פירוק דוד של אוסקר בת 10 - זהירות תמונות קשות

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

אוקי, הנה שאלה ממש בסיסית:
לפני כמה שבועות ניקיתי את ה-OPV במכונה - פירקתי אותו, ניקיתי היטב והחזרתי. זה פתר בעיה של רעש מתכתי נוראי שהיה מלווה את החליטה.

על הדרך, חשבתי לפתוח איזשהו צינור בראש הדוד, כדי להביט פנימה ולראות אם אני מצליח לראות אבנית.

ניסיתי לפרק כמה צינורות, אבל פשוט לא הצלחתי. נראה שהם מחוזקים מאוד חזק, ופחדתי לשבור אותם.

צריך באמת להפעיל כח חזק?

והנה שאלה קצת מביכה: לאיזה כיוון אני מסובב את האום, כשאני מסתכל מלמעלה? נגד כיוון השעון, כמו שפותחים בורג, או הפוך? :oops:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

זה כמו בורג. בלי קשר, מה שהולך קשה יוצא באלימות...
לא ניסיתי אבל יש ספריי שמן חודר כזה שעוזר להוציא ברגים סוררים.
המכונה של elisha יותר ותיקה משלך - מעניין אם הוא השתמש במשהו מיוחד לפתוח את ההברגות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי

שליחה

1. לגבי קן הנמלים . להורים שלי גדל פעם עכבר בתוך המארז של המחשב (עכבר יונק למי שיש ספקות) הוא נכנס דרך אחד החורים שפותחים ברגע שיש כרטיס חדש ואם לא סוגרים את זה חם ונעים שם בפנים. כמובן שהוא נמצא מת כי הוא התחשמל לאחר שכרסם כבלים של חשמל בפנים.
2. אם יש פה כאלו מומחים לדודים אתם מוזמנים לבוא אלי הביתה, הדוד שמש התחיל לפשל קצת.

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי

שליחה

ושאלה offtopic - האם במקום לקנות את החומר של gaggia ב50 ש"ח ל3 טיפולים פעם בחודשיים ניתן פשוט לשים כף מלח לימון במיכל מים? בזמנו הבחור בחנות כל כך תקף אותי שאני מנקה עם מלח לימון והצליח לשכנע אותי לקנות חבילה יקרה כל כך.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

אולי אפשר עם WD40.
אבל הטעם/ריח שלו לא יעזבו את המכונה לעד...

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357

שליחה

WD40 הוא הספריי לשיחרור ברגים שכולם מכירים, אבל הוא בהחלט לא מי יודע מה. אני ממליץ על צ'סטרטון. הנה לינק: http://www.chesterton.com
פתיחה של ברגים/אומים היא רגילה (היינו, נגד כיוון השעון לפתיחה) פרק לצינורות המוליכים גז בהם הכל הפוך (למשל חיבור גז הבישול בבית).
כמו שאמרו אצלנו בצבא: אם זה עובד - אל תיגע! מפירוק דוודים אולי תלמד משהו, אבל זה כנראה לא יוביל אותך לקפה משובח יותר, להיפך - אתה עלוללהזיק למכונה (ולכיס). לרוב, ניקוי אבנית דואג להפסקת רעשי חריקות.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

אני מסכים איתך לגמרי, וגם די ברור לי שאם אפרק את המכונה בעצמי אגרום נזקים.
אשתדל להחזיק חזק... :)

לגבי החריקות - זו לא היתה אבנית אלא פשוט לכלוך. דיברתי עם כריס-קופי בארה"ב והבחור שם אמר לי לפרק את ה-OPV ולנקות אותו. יש להם אטם גומי שאפשר להחליף, במידה והאטם שלך קרוע, אבל אצלי הוא היה בסדר גמור. פשוט לכלוך שניקיתי, והמכונה כמו חדשה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726

שליחה

מוטי גם אצלי הוא מתחיל לצייץ (לעיתים ודיי חלש) ... כנראה יש קצת לכלוך אבל עוד לא ברמת הרעש שהיה אצלך.

יאללה שים לנו מדריך עם תמונות שנוכל לבצע בבית את הניקוי של ה OPV.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

חבל באמת שלא צילמתי.

אבל זה לא מסובך. מצרף מסמך PDF שקיבלתי מכריס (עריכה: אי אפשר לצרף PDF, אז אני כותב את ההוראות. אם מישהו ירצה את הקובץ, שישלח לי הודעה פרטית ואשלח לו את הקובץ מכריס).

בגדול -
1. מפרקים את ה-OPV, תוך שמוודאים שיש מגבת מתחתיו כי נוזלים מים כשמפרקים אותו
2. מפרידים את החלקים - צריך קצת מאמץ וזהירות כדי להפריד את אטם הגומי מהבסיס
3. משרים במלח לימון אם יש אבנית, או בסבון כלים אם סתם מלוכלך (אפשר גם וגם)
4. שוטפים, מחברים בחזרה ומרכיבים לתוך המכונה

אני ממליץ לספור כמה סיבובים היית צריך כדי לפרק את ה-OPV, כדי שתוכל לסובב את אותו מס' הסיבובים כשאתה מחבר בחזרה ולהגיע בערך לאותו המקום.

