מקינטה של ביאלטי

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #21 

כפיר_ש כתב:כנראה שאני היחיד שחושב שאם יש לך 500 שקל עדיף שתשתה קפה שחור ותחכה עוד קצת ותחסוך לצורך קנית מכונת אספרסו סבירה.

לדעתי כדאי לוותר מראש על ההרפתקאה עם המקינטה ולקנות ישר מכונה ... עדיף להתגלח על מכונה בסיסית כמו גאג'יה וללמוד מאשר להתחיל את הדרך עם בריקה ולא ללמוד כמעט כלום על טחינה/דחיסה וחליטה בטמפ' נכונה את הקפה.
...
למה אתה קורא למקינטה "הרפתקאה"?
למדתי (די בזכותכם) להעריך אספרסו טוב (ולצערי - גם גרוע), אבל אני מאוד נהנה מהקפה שמפיקה הבריקה שלי, בלי שיהיה לי ממש אכפת איך קוראים לזה.
יותר מזה, כנראה שהקנייה הבאה שלי תהיה בריקה של 4 למקרה (התדיר למדי) שגם חברים רוצים קפה (למשל - למילואים הקרבים ובאים).
אני לא רואה את עצמי קונה מכונה בעתיד הקרוב, למרות העניין שלי בתחום.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #22 

אורי, נסה לטעום בריקה של 4 לפני שאתה קונה אותה.
יש הבדל די גדול באיכות הקפה, מול הבריקה הזוגית (לרעת ה-4).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #23 

moti_r כתב:אורי, נסה לטעום בריקה של 4 לפני שאתה קונה אותה.
יש הבדל די גדול באיכות הקפה, מול הבריקה הזוגית (לרעת ה-4).
...
כן, הבנתי את זה, אבל יש מצבים שפשוט אין אנרגיה ל 4 סיבובי בריקה כפולה ברצף :P

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #24 

כפיר_ש כתב:כנראה שאני היחיד שחושב שאם יש לך 500 שקל עדיף שתשתה קפה שחור ותחכה עוד קצת ותחסוך לצורך קנית מכונת אספרסו סבירה.

לדעתי כדאי לוותר מראש על ההרפתקאה עם המקינטה ולקנות ישר מכונה ... עדיף להתגלח על מכונה בסיסית כמו גאג'יה וללמוד מאשר להתחיל את הדרך עם בריקה ולא ללמוד כמעט כלום על טחינה/דחיסה וחליטה בטמפ' נכונה את הקפה.
...
בצורה קרה ומחושבת אני מסכים איתך,
אבל אצלי המקינטה ל-2 כוסות של ביאלטי הייתה צעד קטן לפני הוצאה של מעל 5,000 ש"ח על ציוד :wink:
אולי כדאי 'להנות' ממקינטה כדי להבין שזה לא 'הדבר האמיתי' (לפחות בשבילי).

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #25 

כפיר אני חושב שאתה מגזים - אין בעיה להתחיל עם בריקה ולהשאר כך שנים כל עוד אתה מרוצה
אני השתמשתי הרבה מאוד זמן במוקה חשמלית של מורפי ריצ'רדס עם קפה טחון מראש, וזה היה כיף גדול
what's next?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #26 

אני חושב גם שבריקה יכולה להיות יופי של בלון ניסוי לראות אם אתה מוכן לעשות את ההשקעה הזו מעבר לקפה נמס על מנת לקבל את התוצאה העדיפה. מי שמאחסן את הבריקה בארון ומוצא את עצמו חוזר שוב ושוב לקפה נמס, סביר שיעשה זאת גם עם מכונת קפה, טובה ככל שתהיה, ואז ההמלצה שלי אליו תהיה נספרסו במקום מכונה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #27 

קשה לי להאמין שמי שרגיל לקפה מוקה טרי יוכל להתרגל למיץ הקפה של נספרסו (אבל זה באמת לא אותו שוק היעד כמו שציינת)
what's next?

