קליה ראשונה בבית! תודה רבה לכולם!
אולי תעלה דרך יוטיוב?
לא זכרתי שהסמרטוט זה ניג'וס...(אני מפתח השיטה!!) סתם הנחתי אותו על (מה שנשאר) מהפלסטיק למעלה וזהו
אם כבר להתחיל עם קפה כהה מידי, אז אתיופי... יצא לך טעים בכל צורה שהיא. בכל מקרה הבעיה במכונת פופקורן היא הקליה המהירה מידי וגם אם הפול נראה כהה מאוד יכול להיות שמבפנים הוא בסדר גמור. הבעיה השניה היא שאי אפשר לקלות בהיר כי זה פשוט יצא חמוץ, שוב בגלל קצב הקליה הגבוה.
לא זכרתי שהסמרטוט זה ניג'וס...(אני מפתח השיטה!!) סתם הנחתי אותו על (מה שנשאר) מהפלסטיק למעלה וזהו
אם כבר להתחיל עם קפה כהה מידי, אז אתיופי... יצא לך טעים בכל צורה שהיא. בכל מקרה הבעיה במכונת פופקורן היא הקליה המהירה מידי וגם אם הפול נראה כהה מאוד יכול להיות שמבפנים הוא בסדר גמור. הבעיה השניה היא שאי אפשר לקלות בהיר כי זה פשוט יצא חמוץ, שוב בגלל קצב הקליה הגבוה.
what's next?
רשימת המצרכים:
שנאי 24VDC.
בקר טמפרטורה.
מגען -מתח הפעלה תלוי ביציאה של בקר הטמפרטורה.
צריך ידע בחיווט כדי לא לפוצץ את העסק , אבל זה לא יותר מדי מסובך למי שיש ידע בחשמל ... כמובן יש להזהר .
בקשר לעלות אני לא יודע במדויק, את שלי השגתי בעבודה .
שנאי 24VDC.
בקר טמפרטורה.
מגען -מתח הפעלה תלוי ביציאה של בקר הטמפרטורה.
צריך ידע בחיווט כדי לא לפוצץ את העסק , אבל זה לא יותר מדי מסובך למי שיש ידע בחשמל ... כמובן יש להזהר .
בקשר לעלות אני לא יודע במדויק, את שלי השגתי בעבודה .
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
צריך להפוך את זה למאמר. זה פשוט יותר מדי טוב בשביל להשאר סתם פוסט בשרשור עלום. dorso ומוטי - לטיפולכם!
(אני חושב שאין צורך להוסיף מה אני חושב על העניין - ההצעה שלי מדברת בעד עצמה).
(אני חושב שאין צורך להוסיף מה אני חושב על העניין - ההצעה שלי מדברת בעד עצמה).
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
בקר טמפרטורה זה לא דבר זול אך אמין מאוד
לדעתי אם משקיעים בבקר אזי מגיע לו יותר ממכונת פופקורן
אפשר להשקיע בבניה לפי הקישור שצירפתי בעבר ולהגיע לקולה של חצי קילו ויותר
או ממש לבנות קולה לא של אוויר חם אלא של תוף מסתובב ומעבר חום בהסעה וקרינה.
IMHO
בברכה
הקישור :https://docs.google.com/present/view?id ... _0c97xkwgg
לדעתי אם משקיעים בבקר אזי מגיע לו יותר ממכונת פופקורן
אפשר להשקיע בבניה לפי הקישור שצירפתי בעבר ולהגיע לקולה של חצי קילו ויותר
או ממש לבנות קולה לא של אוויר חם אלא של תוף מסתובב ומעבר חום בהסעה וקרינה.
IMHO
בברכה
הקישור :https://docs.google.com/present/view?id ... _0c97xkwgg
אחרי כל השרשורים האלו עשיתם לי חשק גם לנסות בנתיים אין לי איך לקלות אלה על מחבת.
-ע"מ להשתדרג אני רוצה לקנות משהו שהוא רק בקצת יותר טוב ממחבת
אז מה לדעתכם עדיף (ולמה)- מכשיר פופקורן (כזה שמופעל על אויר חם) או הסיר של הפופקורן (זה עם הידית ערבוב)?
(**שניהם באותו מחיר +-)

[/quote]
-ע"מ להשתדרג אני רוצה לקנות משהו שהוא רק בקצת יותר טוב ממחבת
אז מה לדעתכם עדיף (ולמה)- מכשיר פופקורן (כזה שמופעל על אויר חם) או הסיר של הפופקורן (זה עם הידית ערבוב)?
(**שניהם באותו מחיר +-)

[/quote]- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אינטואיטיבית הייתי הולך על פתרון הסיר, למרות שמעולם לא ניסיתי אותו וגם לא שמעתי חוו"ד מאף אחד שיש לו את הסיר הזה.