אח"כ יש לחבר מחדש את צינור הסיליקון אל ה-OPV, ולבדוק את לחץ החליטה עם סלסלה עיוורת. נותר רק לכוון מחדש את הלחץ, ע"י סיבוב האום ב-OPV, כדי להגיע ל-9 בר.
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 25/07/2010 17:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

שכחת את ה PDF ... (תודה)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

(שים לב, כתבתי למעלה: אי אפשר לצרף כאן PDF. שולח לך את ה-PDF במייל)

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335

שליחה

sagyle כתב:1. לגבי קן הנמלים . להורים שלי גדל פעם עכבר בתוך המארז של המחשב (עכבר יונק למי שיש ספקות) הוא נכנס דרך אחד החורים שפותחים ברגע שיש כרטיס חדש ואם לא סוגרים את זה חם ונעים שם בפנים. כמובן שהוא נמצא מת כי הוא התחשמל לאחר שכרסם כבלים של חשמל בפנים.
2. אם יש פה כאלו מומחים לדודים אתם מוזמנים לבוא אלי הביתה, הדוד שמש התחיל לפשל קצת.
...
לסבא שלי ז"ל נכנס פעם חתול להתחמם על המנוע של האוטו וכנראה נרדם שם. סבא שלי שלא היה מודע לכלום הניע את האוטו ו... העכבר שהתחשמל אצלכם מת מוות שליו יחסית לחתול האומלל. לקח להם במוסך יומיים לנקות.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

elisha75 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133

שליחה

דבוטאנט כתב:זה כמו בורג. בלי קשר, מה שהולך קשה יוצא באלימות...
לא ניסיתי אבל יש ספריי שמן חודר כזה שעוזר להוציא ברגים סוררים.
המכונה של elisha יותר ותיקה משלך - מעניין אם הוא השתמש במשהו מיוחד לפתוח את ההברגות.
...
חשבתי בהתחלה על חומר לשחרור ברגים אבל אני חושב שהריח ושמן לא היו מתנקים לעולם, אני אשתמשתי בחומר הכי טוב לפתיחת אומים תקועים, מפתח שבדי גדול :P , ועדיין היו רגעים שהרגשתי פיק ברכיים.
אני לא חושב שכדאי לפתוח סתם דוד כדי לראות עם יש אבנית כי זו פעולה שעלולה לגרום נזק, אפילו אצלי אני לא יודע עםהצלחתי עד שהרכיב מחדש,

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

כן, אני מסכים אתכם. האמת שטוב שכולכם כ"כ נחרצים נגד הרעיון הזה, כי די התלהבתי ממנו ואתם משכנעים אותי לרדת מהנושא.
אפילו אנדריי, טכנאי הקפה החביב, אמר לי שהוא בעצמו לא ממליץ להביא את המכונה לניקוי אבנית אם אני לא בטוח שהיא מלאה באבנית.
הוא אמר שעדיף להמתין עד שהמכונה תצטרך טיפול בגלל תקלה (טפו טפו טפו חמסה חמסה חמסה) ואז בכל מקרה מפרקים אותה, ועל הדרך מנקים אבנית.

תודה, נראה לי שחסכתם לי כאב ראש גדול :oops: (Y)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נראה לי שיותר פשוט כבר להחליף את המכונה מאשר לנקות אבנית :) זה מתאים גם לרוח חיידק השדרוג ...

elisha75 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הניתוח הצליח אבל החולה מונשם

שליחה

חיברתי היום את הדוד מחדש, לא היו בעיות מיוחדות בחיבור אבל שחיברתי את המכונה לחשמל היא הקפיצה לי את הפחת בבית . לדעתי ישנם 2 אופציות, או שחברתי את אחד מחיבורים החשמלים הפוך שזה פחות סביר כי עבדתי לפי תמונות שצלמתי לפני הפירוק או שגוף החימום נהרס בזמן הניקוי במלח לימון. אני לא רע במכניקה אבל בחשמל אני קצת חלש, מדדתי את התנגדות בין הדקי גוף החימום ויצא לי 44 אום, אבל בחיפוש באינטרנט הבנתי שצריכים לבדוק בין אחד ההדקים להארקה,מישהו יכול לייעץ?
אני אבדוק מחר את כל החיבורים החשמליים מחדש.

dorso
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389

שליחה

בודקים התנגדות בין הארקה לבין הדק גוף החימום כדי לוודא שאין קצר לגוף.
כשהפחת קופץ זה אומר שיש לך זליגה אל מוליך הארקה או מהפאזה או מהאפס.
יש מצב שישנה רטיבות באחד החיבורים החשמלים .

eliavbe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 397

שליחה

בהנחה שהחיבורים תקינים וקיימת רטיבות

תן לה לנוח בשמש הארץ ישראלית כמה שעות זה כבר יפתור את הבעיה.

elisha75 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אתמול בצעתי בדיקה זליגה של גוף החימום והוא באמת מקצר, גם נתקתי את גוף החימום ופעלתי את המכונה והיא לא קצרה כך שנמצא האשם.אני מנסה לתקן אותו ואבדוק שוב.
בכל מקרה מאחר והוצאתי את גוף החימום יכולתי לראות את פנים הדוד היטב, הדוד פשוט מבריק.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

שמע, נראה ממש מעולה!
כל הכבוד.

זה הצריך שפשוף או שמלח הלימון עשה את שלו?

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”