תמיר8
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

אצלי המסלול היה הפוך דוקא

שליחה #28 

היתה לי גאג'יה אספרסו 4 שנים.לאחר שהתקלקלה עברתי לבריקה.גילוי נאות אני שותה רק קפוצ'ינו.לא מצאתי שום צורך לחזור למכונה.תוצר הבריקה מעולה ועבור קפוצ'ינו לא הרגשתי שום הבדל באיכות.בלי חימום מקדים,בלי טיפולי אבנית,בלי מרככים 8 ליטר,בלי שוט כיור.לדעתי מי ששותה אספרסו שיחפש מכונה.מי ששותה עם חלב שילך על בריקה.[/b]

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #29 

אני מסכים עם תמיר. לא לגבי ההבדל בתוצר, כי אין מה לעשות - קפוצ'ינו מבוסס אספרסו יהיה אחר לגמרי - אבל לפחות שמי שמתעניין במיוחד בקפוצ'ינו - כדאי שיבחן מקינטה+מקציף כאופציה אפשרית.

בראש השרשור דיברתי על אספרסו, לא על קפוצ'ינו.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #30 

לא אמרתי שזה מתאים לכל אחד, יש אנשים שמסתפקים בתוצר של הבריקה/מקינטה וזה סבבה אבל אני בטוח שאם באמת היו רוצים מכונת אספרסו היו מוצאים דרך לחסוך ולקנות אחת. כלומר הכל תלוי כמה השקעה אתה מוכן לשים בקפה שלך.

אני חושב שהרתיעה מהשקעה על ציוד קפה יקר אינה נובעת מסיפוק מתוצר של בריקה אלא מ"סוויטץ" בראש שהגיע הזמן להשקיע בתחביב.

גם אני כמו הרבה מכם החזקתי בבית מכונות פשוטות כגון כרומקס ומרפי ריצ'רדס מספר שנים ולא ראיתי צורך להשקיע אלפים בציוד (הרי זה רק קפה לא :) ?) עד שיום אחד החלטתי לעשות מעשה והיום איני יודע כיצד הסתפקתי במה שהיה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #31 

כנראה שזה ענין של אופי.
אני מהמתלהבים, מכל דבר.

החזקתי בבריקה מס' חודשים בודד (חודשיים-שלושה) עד שהבאתי את הגאג'יה.
הגאג'יה היתה אצלי בדיוק חודש, עד שהגיעה אניטה.

ההתדרדרות היתה מהירה מאוד :)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #32 

תיזהר שהשידרוגיטיס לא יהפוך לדעהכוריטיס. אם אתה חולה בזה אתה משדרג לכל מה שרצית ואז לא מוצא בזה עניין יותר...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Alexander
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #33 

אני מסכים עם עופר, תמיד צריך להשאיר מקום לעוד חלום, לעוד דבר, אחרת זה מתחיל לשעמם.

לצאת למילואים עם מקינטה ל-12 כוסות, לחזור הביתה למכונת האספרסו הביתית, לצאת לבית-קפה ולשתות ממכונה מקצועית ובריסטה מיומן שעובד בשבילך, הכל טוב.

וכמובן לא להעליב את המארחים וללגום נמס מדי פעם ולחייך :)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #34 

זה כנראה ענין של תפיסת עולם. אני חלש מאוד בדחיית סיפוקים... :)

אני זוכר שכשהחלטתי לקנות את ה-E61, חבר בעבודה (שיש לו גאג'יה קלאסיק כבר המון שנים) אמר לי שאני עושה טעות. עדיף לי לקנות משהו יותר זול, ועוד כמה שנים לשדרג ל-E61, כי אחרת ממה אני אתלהב בהמשך הדרך?

אמרתי לו שאני מעדיף למצוא לי דברים אחרים להתלהב מהם בהמשך הדרך, ולא לוותר מראש על משהו שאני חושב שהוא הכי טוב לי באותה נקודת זמן.
למה לי לבזבז שנתיים מהחיים בשתיית קפה פחות טוב מאשר אני יכול לקבל? כדי לתכנן את עוד שנתיים?

