה היה נתון לביקורת, בתנאי שמישהו היה מספר לנו שהם עשו כך (בדיוק כמו שהשב"כ הסתיר בזמנו במשך מספר חודשים את פרשיית ענת קם בטוענה של ביטחון המדינה וספג ים של ביקורות אח"כ, כאשר הפרשייה נחשפה)sYn כתב: אם השב"כ היה מאלץ לחסום ספקיות מלתת גישה לאתר מסויים מהמווה איום על בטחון המדינה.
לדוגמא אתר המפרסם סודות, (אמיתיים ולא חרטא כמו שיש)....
sYn,
אתה מנסה להדגיש שגם האינטרנט הוא לא מעל החוק ויתכנו מקרים שגם שם תתבצע חסימה על מנת למנוע פשע ובגדול אני מסכים איתך לגבי זה....אבל המשמעות של חסימה כזאת היא עצומה ויכולות להיות לה השלכות מרחיקות לכת בעתיד (בדיוק כמו שעופר רשם). המקרה הזה לבטח לא מצדיק אסמכתה לבצע חסימה גורפת כזאת (אפילו לא קרוב) וזה רק כי המשטרה החליטה שזאת הדרך היחידה להילחם בתופעה הזאת (שממש לא קשורה בכלום למניעת פשע אלא קשור לאתרים שמבצעים עברה על חוק בישראל (שאפילו זה תאור נכון של האתרים האלה))
כדי להדגיש את הבעיתיות אני אשמח אם תגיד לי מה דעתך על החסימות הבאות:
-חסימת גישה לאתרים אנטי ישראלים שמציגים תעמולות שקריות כנגד מדינת ישראל
-חסימת שירותי usenet, אתרי כתוביות, שרותי טורנט (נניח חסימה של אתר nzbmatrix ואתר torec.net)
-חסימת גישה לאתרים שמוכרים תרופות לא מאושרות (ללא מרשם רופא)
-חסימת אתרי מכירות בפסח אשר מוכרים חמץ
-חסימת אתרי warez למינהם בעולם (כל התוכן שם הוא לא חוקי)
-חסימת תכנים לא חוקיים באתרי הורדות (כגון ראפיד) נניח שאני יכול לספק לך כלים שמזהים הורדה לא חוקית
-חסימת אתרים בחו"ל שמפרסמים מידע אשר הצנזורה אוסרת לפרסם אותו עדיין בארץ
-להכריח את ספקיות האינטרנט לדווח למשטרה על כל משתמש אשר מבצע פעולה של הורדת תכנים לא חוקיים
-חסימת אתרי סקס ברשת (כדי שילדים לא יחשפו אליהם בלחיצת כפתור)
-חוק המאפשר לחשוף פרטים של טוקבקיסט על פי בקשת המשטרה בלבד לאדם שלכאורה ביצע עברה בגין לשון הרע...
מרבית הדוגמאות שפירסמת, הן של אתרים שהגלישה בהן אינה עבירה פלילית. אתרי WAREZ לדוגמא, הם עצמם עוברים על החוק כאשר הם מציעים את החומר המפר להורדה. הגולש, לא עובר על החוק במובנו הפלילי. מעשי גולש שמוריד WAREZ מהווים עוולה אזרחית בהתאם לחוק זכויות יוצרים, (בעבר פקודת זכויות יוצרים), ופקודת סימני מסחר.
ככל שדבר נוגע להעתקת תוכנות, מס' העבירות הוא מצומצם. יצירת יצירה מפרה לשם מסחר / הצגתה לשם מסחר / או מסחר בה. אדם בודד שמוריד סרט, עובר על עוולה אזרחית שעה שהוא פוגע בקניינו של אחר. עבירה פלילית אין. תסתכל בסעיפי העונשין שבחוק זכויות יוצרים.
אתרי שמטיפים נגד המדינה, אינם עבירה על החוק, זוהי הדמוקרטיה בהתגלמותה. הטפה לשנאה אסורה, לא "הצפיה" בהטפה. מכאן שאפשר לנסות לסגור את האתר אם הוא בסמכות טריטוריאלית ישראלית, אבל הגולש לאתר לא עובר עבירה, ***להבדיל*** מהגולש לאתרי הימורים ומשחק בהם.