לדעתי בסיר תקבל קליה קרובה יותר לקליה "אמיתית" בתוף קליה.
עוד יתרון: תוכל לדעתי לקלות מנות גדולות יותר. 70-80 גר' במכונת הפופקורן זה עקב האכילס שלה.
החסרון הגדול של הסיר הוא העבודה הידנית האינסופית, אבל אם תבנה את קומבינת המברגה הזו - אתה עשוי לקבל פתרון מעניין מאוד.
רעיון לשיפור הסיר: קדח חור עגול במכסה, והרכב עליו שרוול ארובה שיוציא את כל העשן דרך החלון.
ועוד רעיון: אפשר בסיום לחבר את השרוול לשואב אבק, ולשאוב דרכו את כל המוץ החוצה. לדעתי אם אתה מפעיל שואב אבק ביתי, ומערבב את הפולים, המוץ ישאב למעלה די בקלות (צריך כמובן לשחק עם עוצמת השאיבה, אבל זה ניסוי ותעיה די מהירים).
לדעתי בסיר תקבל קליה קרובה יותר לקליה "אמיתית" בתוף קליה.
עוד יתרון: תוכל לדעתי לקלות מנות גדולות יותר. 70-80 גר' במכונת הפופקורן זה עקב האכילס שלה.
החסרון הגדול של הסיר הוא העבודה הידנית האינסופית, אבל אם תבנה את קומבינת המברגה הזו - אתה עשוי לקבל פתרון מעניין מאוד.
רעיון לשיפור הסיר: קדח חור עגול במכסה, והרכב עליו שרוול ארובה שיוציא את כל העשן דרך החלון.
ועוד רעיון: אפשר בסיום לחבר את השרוול לשואב אבק, ולשאוב דרכו את כל המוץ החוצה. לדעתי אם אתה מפעיל שואב אבק ביתי, ומערבב את הפולים, המוץ ישאב למעלה די בקלות (צריך כמובן לשחק עם עוצמת השאיבה, אבל זה ניסוי ותעיה די מהירים).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אין לי את הסיר השני אבל..
היה מישהו מהפורום הישן שהיה משתמש בסיר כזה והיה מאוד מרוצה.
פגשתי אותו לא מזמן (כשנתיים אחרי) והוא עדיין משתמש בסיר ומאוד מרוצה.
מכונת פופקורן, אולי תנסה להשיג משומשת ממישהו בתור התחלה. עם הזמן, נראה לי, המכונה נחלשת והקלייה מתמשכת.
במכונה חדשה, אתה מגיע לפחם די מהם.
אתה גם יכול לשלב..כמו שכתבתי כבר פעם :
עד פיצוץ ראשון במכונה (וגם כל המוץ עף)
משם ישר לסיר רגיל שממתין על אש בינונית קטנה ולערבב עד פיצוץ שני.
כשעשיתי את התהליך כולו בסיר רגיל, האחידות לא היתה משהו.
פגשתי אותו לא מזמן (כשנתיים אחרי) והוא עדיין משתמש בסיר ומאוד מרוצה.
מכונת פופקורן, אולי תנסה להשיג משומשת ממישהו בתור התחלה. עם הזמן, נראה לי, המכונה נחלשת והקלייה מתמשכת.
במכונה חדשה, אתה מגיע לפחם די מהם.
אתה גם יכול לשלב..כמו שכתבתי כבר פעם :
עד פיצוץ ראשון במכונה (וגם כל המוץ עף)
משם ישר לסיר רגיל שממתין על אש בינונית קטנה ולערבב עד פיצוץ שני.
כשעשיתי את התהליך כולו בסיר רגיל, האחידות לא היתה משהו.
זה אכן טיפה כהה יותר בהשוואה לקפה של "קפ-קפה" (זה הקפה שהיה לי להשוות אליו)
ניסיתי להאזין לפיצפוצים,שמעתי את חלקם, אבל לא ממש הצלחתי לעקוב בגלל הרעש המתכתי של הטרבד והסיר (ערבבתי כמו מטורף...)
הזן, האמת שאני לא יודע, ביקשתי מחבר שיקנה לי מה שהם קולים בבית, רק לשם הניסיון והחוויה.
הוא אמר שקילו עולה לו 25+- (בבית שמש)
ניסיתי להאזין לפיצפוצים,שמעתי את חלקם, אבל לא ממש הצלחתי לעקוב בגלל הרעש המתכתי של הטרבד והסיר (ערבבתי כמו מטורף...)
הזן, האמת שאני לא יודע, ביקשתי מחבר שיקנה לי מה שהם קולים בבית, רק לשם הניסיון והחוויה.
הוא אמר שקילו עולה לו 25+- (בבית שמש)