אם אגיע, יום אחד, למצב שבו ארגיש שכבר אין לי למה לשדרג את ציוד הקפה שלי, אתחיל לבזבז כסף על תחומים אחרים :)

בשבוע שעבר קניתי כרטיס קול מקצועי חדש למחשב, וחזרתי לעשות מוסיקה. 10 שנים שלא עשיתי מוסיקה עם המחשב... תמיד יש על מה לבזבז כסף, אני לא דואג. ועוד ד"א, חבר זרק לי שנראה לו שאני אתלהב מתחום הטיסנים, ושיש שם המון מה ללמוד וגם הרבה התעסקות. הלהיב אותי לגמרי. אני רק מחכה שיהיה לי ילד בן 8 ויאללה ht-tisan.co.il... :-)

XEON
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 544
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

הכנת קפה במקינטה BRIKKA

שליחה #35 

moti_r',

צפיתי בסרטון הדגמה על הכנת קפה ב-BRIKKA,
השאלה שלי,
יש לי כיריים קרמיות והקוטר של הלהבה הכי קטנה,יותר גדול מהקוטר של ה-BRIKKA
כאשר הקפה מתפרץ,הוא ממש מבעבע,האם למזוג מייד או לתת לו להרגע ?
מכוון שכל הגוף של המקינטה חם מאוד,האם לא יתפוס טעם של שרוף ?
2. רכשתי אותה לאחר צפיה בסרטון (אני ואשתי מאוד התלהבנו) ולא היה לי סבלנות לקנות את הקפה המיוחד,
אז הכנתי עם קפה של עלית הקולומביאני והאמת זה לא יצא טעים וגם עם טעם של שרוף קצת.
היום אני הולך לקנות קפה מיוחד ל-BRIKKA,
מה לבקש ? כדי שיהיה לו קרמה וטעם טוב ?