שלא תטעו, אני גם חושב שדבר פוגע בנייטרליות הרשת, אבל הפגיעה היא מוצדקת. מעבר לכך, חשיפת פרטי גולשים, מלווה בצו שופט, ורק במקרים חריגים המוגדרים ספציפית בחוק, ניתן לעשות זאת בלי צו. בדומה אגב להאזנת סתר משיקולי בטחון המדינה או מניעת פשע חמור. תסתכל בחוק.
כל חשיפה היום, שאינה בשל עניין של "מה בכך", (לדוגמא הליך של העלבת עובד ציבור - סתם אני זורק), מלווה בצו שופט. מערכת המשפט היא המאזנת אם לאשר או לא. מצד שני, אם עכשיו אדם גולש בצ'אט ומאיים להתאבד, חשיפת פרטיו כדי להצילו בהחלט במקומה.
ציינת פרסום מידע שהצנזורה אוסרת. זה בדיוק אותו דבר. הפרסום אסור, לכן בעל האתר עובר עבירה, קריאה של החומר כל עוד לא השגת אותו בעבירה, *לא* אסורה. את האתר ניתן לסגור, לא את התשתית לגולש שלא עובר עבירה. להבהיר מהימורים, בהם הגולש עובר את העבירה.
בעניין לשון הרע, אני יכול לעדכן אותך שזוהי עבירה "כפולה". המשטרה יכולה להעמיד עליה לדין, מה שב 99% מהמקרים לא קורה, והאזרח יכול להגיש בגינה קובלנה פלילית, בדומה לתביעה אזרחית. לכן זה לא המקרה המתאים. לשון הרע, זה הדבר האחרון שמעניין את המשטרה, מה גם שיש כלים משמעותיים יותר להתמודד עם זה, כאשר הדבר נעשה על רשויות המדינה. זה בד"כ אינטרס של הנפגע אישית, אל מול הפוגע.
לא יאמן, שישי בצהריים ואני מדבר על עבודה...
sYn,
לא הבנתי,
החוק בישראל אוסר עלי, אזרח המדינה, אפילו להיכנס לאתרי הימורים בעולם?! (בלי להמר בכסף או להשתתף שם למעט קריאה של נניח יחסי הימורים), אם החוק לא אוסר כניסה לאתרים האלה אז איפה החוקיות בחסימה הזאת והאם לא נפגעת פה זכות בסיסית שלי?
לא הבנתי,
החוק בישראל אוסר עלי, אזרח המדינה, אפילו להיכנס לאתרי הימורים בעולם?! (בלי להמר בכסף או להשתתף שם למעט קריאה של נניח יחסי הימורים), אם החוק לא אוסר כניסה לאתרים האלה אז איפה החוקיות בחסימה הזאת והאם לא נפגעת פה זכות בסיסית שלי?
אני חושב שהסוגייה מספיק סבוכה ולא ברורה כדי שהמשטרה (או אפילו צו לילי של איזה שופט) באופן כל כך דרמתי ותקדימי תכריח ספקיות לחסום אתריםבעבר מסר משפטן מאחת מחברות האינטרנט ל- TheMarker את הדברים הבאים: "לפי הבדיקה המשפטית שערכנו, המשטרה מסתמכת על סעיף בחוק העונשין שברור מאוד ממנו שכוונת המחוקק היתה למקום הימורים פיסי. גם אם מישהו מפרש את החוק לגבי מקום הימורים וירטואלי, החוק מאפשר סגירה של המקום אבל לא חסימה של הגישה אליו. לנו כספקית תהיה בעיה בהגנה המשפטית במידה שאנו עושים משהו שלאחר מעשה יתברר שאינו חוקי"....
מעבר לדיון הכללי, לא ברורה לי כוונתו של אותו שוטר.
אז "חסמו" כביכול את ויקטור צ'נדלר, גם דרך 014, שאני מחובר דרכם.
לתשעת האתרים הראשונים בחיפוש הבא אין כל "חסימה".
http://www.google.com/search?hl=en&safe ... ne+betting
זה בכלל לא מעשי מה שהם מנסים לעשות.
אז "חסמו" כביכול את ויקטור צ'נדלר, גם דרך 014, שאני מחובר דרכם.
לתשעת האתרים הראשונים בחיפוש הבא אין כל "חסימה".
http://www.google.com/search?hl=en&safe ... ne+betting
זה בכלל לא מעשי מה שהם מנסים לעשות.
משה