תודה רבה וחג שמח
~~~בן אדם צריך לדעת הרבה מאוד כדי לדעת כמה מעט הוא יודע ~~~

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #36 

מוטי - קשה לי באמת לשער שאדם שנכנס לתחום הקפה יבדיל בין מוקה לאספרסו בהנחה שהוא חדש בתחום.
בתור אחד שהיום חודש בעסק ושנכנסתי אליו ממש ברצינות ובאהבה אני יכול להגיד כמה דברים

אני הייתי ממליץ על מקינטה
1 למי שאין זמן להתעסק עם המכונת הקפה הדורשת לפחות 10 דק' של הכנת משקה וניקוי ושלא נדבר על חימום של לפחות 20דק' מראש.
2. תקציב מועט - מקינה וטוטקרמה עולות היום בסביבות 400 ומטחנה של אורבית 140 ש"ח . להבדיל מסכומים של 2500 ומעלה.
הרבה אנשים ששומעים את המחירים של מכונות הקפה והמטחנה אומרים "אני לא מושע להשקיע סכום כזה".
- ואם כבר קונים מקינטה אז באמת שווה לקנות את הבריקה - אחרי עקומת למידה וטחינה מתאימה יוצא משקה ממש טעים והרבה קרמה.
ואם רוצים יש את הטוטקרמה - נכון שזה לא הקצפה כמו במכונת קפה ואין את הקרמיות אבל אל יוצא קצף הייתי מגדיר אוטו סבבה +. :-)

- אני מסכים עם מוטי בנושא הבריקה אם אתה קונה מקינטה תוסיף עוד 100 ש"ח ותהנה יותר ממשקה יותר מוצלח.

ויש כאלה(כמוני) שאין להם מקום למכונה בעבודה
אז קונים בריקה ומטחנה + טוטקרמה (אם בא לכם לפעמים קפוצינו)

ושחוזרים הביתה ניגש למאהבת גברת סיבליה אשר דואגת לפנק אותי היטב :D

inonlevy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 335
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #37 

האמת אני משתמש בפתרון קצת שונה
במקינטה מכין מוקה שטעימה מאוד ואת החלב מקציף המקציף של הנספרסו שלי
התוצר טעים מאוד ומומלץ בחום

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #38 

כלומר אתה מעדיף את המקינטה על הנספרסו?
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #39 

XEON -

קודם כל, שמח לשמוע שהוידאו עזר :)
אתה לא יכול להשתמש בקפה נמס של עלית וגם לא בקפה שחור של עלית, עם מקינטה. אך ורק עם קפה טחון במיוחד למקינטה.
אתה יכול לבקש בכל בית קפה שמוכר קפה קלוי (יש רשימה בשרשור שלנו כאן, בשם "איפה קונים קפה") שיטחנו לך למקינטה.

לגבי הכיריים: אין שום בעיה, אבל ברגע שהקפה פורץ - אתה חייב למזוג. אחרת - הוא ישרף.
זה עוד אחד מהיתרונות של הבריקה - היות והקפה יוצא מהר, אפשר למזוג אותו במהירות ולא לתת לו להתבשל בתוך המקינטה, בניגוד למקינטות רגילות.

ntzachi -

אני מצטער, אבל אני כמעט לא מסכים עם אף אחת מהמילים שכתבת :-)
לדעתי אם מישהו לא מבדיל בין מוקה של מקינטה לאספרסו של מכונת קפה, אין שום סיבה שיקנה מכונת קפה, ומבחינתו מקינטה זו בכלל לא פשרה.
קשה לי להאמין, אגב, שיש מישהו כזה (אולי מתי מעט). אם כבר, אז אבין יותר מישהו שיגיד שההבדל לא שווה לו את הכסף. זו כבר החלטה כלכלית נטו.

לגבי ההתעסקות: מקינטה זו התעסקות יותר גדולה ממכונת אספרסו ידנית. הטחינה והחליטה זהות, פחות או יותר. ניקוי של מקינטה לוקח יותר זמן מאשר מכונה - כי יש יותר חלקים לשטוף ולנגב. גם זמן הכנת המשקה ארוך משמעותית. לך תפנק 10 אורחים עם קפה מבריקה... אפילו בריקה מרובעת.

היתרון של מקינטה (בריקה במיוחד) הוא שהיא סלחנית. לא צריך להקפיד על כל הפרמטרים - טחינה, כמות, פיזור, דחיסה, טריות וכו'. תמיד יצא קפה מצויין. אבל אין מה להשוות בריקה למכונת קפה.

מדובר פשוט בשני מוצרים אחרים לגמרי.

XEON
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 544
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #40 

moti_r,

תודה על התשובה,
יש לי מסביב כמה בתי קפה שמוכרים קפה,אבל אני לא רוצה את הקפה שלהם
אני רוצה לקנות מעסק שמחזיק הרבה זנים,ואני אקבע כמה אחוז מכל זן לטחון
לכן,מישהו המליץ על 80 אחוז ערביקה ו20 אחוז רובוסטה שזהו זן שמייצר הרבה קצף.האם זה טוב ?
כמו כן אני מודע שישנם כמה זנים וחשוב גם עוצמת הקליה שלהם (לפי הצבע)
אני מכיר זן שלפי טעמי ה-"קולומביה" (לפול בודד יש פס בהיר באמצע) הוא טעים
יש לי שאלה,מה בדיוק אומר 100 אחוז ערביקה ?
ראיתי על אריזות כמו ILLY, LAVAZZA וגם קולומביאני של עלית,כתוב: מאה אחוז ערביק
אז מה לבקש עבור הבריקה שלי:
כמה אחוז מכל זן,כדי שהטעם יהיה עשיר וגם הרבה קצף

תודה מראש,
~~~בן אדם צריך לדעת הרבה מאוד כדי לדעת כמה מעט הוא יודע ~~~

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”